Homepagina » Bewustzijn » Schok: Topwetenschapper zegt definitief bewijs te hebben dat God bestaat
Schok: Topwetenschapper zegt definitief bewijs te hebben dat God bestaat

Schok: Topwetenschapper zegt definitief bewijs te hebben dat God bestaat

De wereldberoemde futurist en theoretisch natuurkundige Michio Kaku heeft voor een schok gezorgd in de wetenschappelijke wereld. In een recent opgedoken video zegt Kaku, die meer dan 70 artikelen publiceerde in wetenschappelijke tijdschriften, bewijs te hebben voor het bestaan van God. Dat meldt nieuwssite WND.

In het filmpje dat hij enige tijd geleden maakte voor Big Think zegt de wetenschapper dat hij gelooft dat God achter het universum zit. “Ik heb geconcludeerd dat we in een wereld leven met regels die geschapen zijn door een universele intelligentie,” zegt Kaku in de video.

11-dimensionale hyperruimte

“Voor mij is het duidelijk dat we leven in een wereld die wordt gestuurd door bepaalde natuurwetten die zijn opgesteld en geschapen door een universele intelligentie, en niet door toeval,” zegt hij verder.

“De eindconclusie kan luiden dat God een wiskundige is,” aldus Kaku. “Het brein van God, zo geloven we, is als kosmische muziek. Als muziek van violen die resoneren naar een 11-dimensionale hyperruimte.”

Matrix

De wetenschapper zegt onlangs bewijs te hebben gevonden dat er een hoger wezen is, dat hij omschrijft als een kracht ‘die alles aanstuurt’. Kaku, één van de ontwikkelaars van de revolutionaire snaartheorie, zegt dat een theoretisch deeltje genaamd tachyon kan worden gebruikt om het bestaan van God te bewijzen.

Een tachyon is een exotisch hypothetisch deeltje dat sneller gaat dan het licht. Na een aantal tests stelde de professor van het City College of New York vast dat we in een soort ‘Matrix’ leven.

[WND]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

139 reacties

 1. Pfff die Pipo blijft ook iedere keer weer wat verzinnen.

  15 likes
  • Eindelijk weer eens een wetenschapper die het toe durft te geven. Anderen proberen alles weer in het kader van evolutie te proppen, terwijl nieuwe bewijzen daar gewoon niet passen. Dat komt omdat God er inderdaad achter zit.

   53 likes
   • Mag ik van jou dan alle bewijzen dat God bestaat? En dan bedoel ik dus niet dat sprookjesboek, en geen vage filmpjes op Youtube, maar echte bewijzen van objectieve wetenschappers…

    Ben namelijk eerder die te geloven, waaruit blijkt dat er een oerknal is geweest en wij zijn gevormd door de evolutie, dan dat ik moet geloven dat de aarde pas 7000 jaar oud is, terwijl er bewijs is dat de aarde al veeeeeeeeeeel ouder is…

    Knap dat jullie gelovigen het keer op keer proberen te verdraaien wat de waarheid is!

    20 likes
    • Beste Remco,

     Nergens in de Bijbel staat dat de aarde 7000 jaar oud is. Deze is inderdaad, ook volgens de Bijbel, veel ouder.

     17 likes
     • @ Erik:

      Ik geloof dat jij wat vaker op zondag naar je kerkje moet…:

      De enige manier om uit te vinden hoe oud een voorwerp is, is door de maker daar van te vinden. Voor creationisten is dit God en voor hen is het een vaststaand feit dat de aarde 6000 jaar oud is. Wanneer we de leeftijden van het geslacht van Adam in de bijbel bekijken wanneer zij hun eerste zoon kregen en dat bij elkaar optellen dan komen we op 4000 jaar voor Christus uit. Dat maakt de aarde 6000 jaar oud.

      Dat je dat al niet weet zegt genoeg over de rest van de onzin die je uitkraamt… Dat is namelijk wel zo ongelooflijk dom, dat zegt echt wel genoeg over je gebrek aan kennis…

      10 likes
     • Ohja? Ik zei ook niet dat dat in de Bijbel staat, jullie experts beweren dat.. Excuses dat ik er een paar jaar naast zit, maar zie hieronder één van de vele bronnen:

      http://www.gotquestions.org/Nederlands/leeftijd-van-de-aarde.html

      De genealogieën in hoofdstukken vijf en elf van het boek Genesis geven de leeftijd waarop Adam en zijn nakomelingen steeds de volgende generatie voortbrachten, en dit in een successievelijke familielijn van Adam tot Abraham. Door te bepalen waar Abraham chronologisch gezien in de geschiedenis past en door de leeftijden in hoofdstukken vijf en elf van het boek Genesis bij elkaar op te tellen, lijkt het duidelijk dat de Bijbel ons leert dat de aarde ongeveer 6000 jaar oud is, plus/minus enkele honderden jaren.

      6 likes
     • De mensheid is ongeveer 7000 jaar oud ja, niet de wereld. En voor alle slimmerikken die beweren dat de evolutietheorie klopt, moeten maar eens het boek lezen van Darwin. Zijn theorie is gebaseerd op het bestaan van een God, en legt alleen het verloop uit van de ontwikkeling van de mens. Darwin was zelf erg gelovig in een God en zei ook in zijn boek: “Het is maar een theorie”. Er werd ook telkens gezegd:” stel,” of “als”, maar die waren dus niet het geval.

      3 likes
     • @ Erik:

      Bovenstaand verhaal heb ik van een willekeurige website gehaald:

      http://mens-en-samenleving.infonu.nl/religie/91097-de-leeftijd-van-de-aarde-de-wereldbevolking.html

      Zo zijn er nog legio websites waarop dezelfde informatie staat.. Doe maar even studeren Erikje!

      3 likes
    • bewijs jij eens dan dat god niet bestaat.

     8 likes
     • Dat is echt zo een christelijke reactie.

      Dat God bestaat is geen enkel bewijs voor.

      Er zijn ook mensen die maar in een God(dictator) gaan geloven om ons bestaan hier te kunnen verklaren.
      Weer bewijs dat christenen minder slim zijn, maar dat was al bekent na een uitgebreid onderzoek.

      5 likes
     • Bewijs jij maar eens dat jij de duivel niet bent…

      5 likes
     • Ik moet bewijzen dat iets waarvoor geen enkel bewijs is niet bestaat? Daar vraag je nu eigenlijk om….

      4 likes
     • Alles is het bewijs.

