Homepagina » Internet » De EU staat op het punt het internet te vernietigen. Maakt artikel 13 een eind aan de vrijheid van meningsuiting?
De EU staat op het punt het internet te vernietigen. Maakt artikel 13 een eind aan de vrijheid van meningsuiting?

De EU staat op het punt het internet te vernietigen. Maakt artikel 13 een eind aan de vrijheid van meningsuiting?

Er is momenteel veel te doen rond een nieuwe richtlijn van de Europese Commissie, die volgens critici is bedoeld om het internet te censureren.

Officieel wil de Europese Commissie het auteursrecht hervormen via de nieuwe richtlijn.

De kritiek richt zich vooral op artikel 13 van de richtlijn, die aanbieders van internetdiensten verplicht om te voorkomen dat gebruikers nog auteursrechtelijk beschermde content kunnen plaatsen.

Vorm van censuur

Het komt er eigenlijk op neer dat providers en platforms zoals Facebook, die onder de regeling zullen vallen, verplicht zijn om alles wat internetgebruikers op deze platforms zetten, eerst door een filter te halen.

Het gaat dus om het actief filteren en monitoren van alles wat internetgebruikers willen plaatsen.

Critici zijn van mening dat artikel 13 de fundamentele rechten van internetgebruikers ondermijnt en eigenlijk een vorm van censuur is.

In gevaar

Het Max Planck Instituut heeft al gewaarschuwd dat artikel 13 de vrijheid van meningsuiting en informatie bedreigt.

Vorig jaar oktober spraken 56 vooraanstaande wetenschappers zich uit tegen de nieuwe richtlijn.

Op 20 en 21 juni zal het Europees Parlement stemmen over de richtlijn. Er is inmiddels een campagne gestart tegen artikel 13, Copyright 4 Creativity geheten, die stelt dat de veranderingen ‘het internet zoals we dat kennen weleens kunnen vernietigen’.

Bekijk ook onderstaand filmpje:

[Alphr]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Maarten V schreef:

  Wel huh… vrije meningsuiting blijft wel degelijk bestaan. Alleen de vrije haatuiting, de vrijheid om ongenoegen en terreur te zaaien en de vrijheid om desinformatie te verspreiden wordt aan banden gelegd. Is de mening van een Europeaan die zijn gal spuwt op alles wat beweegt wel een gezonde vorm van vrije mening of een vorm van het veroorzaken van conflicten?

  Anderzijds als je de vrije meningsuiting wil verdedigen moet je ook aanvaarden dat anderen, in het extreme geval de terroristen ook de vrijheid hebben hun mening te uiten op onze samenleving. En daarom vind ik al dat vrije meningsuiting moet beperkt worden door het niet te gebruiken om wanorde te stichten.

  2 likes
  • El Trueperrino schreef:

   @ Maarten V

   Ongenoegen hoort bij het leven en dien je in je zelf uit te bannen.
   En iets of iemand haten en daar uiting aangeven is geen exclusieve bezigheid van terroristen.

   Vrije menings uiting beperken is nog meer onrecht in de wereld scheppen en een klimaat zaaien waar nog meer haat in kan floreren.

   Ik kan me nog een reactie van jouw herinneren dat je het zo fijn vond dat je hier iets kon zeggen zonder dat je daar op afgerekend werd. Kan je je dat nog herinneren?

   Maar goed als jij een voorstander bent geworden van inperking, laten we dan beginnen bij jou,
   en je censureren, oppakken of martelen als jij nog een keer vrij je mening uit.

   19 likes
  • Richard schreef:

   Je mag je leven hier niet inrichten naar eigen inzicht. Je mag hier je kinderen niet opvoeden naar eigen visie. Doe je dat wel, dan worden er hele blikken autoriteiten en hulpverleners losgetrokken die jou eerst met zachte, en als je niet luisteren wil, met harde hand weer terug in het gareel willen dwingen. Ze pakken je op je financiën, ze pakken je op je kinderen, ze maken je van alle kanten gek, en daarna gaan ze jou geestelijke gezondheid in twijfel trekken.
   Ik kreeg op een gegeven moment een treintje van maar liefs acht politiesmurfen binnen voor het bezit van twee! Wietplantjes. Jeugdzorg en de hele reutemeteut erbij gehad. Rechtszaak gehad en moet waarschijnlijk 20 uur schoffelen omdat ik door de aanwezigheid van een wiettentje mijn kind in gevaar heb gebracht. Ook twijfelt de rechter aan mijn geestelijke gezondheid omdat ik volgens hem de ernst van de zaak niet in zie.
   Tot zover het regionale nieuws uit Pyongyang.

