Homepagina » Gezondheid » Nederlandse overheid voor het eerst aansprakelijk gesteld voor vaccinatieschade
Nederlandse overheid voor het eerst aansprakelijk gesteld voor vaccinatieschade

Nederlandse overheid voor het eerst aansprakelijk gesteld voor vaccinatieschade

De ouders van kinderen die ziek zijn geworden door de vaccinatie tegen de Mexicaanse griep, stellen de Nederlandse overheid aansprakelijk. De advocaat van de getroffen gezinnen heeft de dossiers van de 14 kinderen aan de staat gestuurd, meldt EenVandaag.

Het is de eerste keer dat de Nederlandse overheid aansprakelijk wordt gesteld voor vaccinatieschade. Na de vaccinatie in 2009 ontwikkelden kinderen een ernstige slaapziekte. Zij werden ingeënt met het vaccin Pandemrix van farmareus GlaxoSmithKline.

Uit onderzoek blijkt dat er hoogstwaarschijnlijk een verband is tussen het vaccin en slaapziekte. Mensen die deze ziekte hebben, vallen onverwachts in slaap en krijgen last van spierslapte en hallucinaties.

Oplopen

In Zweden, Finland en Noorwegen hebben getroffen gezinnen al schadevergoedingen gekregen, maar in Nederland nog niet. Ondertussen blijft het aantal meldingen van slaapziekte oplopen. De teller staat inmiddels op 29.

De Nederlandse gezinnen worden vertegenwoordigd door advocaat John Beer, die hoopvol gestemd is dat de overheid een ruime schadevergoeding zal toekennen.

Zeer ernstige schade

“Het is onze bedoeling om de overheid ervan te overtuigen dat hier sprake is van zeer ernstige schade die een leven lang problematiek tot gevolgen heeft,” zei hij. “Wij eisen in de eerste plaats erkenning van de overheid en in de tweede plaats een financiële oplossing.”

De advocaat voegde toe: “Wij zijn er echt van overtuigd dat dit zeer ernstig is en dat het zeer ernstige ingrijpende gevolgen heeft voor een heel mensenleven. Op alle fronten eigenlijk worden die kinderen benadeeld, dat mag de overheid zich wel aanrekenen.”

[EenVandaag]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Emmetje schreef:

  Hoe vreselijk het ook is dat gezinnen moeten leven met de gevolgen van vaccinaties, ben ik van mening dat je niet de overheid hiervoor aansprakelijk moet stellen. Want je medeburgers moeten via de belasting deze bedragen ophoesten. Bovendien zou dit zeer onterecht zijn daar men zich vrijwillig heeft laten vaccineren. Als je schadevergoeding wilt zul je de producent van het vaccin aansprakelijk moeten stellen. Ik hoop dat de betreffende gezinnen langs die weg hun gelijk kunnen halen.

  13 likes
  • bert-maathuis- schreef:

   De overheid zit zélf de vaccinaties te promoten, óf laat instanties dit onbevangen doen!

   Waarvoor hebben wij een ministerie van volksgezondheid(, welzijn en sport)???

   30 likes
   • Harrie H. Braam schreef:

    Wij hebben geen ministerie van volksgezondheid etc.

    Wij hebben uitsluitend LC’s, legitieme criminelen, die zich voor het oog van het volk voordoen als zijnde democratisch gekozen en handelende politici, die de wetten dermate aanpassen, dat zij zich kunnen verschuilen achter deze Legitimiteit!

    Kortom we hebben uitsluitend departementen van Legitieme Criminelen!

    Tja, gemakkelijker kunnen (en willen) de LC’s het niet maken, wel leuker (voor henzelf en aanhang!)

    Met vriendelijke en immer eerlijke groet uit Tukkerland,
    Harrie

    2 likes
  • exegese schreef:

   De clou van het verhaal @Emmetje is dat de producent zich door de staat heeft laten vrijwaren van alle verantwoording. Is dat niet slim ? Je dient mensen een niet getest risicovol vaccin toe, je stopt de centen in je zak en legt de verantwoording bij de staat, dus de mensen zelf. Tsjakkaa !!!! Cashen en falen en de rekening gaat naar de slachtoffers. Er is geen crimineel die het slimmer doet dan de farmacie

   21 likes
 • Hans schreef:

  Vaccinatieschade kan met m.b.v. bioresonantie “ontstoort” worden.

  http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M4&s=M22

  2 likes
  • Denk.na schreef:

   Nee Hans, dat kan niet. Dat is gewoon platte propaganda, zonder ook maar enig bewijs. Corrupte geldwolven weten dat er naieve mensen zijn die bang zijn van vaccinaties, en die al hun (al dan niet ingebeelde) symptomen toewijzen aan vaccinatieschade. En ze willen dus die bange mensen nog meer schrik aanjagen, en tegelijk een ‘oplossing’ verkopen die natuurlijk niet werkt.

   ben je het niet met me eens? Toon dan eens de resultaten van een studie die zou aantonen dat dit werkt!

