Mens en Dier

Rutte ‘zegt toe’: werkgevers mogen inenting niet verplichten voor werknemers

Help door deze info met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Werkgevers mogen werknemers niet verplichten om een coronavaccinatie te nemen. Dat heeft demissionair premier Rutte deze week tijdens het coronadebat toegezegd aan Tunahan Kuzu (Denk).

Het Tweede Kamerlid confronteerde de premier met een uitspraak die hij eerder heeft gedaan, namelijk dat als bedrijven ervoor willen kiezen om een vaccinatieplicht door te voeren voor hun werknemers, de rechter daarover moet oordelen.

“Zou het nou niet verstandig zijn om dat ook wettelijk te borgen, zoals we dat ook eerder hebben gedaan met betrekking tot de Corona-app, waarbij we tegen werkgevers hebben gezegd dat ze werknemers niet mogen dwingen om zo’n app te installeren?” vroeg Kuzu.

Het mag niet

“Het mag niet,” antwoordde Rutte resoluut. “Een werkgever mag geen – behalve dus de krijgsmacht, als je wordt uitgezonden… Dat is de enige plek waar een wettelijke verplichting geldt je te laten vaccineren voor militairen. En verder willen we het ook niet en het mag niet.”

“Ik vind het toch belangrijk om dit te markeren,” reageerde Kuzu. “De minister-president zegt dat een werkgever werknemers niet mag dwingen om zich te laten vaccineren, terwijl hij in de krant zegt: ‘Als bepaalde bedrijven daar toch voor kiezen, kan het zijn dat de rechter daarover moet oordelen’. Dan snap ik ‘m even niet.”

Dit is echt breder

Rutte zei dat die uitspraak heel specifiek ging over dansgelegenheden die toegangsbewijzen verplicht stelden. “Dit is echt breder.”

4.9 56 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
114 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wim bierman
Wim bierman
11 maanden geleden

Tijd voor Neurenberg 2. En dezelfde straffen.

Don
Don
11 maanden geleden

‘Mooie’ uitspraak van Rutte. Jammer alleen dat hij het binnenkort alweer vergeten is als hij de volgende van de reeks opdrachten van het WEC ten uitvoer moet brengen.

ProAsfalt
ProAsfalt
11 maanden geleden

Woorden van een totalitaire leider/ regiem zijn niets waard.
Het heeft slechts tot doel om de massa op een dwaalspoor te brengen, om verdere chaos te creëren dat noodzakelijk is voor het voortbestaan van een totalitaire staat.

Hannah Arendt – Totalitarisme

Kees
Kees
11 maanden geleden

He Mark! Heb je toestemming gevraagd aan Klaus”Anaalnazi”Schwab, jouw grote meester?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

114
0
We lezen graag je reactie!x