Homepagina » Buitenland » Duits medicijnagentschap houdt informatie achter over ernstige bijwerkingen na coronavaccinatie
duits
Foto: CC0

Duits medicijnagentschap houdt informatie achter over ernstige bijwerkingen na coronavaccinatie

Duitsland stopte net als Nederland met het prikken van mensen jonger dan 60 met het AstraZeneca-vaccin na meldingen over bloedstolsels. Het blijkt dat ook mensen die andere vaccins hebben gekregen, worden getroffen. Dit wordt in Duitsland echter niet vermeld in het nieuwste rapport van het Paul Ehrlich-Instituut (PEI), de Duitse geneesmiddelenautoriteit. Het instituut wil hierover helemaal geen informatie verstrekken, schrijft RT.

In Duitsland wordt sinds eind december gevaccineerd tegen corona. Er was vooral aandacht voor de problemen rond het vaccin van AstraZeneca. Jonge vrouwen kregen na inenting last van trombose en hersenbloedingen. Sommigen van hen stierven. Veel landen stopten vervolgens met deze prik. Duitsland verbood het vaccin net als Nederland voor mensen onder de 60 jaar.

De Duitse geneesmiddelenautoriteit vermeldde de gevallen van trombose en hersenbloedingen netjes in de rapporten. Maar andere gevallen van ernstige bijwerkingen – zoals beroertes, gezichtsverlamming, toevallen en ontsteking van het ruggenmerg en het hart – worden sinds eind februari uit de rapporten gelaten. Het gaat met name om bijwerkingen na de vaccins van Pfizer en Moderna.

2000 gevallen van ernstige bijwerkingen, 330 sterfgevallen

RT deed navraag bij het medicijnagentschap, maar woordvoerster Susanne Stöcker wilde geen informatie geven. Het instituut kan niet in elk rapport tot in detail ingaan op alle bijwerkingen, reageerde ze verontwaardigd.

In het voorlaatste rapport, dat betrekking heeft op de periode tot 26 februari, valt te lezen dat er bij het PEI 2000 gevallen van ernstige bijwerkingen zijn gemeld. 67 mensen kregen een anafylactische shock, bij 33 mensen trad gezichtsverlamming op, 26 mensen kregen een beroerte en bij zes mensen ontstond een tekort aan bloedplaatjes, wat kan leiden tot inwendige bloedingen, waaronder een hersenbloeding. Er waren ook 330 sterfgevallen gemeld vlak na vaccinatie. De gevallen deden zich met name voor bij mensen die het vaccin van Pfizer hadden gekregen.

Op 12 maart was het aantal meldingen van ernstige bijwerkingen gestegen tot 2300, maar in het meest recente rapport worden alleen nog de anafylactische shock, trombocytopenie (tekort aan bloedplaatjes) en trombose vermeld. De overige bijwerkingen ontbreken.

Meestal geen onderzoek

Het aantal gevallen van trombocytopenie steeg in de tussenliggende periode naar 32. Twee mensen kregen een hersenbloeding. Beide patiënten, een 37-jarige vrouw en een 24-jarige man, overleden. Het is opmerkelijk dat er slechts twee gevallen zijn opgenomen in het rapport. Op 9 maart stierf bijvoorbeeld de 32-jarige Dana O. uit Noordrijn-Westfalen aan de gevolgen van een zware hersenbloeding na het AstraZeneca-vaccin.

Daarnaast zijn ouderen die een hersenbloeding kregen na toediening van het Pfizer-vaccin niet in de statistieken terechtgekomen. Zo stierf een bewoner van een verpleeghuis in Keulen aan een hersenbloeding. Dit geval is niet terug te vinden in het rapport. Het aantal gemelde sterfgevallen na vaccinatie bedraagt inmiddels 351.

De woordvoerster wilde ook niet zeggen of sterfgevallen en gevallen waarbij de patiënt blijvende schade heeft opgelopen, worden onderzocht. Het blijkt dat er meestal geen onderzoek wordt ingesteld, vooral na sterfgevallen in verpleeghuizen. Zo zagen de autoriteiten geen aanleiding om een onderzoek te starten na overlijdens in Cloppenburg.

335.000 sterfgevallen na coronavaccinatie?

RT wilde ook weten of het zogenoemde spike-eiwit dat na vaccinatie door lichaamscellen wordt aangemaakt, kan leiden tot trombose. Hier waarschuwden meerdere wetenschappers namelijk in een vroeg stadium al voor en dit bleek ook uit een studie van nota bene het PEI.

