Het Complot

Een schimmige en controversiële geheime club komt elk jaar samen in de bossen van Californië. Deze presidenten waren er lid van

Help ons door dit artikel met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In juni en juli komen extreem rijke en machtige mannen bijeen in Sanoma County in Californië. Ze zijn allemaal lid van de Bohemian Club, een schimmige mannenclub waar onder meer Amerikaanse presidenten, legerfunctionarissen, artiesten en zakenmagnaten lid van zijn geweest.

Tijdens de bijeenkomst brengen figuren in gewaden een offer als onderdeel van een ritueel dat bedoeld is om zorgen weg te nemen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De Bohemian Club, die bestaat uit naar schatting 2500 leden, komt al sinds 1872 bijeen.

Geheim

Vanwege alle geheimzinnigheid, vreemde ceremonies en het elitaire karakter, gaan er al lange tijd sinistere geruchten rond over de club.

Ieder jaar verzamelen zich betogers rond het terrein waar de leden samenkomen. “We moeten ons hier zorgen over maken,” zei activist Mary Moore. “Ze stippelen hier in het geheim het beleid uit.”

Een aantal Amerikaanse presidenten is lid geweest van deze schimmige club.

Zo werd Theodore Roosevelt lid nadat hij president was geworden. In een brief uit 1903 bedankt hij medelid Edgar D. Peixott voor het lidmaatschap.

Niet zou uitdagen

Herbert Hoover ging in 1913 bij de Bohemian Club. In 1950 nodigde hij toenmalig congreslid Richard Nixon uit voor een trip naar de Bohemian Grove.

In dat jaar was ook generaal Dwight D. Eisenhower van de partij, onder wie Nixon in 1952 vicepresident werd.

Nixon gebruikte zijn positie binnen de Bohemian Club om uiteindelijk de presidentsverkiezingen te winnen.

Na een speech in 1967 op de Bohemian Grove zei Ronald Reagan tegen hem dat hij hem niet zou uitdagen.

Groots president

Reagan werd in 1975 officieel lid van de Bohemian Club. Enkele jaren later, in 1981, werd hij president.

Tijdens de presidentsverkiezingen van 1980 besloot Reagan niet naar de Bohemian Grove te gaan omdat hij continu werd achtervolgd door de pers.

George H.W. Bush werd in 1973 lid van de club, toen hij aan het hoofd stond van de Republican National Committee.

In 1995 introduceerde hij zijn zoon en toekomstig president George W. Bush aan zijn medeleden. Hij zei dat zijn zoon ‘een groots president zou worden’. En enkele jaren later, in 2001, werd hij ook daadwerkelijk president.

Foto: Wikimedia Commons

[Business Insider]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Louise
Louise
6 jaren geleden

Oh ja, en hoe zat dat met Obama en nu met Trump, ook allemaal lid van de blije mannen club….helaas vertelt dit verhaal niet hoe het verder afloopt… Het zal toch niemand verbazen dat alles al is geregeld voor elke verkiezing…. Natuurlijk hoort daar het leger en de zakenmensen bij, anders wordt het een zooi met regeren, en iemand moet het ook nog betalen, en tja dat entertement laat zich raden……en ja natuurlijk wordt het beleid vooraf doorgesproken , ……. Hier in Nederland of moet ik zeggen de EU, is ook een leuke blije club die graag hun eigen zakken vult zonder toestemming van de burger en regelt ook alles vooraf zonder inmenging en regelt ook met toestemming van bedrijven, en banken…… Over ons landje zullen we het maar niet hebben, hier regeert iedereen die daar zin in heeft, dan weet je waar de chaos vandaan komt, maar wij hebben een blije minister president , die lacht alles weg……..

AlbertV
AlbertV
6 jaren geleden

Als ik achter de coördinaten van die plek kan komen stuur ik die even door naar onze Russische vrienden. Dan kunnen zij daar een van hun splinternieuwe hypersone raketten op af sturen. Bij wijze van test. Ruimt meteen lekker op.

Gezinusk
Gezinusk
6 jaren geleden

Voor zover ik heb begrepen bestaat de Bohemian Club uit rijke mensen waar leden van enkele geheime genootschappen, politici, bankiers etc lid van zijn. Er jaarlijks een zomerkamp op na houden genaamd de Bohemain Grove.

Het zomerkamp is geen locatie waar in alle geheimzinnigheid een bepaald buitenlands beleid word uitgestippeld. Dat gebeurd meer op invloedrijke denktanks als de Council on Foreign Relations, de Trilaterale Commissie, en de Europese Bilderberg. Het klopt wel dat veel leden van de Bohemian Club lid zijn van één of meerdere van deze denktanks.

De hardcore van de Bohemian Club bestaat met name uit directieleden van de Amerikaanse nucleaire sector. Zo was de Bohemian Grove tijdens de koude oorlog goed vertegenwoordig met directieleden die verbonden waren aan de Department of Energy – de Hanford Site en laboratoria als het Lawrence Livermore, en Los Alamos National Laboratory. Daarnaast zijn directieleden uit de wapensector en vliegindustrie er goed vertegenwoordig.

Veel journalisten wachten de gasten in juli op bij het nabij gelegen vliegveld in Monte Rio om maar een glimp op te vangen wie het zomerkamp aandoet. Directieleden uit het militair industrieel complex komen veelal met hun privéjets aanvliegen. Boeing, Lockheed Skunk Works, Darpa, je komt ze er allemaal tegen.

Alhoewel de wildste geruchten de ronde doen over de Bohemian Grove is het aannemelijk dat er tussen de leden zakelijke discussies op gang worden gebracht om te peilen of een volgende oorlog aanstaande is. Kan er alvast over een megaorder voor ons bedrijf worden gesproken… etc. Met al het geweld en ‘Know how’ aan boord, valt dat niet uit te sluiten. Zoals enkele voormalige bezoekers van het zomerkamp nadien hetgeen bevestigde. Dat allemaal twee weken lang onder veel vermaak en de duurste Californische wijnen.

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x