   5 likes
   • exegese schreef:

    Nee Denk.na, bewijs jij eerst maar eens dat vaccins 100 % veilig zijn. Er is maar één branche waar meer geld in om wordt gezet dan de farmacie en dat is de wapenhandel. Beiden even gevaarlijk dodelijk voor de mensheid. Over geldwolven gesproken.

    2 likes
    • Denk.na schreef:

     Exegese: wil je bewijs? Lees gewoon de uitgebreide medische literatuur en al die studies daarover.

     Niemand beweert daar trouwens dat vaccins 100% veilig zijn. Dat zijn woorden die de antivax lobby in de mond leggen van de artsen. Stemmingmakerij eigenlijk. Wat wel overtuigend is aangetoond: de voordelen wegen overtuigend op tegen de zeldzame nadelen.

     Wist je trouwens da vaccins maar enkel procentjes uitmaken van de winst van die Big Pharma? Waarschijnlijk wist je dat niet, als je enkel eenzijdige antivax propaganda leest.

     Wist je trouwens dat niet enkel de Overheid, laars ook zo goed als alle pediaters vaccinatie aanbevelen? Waarschijnlijk ook niet, als je alleen de antivax propagandalest. Die focust dop de enkelingen die het niet doen, en noemt hen dan “specialisten”. Propaganda eigenlijk dors en verkeerd beeld op te hangen.

     4 likes
     • Denk.na schreef:

      Dennis vraag zich af: “Welke voordelen heeft vaccineren dan”
      Om er maar eentje op te noemen: De Centre of Disease Control heeft berekend dat het vaccinatieprogramma de afgelopen twintig jaar 732.000 kinderlevens heeft gered in de USA. http://www.livescience.com/45111-national-vaccination-effects.html. Dit is geen propaganda-praat. Er staat een link naar hoe die berekeningen gedaan werden. Ben je het er niet mee eens? Leg dan exact uit waar de fout in de berekening zit!

      5 likes
     • Denk.na schreef:

      Je hebt het blijkbaar echt niet door, Exegese!

      Het gaat hier over vaccinatieschade, maar jij kunt geen enkel bewijs geven van een onaanvaardbaar niveau van vaccinatieschade, dus verander jij dan maar van onderwerp. En dat vind je op een blog-artikeltje dat beweert dat het griepvaccin niet werkt. Geen wetenschappelijke studie, nee, maar een blog. Een blog op een gekende complottertjes-site. Een blog die ervoor gekend staat om zeer selectief te zijn in de ‘studies’ waarover geschreven wordt. Een blog die er geen graten in ziet om de feiten te verdraaien, of te negeren. Een blog die reacties censureert die niet passen binnen de visie van GuidoJ.

      De realiteit is dat het griepvaccin niet bij iedereen werkt, en dat de werkzaamheid van jaar tot jaar verschilt. Soms werkt het bijna niet, zoals 2 jaar geleden. Maar vorig jaar werkte het dan weer zeer goed. Moet ik je naar studies daarover verwijzen? En ga je die dan snappen?

      En dan kom je ook af met van die dooddoeners zoals “nauwelijks nog wetenschappers of onderzoekers te vinden die onafhankelijk zijn”. Sorry hoor, maar dat is antivax getrol. Er zijn nog heel veel kinerartsen die niet samenwerken met de industrie!

      Of beweren dat er geen bewijs is dat vaccinaties werken. De Centre of Disease Control heeft berekend dat het vaccinatieprogramma de afgelopen twintig jaar 732.000 kinderlevens heeft gered in de USA. http://www.livescience.com/45111-national-vaccination-effects.html. Dit is geen propaganda-praat. Er staat een link naar hoe die berekeningen gedaan werden. Ben je het er niet mee eens? Leg dan exact uit waar de fout in de berekening zit!

      4 likes
     • exegese schreef:

      @Denk.na,
      quote : wil je bewijs? Lees gewoon de uitgebreide medische literatuur en al die studies daarover.

      Lees dan ook ALLE medische literatuur en niet alleen van de nepwetenschappers die door de farmacie gesponsord worden, maar ook hen die onafhankelijk zijn en er een heel andere visie op hebben.

      Quote: Niemand beweert daar trouwens dat vaccins 100% veilig zijn.

      Ok. dat is al een hel stap, waarom wordt er dan ook helemaal niemand ingelicht over de gevaren die er toch overduidelijk aanwezig zijn ? En ga nou niet roepen dat die te verwaarlozen zijn want dat is aangetoond niet waar. Anders was er geen advocaat te vinden om een rechtszaak te beginnen, niet in Nederland maar ook niet in Amerika waar al schadeclaims toegewezen zijn.