      4 likes
    • Kun jy dan een duidelijk bewijs geven dat de evolutie theorie klopt. Ze beweren en vermoeden maar hebben geen enkel bewijs! Het komt er uit eindelijk op neer dat niks uit niks kan ontstaan zijn en dat is wat ze kunnen aantonen. Waarom probeer je vast te houden aan een theorie (iets wat mensen denken) terwijl de waarheid veel dichter bij is dan je denkt. Probeer de bijbel eens niet te zien als een sprookjes boek maar ga onderzoeken en kom erachter dat alles wat wetenschappers proberen te bewijzen al vast staat in de bijbel

     GOD LEEFT!

     6 likes
     • Als deze dictator echt bestaat dan schop ik hem in zijn ballen. Hij is de ultime dictator. Volg en aanbid hem of hij laat je voor miljarden jaren pijn lijden bij zijn geschapen Satan. En dan zeggen ze dat je een keuze heb! Voor eeuwig pijn lijden of voor eeuwig deze dictator aanbidden in de hemel, dat noem ik geen keuze. Omdat hij almachtig is en mijn schepper dat geeft hem dan niet het recht om mij voor eeuwig te laten martelen bij zijn vriend (Satan). Hij heeft al eerder honderden miljoenen mensen de dood ingejaagd naar de hel. Oh wat houd hij toch van ons! Hitler en Stalin kunnen niet eens in zijn schaduw staan.

      7 likes
    • Ik geloof ook dat er een intelligentie is die dit allemaal heeft neergezet anders valt dit allemaal niet te verklaren.
     Dat alles ontstaan is uit een grote knal is echt zo gemakkelijk gezegd. Alles is ontstaan uit één oer-atoom; wat een onzin.

     11 likes
    • Hey!
     Nergens in de bijbel staat echt dat de aarde zo oud is en het is heel hypocriet (sorry) om te zeggen ‘dat heb ik in zoveel bronnen gevonden dus jullie moeten dat wel allemaal denken, pff’
     Ik snap niet waarom je zo heftig reageert want hoe je schrijft is nogal aanvallend, of bedoel je dat niet zo? Kan ook.
     Ik hoop dat je dit nog leest, want ik geloof wel degelijk in een oerknal en in een heleboel andere dingen. Want wie zegt dat deze twee niet hand in hand gaan, geloof en wetenschap? Ik ben namelijk ook Christen. Dat heet dingen in een context zien en je gezonde verstand gebruiken en NIET doen wat jij doet; alles over één kam scheren. En dat ik, een kind van zeventien, dat begrijp, zegt een heleboel. Gedraag je alsjeblieft volwassen en luister naar elkaar zonder gelijk aan te vallen en oh ja: Ik geloof echt niet dat iedereen die niet gelooft, per definitie in een vagevuur of de hel wordt gegooid. Als je nog aan het lezen bent, dankjewel voor je aandacht.

     2 likes
     • God is het zelfde als een dictator.
      Volg mij of ik laat je voor eeuwig branden in de hel bij de door mij geschapen vriend Satan.
      God verdiend op zijn minst een schop in zijn ballen. Een massamoordenaar.

      1 likes
    • Maar wat veroorzaakte de oerknal?

     1 likes
    • dat hangt er vanaf hoe je de bijbel leest. god schiep in het begin de hemel en aarde maar nergens staat een jaartal erbij dus: volgens de bijbel kan de aarde ook 4,6 miljard jaar oud zijn.

     1 likes
     • Dat kan idd kloppen.
      Als je de tweede vers van de bijbel leest dan kan je idd concluderen dat de aarde er al was.
      De dinosaurussen hadden een ander klimaat als ons.
      En nu moet je even heel goed nadenken.
      Als je dat doet dan kom je tot de conclusie dat wetenschap
      en God bij elkaar komen

      0 likes
   • Ik hoop van hartendat het evolutie is want als dít een bewuste schepping is is het het werk van een sadistische gek, en vrees ik met grote vreze voor de ellende in de rest van het universum.

    19 likes
   • Dit is zoiets van,: Past het in je kraam of niet.

    4 likes
    • De Duivel en God zijn 1.
     Zonder elkaar hebben ze geen bestaansrecht .
     Daarom heeft God de duivel geschapen .

     2 likes
     • Als god de duivel nog niet geschapen had zou deze dan al geen bestaansrecht kunnen hebben. Jouw middeleeuwse opvatting spreekt boekdelen, iemand die nog niet eens weet hoe de natuur om hem heen in elkaar steekt weet dan wel precies te vertellen hoe god is, denkt en waarom het bepaalde dingen heeft gedaan.

      1 likes
   • En laten we vooral niet vergeten hoe hij deze “god” beschrijft. Hij ziet een mogelijk voor het bestaan en deze staat helemaal los van alle religie. Dus nee, hij bevestigd vooral geen allah, jaweh, shiva of wie dan ook.

    1 likes
  • @ Iklke, (en de rest kan stikke?)

   Heeft U er al over nagedacht en wat zijn uw bevindingen ?
   Wil het o zo graag van U weten.

   6 likes
  • Tsja.. de Big Bang… dat moet je geloven… zucht

   5 likes
  • Of God nou wel of niet bestaat, de Bijbel vind ik iig voor een groot deel een walgelijk boek.

   4 likes
  • T’is idd een Bijzonder geval 🙂

   3 likes
 2. IK WEET WEL DAT 83 BUITENAARDSE RASSEN BESTAAN OOK NASA WEET DAT OOK WAAR ZE THUIS HOREN. HET SECRET SPACE PROGRAM IS ER EEN ONDERDEEL VAN. NASA IS EEN MILITAIR RUIMTE ORGANISTIE HEEFT OOK SPACESHIPS OM VER TE REIZEN DE BEVOLKING WORD DOOR HUN GOED BESODEMIETERD MET ONZIN VAN DE NASA.

  4 likes
  • VERDER ALLES GOED???

   22 likes
  • iemand heeft dat jou verteld en jij gelooft dat, dat is geen weten maar geloven……
   het verschil met God is, dat het geloof zekerheid gaat worden en het weten is
   alleen in jezelf komt de zekerheid en als je het iemand gaat vertellen van de zekerheid, ja dan is het eerst weer geloven voor diegene

   2 likes
   • Eerst geloven en dan zien is zelfbedrog. Zo ook de woorden van iemand met psychoses als waarheid aannemen. god is een hij, satan is een hij, engelen zien eruit als mensen maar dan met vleugels, demonen als mensen met dierlijke aspecten, de hemel is een soort mooie tuin met vruchten enz, zie eens in dat dit allemaal menselijke weerspiegelingen en verzinsels zijn…… Het gaat allemaal echt niet verder dan de menselijke beperkte waarneming.

