Buitenaards

“3000 buitenaardse beschavingen in de Melkweg”

Help door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de Melkweg leven waarschijnlijk duizenden buitenaardse beschavingen, maar de kans dat we ze ooit ontmoeten is erg klein. Dat zei directeur van het Nederlands instituut voor radioastronomie (Astron) Michael Garrett tijdens een congres in Toronto.

De astronoom zei op basis van gegevens die zijn verzameld door NASA en andere ruimteagentschappen dat de aarde één van de 40 miljard bewoonbare planeten in ons sterrenstelsel is.

Elk jaar vormt zich een nieuwe bewoonbare planeet, wat betekent dat de kans op het bestaan van buitenaardse beschavingen erg groot is. Volgens een nieuwe studie herbergt de Melkweg zo’n 3000 beschavingen.

Door de enorme omvang van de Melkweg is het volgens Garrett onwaarschijnlijk dat we signalen opvangen van geavanceerde beschavingen. “We verwachten dat beschavingen tenminste 1000 lichtjaar van elkaar zijn verwijderd,” zei hij. “Dat is een grote afstand. Beschavingen moeten in ieder geval enkele duizenden jaren bestaan om met elkaar te kunnen communiceren.”

Hij gebruikte de aarde als voorbeeld, een planeet waar eenvoudige levensvormen al miljarden jaren leefden voordat intelligent leven ontstond. “Ik wil niet negatief klinken, maar mijn conclusie is dat Seti-signalen (Search for Extraterrestrial Intelligence) zeldzaam zijn in de Melkweg,” zei Garrett.

Bij Seti zijn de experts positiever ingesteld. In maart zei astronoom Seth Shostak dat hij verwacht binnen nu en 20 jaar contact te leggen dankzij nieuwe technologische ontwikkelingen.

[IBTimes]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

52 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Wij zijn daarbinnen slechts nog maar een type-0 beschaving; de overige beschavingen in de Melkweg zijn types -1, -2 en -3 beschavingen (dit ook volgens Michio Kaku).

bert s
bert s
8 jaren geleden

Volgens mij zijn er waarschijnlijk nog veel meer. Zie het zo, we staan op een strand aan de Atlantische oceaan, we kijken over het water en het enige wat we zien is water. Geen enkel teken van leven, echter als we met een onderzeebootje de oceaan in gaan verwonderen wij ons over de enorme hoeveelheid aan leven onder water. Op dit moment zien wij het heelal alsof we op het strand staan.

Koolmees
Koolmees
8 jaren geleden

Het aantal beschavingen in ons sterrenstelsel is niet eens te tellen, het is alleen dat de meeste van deze galactische beschavingen zich in een hogere dimensie bevinden, we zien ze dus niet met ons menselijk oog. Pas als de mensheid zich meer in een hogere dimensie begeeft zullen we ze kunnen zien. De galactische wezens zien ons echter wel, zij kunnen zelfs reizen in verschillende dimensies. De mensheid is bestemd om een galactisch ras te worden, alleen moeten we nog even door de School van de Lage Densiteit heen. De lage derde dimensie waarin wij zitten is een school, hier leren wij met ons hart te leven en te communiceren, iets wat voor de galactische beschavingen heel normaal is. De mensheid heeft dus nog wel even een weg te gaan, maar tijd is ook iets wat we moeten laten vallen. Tijd is een menselijke uitvinding, eigenlijk meten we met tijd iets wat in weze helemaal niet bestaat. Alleen door het concept van tijd en ruimte te laten vallen zullen we ons kunnen evolueren buiten de aarde. Het menselijke DNA heeft verschillende galactische DNA, de mensheid staat nog een zeer boeiende reis in evolutie te wachten.

tjeu
tjeu
8 jaren geleden

die wetenschappers toch…ze wanen zich zo slim maar maken zich zelf dom door de oogkleppen van hun stellingdenken. EMC2 is iets van de 3de dimensie en bewustzijn verplaatst zich oneindig snel…..

Back to top button
52
0
We lezen graag je reactie!x