   9 likes
  • Stefan schreef:

   Wie zegt dat het daarvoor gebruikt wordt. Een vrij mening moet ook gal kunnen spuwen. Ik ben dit gezeur een beetje zat. We worden belaagd aan alle kanten, en zijn daarom soms genoodzaakt om onszelf te verdedigen. De andere kant ziet dit niet altijd zitten, en daarom is deze zielige vertoning weer eens de enige manier waarop zij zich kunnen verdedigen. Ik kan er diep innerlijk eigenlijk alleen maar om lachen. Wat een waanzin vertoont men toch. Ze willen alle vrijheid inperken omdat ze er zelf als de dood voor zijn. Voor mij een grappig gebeuren. Betekent voor mij dat je nauwelijks notie hebt genomen van de werkelijkheid.

   2 likes
   • Stefan schreef:

    Maar niet iedereen snapt dit.ste mensen denken dat aangehoorzamen aan opgestelde regels een noodzakelijk kwaad of goed is.

    2 likes
    • Richard schreef:

     Omdat de mensen verward zijn.
     Het is aan de mensen die lezen en begrijpen.
     Ik schrijf hier om ogen te openen.
     Maar dat is aan ieder voor zich.
     Toch?

     zie het ruim en de wereld stroomt je toe
     geen harde wereld maar een van stilte
     van lachen en vrijen van dans en muziek
     van drank en spijs voor de onverwachte gast
     elke beschrijving van de trek
     is een slap aftreksel
     onze ogen zien niet onze oren horen niet
     wat gewoon is
     in gebruik is het onuitputtelijk
     wil je het klein krijgen
     dan moet je het uitrekken
     wil je het verzwakken
     dan moet je het eerst versterken
     wil je het kwijt dan moet je het maken
     wil je iets hebben geef het dan weg
     dat is gezond verstand
     buigzaamheid maakt dijken
     vissen horen in het water
     wapens horen in de grond
     trek doet niets en laat niets ongedaan
     houd je daaraan en alles gaat vanzelf
     steekt dan nog trek de kop op
     stil het met het naamloze blok hout
     het naamloze simpele hout is trekvrij
     als je geen trek meer hebt valt de stilte
     en alles spreekt vanzelf

     2 likes
   • Richard schreef:

    Geboorte is pijnlijk, de dood is ook pijnlijk.
    En alles daar tussen in, is slechts een grapje van de kosmos.

    2 likes
  • H.J. schreef:

   Bedoel jij zoals de 11 leugens van Rutte.

   Is dat ook opruiend of wanorde stichtend.?

   4 likes
 • salvar schreef:

  allemaal internet eruit gooien (voor een tijdje)en dan kijken wie de langste billen heeft.
  toen er nog geen internet bestond of cp of mobieltjes waren de mensen veel gelukkiger en socialer.

  15 likes
 • Nehemia schreef:

