Binnenland

Terwijl Nederland kampt met schreeuwend woningtekort, wordt op deze plek een luxe woonwijk voor asielzoekers uit de grond gestampt

Help ons door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Nederland heeft een schreeuwend tekort aan woningen. In het Friese Burgum worden nu 64 prachtige nieuwe woningen gebouwd voor circa 600 bewoners. In de huizen komen echter geen Nederlanders, maar asielzoekers te wonen.

Team 4 Architecten schrijft op haar website:

De aanwezigheid van een groot aantal kinderen staat centraal in het ontwerp. Op de grote schaal is dit herkenbaar aan de gecreëerde veiligheid om op straat te kunnen spelen en in de inrichting  van de openbare ruimte met speelplekken voor alle leeftijden. Herkenning en telbaarheid van de woningen, de overzichtelijkheid van de drie buurten en de karakteristieke vormen maken het centrum een plek waar vanuit de beleving van kinderen de leefbaarheid zo goed mogelijk wordt gewaarborgd. Op de locatie komt ook een dienstgebouw voor medewerkers, gezondheidsdienst en vrijwilligersorganisaties en een activiteitengebouw voor de bewoners.

Gratis yogalessen?

Aan hun eind

Het azc in Burgum, waar uitgeprocedeerde asielzoekers zijn gehuisvest, staat sinds het jaar 2000 aan de Elingsloane. De gebouwen ‘zijn aan hun eind’ en daarom worden er nieuwe huizen gebouwd, meldde Omrop Fryslan.

Twitteraar TurtleOne maakte beelden van de woningen, en schreef erbij: “Mooie nieuwe wijk? Nee, azc Burgum nieuwbouw.”

Luxe woonwijk

Het nieuwe azc leidt op internet tot verontwaardigde reacties.

Mirjam152 twittert: “Terwijl Nederlandse jongeren geen huis kunnen vinden of betalen, wordt in Burgum (Friesland) een luxe woonwijk uit de grond gestampt waar uitgeprocedeerden gratis kunnen wonen. De ‘oude’ huizen waren uit 2000 en ‘sterk verouderd’. Tja, dat kan natuurlijk niet.”

“Uw kinderen? Nee, geen domme vragen stellen. Nederland stemt hiervoor,” voegt Ron Schippers toe.

Voormalig luitenant-kolonel Chris van den Bos stelt: “En eenieder die achter onze premier Mark Rutte staat, is hier gewoon medeschuldig aan.”

De Gefira Foundation merkt nog op: “Nieuw dorp gebouwd speciaal voor asielzoekers. Omvolking is een rechts complot.”

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
salvar
salvar
2 jaren geleden

iedereen staat erbij en kijkt erna en wat gebeurt er niets.
ik reis echt niet af naar friesland want ze wilde eigenlijk onafhankelijk worden nu dit is je kans.

Willem
Willem
2 jaren geleden

“Omvolking is een rechts complot.” Links toch??
Maar je er druk om maken is slecht voor je, heb me jaren druk gemaakt om van alles en ook achter van alles aan gegaan en wat heeft het me gebracht? Wat heeft het geholpen? Ja, niks natuurlijk, ja slecht slapen en pijn in je pens om al die bedachte stompzinnigheid. Uiteindelijk houdt dit geen stand, nee het is niet eerlijk tegenover “onze” jeugd/jonge mensen die geen huis kunnen vinden en het geeft een groot gevoel van onrechtvaardigheid. Maar dit ontploft straks gewoon en dan komt er weer een nieuwe tijd. Grootste ergernis zijn politici van allerlei kunnen die iedereen bewust voor liegen en wordt het iedereen duidelijk dat ze liegen dan draaien ze er wel een punt aan of ze liegen gewoon door, dat is het ergste nog. Een asielzoeker meer of minder maakt niet zoveel uit, als ze maar niet van die achterlijke dingen doen zoals Allah hakbar roepen en steken en schieten en ouwe mensen beroven, dat is gewoon tuig. Media speelt er ook ook handig op in natuurlijk.

Louise
Louise
2 jaren geleden

Niks vreemds meer aan hoor, wordt geheel gefinancierd door de grote belanghebbers de opdracht gevers,, en Nederland zou Nederland niet zijn als ze er niets aan kunnen verdienen ……..Zo werkt het.

Eelke Piers
Eelke Piers
2 jaren geleden

Nadat de kazerne in Roermond 2 jaar een AZC was moest het afgebroken worden.
Wat de dienstplichtigen en later de Technische Specialisten in 70 jaar niet klaar kregen hadden de immigranten is 2 jaar voor elkaar

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

19
0
We lezen graag je reactie!x