Homepagina » Binnenland » Terwijl Nederland kampt met schreeuwend woningtekort, wordt op deze plek een luxe woonwijk voor asielzoekers uit de grond gestampt
nederland
Foto: Twitter/TurtleOne

Terwijl Nederland kampt met schreeuwend woningtekort, wordt op deze plek een luxe woonwijk voor asielzoekers uit de grond gestampt

Nederland heeft een schreeuwend tekort aan woningen. In het Friese Burgum worden nu 64 prachtige nieuwe woningen gebouwd voor circa 600 bewoners. In de huizen komen echter geen Nederlanders, maar asielzoekers te wonen.

Team 4 Architecten schrijft op haar website:

De aanwezigheid van een groot aantal kinderen staat centraal in het ontwerp. Op de grote schaal is dit herkenbaar aan de gecreëerde veiligheid om op straat te kunnen spelen en in de inrichting  van de openbare ruimte met speelplekken voor alle leeftijden. Herkenning en telbaarheid van de woningen, de overzichtelijkheid van de drie buurten en de karakteristieke vormen maken het centrum een plek waar vanuit de beleving van kinderen de leefbaarheid zo goed mogelijk wordt gewaarborgd. Op de locatie komt ook een dienstgebouw voor medewerkers, gezondheidsdienst en vrijwilligersorganisaties en een activiteitengebouw voor de bewoners.

Gratis yogalessen?

Aan hun eind

Het azc in Burgum, waar uitgeprocedeerde asielzoekers zijn gehuisvest, staat sinds het jaar 2000 aan de Elingsloane. De gebouwen ‘zijn aan hun eind’ en daarom worden er nieuwe huizen gebouwd, meldde Omrop Fryslan.

Twitteraar TurtleOne maakte beelden van de woningen, en schreef erbij: “Mooie nieuwe wijk? Nee, azc Burgum nieuwbouw.”

Luxe woonwijk

Het nieuwe azc leidt op internet tot verontwaardigde reacties.

Mirjam152 twittert: “Terwijl Nederlandse jongeren geen huis kunnen vinden of betalen, wordt in Burgum (Friesland) een luxe woonwijk uit de grond gestampt waar uitgeprocedeerden gratis kunnen wonen. De ‘oude’ huizen waren uit 2000 en ‘sterk verouderd’. Tja, dat kan natuurlijk niet.”

“Uw kinderen? Nee, geen domme vragen stellen. Nederland stemt hiervoor,” voegt Ron Schippers toe.

Voormalig luitenant-kolonel Chris van den Bos stelt: “En eenieder die achter onze premier Mark Rutte staat, is hier gewoon medeschuldig aan.”

De Gefira Foundation merkt nog op: “Nieuw dorp gebouwd speciaal voor asielzoekers. Omvolking is een rechts complot.”

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • exegese schreef:

  De omvolking wordt ons semi ongemerkt door de strot geduwd. Onze eigenheid als Nederlander is in de toekomst gedoemd volledig het onderspit te delven. Het volk dient te veranderen in een EU eenheidsworst zonder eigen identiteit of specifieke kenmerken. Een grote grijze slaafse massa die niet meer weet wie of wat ze zijn. Een massa die totaal verdoofd en verlamd het nieuwe Nazi-bewind gehoorzaam omarmt. Daar moet het heen.

  24 likes
 • Willem schreef:

  “Omvolking is een rechts complot.” Links toch??
  Maar je er druk om maken is slecht voor je, heb me jaren druk gemaakt om van alles en ook achter van alles aan gegaan en wat heeft het me gebracht? Wat heeft het geholpen? Ja, niks natuurlijk, ja slecht slapen en pijn in je pens om al die bedachte stompzinnigheid. Uiteindelijk houdt dit geen stand, nee het is niet eerlijk tegenover “onze” jeugd/jonge mensen die geen huis kunnen vinden en het geeft een groot gevoel van onrechtvaardigheid. Maar dit ontploft straks gewoon en dan komt er weer een nieuwe tijd. Grootste ergernis zijn politici van allerlei kunnen die iedereen bewust voor liegen en wordt het iedereen duidelijk dat ze liegen dan draaien ze er wel een punt aan of ze liegen gewoon door, dat is het ergste nog. Een asielzoeker meer of minder maakt niet zoveel uit, als ze maar niet van die achterlijke dingen doen zoals Allah hakbar roepen en steken en schieten en ouwe mensen beroven, dat is gewoon tuig. Media speelt er ook ook handig op in natuurlijk.

  20 likes
 • salvar schreef:

  iedereen staat erbij en kijkt erna en wat gebeurt er niets.
  ik reis echt niet af naar friesland want ze wilde eigenlijk onafhankelijk worden nu dit is je kans.

