Homepagina » Binnenland » R-getal coronavirus: hoe het RIVM en de NOS ons misleiden
r-getal
Foto: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport CC BY 3.0

R-getal coronavirus: hoe het RIVM en de NOS ons misleiden

Gistermiddag meldde het RIVM dat het R-getal voor corona, het zogeheten reproductiegetal, is gestegen naar 1 en dat het aantal coronameldingen stagneert. Het reproductiegetal is volgens het RIVM 1,02, wat betekent dat 100 mensen met corona 102 andere mensen besmetten met het virus. Bij een R-waarde hoger dan 1 neemt het aantal besmettingen toe.

Alle overige cijfers waren positief. Het aantal besmettingen is gedaald, het aantal coronapatiënten is gedaald en het aantal ic-opnames is gedaald. Toch richtten de media alle aandacht op het R-getal. Kysia Hekster zei gisteravond in het NOS Journaal: “Het RIVM ziet ook dat het R-getal weer boven de 1 is, het teken dat het virus zich weer verder verspreidt en dat was vorige week niet zo, toen was het onder de 1, dus alles bij elkaar geeft dat grote zorgen.”

De NOS schreef er ook nog een artikel over, waarin de focus vooral ligt op het R-getal. ‘Minder nieuwe coronabesmettingen, maar R-getal weer boven de 1’, kopt de publieke omroep.

Vorm van misleiding

Op de website van het RIVM valt te lezen dat dit reproductiegetal dateert van 6 november. Het is dus al weken oud, zoals ook Maurice de Hond opmerkt op zijn website. “Het zegt helemaal niets over de actuele situatie!” Hij voegt toe dat het cijfer van 1,02 het gevolg is van het administratieve proces en niets te maken heeft met de werkelijke ontwikkeling van het aantal besmettingen.

Auteur en spreker Hans van Tellingen citeert:

4.9 30 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
46 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
georg gunther
georg gunther
1 maand geleden

het word tijd dat de mensen wakker worden en niet alles geloven wat de overheid ons zegt

exegese
exegese
Reactie op  georg gunther
1 maand geleden

Niet alles geloven ? Beseffen dat zij doelbewust liegen met zeer desastreuze gevolgen voor de algehele bevolking !

Wappie
Wappie
1 maand geleden

Per direct onteigenen, zij zaaien onnodig dood en verderf en plegen massaal misdaad tegen de menselijkheid!!!
DE MEDIA IS HET VIRUS!!!

Martin van Alderen
Martin van Alderen
Reactie op  Wappie
1 maand geleden

Ja en wie leid de media??

Christina
Christina
Reactie op  Martin van Alderen
1 maand geleden

De overheid.

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  Christina
1 maand geleden

Nee de gene die ook de overheid zegt wat te doen !

Tristan
Tristan
Reactie op  Wappie
1 maand geleden

De media misleid ons. 5g veroorzaakt covid 19 check stralings klachten

frank
frank
1 maand geleden

Het is vrij simpel te beredeneren allemaal. Het R getal kan enkel en alleen per dag worden bekeken, maar aangezien het RIVM en eigenlijk al die aangesloten organisaties geen idee hebben van wat ze aan het doen zijn, behalve opdracht uitvoeren van de overheid welke alle gegevens bewerkt, en in eigen voordeel bekend maakt . Probleem is en blijft dat vanaf begin alles met opzet verkeerd is aangepakt, er is gelogen, omgekocht, weggeduwd etc etc etc alleen maar om een bepaalde positie te verkrijgen en door de propaganda en de verdeel en heers tactiek die men toepast lijkt het kabinet het voor elkaar te krijgen. Helaas zullen ze vanzelf worden teruggefloten en boeten voor hun misdaden .

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
Reactie op  frank
1 maand geleden

Het is allemaal onderdeel van de New World Order agenda en de tactiek is manipulatie van cijfers m.b.t. alles wat met Corona heeft te maken. Het verspreiden van nepnieuws door de overheid en zijn instanties, als het RIVM en OMT, is pure tactiek, om de onwetenden onwetend te houden. Misleiden en mensen voor de gek houden is de basis om deze zogenaamde epidemie in stand te houden.

