Homepagina » Binnenland » R-getal coronavirus: hoe het RIVM en de NOS ons misleiden
r-getal
Foto: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport CC BY 3.0

R-getal coronavirus: hoe het RIVM en de NOS ons misleiden

Gistermiddag meldde het RIVM dat het R-getal voor corona, het zogeheten reproductiegetal, is gestegen naar 1 en dat het aantal coronameldingen stagneert. Het reproductiegetal is volgens het RIVM 1,02, wat betekent dat 100 mensen met corona 102 andere mensen besmetten met het virus. Bij een R-waarde hoger dan 1 neemt het aantal besmettingen toe.

Alle overige cijfers waren positief. Het aantal besmettingen is gedaald, het aantal coronapatiënten is gedaald en het aantal ic-opnames is gedaald. Toch richtten de media alle aandacht op het R-getal. Kysia Hekster zei gisteravond in het NOS Journaal: “Het RIVM ziet ook dat het R-getal weer boven de 1 is, het teken dat het virus zich weer verder verspreidt en dat was vorige week niet zo, toen was het onder de 1, dus alles bij elkaar geeft dat grote zorgen.”

De NOS schreef er ook nog een artikel over, waarin de focus vooral ligt op het R-getal. ‘Minder nieuwe coronabesmettingen, maar R-getal weer boven de 1’, kopt de publieke omroep.

Vorm van misleiding

Op de website van het RIVM valt te lezen dat dit reproductiegetal dateert van 6 november. Het is dus al weken oud, zoals ook Maurice de Hond opmerkt op zijn website. “Het zegt helemaal niets over de actuele situatie!” Hij voegt toe dat het cijfer van 1,02 het gevolg is van het administratieve proces en niets te maken heeft met de werkelijke ontwikkeling van het aantal besmettingen.

Auteur en spreker Hans van Tellingen citeert:

4.9 33 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
46 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
georg gunther
georg gunther
9 maanden geleden

het word tijd dat de mensen wakker worden en niet alles geloven wat de overheid ons zegt

Wappie
Wappie
9 maanden geleden

Per direct onteigenen, zij zaaien onnodig dood en verderf en plegen massaal misdaad tegen de menselijkheid!!!
DE MEDIA IS HET VIRUS!!!

frank
frank
9 maanden geleden

Het is vrij simpel te beredeneren allemaal. Het R getal kan enkel en alleen per dag worden bekeken, maar aangezien het RIVM en eigenlijk al die aangesloten organisaties geen idee hebben van wat ze aan het doen zijn, behalve opdracht uitvoeren van de overheid welke alle gegevens bewerkt, en in eigen voordeel bekend maakt . Probleem is en blijft dat vanaf begin alles met opzet verkeerd is aangepakt, er is gelogen, omgekocht, weggeduwd etc etc etc alleen maar om een bepaalde positie te verkrijgen en door de propaganda en de verdeel en heers tactiek die men toepast lijkt het kabinet het voor elkaar te krijgen. Helaas zullen ze vanzelf worden teruggefloten en boeten voor hun misdaden .

oude wijze
oude wijze
9 maanden geleden

De melding van het RIVM is een momentopname. Maar als je een aantal momentopnames achter elkaar zet, krijg je een tendens. En die tendens laat blijkbaar zien dat de R-waarde op een bepaald moment (06-11) boven de 1 stijgt en het nieuws rapporteert dat. Net als dat ze eerder gemeld hadden dat het onder de 1 zat. Lijkt me normaal, toch? Waar is de misleiding?

x

Check Also

agema

Agema fel: De Jonge doet aan stemmingmakerij als hij zegt dat 90% covidpatiënten ongeprikt is

Van elke 10 coronapatiënten in het ziekenhuis ...

israël

Israël: Geen derde prik? Dan ben je na 6 maanden niet langer ‘volledig ingeënt’ en verlies je vrijheden

Hoewel de meerderheid van de Israëlische bevolking ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

46
0
We lezen graag je reactie!x