Het enige wat woordvoerster Stöcker deed, was verwijzen naar verklaringen op de website van haar instituut over de ‘veiligheid en effectiviteit’ van vaccins.

Uit de studie die het Duitse medicijnagentschap in februari publiceerde, blijkt dat het spike-eiwit van het virus kan leiden tot weefselschade, wat vervolgens de bloedstolling stimuleert en trombose kan veroorzaken.

Tot 26 maart waren er bij het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) meer dan 100.000 meldingen van ernstige bijwerkingen binnengekomen, waaronder 3350 sterfgevallen. Een studie uit 2019 komt tot de conclusie dat over het algemeen minder dan één procent van alle bijwerkingen wordt gemeld. De onderzoekers schreven dit toe aan een ‘ingewikkeld rapportageproces’. Het is dus niet ondenkbaar dat er tot 26 maart al meer dan 335.000 mensen zijn overleden na coronavaccinatie.

[RT]
4.9 71 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
66 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rollie
Rollie
29 dagen geleden

En nog zijn we wappies als we niets meer geloven van wat onze glorieuze leuders ons vertellen isw met de leugenachige media? Geen Mengele spritz voor mij, verplicht of niet!

Rob
Rob
Reactie op  Rollie
29 dagen geleden

Beter een wappie dan een zombie. Wappies denken nog na, zombies hebben geen eigen denkvermogen. Maar het zijn de zombies in wiens ogen denkende mensen wappies zijn. De ironie. Als je soms bepaalde woorden leest dan zegt het iets over de persoon zelf. Susanne Stöcker reageerde verontwaardigd. Verontwaardiging betekent dat je waarde in feite weg is. Iets of iemand heeft waarde, is waardig of heeft waardevolle ervaring. Ontwaarden zegt dan dat alle waarde verdwenen is. Verontwaardigd reageren betekent dus dat ze reageert vanuit een persoonlijke toestand van ‘geen enkele waarde meer hebben, kennen en ervaren’. Dan ben je alleen nog een nuttige idioot voor de elite die zelf ook geen waarde hebben, kennen of ervaren. Die willen alles alleen maar bezitten en niet eens in de natuurlijke staat. Ze willen, wat ze willen bezitten, genetisch veranderen zodat ze kunnen zeggen dat zij het zo gemaakt hebben. Daarmee in feite aantonend het woord ‘waarde’ überhaupt niet te kennen.

Anneke
Anneke
Reactie op  Rollie
28 dagen geleden

En zo jammer dat mensen in mijn omgeving nog steeds staan te jubelen om het vaccin te halen. Mijn info dat het niet om een gewoon vaccin gaat, nieuwe techniek, risico’s op korte en lange termijn, niet aansprakelijk zijn van farmaceutische industrie en overheid.
Het leidt helaas tot een jubelzang op vaccinaties tegen polio, difterie etc.
Ik probeer het los te laten. Ze hebben nu iig een keer de andere kant gelezen.

mikkie
mikkie
Reactie op  Rollie
28 dagen geleden

Mijn broer (67) en zijn vrouw( 64) zaterdag gevaccineerd met AZ. Na een paar uur!!! werden ze beide doodziek. Nu dinsdagmorgen en nog steeds doodziek. 39.5C. Overwegen nu de 2e prik niet te nemen… en ík ben de wappie van de familie..
Vanmorgen een appje: of wij de
prik al hebben gehad…TUURLIJK NIET!!!!
Vervolgens wéér een zinloze discussie…

Hans
Hans
Reactie op  mikkie
27 dagen geleden

ECHT NIET TE GELOVEN HE?

Vlinder
Vlinder
29 dagen geleden

Geef mijn prikkie maar aan Fikky!

Jacky
Jacky
Reactie op  Vlinder
29 dagen geleden

De mijne aan Hugo de Jonge!