    3 likes
 3. Nu maar hopen dat die dictator niet bestaat, anders moet ik hem of zijn vriend (schepping) Satan voor miljarden jaren aanbidden.
  Onze lieve heer verdient een schop onder zijn ballen .
  Ik ga geen van beide aanbidden omdat ze alleen maar mijn schepper en almachtig zijn.

  Een echte liefhebbende vader dood zijn kinderen niet omdat ze niet naar hem luisteren en stuurt ze dan voor eeuwig naar zijn vriend (Satan) waar zijn kinderen de meest verschrikkelijke dingen zullen ondergaan.

  God is dus net zo slecht als Satan, maar dat is niet zo vreemd aangezien Lucifer zijn creatie is.

  12 likes
  • De god(en) uit de bijbel en een niet te bevatten god-iets zijn hele verschillende zaken.
   De god van de dominee, priester, imam, rabbi etc… zie ik persoonlijk meer als politieke instrumenten.

   14 likes
  • Je zou haast denken dat het hele verhaal is omgekeerd, de schepper van de hel lijkt me een beroerd persoon en juist een logisch figuur die het er niet mee eens is wordt eruit gezet.
   Een hemel is geen huis van liefde als je er om een andere mening uitgetrapt wordt. Aanbidding of aanbeden worden is überhaupt al een uiterst perverse bedoeling. En de mens schiep god naar zijn evenbeeld en dat is in ons geval een achtergesteld middeleeuws figuur….

   1 likes
 4. Zie de Ethica van Spinoza, die bewezen heeft dat God of de Natuur bestaat.

  9 likes
 5. Atheïsten…they dont need no water Let the motherf*ckers burn. Eerst was er nix…en toen ontplofte het ook nog…menig mensen die de bijbel afdoen als sprookje hebben hem nog nooit gelezen of naast de koran of de soemerische kleitabletten gelegd…De overeenkomst is verbluffend…en die geloven de mensen wel maar de bijbel niet…jullie zijn zo’n raar volk. Jullie onderscheiden een appel van een peer…het is iets anders maar het zijn allebei fruit…en hemel en hel bestaan niet…De bijbel spreekt van een doden of geestenrijk voor de mensen worden veroordeeld en waar de satanisten en atheïsten zullen worden verbrand omdat ze niet in staat zijn de schoonheid van deze wereld te respecteren en zijn schepper te volgen…God zij met jullie als de tijd daar is…12 discipelen…De raad van 12 Annunaki…12 Egyptische goden…12 Germaanse 12 Romeinse 12 Griekse toeval? Vader vergeef ze want ze weten totaal niet wat ze zeggen…

  8 likes
  • Alsof iedereen die niet in de bijbel geloofd, wel in de koran geloofd. Zie of weet je zelf wel wat je schrijft?

   4 likes
  • Sorry, maar wat jij nu zegt is totaal in raadselen. Atheisten geloven de bijbel niet, maar ook niet de kleitabletten of de koran. Hoe kom je erop?

   En het is waanzin, zonder respect, om te geloven dat mensen verbrandt worden omdat ze niet geloven in een schepper. Die schepper zou dan eens een schop onder diens ****** moeten krijgen, zoals elders is opgemerkt. Gelukkig bestaat die schepper met die menselijke trekjes niet.

   3 likes
   • Helaas bestaan er wel een hoop mensen met dergelijke trekjes…Hoe kunnen wij hen helpen en verlossen van hun duistere gedachten? Ik vind het ernstig.

    0 likes
  • Mijn vader zou mij niet vergeven als ik jouw sekte-achtige onzin uit zou kramen. Geloof jij maar lekker in meer knul, meer heb je blijkbaar niet in je leven; dan is het logisch dat je je toevlucht zoekt tot het geloof!

   3 likes
  • Je bent al net zo’n wrede psychopaat als die god van je. Je bent vol haat jegens hen die terechte vragen stellen en niet van slechts “aannames” uit willen gaan. Jouw verwensingen naar zij die zich niet kunnen vinden in middeleeuwse verhalen is ernstig en duister. Jij denkt plaats te kunnen nemen in een plek van liefde en licht met zulks gedachtegoed? Als op basis hiervan mensen wilt zien branden ben je ernstig de weg kwijt. Ik hoop dat je snel weer beter word!

   3 likes
  • Die god…de liefde druipt er vanaf hahahaha

   1 likes
 6. Met God en in God geloven is iets heel vreemds aan de hand…in goede dagen hebben wij hem NIET nodig. Met Nederland en haar inwoners gaat het relatief goed en je ziet dat de ontkerkelijking flink doorgaat. Prima, we leven in een vrij land. Mijn (schoon) ouders en grootouders vertelden altijd dat de kerken nooit voller waren dan in de oorlogstijd en dat mensen toen veel steun zochten in het geloof. De grote onzekerheid dat morgen het leven voorbij kon zijn zette mensen aan het denken. Men zocht in die zware tijden naar de Rust, de Vrede, het samenzijn in de kerk…Waarom? Zou het nu weer zo gaan als er Oorlog / zware crisis zou uitbreken dat veel mensen zich weer wenden tot God? Hebben we het gewoon te goed dat God door het toilet gespoeld moet worden en dat het hip is om niet gelovig te zijn? Vinden we onszelf als atheist zo verrekte slim en een gelovige oerdom? Tegenwoordig moet je je als gelovig stel – beide Ir. – bijna verontschuldigen als je bidt? Is dat niet de omgekeerde wereld?

  Verder: Gereformeerden (ben ik zelf niet!) hebben in Oorlogstijd relatief de meeste Joden onderdak verleend; dat hoorde erbij. Een voorbeeld vind ik. De Armenzorg werd vroeger geregeld vanuit de Kerk, etc..
  Als laatste; geef God nooit de schuld van alle ellende op deze wereld; de Mens, maar vooral de rijke / machtige mens (elite) is de grootste ellende voor deze wereld; zij creeert een media die ons normale mensen angst, wellust, consumentisme, geweld, oorlog, etc..door de strot duwt, zodat wij gedoemd zijn weer in een Mondiale crisis / Oorlog terecht te komen.
  n.b.: ik geloof niet in een hellevuur. Ik geloof in een God van de Liefde. Ik zie een God die weent van wat wij Mensen van de Wereld maken. Net als een ouder die ziet naar haar volwassen kind, die slechte keuzes maakt, maar ook weet dat hij het kind vrij moet laten in haar (slechte) keuzes.