      3 likes
     • Denk.na schreef:

      Exegese Je zit hier nonsens uit te kramen.
      Ten eerste: Ik schreef dus “de uitgebreide medische literatuur en al die studies daarover”. Zie jij een verschil tussen mijn woordje “al”, en jou woordje “ALLE”? Alleen maar grammatica en hoofdletters, maar ik verwees dus we ldegelijk naar alle studies. En als je die studies ook begrijpt, dan zou je doorhebben dat de ‘studies’ waar de antivax lobby zich op baseert brol is. Zoals bvb geschreven door Schreibner, een doctor in de GEOLOGIE. Er zijn wel degelijk ook goede studies over bijwerkingen, zoals deze over dit Mexicaanse griep-vaccin, maar plaats die toch alsjeblief in context en stel vast dat de bijwerkingen niet opwegen tegen de voordelen!
      Ten tweede: jij beweert dat de bijwerkingen niet te verwaarlozen zijn, en dat dit aangetoond is. Ga gewoon even naar punt 1.
      Ten derde: jij beweert dat niemand wordt ingelicht over bijwerkingen. Maar die problemen met het Mexicaanse griep-vaccin worden wel degelijk erkend en gecommuniceerd. Zo is dat vaccin al lang van de markt gehaald.
      Ten vierde: blijkbaar wist je niet dat geen enkele arts beweert dat vaccins 100% veilig zijn. Toont aan dat jij weinig over dit onderwerp weet, maar je dat niet verhindert om een uitgesproken opinie te ventileren
      Ten vijfde: er zijn vele advocaten (zeker in de VS) die zich bezig houden met ‘vaccinatieschade’. Maar hoeveel denk je dat er zaken winnen? In de VS worden die advocatenkosten zelfs betaald door de overheid! Een reden waarom er zoveel nutteloze procedures worden opgestart. E nde meesten op een sisser aflopen omdat er uiteindelijk geen degelijk argument is van vaccinatieschade. Maar dat weet de doorsnee antivaxxer niet! Dat wordt hen door de antivax propaganda niet gezegd…

      3 likes
     • exegese schreef:

      Quote : Er zijn wel degelijk ook goede studies over bijwerkingen, zoals deze over dit Mexicaanse griep-vaccin, maar plaats die toch alsjeblief in context en stel vast dat de bijwerkingen niet opwegen tegen de voordelen!

      Er zijn nauwelijks nog wetenschappers of onderzoekers te vinden die onafhankelijk zijn omdat ze nagenoeg allemaal betaald worden door de farmacie en zoals iedereen weet : wiens brood men eet diens woord men spreekt. Dat is inmiddels algemeen bekend en algemeen goed in de hele sector die de farmacie bestrijkt. En als er al onderzoeken gedaan worden door onafhankelijken dan komt daar steevast iets uit wat de farmacie minder welgevallig is. Zo is er ook wereldwijd geen sluitend bewijs te vinden dat de hele vaccinatie handel waar wereldwijd werkelijk vele miljarden (en persoonlijk leed) mee gemoeid zijn ook maar enig effect heeft of heeft gehad. Het feit dat bepaalde ziektes van het toneel verdwenen in het verleden gingen ook altijd heel toevallig synchroon met verbeterde hygiëne en verbeterde levensomstandigheden. En zoals ieder weldenkend mens weet : toeval bestaat absoluut niet.

      http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/wetenschappelijk-bewijs-de-griepprik-werkt-niet/

      2 likes
     • Franss schreef:

      Wist je, exegese met 4 e’s, dat de homeopatische antivaxxers al decennia lang een grafiek met afnemende sterfgevallen van mazelen frauduleus presenteren als afnemend aantal ziektegevallen?

      Wist je, exegese met 4 e’s, dat jij daar met open ogen intrapt?

      2 likes
     • exegese schreef:

      Ik weet wel dat de medische wetenschap patent heeft op fraude en bedrog, domweg om er aantoonbaar flink op te verdienen en dat hoe zieker het volk is hoe meer ze er aantoonbaar aan verdienen. Wat precies het voordeel is van de mensen die de vaxinatie-hoax blootleggen is mij een stuk minder duidelijk. En dat homeopathie wel degelijk werkt in tegenstelling tot wat de frauduleuze wetenschappers beweren is ook al vele malen aangetoond. Dus waar je nu weer heen wilt met je 4 e’s en wat dat precies moet zijn is mij volledig onduidelijk.

      2 likes
     • exegese schreef:

      De farmaceutische industrie liegt, bedriegt, fraudeert, manipuleert en doet aan omkoping. Dat is de beschuldigingen van Peter Gøtzsche (hoogleraar) aan het adres van Big Pharma. Een artikel wat hier in februarie dit jaar nog voorbij kwam en de man staat hier niet alleen in.
      Het is alom bekend dat het big pharma niet om de gezondheid van mensen te doen is maar om bakken met geld en ik hecht geen enkele waarde aan berekeningen die door hen betaalde ‘wetenschappers” maken om ons om de tuin te leiden. Kijk om je heen volg de grote geldstromen en de logica doet de rest.

      De logische eenvoud is het allereerste kenmerk van de waarheid.

      De kritiek aan het adres van big pharma is met de dag groeiende en dat is niet voor niets. Jij mag geloven wat je wilt, maar ik doe dat ook. Ik hecht meer geloof aan de natuur en een holistische benadering en ik herken bedrog al van verre, dat is in de regel veel minder ingewikkeld dan men ons wil doen geloven.

