Homepagina » UFO » Bezocht Fidel Castro militaire basis met neergestorte UFO?

Bezocht Fidel Castro militaire basis met neergestorte UFO?

Op 29 maart jongstleden overpeinsde Fidel Castro het bestaan van leven buiten de aarde in zijn Beschouwingen.

In de brief bespreekt de Cubaanse oud-president hoe verschillende kwesties de mensheid beïnvloeden door de huidige oorlogszuchtige wereldelite die volgens hem een tekort aan cultuur en kennis heeft.

Om ons bewustzijn te verruimen is het noodzakelijk onze kennis zoveel mogelijk te verrijken, aldus de oud-president. Hij ging dieper in op de huidige geopolitieke problemen, maar maakte plotseling een zijsprongetje naar de mogelijkheid van buitenaards leven in het universum om ons heen.

Joaquín Navarro-Valls

“Toen paus Johannes Paulus II Cuba in 1998 bezocht sprak ik voor zijn komst meerdere malen met zijn dienaren over verschillende kwesties,” zei Castro. “Ik herinner me met name een diner in een kleine ruimte in het Paleis van de Revolutie in Havana met woordvoerder van de paus Joaquín Navarro-Valls. Hij zat tegenover me en rechts van me zat een vriendelijke en intelligente priester.”

In 1984 werd Navarro-Valls, lid van de prelatuur Opus Dei, door paus Johannes Paulus II benoemd tot directeur van het Vaticaanse Persbureau. In 2006 kondigde de Heilige Stoel het ontslag aan van Dr. Navarro-Valls, hij werd opgevolgd door pater Frederico Lombardi.

“Volgens Navarro-Valls was de aarde de enige bewoonde planeet in het universum,” ging Castro verder. “De priester zei echter dat er 99,9 procent kans is dat er intelligent leven is op andere planeten.”

Miljarden leefbare superaardes

Daarop haalde Castro een nieuwsbericht van 28 maart jongstleden aan met daarin de boodschap dat in de leefbare zone rond zwakke rode dwergen in de Melkweg tientalligen miljarden rotsachtige planeten draaien die niet veel groter zijn dan de aarde.

Op deze zogeheten superaardes bevindt zich wellicht vloeibaar water en zo’n 100 ervan staan op minder dan 30 lichtjaar van de zon, zo bleek uit een analyse van planeetzoeker HARPS van de Europese Zuidelijke Sterrenwacht.

Octavio Cortázar

Wat Fidel Castro in zijn beschouwingen schrijft opent een deur naar belangrijke informatie die nog niet eerder is gepubliceerd. In 2002 bezocht filmmaker Octavio Cortázar Puerto Rico om in Rincón deel te nemen aan het internationale filmfestival. De gerespecteerde regisseur maakte onder meer de documentaire UFOs in Cuba. Cortázar was onder andere vicevoorzitter van de schrijvers- en artiestenvereniging van Cuba UNEAC en oprichter van de Internationale Film- en Televisieschool van Cuba.

Volgens Cortázar zou Fidel Castro in 1998 persoonlijk met paus Johannes Paulus II hebben gesproken over het onderwerp buitenaards leven. Castro vroeg de paus of het volgens hem mogelijk was dat de mens niet alleen is in het universum. De paus antwoordde dat de waarschijnlijkheid van leven buiten de aarde een feit was. Ook spraken ze over waarnemingen van onbekende vliegende objecten.

Juan Mari Brás

Advocaat Juan Mari Brás, oprichter van de Puerto Ricaanse Socialistische Partij PSP, zei later tijdens een boekenmarkt dat hij eens met Fidel Castro had gesproken over UFO’s. Zo zou hij voor de val van de Sovjet-Unie een militaire basis hebben bezocht met een speciaal laboratorium, een ruimteschip en het lichaam van een lang buitenaards wezen dat bewaard werd in een cryogene machine.

De Sovjets vertelden Castro dat de Amerikanen een gelijksoortig laboratorium hadden met schepen en lichamen van buitenaardsen. Brás had zijn mond naar eigen zeggen al voorbijgepraat en wilde niet verder uitweiden.

Plasetsk of Kapoeshtin Yar?

De vraag is nu welke legerbasis Fidel Castro mogelijk heeft bezocht. Het zou kunnen gaan om de basis Plasetsk in het noorden van Rusland waar rakettesten worden uitgevoerd. In het gebied rond de basis worden al vele jaren UFO-waarnemingen gedaan. Er is veel officiële documentatie over te vinden die is verzameld door de Russische militaire autoriteiten.

Zo maakten de officieren Ghenadi Korniev en Vassili Zaitsev op 5 januari 1992 een foto waarop twee schotelvormige objecten kunnen worden gezien.

Een andere mogelijke basis is Kapoeshtin Yar in de regio Zhiktur in de Russische oblast Astrachan. De basis bestaat uit diverse grote hangars en bevat een ondergronds complex met enkele verdiepingen. In 1997 werd door een vertrouwelijke Russische bron een schets overhandigd aan de Italiaanse journalist Constantino Paglialunga met daarop enkele buitenaardse ruimteschepen die de Russische regering er zou bewaren.

In maart dit jaar toonde een museum van het Amerikaanse Smithonian Institution een ‘authentiek buitenaards artefact’ afkomstig van een UFO die in 1986 neerstortte in Rusland. Het wordt ook wel het Height 611 UFO-incident genoemd. Ook konden museumbezoekers documenten inzien over de topgeheime militaire basis in de Nevadawoestijn in de VS, beter bekend als Area 51.

Was de Cubaanse oud-president Fidel Castro getuige van een neergestorte UFO in de Sovjet-Unie en zal hij er in zijn beschouwingen nog over gaan spreken?

Bron: Jorgemartin-enigmadelmilenio-english.blogspot.nl

Gerelateerd:

 Vond je deze info goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

1 reactie

  1. ja ja ons lomp houden en zelf gaan kijken belachelijk …dus moet er toch wat zijn he weet je ik ga steeds meer geloven dat er buitenaardse zijn hier doen ze ook weer geheimzinnig over wel kijken maar niet toe geven !!!!!!! dit wilt wel wat zeggen .

    0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

libanese

Libanese journalist: ‘Dit addergebroed zit achter corona, conflict in Amerika’

De Libanese journalist dr. Hassan Hamade heeft ...

duitse

Duitse longarts: Corona-aanpak is ‘misdaad tegen de menselijkheid’

De Duitse longarts Wolfgang Wodarg heeft in ...