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Vlinder
29 dagen geleden

Zielig voor fikky.

koddebeier
koddebeier
29 dagen geleden

Overheid wereld wijd corrupt en omgekocht door de big pharma

Feng
Feng
Reactie op  koddebeier
29 dagen geleden

Wanneer wordt het boek “Gekaufte Politiker” gepubliceerd

t de vries
t de vries
29 dagen geleden

Als nu nog niemand door heeft wat er gebeurd ,een werelwijde depopulatie .Een slachting door een vaccin met medeweten van zo wel de politiek als de geneeskunde .De politiek zwijgt hier al langer over en dwingt de medicie ook te zwijgen .In wat voor een wereld zijn wij beland ,men heeft ons de afgelopen tijd zo afgestompd ,dat wij ons als makke schapen naar de slachtbank laten lijden .En dat voor een giepepidemie .Onderzoek heeft aangetoond dat men in geen een labaratorium iets heeft kunnen vinden dat ook maar lijkt op een corona virus .Men weet alleen dat het een griepvirus is dat de luchtwegen eerder aantast maar dat het met eenvoudige medicatie te verhelpen is .En een vaccin totaal niet werkzaam is ,maar alleen voor ernstige bijwerkingen zorgt zo als gebleken .Als dat de bedoeling is en onze leiders hier van weten en ons willens en wetens voorhoud dat het ons geneest van corona en onze vrijheid teruggeeft .Behoren zij voor een tribunaal gesleept te worden .Wegens zware misdaden tegen de mensheid ,er kleeft bloed aan hun handen .

jtprf
jtprf
Reactie op  t de vries
29 dagen geleden

er is een “notoire pestjochie” onder de lezers ( of enkele hoogstens ) die op alles
de minnetjes uitdelen. Ik geef die een advies; donder op als je verder niks te melden hebt. Dwaas!

@ de Vries, eerste deel van uw zin: antwoord; er zijn nog verbazend veel meelopers in de
schijnwereld van pandemie. één enkele simpele vraag voldoet; namelijk de vraag
waar is de jaarlijkse griep ineens gebleven? Stel die vraag eens aan mensen in uw omgeving.
En aan die dwaas alhier idem

Johnny
Johnny
Reactie op  jtprf
29 dagen geleden

Inderdaad! Opvallend dat er 1.5 uur geleden een trolletje bezig was en ik betwijfel of hij/zij wel iets leest want eenieder die toen al had gereageerd kreeg een minnetje. Ach, met wat ‘geluk’ neemt deze dwaas zijn frikandelletje. 😆

mikkie
mikkie
Reactie op  Johnny
28 dagen geleden

Ach…die hangt hier altijd rond. Voelt zich op deze manier belangrijk..wil
´gezien´worden….gewoon negéren… niet op de rode duimpjes letten..
´

mikkie
mikkie
Reactie op  Johnny
28 dagen geleden

mijn kids noemden zulke trolletjes vroeger amoebe…

mikkie
mikkie
Reactie op  jtprf
28 dagen geleden

die vraag hier ook gesteld…antwoord: omdat wij nu zo in quarantaine leven heeft het gewone griepvirus geen kans.. raar dat covid zich dan niks van quarantaine aantrekt…die waart rond mét lockdown, mét quarantaine..testen vóór en ná…
..krijg net een appje uit Zwitserland: winkels daar open! Publieke dingen als restaurants en musea nog dicht.

-= GensNet =-
-= GensNet =-
Reactie op  jtprf
28 dagen geleden

De rivm heeft immers de mensen wijsgemaakt dat er helemaal geen griep meer is. Hoezo géén griep meer? Er heerst al eeuwenlang griep in heel Europa en dat zou nu plotsklaps verdwenen zijn? Mensen laten zich op corona testen en niet op griep. Dan heb je vanzelf corona en géén griep, maar dat begrijpen angstige mensen niet meer…….

jtprf
jtprf
Reactie op  -= GensNet =-
27 dagen geleden

corona is niets anders dan een griep variant, die ieder jaar anders uitpakt. Plak er een naam aan en verkoop het als zijnde een wereld bedreigend monster. Ik denk dat je dit wel weet?

Sjefke
Sjefke
Reactie op  t de vries
28 dagen geleden

Uit alles blijkt dat dit een jaren voorbereid plan is!
De meeste van onze politici zijn hiervan op de hoogte, Mark Rutte heeft er zelfs een onderscheiding voor gehad van Klaus Schwab.
Het zijn allemaal boeven die hier aan meewerken. Het is te hopen dat wanneer de tribunalen komen dat zij hun terechte straf niet zullen ontlopen, uiteindelijk plegen zij landverraad! Zij willen ons land immers uitleveren aan een wereldregering!
Ondertussen zijn ze bewust de economie aan het vernietigen, in het bijzonder de middenstand die moet immers verdwijnen!
Dat zij dat zelf nog niet inzien en massaal in opstand komen begrijp ik niet!