      Ps. die link naar dat rekensommetje van die bedriegers werkte overigens ook niet, hetgeen ook geen enkel probleem is overigens

      1 likes
     • Denk.na schreef:

      Exegese: ik verdedig hier niet de marketing praktijken van de Big Pharma (Ik ben het trouwens eens met veel van wat Gotzche schrijft). Ik toon hier enkel aan dat de antivax propaganda nonsens is. Begrijp je het verschil niet? Publiciteit versus Medische wetenschap? Als je dat verschil niet snapt, dan is het natuurlijk wel te begrijpen dat jij de propaganda van de antivax lobby als wetenschappelijk ‘bewijs’ aanziet.

      Werkt de link die ik opgaf niet? Hier is er een andere: http://www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/mm6334a1.htm. Maar ja, het is natuurlijk voor jou geen probleem indien die niet zou werken. Want jou vooroordeel staat al vast voordat je het hebt gelezen. Jij gaat blijkbaar niet willen aanvaarden dat vaccinatie 732.000 ovelijdens heeft voorkomen. Feiten zullen niets veranderen aan jou blinde overtuiging. 🙂

      1 likes
     • exegese schreef:

      Puur naakte feiten zouden mij kunnen overtuigen. Ik heb echter geen hoge pet op van wetenschap in het algemeen. Wetenschappers belichten doorgaans een zeer piepklein facet op een of ander wetenschappelijk gebied. ze raken daardoor het overzicht van het geheel totaal kwijt en zijn daarmee ook losgezongen van de realiteit en willen liefst dat wij daarin meegaan om alom verwarring te scheppen. Daarnaast heb je nog halve waarheden, grove leugens en statistische gegevens. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dan heb je nog de corruptie en giga-bedragen die in bovenstaand vakgebied ontegenzeggelijk boven komen drijven. Dan hebben we nog de totale waanzin dat we onze gezondheid en de zorg daarvoor hebben laten vercommercialiseren. Dat houdt in dat hoe zieker we zijn hoe meer er aan ons verdiend kan worden. Dat is wat ik bedoel met het geheel overzien in plaats je vast te houden aan één of ander getalletje wat uitgevogeld is door mensen die opdracht hebben een bepaalde uitkomst tevoorschijn te toveren. Het gaat om de poen en de mens is overduidelijk van ondergeschikt belang. Het druipt er van alle kanten af en het wordt onderhand tijd dat we dat eens gaan erkennen, dat er iets gaat gebeuren in plaats van mensen vol te spuiten met ziekmakende troep om er flink aan te verdienen. Een wetenschapper is iemand die onnoemlijk diep ingaat op een piepklein vakgebied en dat maakt de hele informatie die daarmee verkregen wordt in principe waardeloos omdat mensen nou eenmaal niet uit losse onderdelen bestaan maar uit een geheel van lichaam, geest en ziel. Je hebt met alle drie tegelijk te maken. Pas dan kun je echt werken aan gezondheid in plaats van waardeloze en in principe gevaarlijke symptoombestrijding.

      1 likes
     • Franss schreef:

      Natuurlijk beperken de meeste wetenschappers zich tot kleine gebieden. Dat moet wel, want bv. Newton en Einstein hebben het grote brede werk al gedaan. Zoals ze zeggen “wij staan op de schouders van grote wetenschappers vóór ons”. Er komt waarschijnlijk geen Newton of Einstein meer die zo een brede sprong vooruit maakt.

      Het is onzin dat wetenschappers geen breder beeld hebben van het deel waar zij zich bevinden. Je schijnt je ook niet te beseffen dat dankzij die gespecialiseerde wetenschappers jij nu zit te typen op je pc met internetverbinding. En misschien op een smartphone waar zoveel apparaten inzitten dat je daar in 1985 nog een volle krantenpagina met advertenties voor nodig had.

      De eerste auto was ook een gigantische sprong, gemaakt door een handjevol mensen. Tegenwoordig werken er duizenden specialisten aan om elk detail van de auto te verbeteren. En ik zou echt niet in een auto uit 1900 willen rijden, niet eens uit 1970 zonder die gordels, ruitenwisserinterval, stereo RDS Bluetooth, navigatie, ABS, ESP, katalisator, automaat, voorruitverwarming, gescheiden remsystemen, radiaalbanden et cetera, et cetera.

      Met ziektes gaat het net zo. Eerst ontdekt met de werking van de ziekte en vindt dan vaak een generieke bestrijding. Dan volgt specialisatie en ontdekt met kleinere onderdelen die apart te behandelen zijn waardoor een preciezer geneesmiddel te maken valt.

      Kortom, wees blij met die specialisten en wees niet bang voor die grote boze wereld die in feite helemaal niet zo eng is.

      1 likes
     • exegese schreef:

      Aha @Franss met dubbel s neemt het stokje over ?

      Dat is inderdaad een interessante hypothese, waar zouden we zijn zonder Einstein en niet te vergeten Newton. Waar zouden we zijn zonder al die fantastische uitvindingen die de wereld vervuilen, vernietigen en de mensheid mateloos verziekt met een hang naar gemakszucht die werkelijk verstikkend en ziekmakend is.