  10 likes
  • Er heeft er maar 1 een slechte keuze gemaakt en dat is God door ons te schapen terwijl hij al wist dat het fout zou gaan.
   Kijk is naar alle ellende die er is, en hij wist al dat het allemaal zou gebeuren. Dan ben je echt ziek in je hooft.

   En het creëren van Satan neem ik hem ook zeer kwalijk, welke vader laat er nou zo een beest bij zijn kinderen. Terwijl hij maar in zijn vingers hoeft te knippen en Satan is er niet meer, maar dat doet hij niet omdat het voor hem een spel is. Echt ziekelijk.

   En dan moet je beseffen dat hij alwetend is, dat maakt het nog gekker. Hij heeft de meeste mensen gedood op deze Aarde, daar kunnen Hitler, Napoleon en Kahn alleen maar van dromen. God kent geen liefde alleen maar egoïsme . Daarom voeren hoofdzakelijk alleen maar gelovigen oorlog met de christen voorop.

   2 likes
   • Je bent hier om je te ontwikkelen, dat is ook wat de cabal ernstig tegenhoudt, en met veel succes bij jou zo te lezen. Zie alle leugens in het onderwijs, in het nieuws, dommakende televisieprogramma’s, gerotzooi met eten, drinken, vaccinaties, pharma maffia etc. Ze hebben op jou hun uitwerking in elk geval niet gemist.
    Mensen bewust afhouden van de waarheid en van interessantere zaken.
    Een misdaad tegen de mensheid.
    Gelukkig zijn we qua nieuwsgaring niet meer van ze afhankelijk.

    3 likes
   • Ikke: al wars are bankers wars. Maar ze zullen altijd anderen, bij voorkeur religieuze groeperingen, de schuld blijven geven. Als je dat nu nog niet weet dan wil je het niet weten en ben je gewoon een onderdeel van het probleem.

    0 likes
  • Het is onderdeel van de agenda21/NWO om alle religies wereld uit te te helpen.
   Nu is er wel veel gerotzooid in al die Heilige Schriften en is het Saudisch Koningshuis niet eens moslim, maar huichelen ze maar een beetje mee want het verdient zo lekker, plus hou je de schaapjes makkelijk mak, maar hoe simpel ben je als je er van overtuigd bent dat het menselijk intellect het hoogste in het universum is. Dan ben je niet erg snugger.
   Die ET’s {spiritueel en intellectueel hoger ontwikkelden} schakelen gewoon even een kernwapenarsenaal uit. Als je denkt dat je slimmer bent dan lijdt je aan hoogmoed waanzin en dat is nu precies waar de cabal schoen wringt.
   Dat wij ons maar aan hen, de dwaallichten, vastklampen. Dan zorgen zij wel voor de hel op aarde.

   Nog een keer, tot we ‘m allemaal mee kunnen zingen.

   https://www.youtube.com/watch?v=MnTWE8nXtKY

   2 likes
  • Dat deed men uit humaniteit, daar heb je geen god voor nodig. kerken waren nu eenmaal ontmoetingsplaatsen en waren groot genoeg voor onderdak. Mensen putten kracht uit de aanwezigheid en warmte van elkaar. god heeft ook hier nimmer een woord gesproken….
   Geloof in het goede van de mens en laat wraakzuchtige en jaloerse goden maar lekker in hun sprookjesboeken achter.

   0 likes
   • Zit er dan zoveel goeds in de mens? Kijk eens in je eigen hart? Boosheid bitterheid jaloezie dat zijn wij mensen. En je kunt God niet verglijken met ons mensen want hij is perfect!

    0 likes
    • Bedenk dan ook eens dat de mens het product is van de volmaakte schepping van die God….
     Lekkere God trouwens. De allergrootste sadist en egoïst die je je maar kunt bedenken. Kijk maar eens om je heen. Hij laat toe dat er overal ter wereld gemoord wordt. Dat kleine kinderen verhongeren. Dat er mensen gemarteld worden. En ga zo maar door. Omdat de mensen hier iets moeten leren, zullen de gelovigen zeggen. Ga jij je kinderen ook zo opvoeden?? Laat ze maar moorden? Daar leren ze van? Kom nou.

     1 likes
 7. Het gebruik van god, in deze context, een abstract en poëtische gebruik is om de Grote Unifying Theory beschrijven.

  Het heeft dus niets te maken met het theistische gebruik van het woord god!

  7 likes
  • Hehe, dit is wat er waar is. De meesten hier denken bij het woord God meteen aan de Bijbel of de Koran. Maar wat deze wetenschapper bedoelt is een onpersoonlijke kracht, niet een persoonlijke god die je met bidden op andere gedachten kan brengen, of die offers wil of die mensen naar een hel stuurt. Daarom kunnen God en evolutie heel goed samengaan, het is niet zo dat de God van die wetenschapper alles heeft geschapen wat er nu is.
   Ook iets als de oerknal kan gewoon waar wezen, met de God-hypothese van deze wetenschapper.

   3 likes
   • Ik was al bang na al die berichten dat niemand dit snapte. Of ik nou in een god geloof of niet. Hier wordt het woordje god niet gebruikt om een god zoals de gelovigen hier bedoelen te beschrijven. Denk zelf dat sommige niet eens echt gelezen,geluisterd en gekeken hebben. Maar springen meteen in de lucht van vreugde want wetenschapper heeft over een god haha

    6 likes
 8. Sja, het wilde vanaf het begin al niet erg goed lukken met zijn/haar creaties. Geschapen naar zijn of haar eigen beeld

  Ik zie maar drie mogelijkheden :
  1. De oen was/is nu eenmaal niet almachtig.
  2. Hij of zij was/is wel almachtig maar niet zo snugger
  3. Hij of zij was/is wel almachtig én snugger en heeft helaas een sadistische aard.

  Take your pick.

  10 likes
 9. Heel logisch zijn de wetenschappers, er was niets toen explodeerde niets en zo is alles ontstaan .
  Wist als kind al dat er een intelligentie moest zijn, daar valt weinig aan te verklaren de natuur zit te mooi en gestructureerd in elkaar om uit niets voort te komen.

