Gezondheid

Druivenpitextract effectiever dan chemotherapie

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bij het bestrijden van darmkanker – vooral in een gevorderd en agressiever stadium – werkt druivenpitextract beter dan chemotherapie.

Volgens onderzoekers van de Universiteit van Colorado kan het ook bij andere vormen van kanker een krachtig alternatief zijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Het extract onderdrukt de groei van kankercellen en doodt de helft van de cellen in stadium-IV-darmkanker. De onderzoekers spreken van een belangrijke doorbraak in de behandeling van darmkanker.

B2G2

In stadium IV zijn darmkankercellen resistent voor chemotherapie vanwege genetische mutatie. Men gaat ervan uit dat een enkele darmkankercel meer dan 11.000 mutaties heeft waarin hij afwijkt van een gezonde cel.

De bestanddelen van druivenpitten werken tegen meerdere mutaties en zouden daardoor effectiever zijn dan chemotherapie.

Het meest actieve bestanddeel van druivenpitextract, B2G2, veroorzaakt celdood in prostaatkankercellen en laat gezonde cellen met rust, zo blijkt uit nieuw onderzoek van de Universiteit van Colorado.

Klinische tests

De groep wetenschappers publiceert al meer dan 10 jaar over de antikankerwerking van druivenpitextract. Tot voor kort wisten de wetenschappers niet precies welk bestanddeel van het extract verantwoordelijk is voor dit effect.

B2G2 komt van nature voor en bestaat uit een complexe combinatie van polyfenolen. Het is alleen duur en tijdrovend om B2G2 uit druivenpitextract te isoleren, aldus hoofdonderzoeker Alpna Tyagi. Hij heeft de stof nu samen met zijn team relatief snel en goedkoop weten te maken in een laboratorium.

De onderzoekers hopen de bioactieve bestanddelen van druivenpitextract te testen op kanker bij mensen, maar het blijkt erg lastig om van de FDA goedkeuring te krijgen voor klinische tests.

Bron: Newswise.com, Medischdossier.org Foto: Flickr/AndersLjungberg

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
kengai
kengai
10 jaren geleden

Natuurlijk krijgen ze van de FDA geen toestemming, want die staan onder toezicht van de farma-industrie en die willen alleen maar dure chemo verkopen.
Als iedereen maar blijft geloven in de chemokuur, zal de farma-industrie het heus niet toelaten dat er andere middelen op de markt komen.

mo66
mo66
10 jaren geleden

In stadium IV bij darmkanker weet men dat chemo weinig zal helpen. Iedere arts zal dit ook mededelen. De chemo geeft dan geen genezing!

Het zal misschien de ziekte vertragen met enkele maanden, maar het zal het ziekzijn uiteindelijk alleen maar verergeren en de lichamelijke conditie wordt door de chemo zwaar aangetast. Zeker als er van de eerstelijns naar de tweedelijns wordt overgestapt.

Men moet als kankerpatient heel goed realiseren dat chemo een commercieel product is en de arts geen alternatief kan en mag bieden. Maar het is ALTIJD de keus van de patient!

paradox
paradox
10 jaren geleden

ok ik geloof ook niet na alles wat ik lees over lees in chemokuren etc. Maar stel ik zou kanker krijgen en ik vertel aan de arts ik wil een goed alternatief!
Ik heb het idee dat ze mij nog liever zien sterven dan met bijvoorbeeld Druivenpitextract te beginnen. Vind het altijd een erg moeilijk onderwerp, mijn moeder heeft het 3 keer “overleefd” en de vierde keer werd haar fataal. en het is en blijft zuur dat er zo met levens om word gegaan, maar als ik de keuze heb wat en hoe in godsnaam? laat dat eens duidelijk worden en voorkomen dat je in een vaag circuit terecht komt.

R.A.F
R.A.F
10 jaren geleden

Ik eet altijd me druiven met pit en al. Maar de laatste tijd zie je veel druiven zonder pit en darm kanker neemt toe ,zou hier een verband tussen kunnen zitten omdat veel mensen eerder de pitten gewoon opaten

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x