  17 likes
  • Bataaf schreef:

   Friesland is oer.
   De mensen zijn oer en puur.
   Juist daarom heel veel azc’s en coa gerelateerde zaken al decennia.
   Omvolking is een feit.
   Kleine statistiek.voor ww2 37% blanke mensen op aarde nu slechts 7%.laat dat maar eens inzinken.
   Vreemd he dat sommige mensen graag een blanke etno staat willen.
   Iedereen mag dat maar niet de blanken.ben je gek heworden.zelfbehoud is racisme.diversiteit is de religie.
   Diversiteit staat gelijk aan blanke genocide.
   Bekijk maar eens de definitie van genocide.
   Tijd dat de goden die ons gemaakt hebben terugkeren.

   7 likes
 • Eelke Piers schreef:

  Nadat de kazerne in Roermond 2 jaar een AZC was moest het afgebroken worden.
  Wat de dienstplichtigen en later de Technische Specialisten in 70 jaar niet klaar kregen hadden de immigranten is 2 jaar voor elkaar

  17 likes
  • charlud schreef:

   Die opmerking slaat nergens op. Woon zelf in Roermond en het AZC werd afgebroken omdat het plaats moest maken voor het designer outlet. Defensie werd door de regering verkleind waardoor menige kazernes overbodig werden waaronder die van Roermond. Het werd toen tijdelijk een AZC voor vluchtelingen vanuit de Balkan(meest Bosniers).

   3 likes
  • Rob schreef:

   Eelke. In weert zat voorheen ook een kazerne. Een opleiding voor onderofficieren. Dat is op een gegeven moment gesloten en later ook als AZC gebruikt als ik het me goed herinner.

   1 likes
 • Louise schreef:

  Niks vreemds meer aan hoor, wordt geheel gefinancierd door de grote belanghebbers de opdracht gevers,, en Nederland zou Nederland niet zijn als ze er niets aan kunnen verdienen ……..Zo werkt het.

  13 likes
 • Sjaakie van den Hoek schreef:

  Aan alle Nederlanders,

  Er is iets vreselijks mis met ons land. Hoe komt het toch, dat er steeds grotere verschillen zijn in ons land, waar de rijken rijker worden en er steeds meer armoede en daklozen zijn. Wij,het kabinet hebben alles gedaan om dit te vergroten, door het U aan alle kanten financieel zo moeilijk mogelijk te maken. Een hoera-tje voor het huidige kabinet.

  Verreweg de meeste van ons zijn blij, de multinationals te bevoordelen miljarden te kunnen wegsluizen via ons land. We hebben het beste voor met de rijken der aarde, dus laten wij U gewoon veel belasting betalen. Maar we maken ons wel zorgen dat het volk in onmin geraakt. Dus eigenlijk zouden we wat blijer zijn om Uw vrijheid en privacy nog verder in te perken.

  Ook Uw gezondheid interesseert ons niet zo en proberen we de Big Pharma zo veel mogelijk te beschermen om Uw zakken nog wat verder leeg te kloppen. Dat er doden door hun pilletjes vallen en psychiatrische patiënten is dan jammer. Natuurlijke geneeswijzen moet in de ban. Stel je voor dat de burger ontdekt op natuurlijke wijze te kunnen genezen.

  Daarnaast hebben we gezorgd voor een massale immigratie van vluchtelingen naar Europa en zo nog meer krapte op de huizenmarkt te bezorgen. Dat U dan langer moet wachten, is Uw probleem want deze zielige vluchtelingen moeten eerst geholpen worden. Mensen die zich niet willen aanpassen en onrust veroorzaken, proberen we zo veel mogelijk buiten de media te houden. Prachtig dit toneel van onze MSN.

  Gulukig is de onderste steen van de MH17 niet boven gekomen en proberen wij de schuldigen nog steeds te vinden. We hebben U een prachtige 3D simulatie voorgeschoteld die eigenlijk niet veel zeggend is, maar dat is puur om U aan het lijntje te houden. Ja, weet U, we geven gewoon de Russen/Poetin de schuld en U trap er helemaal in.Haha. En dat terwijl we allang weten wie er achter de MH17 ramp zat.Maar ja, we hadden het Oekraïne referendum in het zicht dus moesten we zoveel mogelijk verbloemen. O ja, daar had ik trouwens maling aan.

