Buitenland

G7: bij nieuw virus moet vaccin binnen 100 dagen ontwikkeld zijn – ‘Het wordt nóg waanzinniger’

Help anderen door dit artikel met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De G7 gaat een miljard vaccins aan ontwikkelingslanden leveren en meer doen tegen ‘klimaatverandering’, zo hebben de zeven economische grootmachten afgesproken op hun topconferentie in Cornwall. De coronavaccins moeten voor eind 2022 geleverd worden. Volgens ‘deskundigen’ zijn in totaal 11 miljard vaccins nodig.

We zullen de wereld eind volgend jaar helpen te vaccineren tegen corona. En samen zullen we beter, groener en eerlijker terugbouwen, schreef de Britse premier Boris Johnson op social media. Build Back Better dus.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Het gaat nog niet snel genoeg

We zijn dus nog lang niet klaar met vaccineren tegen corona. Johnson sprak van ‘het grootste project uit de medische geschiedenis’. Normaal gesproken duurt het 10 tot 15 jaar om een vaccin te ontwikkelen. Het coronavaccin werd in alle haast ontwikkeld en rolde al na enkele maanden van de band. Er is nog niets bekend over eventuele effecten die de prik op de lange termijn zou kunnen hebben.

Het gaat de G7 nog niet snel genoeg. NRC schreef gisteren: “In een ‘Verklaring van Carbis Bay’ beloven de G7 dat ze er alles aan zullen doen om een nieuwe pandemie te voorkomen. Bij een nieuw virus mag het niet langer dan 100 dagen duren om een vaccin te ontwikkelen en goed te keuren en een behandelmethode te ontwikkelen.”

Net als je denkt dat het niet gekker meer kan!

Een vaccin moet dus bij een nieuw virus binnen 100 dagen ontwikkeld én goedgekeurd zijn. “Het wordt nóg waanzinniger,” twittert Rob Nuijten. Annemiek reageert: “Net als je denkt dat het niet gekker meer kan!”

4.9 48 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

105 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Een kenmerk van een totalitaire regiem is dat het gekker, gekker en nog gekker wordt totdat het zichzelf compleet vernietigd en alles en iedereen opslokt als een groot monster zoals een zwart gat alle materie opslokt en binnen een bepaalde afstand objecten uit elkaar worden getrokken door immense zwaartekracht verschillen.

Loire
Loire
2 jaren geleden

Ze hebben blijkbaar veel tijd en geld over, als ze zich richten op dit soort onverantwoorde idioterie.

Underground
Underground
2 jaren geleden

Knettergek zijn ze!!
Geholpen door de rest van de kudde.
Het stopt niet, niet vanzelf.

Verontruste
Verontruste
2 jaren geleden

Tja, voor dat soort nonsens moet je dan ook politicus zijn.
Wat een zoodje duur betaalde schlemielen. Ze doen net alsof ze er verstand van hebben, terwijl ze van dat laatste geheel gespeend zijn.

Back to top button
105
0
We lezen graag je reactie!x