      Waarschijnlijk zouden we “noodgedwongen” in harmonie met de ons omringende prachtige en ongerepte natuur leven. Waarschijnlijk zouden we alles weten over hoe diezelfde natuur ons altijd in overvloed kan voeden en ten dienste kan zijn. We zouden waarschijnlijk precies weten welke planten en gewassen te eten zijn en als medicijn te gebruiken. Hart en vaatziekten zouden niet voorkomen, allerlei verslavingen hebben geen bestaansrecht.Waarschijnlijk zouden we ons niet als bezetenen vermenigvuldigd hebben en noodgedwongen meer in balans leven met onze omgeving. waarschijnlijk zouden we geen last hebben van mensen die een onbedwingbare behoefte om de ander te bespioneren, te overtreffen, te bestelen, omdat we domweg op elkaar aangewezen zijn om in harmonie en vrede met elkaar te leven. We zouden waarschijnlijk veel kortere reizen maken met behulp van paarden of lastdieren, volkomen op natuurlijke basis. We zouden ons geen zorgen maken over hoe snel we aan de andere kant van de wereld kunnen zijn, want dat dient immers geen enkel doel. En dat is heden ten dagen welbeschouwd eigenlijk ook zo. We zouden waarschijnlijk niet beter weten en dat zou zo ontzettend veel ellende besparen dat is nauwelijks in woorden uit te drukken. Het aantal zelfmoorden wat we in de zo bejubelde zogenaamde beschaving kennen wereldwijd loopt alle spuigaten uit en stijgt nog met de dag. Een teken aan de wand hoe verkeerd we in feite bezig zijn.

      En buitengewone kennis over wiskunde en sterrenkunde (en zwaartekracht) waren er al lang voordat iemand nog ooit van Einstein of Newton gehoord hadden.

      Waar waren die twee immers toen duizenden en duizenden jaren geleden de piramides gebouwd werden ? Piramides van een grootte en precisie en exact uitgelijnd op de hemellichamen waar de huidige bouwmeesters met al hun technieken nog steeds niet toe in staat zijn.

      Waar waren Einstein en Newyon toen de exacte kennis en informatie over de sterren en planeten werden opgeslagen in de soemerische kleitabletten ?

      Waar waren ze tijdens de schepping toen toch overduidelijk gebruik is gemaakt van de gulden snede of gouden ratio zo u wilt, die in heel de natuur en ons menselijk lichaam terug te vinden is. Of de Fibonacci reeks ?

      En als je dan wetenschappers wilt noemen die echt iets zouden kunnen betekenen voor de mensheid dan zou dat eerder Nikola Tesla of Royal Rife moeten zijn, maar hun vindingen moesten onmiddellijk van de aardbodem verdwijnen, omdat ze de verderfelijke geldbronnen ernstig in gevaar brachten. Wetenschap is al van meet af aan niets meer dan een smerig spel geweest wat de elite ten dienste moest zijn anders was het ten dode opgeschreven Best @Franss met dubbel s

      Net zoals onze geschiedenisboeken vol staan met leugens doordat geschiedenis altijd geschreven werd door degenen die de talrijke oorlogen in het verleden hebben gewonnen. Zij die bewezen hadden de grootste crimineel te zijn mochten de geschiedenis opschriven zoals zij dat goed achtten. Verhalen van criminelen dus. Ook de leugen dat de mens een geëvolueerde aap zou zijn en dat de prehistorische mens een onderontwikkeld onbenul zou zijn die zijn eten vergaard zou hebben en ruzies beslecht met niet veel meer dan een knuppel is werkelijk tenenkrommende onzin

      1 likes
     • Franss schreef:

      Welk stokje bedoel je?

      [ Dat is inderdaad een interessante hypothese, waar zouden we zijn zonder Einstein en niet te vergeten Newton ]
      Dat is jouw hypothese, niet de mijne, die je er met de haren bijsleept om een overloos verhaal te vertellen dat wel heel erg off=topic wordt.

      Verder laat ik je rustig doorsudderen in je romantische opvattingen over een maatschappij die jij beschrijft maar nergens nooit bestaan heeft en waar mensen door gebrek aan medische kennis veel stierven en jong stierven.

      Dat je denkt dat huidige ingenieurs geen piramide op de stand van de sterrenselsels kunnen bouwen is natuurlijk vette onzin. Overigens staan die piramides helemaal niet gegroepeerd als een sterrenbeeld, er zijn er gewoon zoveel dat je altijd wel een treffer vindt. Kun je ook doen met de McDonalds o.i.d. in New York.

      De schepping is er natuurlijk ook niet geweest en als je daar in gelooft moet je je eens afvragen waarom de mens zo krakkemikkig in elkaar zit en zo vaak een brilprothese moet dragen en waarom een valk scherper ziet, een hond beter ruikt, en zich niet verdedigen kan tegen aids, mazelen, pokken, pest, polio enz.

