Buitenland

Schietpartij in Las Vegas is zeer, zeer vreemd. Deze politicus suggereert dat er iets verborgen wordt gehouden

Help ons door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het is niet duidelijk waarom Stephen Paddock een heel wapenarsenaal verzamelde in zijn hotelkamer in Las Vegas en vervolgens bijna 60 mensen doodschoot. Op internet verspreiden de complottheorieën zich als een lopend vuurtje.

“We hebben geen idee wat zijn overtuigingen waren,” zei sheriff Joseph Lombardo van Clark County. “Ik kan niet in het hoofd van een psychopaat kijken.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Veel mensen zeggen dat er meer achter de schietpartij zit en sommigen beweren zelfs te weten waarom Paddock het bloedbad aanrichtte.

Zeer, zeer vreemd

De Amerikaanse radiopresentator en oud-senator Joe Walsh suggereerde bijvoorbeeld dat er informatie wordt achtergehouden of dat de officiële uitleg niet klopt.


De National Review schreef dat de schietpartij in Las Vegas ‘zeer, zeer vreemd’ is. Het magazine vroeg zich af hoe Paddock aan zoveel wapens kon komen.

De schietpartij is gewoonweg bizar. Als de wapens volautomatisch waren, heeft Paddock waarschijnlijk grote sommen geld moeten uitgeven om ze op een legale manier te verkrijgen, aldus de website.

Mazen in de wet

Bovendien moet hij daarbij meerdere keren door de mazen in de wet zijn geglipt.

Stephen Gutowski omschreef op Twitter het uitgebreide proces dat je als burger moet doorlopen om een automatisch wapen te kunnen aanschaffen.

Hij schreef daarnaast dat de ATF de lokale politie informeert over iedere burger die automatische wapens bezit.

Strijdnaam

In andere nieuwsberichten wordt de vraag gesteld of er meerdere schutters waren. Op de politiescanner was bijvoorbeeld te horen dat agenten spraken van meer dan één schutter.

Radiopresentator Alex Jones suggereerde dat Paddock zijn misdaad had begaan omdat hij links is en een jihadist.

Hij zei dat hij ‘net als zoveel anderen was bekeerd tot de islam’ en ‘zo boos was op Trump en alles wat er gebeurde dat hij de aanval uitvoerde’.

Hoewel experts niet denken dat IS achter de schietpartij zat, heeft de terreurgroep de aanslag wel opgeëist. De groep heeft zelfs een strijdnaam voor de schutter: Abu Abd El Bar.


[Independent]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
louise
louise
6 jaren geleden

Niemand kan in een hoofd van een psychopaat kijken, anders waren er geen psychopaten meer……
Niemand kan in een hoofd van een terrorist kijken, anders waren er geen terroristen meer….
Niemand kan in een hoofd van een kinder misbruiker kijken en ook niet in het hoofd van een dieren mishandelaar…….. Ik hoop dat mijn boodschap duidelijk is……. Mensen doen soms de meest vreselijke dingen………Wie,Wat,Waar,Waarom……wie zal het zeggen….. Het zijn zelden mensen die een eenheid vormen met zichzelf,Lichaam,Ziel, Geest in Balans …… en zelfs die mensen kunnen in een situatie komen dat ze iets doen wat ze zelf nooit voor mogelijk zouden houden……….. zolang niemand elke dag bezig is van zichzelf een geestelijk liefdevol gezond mens te maken,blijven we in een cirkel rond draaien………

Pollie
Pollie
6 jaren geleden

Voor honderd Dollar kan je in de Verenigde Staten van een gewone AK-47 een volautomatisch schietend machinegeweer maken met een zg Bump Stock. Dat kan iedereen daar doen, zonder dat je door de FBI gecheckt wordt. Zie http://www.firequest.com/ak47-accessories.html, allemaal per postorder te koop daar. Bizar

Roy
Roy
6 jaren geleden

“De schietpartij is gewoonweg bizar. Als de wapens volautomatisch waren, heeft Paddock waarschijnlijk grote sommen geld moeten uitgeven om ze op een legale manier te verkrijgen, aldus de website.”

“The ATF has a registry of every legally-owned full-auto firearm & informs local law enforcement of all who own them in their jurisdiction.”

Het waren dan ook semi automatische wapens (geen vol automatische) voorzien van een SSAR-15 en daar is dan wel weer makkelijk aan te komen..

Furious Anger
Furious Anger
6 jaren geleden

Weer een typisch Amerikaans stink zootje!!! Het is een broed vijfer voor terrorisme. Amerika… terroristen NATIE

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x