Homepagina » Gezondheid » Druivenpitextract effectiever dan chemotherapie
Druivenpitextract effectiever dan chemotherapie

Druivenpitextract effectiever dan chemotherapie

Bij het bestrijden van darmkanker – vooral in een gevorderd en agressiever stadium – werkt druivenpitextract beter dan chemotherapie.

Volgens onderzoekers van de Universiteit van Colorado kan het ook bij andere vormen van kanker een krachtig alternatief zijn.

Het extract onderdrukt de groei van kankercellen en doodt de helft van de cellen in stadium-IV-darmkanker. De onderzoekers spreken van een belangrijke doorbraak in de behandeling van darmkanker.

B2G2

In stadium IV zijn darmkankercellen resistent voor chemotherapie vanwege genetische mutatie. Men gaat ervan uit dat een enkele darmkankercel meer dan 11.000 mutaties heeft waarin hij afwijkt van een gezonde cel.

De bestanddelen van druivenpitten werken tegen meerdere mutaties en zouden daardoor effectiever zijn dan chemotherapie.

Het meest actieve bestanddeel van druivenpitextract, B2G2, veroorzaakt celdood in prostaatkankercellen en laat gezonde cellen met rust, zo blijkt uit nieuw onderzoek van de Universiteit van Colorado.

Klinische tests

De groep wetenschappers publiceert al meer dan 10 jaar over de antikankerwerking van druivenpitextract. Tot voor kort wisten de wetenschappers niet precies welk bestanddeel van het extract verantwoordelijk is voor dit effect.

B2G2 komt van nature voor en bestaat uit een complexe combinatie van polyfenolen. Het is alleen duur en tijdrovend om B2G2 uit druivenpitextract te isoleren, aldus hoofdonderzoeker Alpna Tyagi. Hij heeft de stof nu samen met zijn team relatief snel en goedkoop weten te maken in een laboratorium.

De onderzoekers hopen de bioactieve bestanddelen van druivenpitextract te testen op kanker bij mensen, maar het blijkt erg lastig om van de FDA goedkeuring te krijgen voor klinische tests.

Bron: Newswise.com, Medischdossier.org Foto: Flickr/AndersLjungberg

Gerelateerd:

 Vind je dit artikel goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

8 reacties

 1. In stadium IV bij darmkanker weet men dat chemo weinig zal helpen. Iedere arts zal dit ook mededelen. De chemo geeft dan geen genezing!

  Het zal misschien de ziekte vertragen met enkele maanden, maar het zal het ziekzijn uiteindelijk alleen maar verergeren en de lichamelijke conditie wordt door de chemo zwaar aangetast. Zeker als er van de eerstelijns naar de tweedelijns wordt overgestapt.

  Men moet als kankerpatient heel goed realiseren dat chemo een commercieel product is en de arts geen alternatief kan en mag bieden. Maar het is ALTIJD de keus van de patient!

  1 likes
 2. Natuurlijk krijgen ze van de FDA geen toestemming, want die staan onder toezicht van de farma-industrie en die willen alleen maar dure chemo verkopen.
  Als iedereen maar blijft geloven in de chemokuur, zal de farma-industrie het heus niet toelaten dat er andere middelen op de markt komen.

  0 likes
 3. ok ik geloof ook niet na alles wat ik lees over lees in chemokuren etc. Maar stel ik zou kanker krijgen en ik vertel aan de arts ik wil een goed alternatief!
  Ik heb het idee dat ze mij nog liever zien sterven dan met bijvoorbeeld Druivenpitextract te beginnen. Vind het altijd een erg moeilijk onderwerp, mijn moeder heeft het 3 keer “overleefd” en de vierde keer werd haar fataal. en het is en blijft zuur dat er zo met levens om word gegaan, maar als ik de keuze heb wat en hoe in godsnaam? laat dat eens duidelijk worden en voorkomen dat je in een vaag circuit terecht komt.

  0 likes
 4. Ik eet altijd me druiven met pit en al. Maar de laatste tijd zie je veel druiven zonder pit en darm kanker neemt toe ,zou hier een verband tussen kunnen zitten omdat veel mensen eerder de pitten gewoon opaten

  0 likes
 5. [quote name=”R.A.F”]Ik eet altijd me druiven met pit en al. Maar de laatste tijd zie je veel druiven zonder pit en darm kanker neemt toe ,zou hier een verband tussen kunnen zitten omdat veel mensen eerder de pitten gewoon opaten[/quote]
  gewoon druivenpitolie over je salade doen,probleem opgelost.

  0 likes
 6. Paradox, ja dat is heel moeilijk, vooral omdat je de reguliere geneeskunde kunt vergelijken met het vaticaan, er is een enorm geloof in de reguliere geneeskunde, omdat we ook graag willen denken dat ze het beste weten en het beste met ons voor hebben, ook de artsen geloven dit zelf, net als de priesters.
  Dus als je leven op het spel staat is het heel moeilijk om te zeggen, ik kies voor iets anders.
  Als je weet wat er in een chemokuur zit en weet wat het met je lichaam doet, dan moet je bijna krankzinnig zijn om dat in te nemen, maar je leven staat wel op het spel en ook dat is krankzinnig.

  0 likes
 7. Bevat druivenpittenolie deze stof ook? Je zou denken van wel, maar weet iemand dat?

  0 likes
 8. @Paradox

  Bij elke palliatieve chemo moet een patient heel kritisch zijn en zich heel goed op de hoogte stellen.Zowel regulier als alternatief!
  De afbraak van je conditie is uiteindelijk net zo slecht als de afbraak van de tumor en bij palliatief is de verwachting dat de ziekte het gaat winnen, dus je hebt dan eigenlijk weinig te verliezen, behalve je conditie voor de laatste maanden. Die zijn dan juist erg kostbaar…

  Soms kan het overstappen op een kompleet nieuwe levenstijl van biologisch gezond leven en geen stress veel meer prettige levenstijd opleveren.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

zweden

Zweden (geen lockdown) verrast iedereen met groei economie

Terwijl de economie in de meeste Europese ...

protesten

Is dit de grote man achter de gewelddadige protesten in Amerika?

De Amerikaanse minister van Justitie Bill Barr ...