      P.S. de Gulden snede/gouden ratio is ook zo’n fabeltje.
      http://kloptdatwel.nl/2014/03/15/tien-mythes-de-gulden-snede/

      1 likes
     • exegese schreef:

      Ach @Franss met dubbel s, je reactie verraadt als nooit tevoren dat je je nog nooit ergens in verdiept hebt, dat je volledig bent blijven steken bij wat ze je in de schoolbankjes hebben wijsgemaakt. Het perfecte schaapje wat met de kudde meehobbelt en denkt de waarheid in pacht te hebben omdat de meesten het nou eenmaal zo vinden. Iets wat zo massaal voorgelogen is moet toch wel waar zijn..Een soort mix van stompzinnigheid en democratie. En ondanks dat de wetenschappers in al die eeuwen zoveel hebben bereikt, zijn mensen zoveel wijzer en slimmer geworden dat we steeds harder de wereld naar de filistijnen helpen, dat we wereldwijd nog steeds verwikkeld zijn in tal van bloedige oorlogen, dat de ziekenhuizen vol liggen en dat de ziektekosten gierend uit de klauwen lopen, dat de wereld ten onder gaat aan een kankerepidemie, dat de wereldzeeën vol met rotzooi liggen, dat de helft van de mensheid geen schoon drinkwater heeft, dat er nog steeds hele volksstammen niet te eten hebben, dat de landbouwgronden wereldwijd verarmen zonder dat ze nog gezonde gewassen kunnen voortbrengen, ik kan zo nog uren doorgaan in waar de zogenaamde wetenschappers zo kei en keihard falen en de mensheid met de leugens en de rotzooi laten zitten. Leugens, leugens leugens en niets dan leugens altijd en overal. Ja ik denk ook dat de natuur, die zich al miljarden jaren heeft kunnen handhaven , die steeds opnieuw zich weer weet te herstellen, wat er ook gebeurt, die zal er wel de schuld van zijn of niet beste @Franss met dubbel s. Mij maak je dat niet wijs !

      1 likes
     • Franss schreef:

      [ Mij maak je dat niet wijs ! ]

      Je wilt waarschijnlijk niet wijzer worden, daarom jouw reactie die geen argumenten meer inhoudt maar alleen nog op de man speelt.

      Als je je echt verdiept dan merk je dat we minder hongerenden en minder armen hadden dan in 1970, toen we nog maar 3 miljard mensen op aarde hadden. En dat Afrika het hoogste economische groeipercentage heeft. En dat Polio bijna is uitgeroeid. En pokken is helemaal uitgeroeid en daar wil ik het on-topic bij laten.

      Maar ja, als je het niet wilt zien en wilt zwelgen in ellende, dan is er altijd wel ergens genoeg ellende te vinden.

      1 likes
     • exegese schreef:

      Wist je beste @Franss met dubbel s dat er families wonen op deze aardbol die zich zoveel geld hebben toegeëigend dat het niet meer in miljarden uit te drukken is maar in triljoenen ? Ze weten echt niet meer wat ermee te doen, het gaat simpel weg gewoon om macht en nog meer poen, te ziek voor woorden. Ze zouden alle problemen in de wereld in één klap op kunnen lossen en nog meer poen overhouden om ooit van hun leven op te kunnen maken.

      Dat er ondanks dat nog steeds iets van ruim 750 000 mensen geen toegang hebben tot schoon drinkwater ? Dat is dus meer dan één op de tien. Dat er zo’n 35 000 000 mensen jaarlijks om het leven komen door gebrek aan schoon drinkwater ? En dan wordt er op de borst geklopt dat het allemaal al aardig op orde is ?

      Wist je @Franss met dubbel S dat Afrika één van de landen ter wereld is met de meeste bodemschatten en dat de opbrengst allemaal verdwijnt in andermans zakken, dat het land dag in dag uit geplunderd wordt en dat het volk in armoede wordt achtergelaten ? Wist je dat het land onder Mandela op economisch opzicht naar een dieptepunt is gebracht en dat het nu na heel veel ellende weer opkrabbelt. Ideale positie om briljante groeicijfers te genereren, alleen stellen ze niet zo veel voor als het lijkt. De mensen blijven straatarm

      En tot slot waren de ziektes polio en pokken al uitvoerig op hun retour door de betere hygiëne en betere leefomstandigheden toen men de veelbelovende vaccinatie campagnes startte. Dat is leuk meeliften op het succes van eerder genoemde feiten. Er zijn gewoon geen harde onweerlegbare feiten die de voordelen van vaccinaties aan tonen. Wel van de nadelen en doden en zieken die het voortbracht en brengt.

      En beste @Fans ……. ik zwelg zeker niet in ellende, ik zie wel haarscherp waar het aan schort om een betere wereld te creëren. En de oplossingen zijn heel wat eenvoudiger dan ze ons willen doen geloven. Het zijn niet zelden de zakkenvullende oplichter en nep wetenschappers die de boel willens en wetens in het honderd sturen omdat er domweg veel geld verdiend wordt aan andermans schaarste en ellende. Al wat je hoeft te doen is die roze bril van je neus te halen en in te zien wat er werkelijk aan de hand is. Succes verder.

      1 likes
     • Franss schreef:

      Duurt nogal lang hè, voor bij jou de kwartjes vallen…

      1 likes
     • exegese schreef:

      Ach nou valt het kwartje, in exegese zit 4 x de letter e. Maar dat is volledig normaal, beste Frans met dubbel s, zo schrijf je dat al sinds mensenheugenis. Frans met dubbel s is volgens mij meer kolderiek dan normaal. Het loopt als het ware een beetje op een sisser af.
      het zal wel te maken hebben op een andere Frans waar je niet mee verward wilt worden.