  Het is echt niet te geloven dit. We stevenen af op een dystopie. Een inktzwarte toekomst waar iedereen die het niet eens is met het narratief van de mainstreammedia gemuilkorfd wordt. Puur satanisch dit. Dat gruwelijke schuim – de gesel der mensheid die zich onder andere in Brussel ophoudt, kan de waarheid niet verdragen. Hun duistere agenda mag geen strobreed in de weg gelegd worden. Ze beginnen te jagen op mensen die de waarheid liefhebben, die een betere toekomst voorhebben met het mensdom, die informatie naar buiten willen brengen over wat heilzaam voor je geest en lichaam is. Ze willen de mensen muilkorven die hun doortraptheid exposeren. Ze zien ons als vee. Ze zullen ons in de nabije toekomst gaan chippen alsof we huisdieren zijn. In Zweden hebben al duizenden mensen zich laten chippen. Het zijn nog de voorlopers van het eindsysteem. 666 – het teken van het beest. Alles begint zich te ontvouwen en ze hebben grote haast, want dat tuig, dat gajes die ons bestuurd ziet dat het volk begint te ontwaken. Dat willen ze niet want als men massaal uit hun opgelegde trance ontwaakt zullen ze gelyncht worden als men er achter komt wat ze ons allemaal geflikt hebben, Met het uit te rollen 5G dat als een digitaal paradijs wordt voorgeschoteld om de mensen nog verder te hypnotiseren zullen ze hun controle verder verstevigen. Het transhumanisme zodat iedereen uiteindelijk in de mainframe wordt opgeslokt als willoze zombies. Brussel vertegenwoordigt het pure kwaad. Ook de islamisering van Europa dient een doel. Albert Pike had het sinistere plan al lange tijd geleden uit de doeken gedaan. Ze willen chaos, burgeroorlog en destructie en daar hebben ze nog veel meer methodes voor. Deze mensen geven niks om mensenlevens. Oorlog en verderf zijn hun drijfveren. Ze zien ons als nutteloze sprinkhanen ondanks hun zalvende retoriek. We zijn nutteloze eters in hun optiek. Deze lieden hebben hun ziel verkocht. Wolven in schaapskleren. Velen zijn lid van obscure genootschappen en ronduit luciferianen. Je kunt zeggen – ik geloof niet in lucifer/satan etc, maar voor deze lieden ligt dit totaal anders. Zij aanbidden satan, de geldafgod de mammon en ja – ook in het Vaticaan gebeuren de meest gruwelijke dingen. Wat kunnen we doen? We moeten massaal in actie komen. Onze stem laten horen. Nu is dat nog mogelijk. We moeten vechten tegen dit monster wat als we niets doen op ons gaat jagen. Vergeet niet. De techgiganten hebben al een dossier van ons. Een dossier dat elke dag groter wordt. Elke zoekopdracht en elk commentaar. Als de tijd rijp is zullen ze de lastige burgers gaan opzoeken. Gaan straffen omdat we geen brave schaapjes zijn geweest die niet zich niet gewillig naar de slachtbank willen laten leiden als de dystopie een voldongen feit is.

  19 likes
 • Arwijn schreef:

  Als dit gedaan word zal een catastrofale Europese economische implosie en burger onrust het gevolg zijn, opgevolgd door een onvermijdelijke poging tot totale technocratische monopolisering, met daarna de economische en juridische vervolging van alle politieke tegenstand tot het fascistische systeem.

  Revolutie is de enige zinnige response als dit niet terug gedraaid word.

  14 likes
 • El Trueperrino schreef:

  Dit is wel praktisch.
  Je weet straks zeker dat het nieuws echt is.
  Het leven word steeds eenvoudiger.

  Stel je voor, niet meer stemmen, want uit je megadata blijkt hoe je denkt en daar houden ze rekening mee.
  Precies de informatie lezen en vermaak voorgeschoteld krijgen waar je van houd, dat scheelt een hoop ergernis.
  Als het mee zit kan je straks van uit je tv stoel elektronisch mee stemmen met een volks referendum en 2 minuten later de uitslag zien. Door deze nieuwe wet weet je dan ook dat er niet met de uitslagen geknoeid wordt.En zo is jouw stem in de maatschappij gewaarborgd.

  De grote bedrijven kunnen spullen maken die bij jouw eigen unieke smaak horen.
  Je Tesla rijd precies naar de plek die jij het mooist vind als je zegt “een spannend avontuur”.
  Facebook ontmoet voor jouw precies de juiste partner.

  Alles natuurlijk wel binnen de limieten van je salaris. Maar op deze manier hoef jij je niet meer met “jezelf” bezig te zijn en heb je meer tijd om te werken.

  Het is goed als de regering eenvoudig een optimale economie kan creëren. 🙂

  3 likes
 • marcel Koningen schreef:

  Dat lijkt me heel mooi ,alle uitingen van alle religie”s eruit want er zijn 10.000 verschillende gods verhalen met bijbehorende pseudowetenschap.Maar een wetenschappelijk gestaafd verhaal.Afscheid van overheids informatie de ruim 200 verschillende verhalen van de ruim 200 landen die over het algemeen vol staan met pseudowetenschap .Kunnen nu ook door een wetenschappelijk gestaafd verhaal worden vervangen.Afscheid van reclame die niet bestaande eigenschappen belooft.Of heb ik het verkeerd begrepen en wordt het andersom namelijk iedereen die het voorgaande aan de kaak stelt.

  2 likes
 • only you schreef:

  Dat facebook gedoe gaat door de aderen en lezen je hersens uit?

  1 likes
 • x

  Check Also

  EU

  ‘Enorm schandaal’: EU betaalt Moslimbroederschap €36,5 MILJOEN om ‘Europa te onderwerpen’

  De EU heeft 36,5 miljoen euro overgemaakt ...

  facebook

  ‘Onafhankelijke’ factcheck-raad van Facebook gedomineerd door miljardair George Soros

  Sinds kort heeft Facebook een toezichtsraad, een ...

  >