Internet

De EU staat op het punt het internet te vernietigen. Maakt artikel 13 een eind aan de vrijheid van meningsuiting?

Help door dit artikel met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is momenteel veel te doen rond een nieuwe richtlijn van de Europese Commissie, die volgens critici is bedoeld om het internet te censureren.

Officieel wil de Europese Commissie het auteursrecht hervormen via de nieuwe richtlijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De kritiek richt zich vooral op artikel 13 van de richtlijn, die aanbieders van internetdiensten verplicht om te voorkomen dat gebruikers nog auteursrechtelijk beschermde content kunnen plaatsen.

Vorm van censuur

Het komt er eigenlijk op neer dat providers en platforms zoals Facebook, die onder de regeling zullen vallen, verplicht zijn om alles wat internetgebruikers op deze platforms zetten, eerst door een filter te halen.

Het gaat dus om het actief filteren en monitoren van alles wat internetgebruikers willen plaatsen.

Critici zijn van mening dat artikel 13 de fundamentele rechten van internetgebruikers ondermijnt en eigenlijk een vorm van censuur is.

In gevaar

Het Max Planck Instituut heeft al gewaarschuwd dat artikel 13 de vrijheid van meningsuiting en informatie bedreigt.

Vorig jaar oktober spraken 56 vooraanstaande wetenschappers zich uit tegen de nieuwe richtlijn.

Op 20 en 21 juni zal het Europees Parlement stemmen over de richtlijn. Er is inmiddels een campagne gestart tegen artikel 13, Copyright 4 Creativity geheten, die stelt dat de veranderingen ‘het internet zoals we dat kennen weleens kunnen vernietigen’.

Bekijk ook onderstaand filmpje:

[Alphr]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

Als dit gedaan word zal een catastrofale Europese economische implosie en burger onrust het gevolg zijn, opgevolgd door een onvermijdelijke poging tot totale technocratische monopolisering, met daarna de economische en juridische vervolging van alle politieke tegenstand tot het fascistische systeem.

Revolutie is de enige zinnige response als dit niet terug gedraaid word.

El Trueperrino
El Trueperrino
5 jaren geleden

Dit is wel praktisch.
Je weet straks zeker dat het nieuws echt is.
Het leven word steeds eenvoudiger.

Stel je voor, niet meer stemmen, want uit je megadata blijkt hoe je denkt en daar houden ze rekening mee.
Precies de informatie lezen en vermaak voorgeschoteld krijgen waar je van houd, dat scheelt een hoop ergernis.
Als het mee zit kan je straks van uit je tv stoel elektronisch mee stemmen met een volks referendum en 2 minuten later de uitslag zien. Door deze nieuwe wet weet je dan ook dat er niet met de uitslagen geknoeid wordt.En zo is jouw stem in de maatschappij gewaarborgd.

De grote bedrijven kunnen spullen maken die bij jouw eigen unieke smaak horen.
Je Tesla rijd precies naar de plek die jij het mooist vind als je zegt “een spannend avontuur”.
Facebook ontmoet voor jouw precies de juiste partner.

Alles natuurlijk wel binnen de limieten van je salaris. Maar op deze manier hoef jij je niet meer met “jezelf” bezig te zijn en heb je meer tijd om te werken.

Het is goed als de regering eenvoudig een optimale economie kan creëren. 🙂

Nehemia
Nehemia
5 jaren geleden

Het is echt niet te geloven dit. We stevenen af op een dystopie. Een inktzwarte toekomst waar iedereen die het niet eens is met het narratief van de mainstreammedia gemuilkorfd wordt. Puur satanisch dit. Dat gruwelijke schuim – de gesel der mensheid die zich onder andere in Brussel ophoudt, kan de waarheid niet verdragen. Hun duistere agenda mag geen strobreed in de weg gelegd worden. Ze beginnen te jagen op mensen die de waarheid liefhebben, die een betere toekomst voorhebben met het mensdom, die informatie naar buiten willen brengen over wat heilzaam voor je geest en lichaam is. Ze willen de mensen muilkorven die hun doortraptheid exposeren. Ze zien ons als vee. Ze zullen ons in de nabije toekomst gaan chippen alsof we huisdieren zijn. In Zweden hebben al duizenden mensen zich laten chippen. Het zijn nog de voorlopers van het eindsysteem. 666 – het teken van het beest. Alles begint zich te ontvouwen en ze hebben grote haast, want dat tuig, dat gajes die ons bestuurd ziet dat het volk begint te ontwaken. Dat willen ze niet want als men massaal uit hun opgelegde trance ontwaakt zullen ze gelyncht worden als men er achter komt wat ze ons allemaal geflikt hebben, Met het uit te rollen 5G dat als een digitaal paradijs wordt voorgeschoteld om de mensen nog verder te hypnotiseren zullen ze hun controle verder verstevigen. Het transhumanisme zodat iedereen uiteindelijk in de mainframe wordt opgeslokt als willoze zombies. Brussel vertegenwoordigt het pure kwaad. Ook de islamisering van Europa dient een doel. Albert Pike had het sinistere plan al lange tijd geleden uit de doeken gedaan. Ze willen chaos, burgeroorlog en destructie en daar hebben ze nog veel meer methodes voor. Deze mensen geven niks om mensenlevens. Oorlog en verderf zijn hun drijfveren. Ze zien ons als nutteloze sprinkhanen ondanks hun zalvende retoriek. We zijn nutteloze eters in hun optiek. Deze lieden hebben hun ziel verkocht. Wolven in schaapskleren. Velen zijn lid van obscure genootschappen en ronduit luciferianen. Je kunt zeggen – ik geloof niet in lucifer/satan etc, maar voor deze lieden ligt dit totaal anders. Zij aanbidden satan, de geldafgod de mammon en ja – ook in het Vaticaan gebeuren de meest gruwelijke dingen. Wat kunnen we doen? We moeten massaal in actie komen. Onze stem laten horen. Nu is dat nog mogelijk. We moeten vechten tegen dit monster wat als we niets doen op ons gaat jagen. Vergeet niet. De techgiganten hebben al een dossier van ons. Een dossier dat elke dag groter wordt. Elke zoekopdracht en elk commentaar. Als de tijd rijp is zullen ze de lastige burgers gaan opzoeken. Gaan straffen omdat we geen brave schaapjes zijn geweest die niet zich niet gewillig naar de slachtbank willen laten leiden als de dystopie een voldongen feit is.

salvar
salvar
5 jaren geleden

allemaal internet eruit gooien (voor een tijdje)en dan kijken wie de langste billen heeft.
toen er nog geen internet bestond of cp of mobieltjes waren de mensen veel gelukkiger en socialer.

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x