      0 likes
     • exegese schreef:

      Nou ik ken echt schrijnendere gevallen als het daarover gaat. En dan gaat het over zaken die er echt toe doen.

      0 likes
   • Padja schreef:

    14 slachtoffers.
    Kwamen die toevallig bij dezelfde advocaat terecht.
    Of is de advocaat actief op zoek gegaan. Kassssaaaaaaa

    2 likes
 • John Doe schreef:

  Het is triest.. maar welke ouder geeft een baby 5-10 of in sommige landen wel tot 20 inentingen voor dat ze 2 jaar oud zijn.. gek geworden?.
  Dan de regering aanklagen voor een bak geld, sorry hoe bot ook.. je kan ook zelf je hersenen gebruiken.. en je kind beschermen.

  13 likes
  • Denk.na schreef:

   Ik heb dat gedaan! Ik weet immers dat vaccinaties degelijk onderzocht zijn. Dat de voordelen overtuigend opwegen tegen de zeldzame en beperkte nadelen. Dat uitgebreid onderzoek heeft aangetoond dat ze geen autisme veroorzaken. Dat de problemen met het Mexiacaanse-griep vaccin zeldzaam was en ondertussen opgelost is en niet voorkomt met andere griepvaccins. Dat de propaganda van de antivax lobby gebaseerd is op holle uitspraken, leugens, verdraaiingen en blinde overtuiging.

   Kennis wint altijd van blinde, ondoordachte, naïeve opinies!

   5 likes
   • bert-maathuis- schreef:

    Mijn lichaam gruwelt van een injectienaald; in dit lijf geen [onnatuurlijke] binnendringers!
    Dat is voor mij nog altijd de meest natuurlijke kennis!
    (En daar hoef “ik” niet voor na te denken.)

    2 likes
   • Dennis schreef:

    Is jouw stuk nou sarcastisch bedoeld, “denk.na”?
    Er staat daadwerkelijk niks in wat klopt wat je hier meld.
    Antivax lobby, heb je dat zelf verzonnen, creatief zeg maar slaat kant noch wal.
    Welke voordelen heeft vaccineren dan, hoe meer ik me eigen erin verdiep hoe minder voordelen ik er in kan vinden.
    Maar wees gerust bang om een griep op te lopen en spuit je eigen maar vol met iets waar niemand precies weet wat er inzit en wat het met jou doet.

    Veel plezier ermee.

    0 likes
  • Rob schreef:

   er zijn landen waar je verplicht bent de inentingen te acepteren

   3 likes
 • Arwijn schreef:

  Gewoon niet doen! Als iemand het je probeert op te dringen heb je het natuurlijke recht om je leven en je gezondheid te verdedigen daartegen, met geweld als dat nodig is.

  22 likes
 • Johan schreef:

  Een levenslange schadevergoeding is hier op zijn plaats.

  19 likes
 • Denk.na schreef:

  Exegese, lees ook eens reactie 4 op de link die je geeft: “De titel is duidelijk foutief en misleidend: Ja, er zijn 50,000 Duitsers met nacrolepsie, en –ja- nacrolepsie werd SOMS vastgesteld na vaccinatie met Pandemrix. Maar het is duidelijk een overinterpretatie om dan te beweren dat de nacrolepsie bij die 50,000 Duitsers veroorzaakt is door vaccinatie. ” (ik zou hier niet spreken over ‘overinterpretatie’, maaar eerder over een leugen).

  Lees zeker de gehele reactie om vast te stellen hoe antivaxxers alles verdraaien en volledig foutief buiten alle proporties opblazen. En lees zeker ook de reacties op die reactie, over hoe de antivaxxers in dat blogje hun kop in het zand blijven steken

  3 likes
  • Franss schreef:

   Guido Jonkers maakt zo vaak van dit soort “foutjes” dat het opzet lijkt te zijn.
   Als Guido in reactie 4 er op wordt aangesproken kan hij alleen maar schelden in 4.4, maar de titel wijzigen doet hij niet, dus opzet.
   Marcel W(iersma), die iets meer schrijfvaardige van die twee, probeert de aandacht af te leiden door zich op futuliteiten te storten, maar 50.000 blijft staan.

   4 likes
 • Piet schreef:

  Was de vaccinatie verplicht? nee dus.
  Mensen kiezen er zelf voor de overheid slaafs te volgen, en dit soort sites die er voor waarschuwen te verketteren.
  T’ja wat moet je hier dan nog over zeggen.

  6 likes
 • De Overheid schreef:

  Beste mensen, wie is uw overheid????

  Jawel de …………??

  Kom op wie gaat het inzien??

  2 likes
 • War on Error schreef:

  Goed topic! Zeer belangrijk, en toch taboe! Geen Kamervragen, vrij baan voor de medische maffia. En dat daar sprake van is, dat valt niet meer te ontkennen. Reden een topje van de ijsberg met u te delen.