Dan is de vraag of de cijfers kloppen, en daar geloof ik persoonlijk niets van, want anders wordt de door te voeren agenda door gewone (onwetende) mensen in twijfel getrokken. Wanneer het virus niet bestaat, hoe kunnen de cijfers dan realistisch zijn. Het is allemaal voor de show en er wordt steeds verder afgedwaald om het er nog enigszins serieus te laten lijken.

Zelfs dat cijfer, wanneer het al aantoonbaar is, is nog steeds geen reden om de pandemie in stand te houden. Het wordt tijd dat steeds meer mensen door krijgen dat er iets niet klopt. Naar getallen kijken en resultaten van de PCR-test (die niet hiervoor is ontwikkeld) gebruiken om mensen te manipuleren en niet naar de daadwerkelijke situatie op de werkvloer te kijken, is de enige mogelijkheid om mensen voor de gek te houden.

oude wijze
oude wijze
1 maand geleden

De melding van het RIVM is een momentopname. Maar als je een aantal momentopnames achter elkaar zet, krijg je een tendens. En die tendens laat blijkbaar zien dat de R-waarde op een bepaald moment (06-11) boven de 1 stijgt en het nieuws rapporteert dat. Net als dat ze eerder gemeld hadden dat het onder de 1 zat. Lijkt me normaal, toch? Waar is de misleiding?

Hoge Noorden
Hoge Noorden
Reactie op  oude wijze
1 maand geleden

Aan momentopnames hebben we nu niks. De misleiding zit hem in het alomvattende feit dat het R-getal een product is van een frauduleuze PCR-test, en dat is helemaal niet normaal.

oude wijze
oude wijze
Reactie op  Hoge Noorden
1 maand geleden

Geef jij dan maar aan hoe het wel zou moeten. Of zijn die ziekte- en sterfgevallen alleen maar onzin in jouw ogen?

Hoge Noorden
Hoge Noorden
Reactie op  oude wijze
1 maand geleden

Ik verwijs u even naar het artikel over de NICE-registratie. Gaat u van daaruit zelf maar gewoon eens op onderzoek uit.

https://www.ninefornews.nl/definitie-ziekenhuisopname-door-corona-stilletjes-verruimd-schande/

oude wijze
oude wijze
Reactie op  Hoge Noorden
1 maand geleden

Ja, heb ik gelezen en wat wil je daarmee zeggen? Lees je ook nog wel eens anders gekleurde info en meningen dan NfN? AIs deze ziekte niet zo ernstig is, wat zou dan de reden zijn van “overheden” in binnen- en buitenland om de economie en werkgelegenheid zo te beïvloeden? En kom nu niet met dat praatje van de NWO aan…

Hoge Noorden
Hoge Noorden
Reactie op  oude wijze
1 maand geleden

Moet ik u nog het één en ander gaan bijsleutelen ook? Welke gekleurde info en meningen, die van de NOS bedoel je? Nog andere informatiebronnen dan ninefornews zegt u, jazeker! Lees dan eens de reacties van artsen, verpleegkundigen, psychologen, etc. van de Artsenfederatie KNMG website. Deze zijn op de officiele site allemaal verwijderd, volledige censuur dus! Maar gelukkig nog terug te lezen via de internet archive waybackmachine.

https://web.archive.org/web/20201108071044/https://www.knmg.nl/actualiteit-opinie/nieuws/nieuwsbericht-corona/artsenfederatie-knmg-publieke-steun-voor-artsen-en-verpleegkundigen-dringend-nodig.htm?forum=69034&pagenr=1#reacties

Pas
Pas
Reactie op  oude wijze
1 maand geleden

Die ziekte en sterfgevallen hebben we al heel lang elk jaar al gehad. Alleen vorig jaar hete het nog griep. Nu heet het ineens corona.

