Het Complot

Zeker 1000 nazi’s als spion bij CIA en FBI

Help ons door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse inlichtingendiensten hebben tijdens de Koude Oorlog op zijn minst 1000 oud-nazi’s ingezet als spion of informant. Dat schrijft de krant de New York Times.

FBI-directeur J. Edgar Hoover en CIA-directeur Allen Dulles hebben in de jaren vijftig op agressieve wijze voormalige nazi’s gerekruteerd in de strijd tegen de Sovjet-Unie. Ze namen het besmette verleden van de nazi’s voor lief. De krant haalt zijn informatie uit onlangs vrijgegeven interviews en documenten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

“Na de Tweede Wereldoorlog hebben het Amerikaanse leger, de CIA, de FBI en andere geheime diensten minstens 1000 oud-nazi’s en collaborateurs aangesteld,” zegt Richard Breitman van de American University in Washington. De Holocaust-expert analyseerde de documenten met een speciaal team dat door de regering is gevormd.

De inlichtingendiensten beschermden elke agent tegen strafvervolging. Zo verwierf de CIA een SS-officier als spion, ook al had die zich ‘aan kleine oorlogsmisdaden’ schuldig gemaakt. In 1994 drong de Amerikaanse geheime dienst er bij de overheid op aan om het onderzoek tegen een voormalige spion, die met het bloedbad van tienduizenden joden in Litouwen in verband werd gebracht, stop te zetten.

Zeker 1000 nazi's als spion bij CIA en FBI
Otto von Bolschwing

Een andere SS-officier die voor de CIA in Europa als spion werkte was Otto von Bolschwing, assistent van Adolf Eichmann, de leider van de organisatie die de deportatie van alle joden naar de vernietigingskampen coördineerde. Als beloning voor zijn bewezen diensten na de oorlog liet de CIA zijn hele familie in 1954 naar de Verenigde Staten overbrengen.

Er gaan al langer verhalen rond dat de VS voormalige nazi’s inzette als spion. Volgens de New York Times werd echter op veel grotere schaal gebruikgemaakt van de nazi’s dan tot nu toe werd gedacht. De CIA en de FBI hebben nog lang niet alle informatie over dit onderwerp vrijgegeven.

[Nieuwsblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wim
Wim
9 jaren geleden

“De Holocaust-expert analyseerde de documenten met een speciaal team dat door de regering is gevormd.”
Dan snap ik niet, dat deze informatie naar buiten gekomen is.
Wat hebben ze hier mee voor?
Is dit een rookgordijn voor iets anders?

Paiulus
Paiulus
9 jaren geleden

In dit licht is het boek The Nazi Roots of the Brussels EU geschreven door Dr. Rath een eye-opener
http://www.nazi-roots-of-brussels-eu.org/

frans
frans
9 jaren geleden

Wim, Een regering doet waarschijnlijk van alles om aan de macht te blijven.
Het lijkt wel of ze opeens eerlijk aan het worden zijn, met dit rookgordijn. of gaan toch de boeken nu open over de verschrikkingen van wo 1 en wo 2 ? Zou dat ‘wij versus zij’ ooit ophouden? Zouden de vijandbeelden ooit uit onze geheugens verdwijnen zodat er vrede kan komen?

Kal-Purush
Kal-Purush
9 jaren geleden

Zou het zo kunnen zijn dat de huidige US gebouwd is op beginselen van de oud nazi’s?
De expansie drift van de huidige staat is wel ongeveer hetzelfde en de opbouw om conflicten te genereren, waar dan ook ter wereld, is ook hetzelfde.
Kan me vergissen maar de beperking van de vrijheden van de “normale Amerikanen”, bedoel dus de gewone man die geen voorstander is van de huidige regering, is in Duitsland ook uitgevonden in de jaren ’30 en toen keek ook de gehele wereld de andere kant op.
Nu gebeurd het in de US en wederom kijkt bijna, behalve een paar landen, de gehele wereld de andere kant op en steunt de huidige regering in de US mede omdat ze in de tang zitten bij deze Moloch met inspiratie om de Wereldmacht te bezitten.
En, in mijn opinie, kan de US zeggen dat het nooit “echte” Amerikanen geweest zijn die spioneerde maar dat het buitenlandse inwoners zijn geweest die hun spionage diensten aanboden aan de regering.
Dus wassen de toenmalige CIA/FBI kopstukken hun handen in onschuld.

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x