Homepagina » Buitenaards » “3000 buitenaardse beschavingen in de Melkweg”
"3000 buitenaardse beschavingen in de Melkweg"

“3000 buitenaardse beschavingen in de Melkweg”

In de Melkweg leven waarschijnlijk duizenden buitenaardse beschavingen, maar de kans dat we ze ooit ontmoeten is erg klein. Dat zei directeur van het Nederlands instituut voor radioastronomie (Astron) Michael Garrett tijdens een congres in Toronto.

De astronoom zei op basis van gegevens die zijn verzameld door NASA en andere ruimteagentschappen dat de aarde één van de 40 miljard bewoonbare planeten in ons sterrenstelsel is.

Elk jaar vormt zich een nieuwe bewoonbare planeet, wat betekent dat de kans op het bestaan van buitenaardse beschavingen erg groot is. Volgens een nieuwe studie herbergt de Melkweg zo’n 3000 beschavingen.

Door de enorme omvang van de Melkweg is het volgens Garrett onwaarschijnlijk dat we signalen opvangen van geavanceerde beschavingen. “We verwachten dat beschavingen tenminste 1000 lichtjaar van elkaar zijn verwijderd,” zei hij. “Dat is een grote afstand. Beschavingen moeten in ieder geval enkele duizenden jaren bestaan om met elkaar te kunnen communiceren.”

Hij gebruikte de aarde als voorbeeld, een planeet waar eenvoudige levensvormen al miljarden jaren leefden voordat intelligent leven ontstond. “Ik wil niet negatief klinken, maar mijn conclusie is dat Seti-signalen (Search for Extraterrestrial Intelligence) zeldzaam zijn in de Melkweg,” zei Garrett.

Bij Seti zijn de experts positiever ingesteld. In maart zei astronoom Seth Shostak dat hij verwacht binnen nu en 20 jaar contact te leggen dankzij nieuwe technologische ontwikkelingen.

[IBTimes]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

52 reacties

 1. Volgens mij zijn er waarschijnlijk nog veel meer. Zie het zo, we staan op een strand aan de Atlantische oceaan, we kijken over het water en het enige wat we zien is water. Geen enkel teken van leven, echter als we met een onderzeebootje de oceaan in gaan verwonderen wij ons over de enorme hoeveelheid aan leven onder water. Op dit moment zien wij het heelal alsof we op het strand staan.

  56 likes
 2. Het aantal beschavingen in ons sterrenstelsel is niet eens te tellen, het is alleen dat de meeste van deze galactische beschavingen zich in een hogere dimensie bevinden, we zien ze dus niet met ons menselijk oog. Pas als de mensheid zich meer in een hogere dimensie begeeft zullen we ze kunnen zien. De galactische wezens zien ons echter wel, zij kunnen zelfs reizen in verschillende dimensies. De mensheid is bestemd om een galactisch ras te worden, alleen moeten we nog even door de School van de Lage Densiteit heen. De lage derde dimensie waarin wij zitten is een school, hier leren wij met ons hart te leven en te communiceren, iets wat voor de galactische beschavingen heel normaal is. De mensheid heeft dus nog wel even een weg te gaan, maar tijd is ook iets wat we moeten laten vallen. Tijd is een menselijke uitvinding, eigenlijk meten we met tijd iets wat in weze helemaal niet bestaat. Alleen door het concept van tijd en ruimte te laten vallen zullen we ons kunnen evolueren buiten de aarde. Het menselijke DNA heeft verschillende galactische DNA, de mensheid staat nog een zeer boeiende reis in evolutie te wachten.

  20 likes
  • Geachte hr. koolmees, heel voorzichtig krijg de indruk dat je ons sterrenstelsel al rond geweest bent,helaas zo groot dat alle beschavingen niet te tellen waren. Of ze er zijn,( twijfel er niet echt aan ),maar iets wat je niet echt kan aan tonen moet je ook niet als waarheid verkondigen. ( Mijn bescheiden mening ).

   25 likes
   • misschien een gevalletje “te lang aan de waterpijp gelurkt”. ik vraag mij af waar al die zogenaamde wijsheden allemaal vandaan komen. dimensies etc…… laat in ieder geval iets van bewijs zien want al die fantastische verhaaltjes raken kant nog wal…… maar dat is mijn mening hoor.