  13 likes
  • Zo mooi zit de natuur echt niet in elkaar, moet je maar eens een avondje naar animal planet kijken bijvoorbeeld. Of momenteel op NPO 2 zenden ze programma’s uit die oorspronkelijk door de BBC gemaakt zijn. Ook daarin zie je dat het eten of gegeten worden is. Mensen gaan dood aan ziekten, sterren worden opgegeten door andere sterren etc….

   Neen, als er een intelligentie achter steekt, dan is het misschien iets dat werkt via evolutie en daardoor het universum steeds ietsje beter maakt. Maar dan duurt het nog lang voordat het mooi wordt. Als het dit al uberhaupt wordt.

   0 likes
  • Wat kon je al kind al goed redeneren al dan? Wat had je toen al een goede basis om zulks een theorie vast te stellen…….

   0 likes
 10. Als God bestaat, en ik ben overtuigd dat dat zo is, dan bestaat de duivel ook ! En diens macht is sterk tanende. Hij is lang aan de macht geweest maar gaat het nu dik verliezen, dat staat inmiddels ook vast.

  12 likes
 11. Opvallend hoe veel zweverige mensen opstaan, als je over god begint. Hij is verzonnen, om het volk onder de duim te houden. Als je toch iets wilt geloven, geloof MIJ dan maar….God bestaat niet !!!

  5 likes
  • Ik ben al een stap verder dan de meeste mensen want ik vraag mij niet af of die Pipo bestaat maar om wie hij is en om zijn daden, en daar word je niet vrolijk van.
   Christenen kunnen helaas niet meer critisch nadenken als ze bekeerd zijn, en roepen dan dat je veel dingen van God niet in dit leven kan bevatten en er na de dood antwoord op krijg blablablabla

   Bangepoepers zijn het.

   2 likes
  • En, bij herhaling, opmerkelijk hoeveel christelijk georiënteerde mensen deze – over het algemeen – seculiere site bezoeken en becommentariëren….

   Zou het woord gods dan tóch geen bevredigend antwoord geven op velerlei vragen of is het de aloude ‘zendingsdrang’ die zich nog steeds doet gelden?

   2 likes
 12. Ik geloof niet in sprookjes

  2 likes
 13. De matrix is inderdaad geschapen door een kracht/macht die wij mensheid “God” noemen. Althans, zo zie ik het.
  Echte keiharde bewijzen zien we pas als we ons aardse lijf verlaten, denk ik.

  10 likes
 14. Er zijn ongelovigen, die niet in God geloven, maar verder álles geloven.

  10 likes
 15. ” een schok” ? Het is altijd al geweten dat God bestaat

  4 likes
  • Het gaat er niet om of hij bestaat maar maar om wie hij is.
   En hij is niet bepaald de liefste.

   Het blijft toch vreemd dat grote delen van de bevolking achter hem aanloopt, maar ach dat zie je bij dictators ook.

   4 likes
  • Hij had het niet voer jouw god, hij is eerlijk genoeg om het verder niet te definiëren omdat hij dat niet kan, in tegenstelling tot alle religieuze waanzin.

   0 likes
 16. Pfff wat is iedereen hier toch bang en zoekende.
  Ik laat mij gewoon door niemand of een sprookje dwingen.

  Leer met je zelf te leven en niet lijden (leiden) door angst en onzekerheid.

  7 likes
  • Nou nou, jouw reacties spreken anders. Anders had je niet meteen bij het woord God aan de christelijke of islamitische godheid gedacht. Dan had je het artikel gelezen en geweten dat het met een persoonlijke godheid niks van doen had. En dan had je de anti-theïstische beweringen van jou ook achterwege gelaten.
   Ik ben ook atheist (wel spiritueel gelukkig), maar zou nooit zo snel in de verdediging schieten als jij deed. Omdat ik weet dat er zoveel goden bedacht zijn, die allemaal even grote flauwekul zijn. Tevens geloof ik niet in een intelligentie die alles bestiert, want voor intelligentie heb je hersenen nodig.

   0 likes
 17. Michio Kaku verkondigd wel meer onzin, maar hij mag dat omdat hij een papiertje heeft waarop staat wetenschapper in dit of dat.
  Daarentegen heeft die wel veel aanzien in de wetenschappelijke wereld, word die heel hoog aangeschreven, of die nu onzin uitkraamt al dan niet.

  Persoonlijk ben ik er ook van overtuigd dat er zoiets bestaat als een God, met het grote verschil met de meeste reacties en mensen die niet in God geloven en of wel in God geloven, dat ik God beschouw als een algemeen iets….God is dus geen persoon maar eerder een algemeen begrip.

  Het is op zich al Goddelijk te noemen dat ons Universum, sterren, sterrenstelsels, planeten en manen, zelfs leven bestaat.
  Alles is perfect afgesteld dat dit alles mogelijk is, een beetje meer van dit of een beetje minder van dat en er was gewoonweg niets…dat op zich kan men Goddelijk noemen en is niet toeval, toeval bestaat niet, alles is er en gebeurd met een reden.
  Wat die reden is, daar kunnen wij mensen met onze beperkte herseninhoud, alleen maar naar raden, daar heeft Religie en zelfs wetenschap geen antwoord op.

  Want tot dus ver heeft Religie en of wetenschap mijn simpele vragen nog steeds niet kunnen beantwoorden: Wie, Wat, Waar, Hoe, Waarom!!

  7 likes
 18. Ach ik hoef de waarheid niet te weten want ik aanbid toch geen Goden, dat is meer wat voor het minder slimme en volgzame volk.

  3 likes
  • Pas op wat je zegt, aangezien de zaken hier door de gelovigen enorm worden omgedraaid… Ten eerste moet je als ongelovige opeens gaan beloven dat God NIET bestaat, en als je zegt niet te geloven behoor je opeens tot de grijze, volgzame massa.

   Prachtig he?!

   2 likes
  • Mensen die iets aanbidden vinden denken vaak dat mensen die niets aanbidden geen respect kennen….. Als je met religieuze mensen kon redeneren bestond er geen religie…

   1 likes
 19. Er is niet 1 enkele God, maar er zijn meerdere Goden, Meesters en Hoge Wetenschappers.