  Wereldwijd 1.000-en levenslang beschadigde, verminkte of doden na vaccinatie. De rapporten, onderzoeken, klokkenluiders, artikelen van onderzoekdsjournalisten stapelen zich op. Hard.
  Op deze draad zit een grappenmaker die desondanks dit alles – tegen beter weten in – categorisch blijft ontkennen, goochem ‘denk na’. (doe dat zelf dan es!)

  Zie de context:

  Dit al zeker 20 jaar volgend, die ik snelle convergentie van de vaccin-mafia en …. de wapenindustrie! In het bekende jargon spreken we dan over ‘silent killing’, ‘soft killing’, ‘population planning’, etc.:
  Depop Program Links JPM, Goldman To Tainted Vax:
  http://www.rense.com/general90/dppp.htm
  TTIP is zwaar belobbyd door de Farma-/Chemie-/Biowapen-/Vaccin-maffia en de State Department – het effent het pad voor Rockefellers ‘Global Health Care’, en de verplichte medicatie en vaccinatie, het beleid dat is getiteld ‘Lock Step’, Stalinistische Gezondheidszorg – in de totalitaire VN-Heilstaat.
  leestips:
  WHO donors (US, Gates Foundation, UK, Norway, Canada, EC, GAVI and Roche) Setting the agenda for global public health:
  http://keionline.org/node/839

  Tenslotte; blogger die dit goed gedocumenteeerd heeft, doch kennelijk weinig aandacht trekt; ga op deze site naar de link ´soft killing´:
  http://www.marcelmessing.nl/content.asp?m=M8&s=M58&ss=P270&l=NL

  0 likes
  • Denk.na schreef:

   “Wereldwijd 1.000-en levenslang beschadigde, verminkte of doden na vaccinatie” Is dat zo? Waarop baseer jij je? En hou jij ook rekening met de “732.000 kinderlevens heeft gered in de USA” waarover ik het had in een andere reactie? Want dat laatste is geen propaganda, maar onderbouwd met studies en berekeningen die je daar kunt verifiëren. DAT is context geven! DAT is het gehele plaatje bekijken en je baseren op de beschikbare kennis. En bovenop die 732.000 vermeden overlijdens, zijn er natuurlijk nog miljoenen vermeden “levenslang beschadigde, verminkte” kinderen na infecties.

   Wat de meeste bloggers doen is geen context geven, maar gewoon een hoop zaken vermelden en verbanden INSINUEREN, of zelfs LIEGEN (zie de reactie fan Franss voor bewijs daarvan!). Leugens ook zoals over “Klokkenluiders” die eigenlijk geen klokkenluiders zijn, “onderzoeksjournalisten” die eigenlijk gewoon hun vooroordeel proberen te bevestigen, enzovoort. Maar er zijn geen medische wetenschappers of degelijke studie-rapporten die aantonen wat jij beweert!

   Wist jij bijvoorbeeld dat 92% van de kinderartsen hun eigen kinderen vaccineren? Zij moeten het beter weten dan jij, ik, de antivax trollen en propagandawebsites. Dit is gebaseerd op een schriftelijke bevraging van 2070 artsen (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16263976 en een andere bevraging van 1000 artsen (http://file.scirp.org/Html/22932.html). Dat zijn mensen met kennis over het onderwerp; zij weten dat de websites waar jij jouw “informatie” haalt vol met nonsens staan!

   2 likes
 • Lambertus schreef:

  Vooralsnog worden vaccins gepromoot om de gezondheid te bevorderen en eventuele mankementen te voorkomen. Dat de uitwerking van bepaalde chemische (goedgekeurde) hulpstoffen misschien in de ogen van de tegenstanders diverse ongewenste bijwerkingen kunnen genereren is ‘collateral damage’ waar veel winst in te behalen is voor de industrie op een heel ander vlak. Als dendrobioloog weet ik nou eenmaal dat synthetische stoffen geenzins communiceren met biologische organismen. Dat was, is en zal ook altijd zo blijven. Het zit hem ook voornamelijk in de overtuigingskracht waarmee bepaalde zaken gebracht worden zodat er tegenwoordig werkelijk overal een markt voor gecreëerd kan worden. Het heeft naar mijn idee dan ook totaal geen zin om een welles-nietes spelletje te spelen zoals hierboven luid en duidelijk door diversen wordt weergegeven onderlin, gezien er altijd vóór- en tegenstanders van dit fenomeen zullen zijn. Iedereen heeft nog altijd een eigen keuze in het leven en laten we dat gewoon van elkaar respecteren en accepteren in plaats van de ander confronteren met beledigende en misplaatste uitlatingen, veelal gebaseerd door gebrek aan kennis en kunde over zeer wankelende materie….

  2 likes
 • x

  Check Also

  jonge arts

  Jonge arts legt uit waarom hij tegen het coronavaccin is: ‘Dit is ongekend’

  Het pushen van het coronavaccin heeft vooral ...

  belgische

  1400 Belgische artsen en zorgprofs trekken aan de bel: ‘Er is geen sprake van een killervirus’

  Ruim 300 Belgische artsen en 1100 zorgprofessionals ...

  >