Universum

Bizar gedrag alien megastructuur. Hoe kan een ster dit doen?

Help mee door deze informatie met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eén van de vreemdste sterren in ons sterrenstelsel is weer actief. Op vrijdag werd Tabby’s ster plotseling zwakker.

Astronomen richten nu zoveel mogelijk telescopen op de ster, die zich op 1300 lichtjaar van de aarde bevindt, om het vreemde signaal te ontcijferen.

In 2015 ontdekte een team sterrenkundigen onder leiding van Tabetha Boyajian van de Yale-universiteit dat de ster KIC 8462852 periodieke helderheidsdipjes vertoonde.

Analyse

De ster werd tot wel 22 procent zwakker om vervolgens weer normaal te worden.

In 2016 bleek uit een analyse van oude beelden dat KIC 8462852 tussen 1890 en 1989 in totaal 14 procent zwakker is geworden.

Met behulp van de Kepler-telescoop is ontdekt dat in de afgelopen vier jaar nog eens vier procent van het licht van de ster is weggenomen.

Buitenaardse megastructuur

Sommige wetenschappers denken dat er een asteroïdenzwerm rond de ster draait of dat Tabby’s ster in het verleden een planeet verorberd heeft.

Andere astronomen hebben gezegd dat het vreemde gedrag van de ster wordt veroorzaakt door een buitenaardse megastructuur.

Relatief makkelijk

Als er sprake is van zo’n megastructuur moet die met behulp van de huidige technologie relatief makkelijk zijn op te sporen, zo denken onderzoekers.

De komende dagen zullen met verschillende telescopen metingen worden verricht.

[Popular Mechanics]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
bert s
bert s
5 jaren geleden

De theorie dat er megastructuren om een zon worden gebouwd om zijn energie op te vangen strookt naar mijn mening niet helemaal met de zero energie theorieën, dan hebben we de zon hier echt niet voor nodig.

rob
rob
5 jaren geleden

Deze ster is net als een mens, soms is het lichtje wat helderder en dan weer zwakker..ook een fenomeen moet ook maar eens goed worden onderzocht, mensen lichtjes zijn net sterretjes …ze schijnen ook soms wel eens wat minder helder, gewoon een proces die bij het foneem past …niets vreemd aan maar ja alles wat vreemd lijkt en men beschouwt deze als vreemd , dan komen de speculaties weer te voorschijn dat is nou het vreemde van licht ze kunnen helder of minder helder zijn het licht laat zich niet zomaar kennen..zo blijft licht altijd interessant om onderzocht te worden want speculaties bestaan ook uit licht..nu en dan helder en dat weer wat minder helder …misschien draait er ook planeetjes rond in het menselijke brein…kunnen ook schaduwen worden genoemd die even het licht wat minder helder maakt ..

Elise49
Elise49
5 jaren geleden

Tabby wat heb je nu gedaan? Jeetje zeg, het wordt toch al uitgelegd. Gewoon door energieën. Niks buitenaardse(aliengedoe achtig iets). Ja, het gebeurt buitenaards. Buiten de aarde ja.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

4
0
We lezen graag je reactie!x