Elske
Elske
29 dagen geleden

Even een frikandel halen😂

W Appie🤔😁
W Appie🤔😁
29 dagen geleden

En dan nog blindstaren op wat de media politiek en artsen ons voorliegen Open je ogen gebruik je verstand luister naar je hart en gevoel en wees niet te bange Sta op voor je eigen rechten en welzijn die los je echt niet op met een dodelijke Spuit 🥶🥶

pien
pien
Reactie op  W Appie🤔😁
29 dagen geleden

helemaal mee eens, sommige kunnen niet zelfstandig denken……..helaas

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
29 dagen geleden

De farmaceutische maffia regeert de wereld en heeft alle landelijke gezondheidsorganisaties onder controle. Letselschade noemt men bijwerkingen, terwijl de hoofdwerking een fatale dood zal zijn, die met vertraging (die men bijwerkingen noemt) wordt ingezet.

Anoniem 71
Anoniem 71
Reactie op  serieuze aangelegenheid
29 dagen geleden

Rockefellers en Rothschilds

Sjefke
Sjefke
Reactie op  Anoniem 71
28 dagen geleden

En Kill Gates niet te vergeten, die haalt 20% rendement op zijn filantropische giften! Zoals je ziet kun je zelfs als je je geld weggeeft schatrijk worden!

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  serieuze aangelegenheid
29 dagen geleden

Dit is heel bewust zo gevormd.

Tom
Tom
29 dagen geleden

Nu al maanden lang letterlijk iedere dag kunnen we lezen dat de experimentele gen-therapie, die men gemakshalve ”vaccin” noemt zeer veel risico’s met zich meebrengt. Je moet toch bijna wel geestesgestoord zijn als je nu met zoveel informatie beschikbaar nog je mouw opstroopt voor ”het prikje”. Mijn zoon noemt dat ”smooth brain” mensen. (Intelligentie blijkt afhankelijk te zijn van het aantal plooiingen van de hersenen, meer oppervlak is meer intelligentie, dus een smooth brain, u snapt het wel).

doornbos
doornbos
Reactie op  Tom
29 dagen geleden

Chemisch afval tot je nemen en dan denken gezond te blijven. Ja, ben ben je inderdaad ernstig gestoord. Maar, wat ben je als je je medemensen iedere seconde in een etmaal voorhoudt dat dit de enige weg is?

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  doornbos
29 dagen geleden

Een etmaal??? Inmiddels al een jaar!

mikkie
mikkie
Reactie op  Strijdervoorvrijheid
28 dagen geleden

ja..de tv kun je niet áánzetten of je hoort wéér: je doet het voor een ander…vóór en élk reclameblok…in de programma´s zelf…pfffff.
Netflix heeft een goeie aan mij.

Johnny
Johnny
29 dagen geleden

Voeg hier dan de doden en zieken in het VAERS systeem uit de VS en het word schrikbarend hoeveel mensen nu al zijn overleden. En dan moet de echte klap nog komen als deze mensen straks een griepje krijgen in oktober. Pffff.

Elfin
Elfin
Reactie op  Johnny
29 dagen geleden

Nou daar ben ik ook wel benieuwd naar wat dat straks gaat geven in de herfst.

Astrid Pestman
Astrid Pestman
Reactie op  Johnny
28 dagen geleden

Heb me ingeschreven voor de cursus Stervensbegeleiding aan huis, in mijn dorp hebben ook veel ouderen ” het prikkie” genomen.
Al die ouderen die ik de nagels doe, gaan dit niet overleven.

Edward
Edward
Reactie op  John
29 dagen geleden

…..maar het vaccineren gaat gewoon door. Lees: de genocide gaat gewoon door.

Sjefke
Sjefke
Reactie op  Edward
28 dagen geleden

Bij een dode bij een product uit de supermarkt halen ze alle producten terug en die worden vernietigd!
Bij een vaccin is het een bijwerking!

Barbara
Barbara
Reactie op  John
28 dagen geleden

Ach, het is maar een bijwerking dat je dood neervalt. Staat in de bijsluiter. Ingecalculeerd risico zal Hugo de schoolmeester wel zeggen. In een frikandel kun je ook stikken.

x

Check Also

vaccin

Vaccinatieoverzicht: ‘Alle burgers staan al op MijnRIVM, de wereld op z’n kop’

Het RIVM heeft een pagina, MijnRIVM geheten, ...

vaccin

Schadelijke bijwerkingen coronavaccins: ‘Wij maken dagelijks mensen mee die acuut in nood komen’

De meest recente update van Bijwerkingencentrum Lareb ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

66
0
We lezen graag je reactie!x