    14 likes
    • … neemt niet weg dat ik in meerdere levensvormen geloof hoor. alleen niet in die spookverhaal vormpjes. met al de planeten en sterren, in niet alleen ons stelsel, mag je er vanuit gaan dat wij niet de enige zijn. alleen al die zogenaamde wijsheden laten m’n nekharen overeind staan. we kunnen ons hele zonnestelsel doorvliegen en de mooiste foto’s maken op hele grote afstanden maar een knappe foto of video van een sigaar, schotel of een groen mannetje lijkt wel onmogelijk. zolang er geen goed aantoonbaar bewijs is voor het bezoek van deze figuurtjes aan onze aardbol geloof ik niet zo veel van die verhaaltjes……

     10 likes
     • Hey Ronny,

      Misschien moet je eens om je heen gaan kijken wat hier op Aarde leeft! Wellicht zijn we geheel niet multicultureel maar multiuniversal.

      Zoveel rassen leven op een bal waar racisme een gemanipuleerd geheel is om de rassen gescheiden te houden. Ook de maak van landen en continenten en grenzen en visa. Om die rassen maar gescheiden te houden. De manipulatie is enorm maar het werkt wel.

      Zal de zware overpopulatie van de Aarde dan geheel geplant zijn door meerdere buitenaardse rassen??

      Ben ik met de overvloed van toeval weer een fantast??

      Hahaha

      1 likes
  • Ik citeer: ‘het is alleen dat de meeste van deze galactische beschavingen zich in een hogere dimensie bevinden’

   Wow! Hier wil ik meer van weten. Kan je mij wijzer maken?

   1 likes
 3. Tuurlijk is de kans klein dat we er ooit mee in aanraking komen, het wordt toch tegen gehouden???

  7 likes
  • Het wordt tegengehouden door de aliens volgens dr. Richard Greere. De mens is zo’n onwaarschijnlijk agressief ras dat we daardoor in quarantaine zijn gezet. Als we nu een manier vinden om interstellair te kunnen reizen zal ons dat onmogelijk worden gemaakt, geef ze eens ongelijk.
   Ik vrees dat vele buitenaardse beschavingen nooit het punt hebben bereikt om interstellair te gaan reizen omdat ze zich voor dat punt zichzelf al hebben vernietigd. En kijk nu eens naar de mensheid, je kan op je klompen aanvoelen dat wij op deze manier never nooit de finish zullen halen. Kijk om je heen in de wereld, alles maar dan ook alles staat op instorten en dat moet dan de ruimte in?? KANSLOOS.

   14 likes
   • Ik citeer: ‘Het wordt tegengehouden door de aliens volgens dr. Richard Greere. De mens is zo’n onwaarschijnlijk agressief ras dat we daardoor in quarantaine zijn gezet.’

    Ik zou wel eens willen weten met welke rasse de mens hier wordt vergeleken, en tegen welke criteria. Dus, wat zijn de bronnen van Dr Greere?

    1 likes
   • Alles staat op instorten ? Het sterftecijfer word elk jaar weer lager. En ik overdrijf niet als ik zeg dat er periodes zijn geweest in onze geschiedenis waarin er een stuk meer hommeles was dan nu. Ik noem bv de middeleeuwen. Dan heb je nog tijden waarin ziektes een derde van de wereldbevolking doodde. Het is niet zozeer dat de situatie nu slechter is we krijgen er alleen een stuk meer van mee doordat we daar de middelen nu voor hebben ( social media etc ) en vroeger niet.

    0 likes
  • Niet als er duizenden ufo’s tegelijkertijd over de hele wereld verschijnen.

   3 likes
 4. Als wij de buitenaardse intelligentia niet accepteren dan leidt dit tot een atoomvernietiging van de aarde en de mensheid.

  4 likes
  • Alle atoomwapens staan al sinds Hiroshima onder controle van goedgezinde buitenaardsen.
   Amerika is al lang en breed door ons planeetstelsel geweest, en daarbuiten. Op een planeet nabij Alpha-Centauri is een planeet waar de Amerikanen al zijn geweest .
   Het is maar 4 lichtjaar ver. De Amerikaanse ruimteschepen vliegen met pulsenergie. Bereiken een snelheid die sneller is dan licht. Tijd en ruimte buigen daardoor en binnen zeer korte tijd is men daar! Als het ware een sprongetje naar de planeet.
   Waarom komen toch steeds deze leugens m.b.t buitenaards leven in het nieuws.
   Hier op aarde leven gewoon buitenaardsen onder de mensen.

   4 likes
 5. Er zijn al buitenaardsen gezien op de aarde.
  Ze hebben ook een naam: IS
  IS bestaat uit onmensen, afkomstig uit de hel.

