Universum

Samenstand Jupiter en Venus ‘kan worden aangezien voor UFO’

Help door dit met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Britse Royal Astronomical Society (RAS) zegt niet verrast te zullen zijn als de samenstand van Jupiter en Venus zal leiden tot UFO-meldingen op het moment dat de twee helderste planeten tezamen aan de avondhemel verschijnen.

Alhoewel de afstand tussen de planeten 450 miljoen kilometer bedraagt staan Jupiter en Venus slechts drie graden bij elkaar vandaan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Beide planeten zijn in heel Nederland goed te zien, je hoeft alleen maar te kijken naar twee lichtbakens in de lucht. Het beste moment om Jupiter en Venus te zien is een half uur na zonsondergang, wanneer ze in het westen verschijnen.

Venus is veruit het helderste hemellichaam aan de westelijke hemel met de net iets zwakkere Jupiter daar precies boven. Wie het tweetal in de gaten houdt is opgevallen dat ze langzaam naar elkaar toe bewegen. Beide planeten passeren elkaar vanmiddag.

“Het zal me niet verbazen wanneer de media, politie en het leger telefonische UFO-meldingen krijgen omdat een dergelijk fenomeen best ongewoon is,” zei Robert Massey van de RAS. “Om die reden denk ik dat het mensen zal opvallen.”

Afgelopen maandag stond Mars het dichtst bij de aarde in twee jaar en in juni zal het vanaf bepaalde punten op aarde lijken alsof Venus voor de zon langs beweegt.

Bron: Telegraph.co.uk

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x