Mens en Dier

Rutte smeekt Kamer avondklok niet te blokkeren: ‘De nieuwe definitie van liberaal en vrijheid’

Help door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Premier Rutte van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie heeft de Tweede Kamer gesmeekt geen blokkade op te werpen tegen een avondklok. “Alsjeblieft, gooi het niet weg.” Hij zei dat we ‘niet de luxe hebben’ om dit middel op voorhand uit te sluiten. Onder andere de PVV vindt de avondklok te ver gaan.

Rutte zei dat hij een avondklok ‘ook verschrikkelijk vindt’, maar dat de enige alternatieven nog ingrijpender zijn, zoals een bezoekverbod. In november nam de Kamer nog een motie aan van PVV-leider Geert Wilders, die zich uitsprak tegen de avondklok. VVD, CDA en ChristenUnie stemden tegen de motie. Toch heeft Rutte het OMT om een spoedadvies gevraagd over de avondklok.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

VVD-fractieleider Klaas Dijkhoff zei het ‘logisch’ te vinden dat het kabinet de avondklok overweegt. Waarop opiniemaker Marianne Zwagerman reageerde: “De nieuwe definitie van liberaal en vrijheid.”

Veel mensen laten zich kritisch uit over Ruttes strapatsen. “De enige reden waarom premier Rutte die avondklok wil doordrukken is niet omdat het helpt tegen Covid-19, want dat doet het niet, maar omdat hij zo in een goed boekje komt bij Merkel en andere Europese leiders. Heel Nederland gaat op slot vanwege Ruttes politieke carrière,” stelt Percolator.

Dictatuur

Jan Bennink, voormalig Tweep des Vaderlands, trekt een parallel met de oorlog: “Als een avondklok wordt ingevoerd in Nederland, vervalt voor mij iedere schroom of reserve om onze situatie nú te vergelijken met de Duitse bezetting van 1940-1945. Je kunt stampvoeten, je mag me alles noemen, maar ik zie en benoem een dictatuur waar een dictatuur bestaat.”

Volgens oud-journalist Evert G. Davelaar gaat de avondklok er zeker komen. “Hij staat nog in de wachtrij, maar komt er zeker. Ze moeten het alleen nog even implementeren. Aan de mainstream media nu de taak het te ‘verkopen’. Aan ons de taak dat verkooppraatje niet te geloven,” twittert hij.

4.8 35 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

118 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter
Peter
3 jaren geleden

Dat stond al lang vast

wolfje168
wolfje168
3 jaren geleden

Ze moeten van hun meesters de hele poppenkastdemocratie middels verkooppraatjes aan het volk slijten. Verkiezingen op til. Geen electoraat is geen mandaat.

PREDATOR
PREDATOR
3 jaren geleden

Och och och,wat vind het verschrikkelijk!!Zijn dikke vette premie wat niet door gaat,dat vind ie verschrikkelijk..Heeft nooit een reet gegeven om vernederland.Ga fietsen!!

Arnie
Arnie
3 jaren geleden

Het volgende waar Rutte om gaat smeken, alsjeblieft blokkeer nou niet de quarantaine kampen….

Back to top button
118
0
We lezen graag je reactie!x