  3 likes
  • Hier geloof ik ook in, al zou ik Goden niet schrijven maar goden. “Wezens” die vroeger menselijk zijn geweest (of de equivalent op andere planeten) en die dus geëvolueerd zijn. De Meesters zijn mensen, die tussen die goden en mensen instaan. Zij hebben net zo’n soort wetenschap als de moderne wetenschap, maar dan geheim voor onze mensheid. Omdat onze mensheid er nog niet aan toe is. als wij groeien worden we ook Meesters, en vervolgens goden (al is dat laatste maar een woord om iets te beschrijven wat ons verstand te boven gaat).
   Ik denk dat hetgeen wij natuurwetten noemen iets te maken heeft met het werk van die “goden”. Maar dat is na jarenlang theosofische boeken gelezen te hebben, dus ik kan het mis hebben 😀

   1 likes
  • Doe ze de groeten als je ze weer spreekt!. Vraag in naam van de mensheid eens om duidelijkheid opdat bloederige conflicten omtrent de juiste god dan gestaakt kunnen worden. Duidelijk en naar voren treden, dat is alles wat nodig is. Tot die tijd beste mensen, laten we proberen zelf verantwoordelijkheid te nemen en elkaar te helpen. Uiteindelijk zijn wij het zelf die macht uit handen geven aan verkeerde mensen en zelf het wapen oppakken om schade aan te richten, incl een paus die straaljagers staat de zegenen…..

   1 likes
 20. Rare vertaling. De man beweert nergens dat god bestaat. En al zeker niet dat het bewijs bestaat. Hij poneert het als stelling: als een (onbewezen) theorie. En ja hoor. De hele christelijke wereld gaat er mee aan de haal…..

  5 likes
 21. Helaas hebben we zelf al het fysieke geschapen. God bestaat, maar wij wilden op een gegeven moment ervaren wat buiten hem is. Totdat we de ervaring volbracht hebben en die verankerd is zodat we dit echt nooit weer hoeven te doen zal de fysieke wereld blijven bestaan. Ik heb een klein klein stukje van het trauma van de afscheiding van God gevoeld, dat was niet mis. Gidsen helpen ons, maar boos zijn op God zoals hij in religies wordt voorgesteld heeft geen zin. Voor hem leven wij momenteel in een illusie, een zeer pijnlijke ja, maar daar waar God is is de waarheid en waar de waarheid is is helaas niks anders. Als hij nu bv zou spreken zou iedereen uit de illusie vallen (naast dat de materiele wereld verdwijnt), maar we zouden dezelfde fout weer maken en God grijpt dus niet in zoals wij dat wensen.

  4 likes
 22. Niet de Bijbel, de Thora noch de Koran vermelden dat God een persoon is. De originele versies uiteraard.
  God is een ‘het’. Mannelijk noch vrouwelijk, tastbaar noch ontastbaar, kortom..een soort van energie of kracht. De atheisten komen telkens weer met argumenten waarom het allemaal dan zo wreed is? En waarom dat en dit en zus en zo? Maar je leest nooit wat het geloof (met name Jodendom en Islam) de wereld in positieve zin heeft veranderd. Beschaving komt niet uit Europa of Amerika of Azie…. Zou de wereld echt een stuk beter af zijn geweest zonder geloof? Onmogelijk om dat achteraf te zeggen. Achteraf weten we het allemaal beter. Zelfs na het einde van een voetbalwedstrijd weten we het ineens allemaal beter dan welke coach ook.
  Waarom altijd die, vrijwel zinloze en vaak heftige, discussies tussen gelovigen en ongelovigen?
  Zorg goed voor jezelf en je medemens. Gooi geen afval op straat ofzo..Lees geen nieuws in de reguliere media of in ieder geval zoek je bronnen!!

  2 likes
  • Waarom heeft de Bijbel het dan altijd over een ‘Hij’, en wordt God als iemand met een baard afgebeeld op elke mogelijke (geschilderde) afbeelding???

   “Uiteindelijk is het zo dat, ongeacht onze theologische verklaring, God uitsluitend mannelijke benamingen voor Zichzelf gebruikt en bijna uitsluitend mannelijke bewoordingen, zelfs wanneer het om beeldspraak gaat. Middels de Bijbel leerde Hij ons hoe wij over Hem moesten spreken, en dat was in termen van mannelijkheid. Dus hoewel de Heilige Geest in wezen noch mannelijk noch vrouwelijk is, is het juist om naar Hem te verwijzen als zou Hij mannelijk zijn, vanwege Zijn relatie met de schepping en de Bijbelse openbaring. Er is beslist geen Bijbelse basis om de Heilige Geest te zien als de “vrouwelijke” Persoon binnen de Drie-eenheid. ”

   Alstu!

   1 likes
  • Je laatste 2 zinnen kan ik me totaal in vinden. De eerste helft doet vermoeden dat je moraal exclusief aan religie relateert en dat is HET grote probleem van theïsten. De oorlogen, vloeken, genocide en vernietiging uit oa de bijbel en de koran (bijbel rip off) spreken voor zich, deze hebben de mensen nergens verrijkt. Het is altijd een control tool geweest tot op de dag van vandaag. Met mensen als pionnen…..

   1 likes
 23. Bese Remco,

  Heb je een zwangere vrouw weleens gesproken die nog niet weet of het een hij of een zij is? Moet je maar eens opletten..95% spreekt over een hij terwijl de kans 50/50 is? Mannelijkheid is nou eenmaal overheersend.
  Lees eens de geschiedenis over een tijd voor Christus. Overal, op elke continent was er sprake van een moedergodin(nen) (denk ook aan Venus). Zoals je zelf hebt gepost.. “Dus hoewel de Heilige Geest in wezen noch mannelijk noch vrouwelijk is, is het juist om naar Hem te verwijzen als zou Hij mannelijk zijn, vanwege Zijn relatie met de schepping en de Bijbelse openbaring”. En ter info, je weet toch wel dat afgodsbeelden en beelden van God verboden zijn, zowel in de Bijbel, Thora en de Koran?
  Maar eigenlijk zouden we hier niet over moeten dicussieren daar dit erg ingewikkeld is. Wij weten het gewoon niet. Hoe diep we ook graven en zoeken naar antwoorden, je gaat ervan uit dat het meest aannemelijke wel juist moet zijn. En dat is nou juist voor iedereen net even anders. Opvoeding, vrienden, media, etc, hebben hier allemaal bewust en onbewust invloed op.

  2 likes
  • Toevallig heb ik dat de afgelopen jaren een paar keer meegemaakt, en de ouders namen toen geen van beiden in de mond, omdat ze zeiden het niet te weten. Dus waar je dit broodje aap-verhaal vandaan haalt is me een raadsel!

   De rest van je betoog raakt dan ook kant noch wal!

