Mens en Dier

Rutte smeekt Kamer avondklok niet te blokkeren: ‘De nieuwe definitie van liberaal en vrijheid’

Help anderen door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Premier Rutte van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie heeft de Tweede Kamer gesmeekt geen blokkade op te werpen tegen een avondklok. “Alsjeblieft, gooi het niet weg.” Hij zei dat we ‘niet de luxe hebben’ om dit middel op voorhand uit te sluiten. Onder andere de PVV vindt de avondklok te ver gaan.

Rutte zei dat hij een avondklok ‘ook verschrikkelijk vindt’, maar dat de enige alternatieven nog ingrijpender zijn, zoals een bezoekverbod. In november nam de Kamer nog een motie aan van PVV-leider Geert Wilders, die zich uitsprak tegen de avondklok. VVD, CDA en ChristenUnie stemden tegen de motie. Toch heeft Rutte het OMT om een spoedadvies gevraagd over de avondklok.

VVD-fractieleider Klaas Dijkhoff zei het ‘logisch’ te vinden dat het kabinet de avondklok overweegt. Waarop opiniemaker Marianne Zwagerman reageerde: “De nieuwe definitie van liberaal en vrijheid.”

Veel mensen laten zich kritisch uit over Ruttes strapatsen. “De enige reden waarom premier Rutte die avondklok wil doordrukken is niet omdat het helpt tegen Covid-19, want dat doet het niet, maar omdat hij zo in een goed boekje komt bij Merkel en andere Europese leiders. Heel Nederland gaat op slot vanwege Ruttes politieke carrière,” stelt Percolator.

Dictatuur

Jan Bennink, voormalig Tweep des Vaderlands, trekt een parallel met de oorlog: “Als een avondklok wordt ingevoerd in Nederland, vervalt voor mij iedere schroom of reserve om onze situatie nú te vergelijken met de Duitse bezetting van 1940-1945. Je kunt stampvoeten, je mag me alles noemen, maar ik zie en benoem een dictatuur waar een dictatuur bestaat.”

Volgens oud-journalist Evert G. Davelaar gaat de avondklok er zeker komen. “Hij staat nog in de wachtrij, maar komt er zeker. Ze moeten het alleen nog even implementeren. Aan de mainstream media nu de taak het te ‘verkopen’. Aan ons de taak dat verkooppraatje niet te geloven,” twittert hij.

4.8 35 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
118 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter
Peter
1 jaar geleden

Dat stond al lang vast

wolfje168
wolfje168
1 jaar geleden

Ze moeten van hun meesters de hele poppenkastdemocratie middels verkooppraatjes aan het volk slijten. Verkiezingen op til. Geen electoraat is geen mandaat.

PREDATOR
PREDATOR
1 jaar geleden

Och och och,wat vind het verschrikkelijk!!Zijn dikke vette premie wat niet door gaat,dat vind ie verschrikkelijk..Heeft nooit een reet gegeven om vernederland.Ga fietsen!!

Arnie
Arnie
1 jaar geleden

Het volgende waar Rutte om gaat smeken, alsjeblieft blokkeer nou niet de quarantaine kampen….

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

118
0
We lezen graag je reactie!x