CoronaBinnenland

Schokkende Wob-documenten over coronacrisis opgediept: ‘Wat zit daar in Den Haag ongelofelijk tuig!’

Help mee door dit artikel met vrienden op je social media te delen!

De coronacrisis is aangegrepen voor politieke doeleinden op het hoogste niveau, met een duidelijk doel: het creëren van een onkritische bevolking. Daarbij wordt een opmerkelijk instrument ingezet: mind control. Tot die conclusie komen data-speurders Wouter Aukema, Marc van der Vegt, Cees van den Bos en Daniël van der Tuin na het bestuderen van vrijgegeven Wob-documenten. Van der Tuin heeft het onderzoek gepubliceerd op Substack.

Kort na het uitroepen van de coronapandemie is de zogeheten Interdepartementale Werkgroep Desinformatie gevormd die de basis heeft gelegd voor het tegengaan van ongewenste meningen over het overheidsbeleid. In Nederland is een groot aantal overheidsinstanties betrokken bij mind control ‘op kolossale schaal’ van burgers, stellen de onderzoekers.

De werkgroep, waarin een afvaardiging van alle ministeries zit, valt onder verantwoordelijkheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken, blijkt uit de stukken. Ongewenste meningen worden gesaboteerd door middel van mind control ‘op niet eerder vertoonde schaal’. Er wordt gebruikgemaakt van opmerkelijke technieken, zoals het ondermijnen van invloedrijke personen op social media door nepaccounts in te zetten of het verbannen van mensen en videokanalen van social media.

Duizelingwekkend aantal

Aan de andere kant moesten een aantal boegbeelden de overheidsnarratieven uitdragen. Hierbij worden specifiek Jaap van Dissel, Diederik Gommers en Ernst Kuipers genoemd.

Niet alleen alle ministeries, maar ook een duizelingwekkend aantal instituten, militaire eenheden, inlichtingendiensten, universiteiten, onderzoeksbureaus, gezondheidsdiensten, politiediensten en techbedrijven zijn betrokken bij deze gigantische operatie, onthullen de Wob-documenten.

Een voorbeeld: 300 Nederlandse IT-bedrijven zetelen in het conglomeraat TechTegenCorona, waar academici, uitvinders en ambtenaren praten over censuur. Daarnaast infiltreren inlichtingendiensten gesloten groepen op social media en bespioneert het leger burgers en journalisten. Dat geeft de operatie een militair karakter. De diensten beschikken ook over trollenlegers, laten de stukken zien. Ze worden ingezet om berichten op social media te ondermijnen.

De regering dient op te stappen per direct

“De overheid vergaart op niet legale wijze informatie van kritische denkers, probeert deze te verwijderen en bestrijden met trollaccounts die ook mensen bedreigen. Ik ben ervaringsdeskundige,” reageert auteur en spreker Hans van Tellingen.

“Dus: de overheid heeft er alles aan gedaan enkel hun geluid bij burgers te laten landen en tegengeluiden uit te schakelen. Dat heet dictatuur. De regering dient op te stappen per direct,” voegt ondernemer Alexander Ket toe.

“Ik kijk toch op een heel andere manier naar al die reacties van trollaccounts sinds dat Wob-verzoek waaruit blijkt dat dat allemaal wordt geïnstigeerd door de overheid. Jullie ook?” vraagt filosoof en jurist Raisa Blommestijn.

Neuroloog Jan Bonte trekt van leer: “Een overheid die zelf bewuste desinformatie verspreidt, om deze daarna zelf te debunken. Alles, alles om onwelgevallige meningen het zwijgen op te leggen. Wat zit daar in Den Haag ongelofelijk tuig!”

4.8 173 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
169 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk uit Veliko Tarnovo
Henk uit Veliko Tarnovo
11 maanden geleden

Zou je je af kunnen vragen: wat wordt hier dan mee gedaan??
Om het kort en bondig uit te leggen: Helemaal niks dus en gaat het tuig in Den Haag gewoon op de oude voet cerder.
En de roep om de regering op te laten stappen klinkt al meerdere jaren maar wegens hetzelfde soort corruptie als hierbovenbeschreven kan die zooi gewoon blijvenzitten.
Hoorde Ik ergens iets over bananenrepubliek.

H.J
H.J
11 maanden geleden

Vraag het Willem Engel vandaag 03-04-2022 opnieuw opgepakt, gewoon klem gereden op een snelweg.
Was op weg naar Nijmegen.

Het Rutte Kartel moet overwinnen, kost wat kost.

carolina
carolina
11 maanden geleden

Dat is voor velen allang bekend.
Mijn telefoon wordt al jaren afgeluisterd, omdat ik contact heb
met de schrijver van het boek:
De Staat Der Nederlanden als criminele organisatie.

Daarom moet je soms ook eens gekke dingen zeggen,
zodat ze weten , dat je het zelf ook weet.

Maar ook Merkel werd door onze “vrienden ”
de Amerikanen , afgeluisterd.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
11 maanden geleden

Hahahaha….wat fijn is dat toch dat TWEE JAAR na de Start van deze NWO Operation-Darkwinter-Event-201-COVID-1984-PSYOP iedereen er eindelijk achter begint te komen dat ALLES is gebaseerd op ÉÉN GROTE LEUGEN, ik persoonlijk had daar géén enkel WOB-Verzoek voor nodig, maar goed anderen blijkbaar wel…Het voortschrijdend inzicht lijkt met de jaren toe te nemen…dat is in een ieder geval alvast een positief lichtpuntje ergens ver aan de horizon..

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

169
0
We lezen graag je reactie!x