   2 likes
 24. Remco, dat is dan jouw ervaring en heeft niks met broodje aap verhaal te maken.
  Het is jammer dat je, zoals het lijkt, een beetje gefrusteerd overkomt. Je begrijpt wederom mijn hele punt niet.
  Het gaat om interpretatie en wat je geleerd krijgt. Het maakt toch uiteindelijk helemaal niks uit wie wel of niet gelooft? Discussies zouden dan toch moeten gaan om het van beide kanten te begrijpen uit respect en niet om gelijk te krijgen? Leest iedereen nou hier echt overheen en is het beledigen van elkaar iets waar je dan voldoening uithaalt en je je dan beter voelt?
  Volgens sommige ongelovige zijn vrouwen met hoofdoeken onderdrukt en hebben ze medelijden met ze, maar de hoofddoek dragende vrouwen hebben juist medelijden met degene die geen hoofddoek dragen omdat zij degene zijn die geen weet hebben wat hun te wachten staat.
  Ongeacht wie er gelijk heeft. Het zijn toch altijd twee kanten van het verhaal. De ene zal zeggen dat ze dus uit angst een hoofddoek dragen omdat ze bang zijn voor het hellevuur. De ander zal zeggen dat de ongelovige bang is om ervoor open te staan dat er een almachige bestaat en dus zichzelf ervan overtuigen dat het alleen sprookjes zijn. Beide zien het als angst?! De ene voor vuur de ander voor het onbekende. We denken in die zin eigenlijk hetzelfde.
  Begrijp je wat ik bedoel en wat mijn punt is?

  2 likes
  • Bedankt dat je vindt, of in ieder geval schijnt te denken, dat ik gefrustreerd ben. Ik kan je geruststellen, dat is totaal niet het geval!

   Feit is echter dat je nu al een paar keer punten hebt aangedragen die niet kloppen, en die ik daarna ontkracht.

   Dat het er niet toe doet of iemand gelooft vind ik tot op zekere hoogte prima, ik laat iemand die voor het eten wil bidden waar ik bij ben in zijn waarde. Geloofsextremisten (zoals bij de Islam) kunnen op geen enkel respect van mij rekenen. En eerlijk gezegd vind ik dat geloof sowieso ziek, veel moslims willen alleen respect maar geven dit niet aan een ander (en zijn eventuele geloof).

   2 likes
 25. ‘Recentelijk opgedoken video’? Januari 2013 is de datum van publicatie, het is nu juni 2016 hahaha…

  3 likes
 26. Ik heb ieder geloof bestudeerd gewoonweg vanuit nieuwsgierigheid, het willen geloven in die mooie vredige tuin. Was ik bang voor de dood en troostte het mij erin de geloven dat als ik in god geloof ik eeuwig zou leven. Maar elke keer als ik me stortte in een geloof, kwamen alleen maar vragen in me op die geen enkele dominee pastor imam kan beantwoorden. Ik kreeg alleen maar hele domme antwoorden op mij vragen.
  Een god die almachtig alwetend maar vooral rechtvaardig en vol liefde. Iets wat perfect is kan geen imperfectie creëren. Iets wat alle macht bezit en geloofd in het goede zou nooit deze hell op aarde toestaan. Hij zou ons geschapen hebben naar zijn evenbeeld. dus hij die almachtig heeft om mensen te schapen zonder kwaad. kiest ervoor om een mensen te creëren die vol haat en agressie zitten, maar o ja dat komt door de duivel. Maar ook god heeft hem gemaakt toch. Dan zou het betekenen dat hij dus ook verantwoordelijk voor is van de wereld van nu. Hij is almachtig alwetend dus kijkt nu toe naar mensen die lijden, kinderen die verkracht worden. al die afslachting. Dat ben je echt een gewetenloze psychopaat die ervan geniet hoe onschuldige mensen deze lijdensweg moeten aanvaarden Want is het rechtvaardig wat er allemaal om ons heen gebeurd absoluut niet. Dan zou je dit stoppen sterker nog dan had je deze creatie nooit op deze manier gemaakt. Dit zou betekenen dat onze schepper dan ook verantwoordelijk moet worden gehouden voor dit alles. Dus daarmee is het voor mij het geloven in z,n soort god onmogelijk.

  3 likes
 27. ik heb het bewijs dat het vliegend spaghettimonster bestaat, het heeft te maken met een twaalfde alleen door mij gekende dimensie, en meer verklap ik niet!

  2 likes
 28. Het Universum is god, de aarde is onze “bijbel” en het “water” is onze profeet. Want de mens is een reïncarnatie van het Universum.

  2 likes
  • Wat een onzin,de mensen hebben zelf een schepper uitgevonden.We komen ongevraagd op de aarde,alles plant zich voort.Was de daad gedaan op een ander tijdstip.Waren wij er niet geweest,wel ons broer of zus?

   0 likes
 29. Waarom hebben Adan en Eva altijd een navel op schilderijen?

  2 likes
 30. Alleen door te delen kan je vermenigvuldigen.
  Music of space, in den beginne was er de logos en de Logos = het woord van god.

  1 likes
 31. Je zou bijna zeggen dat de echte is opgestaan, mooi, dan is het met bloedige oorlog voeren ook afgelopen!

  1 likes
 32. Er zijn genoeg mensen die niet geloven in God maar als er iets verschrikkelijks persoonlijk leed gebeurd door mensenhand dan krijgt God de schuld (ze geloven niet in God )van waarom doet hij niks grijpt hij niet in ???dat is pas hypocriet.

  1 likes
 33. Nou daar zijn we klaar mee als die dictator echt bestaat!

  1 likes
 34. Of je in God geloofd of nergens in geloofd, wat maakt het uit. Laat de mensen die in God geloven in hun eigen waarde.

  Wat hier wordt geschreven door mensen die God neerhalen zou ik zeggen heb respect voor hen die wel hun houvast in het geloof hebben.

  1 likes
 35. valere De Brabandere

  -God is het enige absolute zijn van de eeuwige wetmatige logica zelf. Die absolute wet, die als een even absolute wil de energie voortbrengt, die in staat is alles wat is voort te brengen. Valere De Brabandere

  1 likes
 36. de schepper maakte van uit het niets iets en wij goden creëren van wat we leren van onze fouten.

  0 likes
 37. Dus is evolutie en de big bang waar, want god heeft het heelal gecreëerd, en niet dus alleen de (platte) aarde, zon en maan binnen een koepel…

  0 likes
 38. en wat is nu eigenlijk dat zogenaamde bewijs van kaku? of is het van: ik weet het, maar ik zeg het niet?