  De Russen zijn veel te vriendelijk dus moeten we ze zoveel mogelijk demoniseren en overal de schuld van geven zonder dit te kunnen staven.
  Wij, de eu,navo en de vs hebben altijd gelijk zonder enige twijfel. Wij doen dit allemaal om U te beschermen tegen de vervelende Russen.
  Dus sturen we Nederlandse troepen naar de Pools/Russische grens voor een zogenaamde oefening. Een false vlaggetje zou een enorme uitkomst bieden. Dan kunnen wij in Uw belang een wereld oorlog beginnen en de wapen industrie en de rijken wat spekken.

  Ook de klimaatverandering door de mens is voor ons een prachtig middel om U wat extra geld af te troggelen. En ook dat is in Uw belang. Dat ons hele zonnestelsel daar last van heeft, hoeft U niet te weten. We schotelen U mooie doemscenario´s voor om U over de streep te trekken. In samenwerking met gekochte wetenschappers van het IPCC en journalisten om het nog wat aan te dikken.

  Die 1000 euro die ik had beloofd was een foutje van mijn zijde, maar uiteindelijk heeft U de rekening betaald door allerlei bezuinigingen.
  Mijn dank hiervoor.

  Vooralsnog hoop ik dat U ziet dat de VVD/CDA en de D666 coalitie prachtig werk heeft verricht in opdracht van onze meesters en uiteindelijk hoop ik en de VVD dat wij graag op deze voet verder gaan. De tijd begint zo langzamerhand te dringen nu we naar de verkiezingen gaan. Ik weet zeker, dat we dan hele mooie tijden tegemoet gaan, om de ingeslagen weg door te gaan. Daar waar ik zeg “pleur op volk”, wij zijn ook maar lakeien die hun taak uitoefenen en toch niet luisteren naar Uw wil.
  Tot ziens bij de verkiezingen in maart en laat Uw stem vooral weer naar de vvd gaan.
  Indien U niet op ons stemt, laat Uw stem dan naar de PVV en de FvD gaan.

  12 likes
 • Koddebeier schreef:

  Hoelang nog laten we ons belazeren door Rutte en zijn links/christelijk krapuul ???

  11 likes
 • wolfje168 schreef:

  Te gek voor woorden. en het gaat maar door.

  10 likes
 • Gaston schreef:

  Nou ja, 10 man in één huis is ook geen pretje. Ben benieuwd hoelang die nieuwe badkamers en toiletpotten het uithouden bij mensen die onbekend zijn met het gebruik er van…

  7 likes
 • artie schreef:

  Feitelijk zijn ze een toekomstige NOGO area aan het bouwen.

  6 likes
 • H.J. schreef:

  Dit is het resultaat van een jaren lang Links beleid, Balkenende en Rutte hebben Nederland weggeven aan Brussel.

  Zij liegen en bedriegen, om zo hun door Brussel opgelegde doelen te halen.

  Demoniseren / omvolken en een Cordon Sanitair doen de rest.

  RUTTUP en NEXIT.

  5 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Tja Rutteland.

  1 likes
 • Ron Swart schreef:

  De omvolking van Nederland gaat onverminderd verder onder de noemer van het Coudenhove-Kalergi-plan, zodat de sociale cohesie van onze samenleving verder wordt ontwricht. B & W van Amsterdam besteden dit jaar 17 miljoen euro om uitgeprocedeerde asielzoekers op alle mogelijke manieren te ondersteunen. Wie durft te beweren dat wij leven in een rechtsstaat leven, is het spoor volkomen bijster.
  Marokko ontvangt 450 miljoen euro steun van de EU om de ‘coronocrisis’ te bestrijden en weigert consequent uitgeprocedeerde asielzoekers – zeg maar gelukzoekers – terug te nemen en daar hoor je EU-commissievoorzitter Von der Leyen nooit over.

  1 likes
 • Sjazon schreef:

  Komt toch voor een deel ook door de inwoners zelf? Zodra het COA bij een gemeente aanklopt voor de huisvesting van asielzoekers, komen de protesten. Men moet die asielzoekers toch ergens huisvesten? Je wilt ze niet als buur hebben, je wilt ze niet in je gemeente, je wilt ze eigenlijk zo ver mogelijk van je af hebben. Wanneer dat dan gebeurt – dmv de bouw van een nieuwe wijk – dan is het ook niet goed. Wat is dan wel goed? Terugsturen, zeg je dan. Doe maar. Succes ermee.

  0 likes
 • x

  Check Also

  rutte

  Antwoord van Rutte op allesbepalende coronavraag is ronduit schokkend

  FvD-leider Thierry Baudet vroeg premier Rutte in ...

  overheid

  ‘Overheid maakt ons monddood. Dit is onderdrukking in zijn zuiverste vorm’

  Premier Rutte had gisteren een advies voor ...

  >