  6 likes
 6. Wij zijn daarbinnen slechts nog maar een type-0 beschaving; de overige beschavingen in de Melkweg zijn types -1, -2 en -3 beschavingen (dit ook volgens Michio Kaku).

  6 likes
  • Hè kalki,
   Laat je niet een nummer opleggen hoor door die gekke aliens met hun hokjesgeest! Onderverdelen naar types bah!
   Ik vind jou prachtig en elk type nummer waard!
   Ik kies voor mezelf 111213 omdat ik dat zo’n leuk getal vind.

   3 likes
 7. Niemand kan iets met zekerheid zeggen, alleen gissen. Maar er kan verder heel goed geen leven zijn.

  3 likes
  • Maar er kan verder heel goed geen leven zijn? Heb je bewijzen voor deze ongelooflijke uitspraak?
   We zijn gemaakt van sterrenstof net zoals de rest waar in we leven en van leven.
   Spul wat te overal in grote hoeveelheden te vinden is in de ruimte. Het is behalve arrogant zeer onlogisch om te denken dat er verder geen leven zou zijn. Een objectief onderzoekend mens kan genoeg bewijzen vinden van hun aanwezigheid hier op Aarde. Onzin? Heb persoonlijk in een paar jaar al vele ontmoetingen gehad met buitenaardse voertuigen.
   Van grote hoogte en van af een paar meter afstand tot de dag van vandaag zoeken ze me regelmatig op.
   Het feit dat ‘onze ‘bestuurders’ het niet officieel maken is het enige wat ontbreekt.
   Zodra die criminele bende gaat verdwijnen en de mensen geen slaven meer zijn is er plaats voor een meer open contact.

   5 likes
 8. Als wij ons beter gaan gedragen dan zullen de buitenaardsen vanzelf contact met ons opnemen.

  7 likes
 9. die wetenschappers toch…ze wanen zich zo slim maar maken zich zelf dom door de oogkleppen van hun stellingdenken. EMC2 is iets van de 3de dimensie en bewustzijn verplaatst zich oneindig snel…..

  3 likes
  • Stelling 1: wetenschappers zijn dom
   Stelling 2: wetenschappers wanen zich slim
   Stelling 3: wetenschappers hebben oogkleppen
   Stelling 4: dat komt allemaal door “stellingdenken”

   Stelling 5: zo is het en niet anders.
   -:) -:)

   5 likes
 10. Het bouwen van een Buitenaardse Ambassade zou een teken van ons zijn dat wij ´Aliens´ welkom heten en naar hun verlangen.

  5 likes
 11. We hebben wel andere dingen aan ons hoofd om ons zorgen te maken, dan over mogelijke buitenaardse beschavingen, die 1000 lichtjaar van ons verwijderd zijn.

  4 likes
 12. wat doet een sigaarvormig toestel dan op de maan?
  wat zien wij allemaal vliegen door de lucht?
  als wij het niet gemaakt hebben wie dan?
  dus de stelling dat we geen contact kunnen maken zoals hier gesuggeerd wordt, ligt echt aan ons omdat we denken dat ze net net o dom zijn als wij.

  3 likes
 13. Dit is nou typisch een artikel dat in de MS-media past. Er is ‘waarschijnlijk’ leven in het universum maar ze kunnen ons niet contacteren, laat staan bezoeken…
  Seti is een geldopslorpende organisatie waar buitenaardsen samen met de leugenaars aan tafel zitten koffie te drinken.
  3000 bewoonde planeten? Mars en de maan zijn ook ‘bewoonbaar’. Maar als we de Friendship case mensen mogen geloven dan zijn er in onze galaxie slechts 50 planeten die zo mooi zijn als onze aarde.
  En men spreekt hier nog altijd over contact via radiogolven.

  2 likes
 14. Onze aarde barst van het leven zelfs op onze ooghaartjes stikt het van leven mij lijkt dat het ook buiten onze aarde niet anders zal zijn, echter om schattingen te doen hoeveel beschavingen er zijn lijkt me te kort door de bocht.
  Als het leven eindeloos bestaat in de ruimte kunnen we daar eenvoudig geen schattingen op los laten, ook niet over de intelligente beschavingen en de mate van beschaving. Waarschijnlijk zo beschaaft als de mogelijkheden toelaten.