  0 likes
 39. Iets wat je niet kunt zien of met je communiseert dat bestaat dan gemakshalve dan niet en de wetenschap zegt theoretisch aan de hand van berekeningen puur theoretisch dus het kan nog altijd anders zijn de hersencapaciteit van een mens plus minus 21 % hoe intelligenter/bewuster we worden hoe meer we dan zullen zien/ontdekken dimmige commentaren doen net alsof de mens al alles weten aan de max zitten van intelligentie nou dat is dan een beperkte visie en een belediging voor het menselijke ras. Met openminded bereikt men meer sls in ern vakjescultuur te blijven denken.

  0 likes
 40. Het w(oord) God

  Het geschrevenen is per definitie niet gelijk aan het geen alphabetisch omschr(even) is, het is niet meer dan “een overbodige weg wijzer”een omslachtige manier richting plaats van bestemming het Heel-Al, thuis.

  0 likes
 41. David Bohm heeft een betere theorie en onderbouwing. En was véél eerder en verder dan Kaku.

  0 likes
 42. Remco, je hebt helemaal gelijk. Ik kan het ook niet zo goed, mensen overtuigen dat we allemaal mensen zijn. Je begrijpt mijn punt niet en dat geeft ook niet. Je zegt nu het volgende:
  “Geloofsextremisten (zoals bij de Islam) kunnen op geen enkel respect van mij rekenen. En eerlijk gezegd vind ik dat geloof sowieso ziek, veel moslims willen alleen respect maar geven dit niet aan een ander (en zijn eventuele geloof).”
  Dit is dus wat ik bedoel, haha. Ongelooflijk maar enigzins begrijpelijk. Het is maar hoe je het wilt zien. Blijkbaar begrijp je nog steeds niet dat je door de media er zo over denkt. Haal overal het woord moslim eraf en je begrijpt heel misschien wat ik bedoel.
  Ik hoef niet perse tot je door te dringen. Ik snap jou wel tot op zekere hoogte. Altijd twee kanten van het verhaal he. 😉

  0 likes
 43. Blij te horen dat er in de topwetenschap God niet bij voorbaat wordt weggedacht, maar als een mogelijkheid wordt gehouden. Nutteloos om er verder over in discussie te gaan. Iets met parels en zwijnen.

  0 likes
 44. “Stapel”gekke wetenschappers en onzinnige discussie. Het is wetenschappelijk bewezen dat de kans dat er geen god bestaat ligt op 99.999%.

  0 likes
 45. De Dwaas zegt in zijn hart, er is geen GOD.
  Psalm 14

  0 likes
 46. Valere De Brabandere

  _ Het enige absolute “zijn”is dat van de eeuwige, absolute wetmatigheid van de logica, de wiskunde en andere exacte kennissen, terwijl al het overige, dat is, daaraan contingent moet zijn.’……; zo is de rede niet van de werkelijkheid, en de werkelijkheid niet van de rede verlaten.’
  _ Een andere Logos en andere God. ? Valere De Brabandere.

  0 likes
 47. Valere De Brabandere

  _ de hoofdformule E=Mc2. Verwordt tot E=mc2=Psy, Waar Psy staat voor die absolute logos, als absolute wil, die net als onze wil energie wordt, energie die dan wordt tot massa, materie en al, wat is…

  0 likes
 48. Op zich is het niet zo belangrijk of er wel of niet een God bestaat. Wordt alleen maar misbruik van gemaakt om mensen. In het gareel te houden En echt bewijs dat een God bestaat is niets anders dan een geloof. Zou beter zijn. Dat mensen zicht richten op belangrijke menselijke waarde , die de mens als een uniek wezen ziet en daarnaar handeld Helaas. Ook dat is een utopie. Omdat belangenverstrengeling. Ed. Alsmede geloof in een bepaalt geloof. Bij voorbaat gedoemd is te mislukken Conclusie. Of er een God is of niet is totaal onbelangrijk

  0 likes
 49. Valere De Brabandere

  – beste godsbewijs ooit: zie op Wikisage, onder godsbewijs, ontologisch bewijs, laatste alinea…: bewijs van het enige absolute “zijn” zelf van de eeuwige, wetmatige logica,… een andere Logos en andere God.
  Valere De Brabandere .

  0 likes
  • Valere De Brabandere

   -*Beste godsbewijs ooit: Het absoluut , ontologisch godsbewijs, zie op Wikisage onder godsbewijzen , ontologisch bewijs van Valere De Brabandere…

   0 likes
 50. Zoveel mensen die gillen over bewijzen van het bestaan van God. Vroeger dacht men dat de aarde plat was. Iedereen die anders beweerde werd voor gek verklaard. Bewijzen wilde ze. Die waren er toen nog niet. Er is zoveel meer wat onze wereld nog niet wetenschappelijk kan bewijzen gewoon weg omdat we nog niet het apparatuur hebben om het wetenschappelijk te bewijzen. Dat houd dus niet in dat het er niet is of niet bestaat. Het houd alleen in dat de mens nog niet zo ver is om iets wetenschappelijk te bewijzen.

  Ook hoor ik mensen die schijnbaar denken goed te kunnen rekenen en dat volgens de telling in de bijbel de aarde of de mens 6 a 7 duizend jaar oud zou zijn. Mensen met gezond verstand en die onderzoek hebben gedaan naar het ontstaan vd bijbel en de geschriften. Weten dat vele verhalen waar zijn en archeologisch bewezen alleen omdat geschriften pas later zijn ontstaan. Zijn de verhalen van mond op mond gegaan. Daarin zijn vele data verloren verdraait mis begrepen etc. Er is archeologisch bewijs van vele vd verhalen vd bijbel. Echter niet altijd met de juiste data. Dus voor ieder met commentaar. Verdiep je er echt eens in ga op onderzoek naar bewijzen. Dan kun je niet anders concluderen dat er 1 god is. En die heeft alles geschapen. Wanneer dat was is niet duidelijk.
  En kom niet aan met de klapboem als je gelovige dan orrdeelt over hun onwetendheid ga jij mij dan vertellen dat het helal en de aarde is ontstaan uit 1 spelde knop en dat zonder God. Hoe ongelovig is dat verhaal dan. Of heeft columbus volgens jullie dan ook nog steeds america ontdekt.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

Stem af universum

Afstemmen op het universum

Het was laatst weer zover. Ik sprak ...