Peter
Peter
Reactie op  oude wijze
1 maand geleden

Ziekte- en sterftegevallen? Waar heb je het over? Vanaf het prille begin zijn er 89 mensen aan corona overleden onder de 70 jaar. Kanttekening: Bij corona tellen we door blijkbaar. Bij griep beginnen we op 1 oktober opnieuw te tellen vanaf 0.

Kopje 12.5:
https://www.rivm.nl/sites/default/files/2020-11/COVID-19_WebSite_rapport_wekelijks_20201124_1131.pdf

Cijfers. Eerst moesten we luisteren naar de doden en ic-opnames. Daarna naar de besmettelijken (wat dat ook betekent) en ic-opnames. Nu naar de besmettelijken en ziekenhuisopnames. Zie je een trend? Het is allemaal gegoochel met cijfers. Terwijl de echte cijfers gewoon op de websites staan. En er normaliter dagelijks meer dan 400 mensen doodgaan waarvan vrijwel geeneen met corona.

Jasper
Jasper
1 maand geleden

Nu is het weer het R-getal. Tjonge jonge, wat zijn ze wanhopig om de maatregelen/angst erin te houden zeg.

Nep pandemie
Nep pandemie
Reactie op  Jasper
1 maand geleden

Van aantal doden naar IC-patienten, naar ziekenhuis opname’s, naar besmettingen (opeens patienten genaamd) uiteindelijk naar het R-getal. Dit is totaal paniekvoetbal en er moeten wat trainers, adviseurs, sponsors en directie uitgegooid worden.

tim diest
tim diest
1 maand geleden

ridicuul getal

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 maand geleden

Ex-Chief Science Officer bij Pfizer: er is geen ‘tweede golf’ … de ‘pandemie’ is voorbij
Zolang schaapjes met mondkap lopen gaat deze HOAX nooit voorbij..

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Joyce Ramgatie
1 maand geleden

Zeg het ze maar ze blijven gewoon met die ziekmakers oplopen want ze zijn vies van je gemaakt. Hoe krijg je dat er nou weer uit.

NXD
NXD
1 maand geleden

Het is net een soapserie. Ze moeten toch elke x weer iets anders verzinnen zodat mensen niet afhaken= slaafs blijven.

Rob
Rob
Reactie op  NXD
1 maand geleden

Inderdaad. En als het ene getal omlaag gaat dan schroeven ze gewoon een ander getal omhoog zodat de leugen in stand blijft. Ze doen er hoe dan ook alles aan om de boel richting vaccinatie en uiteindelijk de chip of de dood te jagen.

Pieternella
Pieternella
Reactie op  Rob
1 maand geleden

En daarna hun handen in onschuld wassen, het is immers allemaal de schuld van Corona! Legitiem mensen het hoekje om duwen. Allemaal de schuld van Corona! Wij zijn onschuldig! Psychopaten zijn in hun eigen ogen altijd onschuldig. Mijn moeder deed ook nooit wat verkeerds. Wie kent er een moeder die niks meer van haar eigen kind wil weten? De mijne! Net zo psychopathisch als de regeringen! Dat komt er nu allemaal uit!

Grada
Grada
1 maand geleden

We weten nu zo langzamerhand wel wat er aan de hand is, het bedrog en de. Leugens , ik wil me nu graag focussen op wat we er aan gaan doen.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Grada
1 maand geleden

Het is de bedoeling dat je met de schapen mee gaat lopen. Ikkuh niet.

Wake up
Wake up
1 maand geleden

Man man man, hoelang blijven alle slapende mensen dit nog geloven! Helemaal niets is Logisch aan deze plandemie. De complot gekkies zijn, de mensen die nog steeds in dat k*t verhaal geloven.

x

Check Also

duitsland

Waar houdt het op? Duitsland stopt quarantaineweigeraars in vluchtelingenkampen, detentiecentra

In Duitsland worden mensen in detentiecentra gestopt ...

kolonel

Ex-kolonel Russische geheime dienst GROe waarschuwt: ‘Machthebbers willen wereldbevolking uitdunnen’

Er is geen sprake van een pandemie. ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

46
0
We lezen graag je reactie!x