  2 likes
 15. 1 van de belangrijkste reden waarom we nooit contact zullen maken is de technologische tijdlijn.
  Maw hoe ver een beschaving technologisch is, 50 jaar eerder of later maakt al een enorm verschil.
  Zo kan bijvoorbeeld een gewone radio al geen digitale radio zenders ontvangen.
  Ze moeten dan precies op dezelfde tijd en op dezelfde manier (technologisch) geëvolueerd zijn.
  Als we er (gemakshalve) vanuit gaan dat een planeet/beschaving een aantal miljard jaar nodig heeft om zich te ontwikkelen. Dan is kans dat 2 (of meerdere) beschavingen precies rond dezelfde tijd exact dezelfde technologie gebruiken zeer klein!

  1 likes
 16. Hawk, ook na de dood is een andere dimensie dus ja ……hoeveel andere dimensies zullen er nog meer bestaan ???? Persoonlijk denk ik vele ! Ja en Frits met wetenschappers heb ik helemaal niets want wat kan er bewezen worden dat weet je pas als je het zelf doormaakt ! Wetenschappers(de meeste) hebben alleen maar een focus op cyfers en bewijzen en bewijzen zijn er vaak niet….dus allemaal onzin

  0 likes
  • Dank voor je antwoord pietje. Roept bij mij echter toch nog wat vragen op:
   – wat bedoel je precies met die andere dimensie? Wat is dat en hoe is de interactie met deze dimensies?

   Ben ook heel benieuwd naar koolmees’ reactie. Die refereert aan hogere dimensies, wat de suggestie van een rangorde heeft…

   1 likes
 17. LS…

  Wij mensen zijn ontworpen om als slaaf te dienen en niet om te weten. Onze zogenaamde kennis is te vergelijken met de intelligentie waarde van borrelpraat en de gene met de grootste slok op verkondigt de zogenaamde waarheid…

  1 likes
 18. SETI heeft signalen opgevangen die duidelijk van een niet aardse intelligentie af kwamen. Hier is ook best wat van bekend in het publieke domein. Echter alles behalve het ontvangen van die signalen is gelijk in de doofpot gestopt. Ontcijfering en wellicht vervolg contact. Hollywood doet ook al decennia lang iig deels en opgeleukt verslag van aardse gebeurtenissen (denk bv aan de film Contact).

  0 likes
  • Ik citeer: ‘SETI heeft signalen opgevangen die duidelijk van een niet aardse intelligentie af kwamen.’

   Welek signalen refereer je nu aan?

   0 likes
  • Eigenlijk ben ik ook wel heeeeeel erg benieuwd om welk signaal dat gaat en waar daar meer over te vinden is in het publieke domein!

   Begrijp meniet verkeerd ik zou het erg mooi vinden bewijs te zien maar tot nu toe ben ik alleen maar teleurgesteld door alle zogenaamde bewijzen.

   0 likes
 19. Ik denk dat er zeer zeker vele soorten aliens bestaan. Kijk naar de soortenrijkdom in een gemidded stukje berm. Verder vrees ik de dag dat er aliëns hier op Aarde aankloppen. Waarschijnlijk wordt dat de uitroeiïng van de Mens als soort. Ik denk dat er naast hippie aliens ook Predator achtigen door het multiversum vliegen. Die laatste moet je dus niet op je planeet willen hebben.

  0 likes
 20. Wetenschapper hebben zich gebogen over de vraag hoeveel buitenaardse beschavingen er mogelijk kunnen bestaan? Ze hebben dit berekend aan de hand van wat? Als ze het gemeten hebben of ook maar te horen hebben gekregen van een buitenaardse dan wil ik er nog waarde aan hechten, maar dit soort borrelwetenschap hoort toch niet thuis in de geest van een wetenschapper?

  Dit gezegd hebbende besef ik me heel goed dat vele wetenschappers zich helemaal niet bedienen van de wetenschappelijke waarden. Zij staan absoluut niet open voor het onbekende en zijn ervan overtuigd dat er zoiets bestaat als het ondenkbare of onmogelijke. Als al die verhalen over de geheime ruimtevaartprogramma’s van aardse regeringen dan hebben we een idee van wat er allemaal is ja, maar zo niet, laat ons dan gewoon lekker toegeven dat we geen flauw benul hebben van wat er allemaal voor leven is en alstublieft niet denken dat de levensvormen zoals wij die op aarde zien de enige stijl (kan ff geen beter woord bedenken) van bewust leven is.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

universiteit leiden

Universiteit Leiden, hou toch op met dat ‘factchecken’

De site Nieuwscheckers van de Universiteit Leiden ...