BinnenlandCorona

R-getal coronavirus: hoe het RIVM en de NOS ons misleiden

Help mee door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Gistermiddag meldde het RIVM dat het R-getal voor corona, het zogeheten reproductiegetal, is gestegen naar 1 en dat het aantal coronameldingen stagneert. Het reproductiegetal is volgens het RIVM 1,02, wat betekent dat 100 mensen met corona 102 andere mensen besmetten met het virus. Bij een R-waarde hoger dan 1 neemt het aantal besmettingen toe.

Alle overige cijfers waren positief. Het aantal besmettingen is gedaald, het aantal coronapatiënten is gedaald en het aantal ic-opnames is gedaald. Toch richtten de media alle aandacht op het R-getal. Kysia Hekster zei gisteravond in het NOS Journaal: “Het RIVM ziet ook dat het R-getal weer boven de 1 is, het teken dat het virus zich weer verder verspreidt en dat was vorige week niet zo, toen was het onder de 1, dus alles bij elkaar geeft dat grote zorgen.”

De NOS schreef er ook nog een artikel over, waarin de focus vooral ligt op het R-getal. ‘Minder nieuwe coronabesmettingen, maar R-getal weer boven de 1’, kopt de publieke omroep.

Vorm van misleiding

Op de website van het RIVM valt te lezen dat dit reproductiegetal dateert van 6 november. Het is dus al weken oud, zoals ook Maurice de Hond opmerkt op zijn website. “Het zegt helemaal niets over de actuele situatie!” Hij voegt toe dat het cijfer van 1,02 het gevolg is van het administratieve proces en niets te maken heeft met de werkelijke ontwikkeling van het aantal besmettingen.

Auteur en spreker Hans van Tellingen citeert:

4.9 33 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
46 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
georg gunther
georg gunther
2 jaren geleden

het word tijd dat de mensen wakker worden en niet alles geloven wat de overheid ons zegt

Wappie
Wappie
2 jaren geleden

Per direct onteigenen, zij zaaien onnodig dood en verderf en plegen massaal misdaad tegen de menselijkheid!!!
DE MEDIA IS HET VIRUS!!!

frank
frank
2 jaren geleden

Het is vrij simpel te beredeneren allemaal. Het R getal kan enkel en alleen per dag worden bekeken, maar aangezien het RIVM en eigenlijk al die aangesloten organisaties geen idee hebben van wat ze aan het doen zijn, behalve opdracht uitvoeren van de overheid welke alle gegevens bewerkt, en in eigen voordeel bekend maakt . Probleem is en blijft dat vanaf begin alles met opzet verkeerd is aangepakt, er is gelogen, omgekocht, weggeduwd etc etc etc alleen maar om een bepaalde positie te verkrijgen en door de propaganda en de verdeel en heers tactiek die men toepast lijkt het kabinet het voor elkaar te krijgen. Helaas zullen ze vanzelf worden teruggefloten en boeten voor hun misdaden .

oude wijze
oude wijze
2 jaren geleden

De melding van het RIVM is een momentopname. Maar als je een aantal momentopnames achter elkaar zet, krijg je een tendens. En die tendens laat blijkbaar zien dat de R-waarde op een bepaald moment (06-11) boven de 1 stijgt en het nieuws rapporteert dat. Net als dat ze eerder gemeld hadden dat het onder de 1 zat. Lijkt me normaal, toch? Waar is de misleiding?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

46
0
We lezen graag je reactie!x