Homepagina » Paranormaal » Oeps, CNN doet het gewoon weer. Kijk hoe de mainstream media zich compleet belachelijk maken
Oeps, CNN doet het gewoon weer. Kijk hoe de mainstream media zich compleet belachelijk maken

Oeps, CNN doet het gewoon weer. Kijk hoe de mainstream media zich compleet belachelijk maken

CNN krijgt opnieuw een fikse lading kritiek over zich heen. Eerder dit jaar beschuldigde de zender de Amerikaanse minister van Justitie Jeff Sessions ervan ontmoetingen met Russische functionarissen te hebben verzwegen.

De zender meldde in mei dat Sessions had verzwegen dat hij een Russische ambassadeur had ontmoet toen hij senator was.

Vrijwel alle mainstream media beten zich gretig vast in het artikel en op tv werd Sessions afgeschilderd als een verdacht en oneerlijk persoon.

Op niets

CNN suggereerde verder dat de regering Trump tijdens de presidentsverkiezingen had samengespannen met Rusland.

De titel van het artikel luidde: First on CNN: AG Sessions did not disclose Russia meetings in security clearance form, DOJ says.

Een half jaar na dato geeft het netwerk eindelijk toe dat het gehele artikel eigenlijk op niets gebaseerd is.

Nepnieuws

Een FBI-document dat via een Wob-verzoek boven water is gehaald laat namelijk zien dat Sessions contacten met buitenlandse autoriteiten gedurende zijn ambtstermijn als senator helemaal niet hoefde te onthullen.

President Trump heeft het constant aan de stok met CNN, dat al vaker is betrapt op het publiceren van nepnieuws over Russische inmenging.

De president verwijst vaak naar CNN als ‘fake news’ en in een wanhopige poging het imago weer wat op te poetsen heeft het netwerk een advertentiecampagne gelanceerd genaamd ‘Facts First’.

Rectificatie

CNN zag zich daarnaast genoodzaakt een rectificatie te plaatsen nadat nota bene de Washington Post een artikel van het netwerk had gedebunked waarin werd geclaimd dat het campagneteam van Trump geheime toegang had tot gehackte e-mails van de Democratic National Committee.

De zender berichtte onterecht dat onderzoekers een mysterieuze e-mail uit 2016 hadden bemachtigd die naar Trump en andere hoge politici was gestuurd waarin informatie zou hebben gestaan over de gehackte informatie.

Spot gedreven

De datum van de e-mail bleek niet te kloppen, waardoor het hele artikel in feite irrelevant was.

Maandag werd bovendien flink de spot gedreven met CNN toen de zender vooral aandacht had voor het aantal blikjes cola dat Trump dagelijks drinkt, terwijl in New York een pijpbom ontplofte.

Foto: Flickr upload bot Wikimedia Commons

[New York Post, Fox News]


Vind je dit goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

7 reacties

 1. Gewoon zoveel mogelijk links van nep nieuws verspreidden en men wordt vanzelf een keer wakker, mag je hopen. Hier nog een paar bizarre voorbeelden hoe de Amerikaanse en Europese bevolking destijds in de maling werd genomen door de mainstream media,

  https://www.youtube.com/watch?v=_tf1FA3gqWE

  Het zal alleen nog lang duren alvorens media professor, Cees Hamelink, uitnodigt wordt bij Nieuwsuur, DWDD, Pauw, of Jinek, om over dit onderwerp te praten. En dan te bedenken dat veel presentatoren tijdens hun journalistieke opleiding te maken hebben gehad met de vijf W’s. Wie, wat, waar, wanneer, waarom. Om vervolgens door te vragen met een checklist bij de hand. Gewoon standaardprocedures.

  Zo moeilijk is het niet. Echter ziet het er uit dat we te maken hebben beroepsprofessionals in de zin dat ze bereid zijn nieuws voor te dragen, of onderwerpen aan te kaarten waar ze mogelijk zelf ook vraagtekens bij plaatsen, maar wat kan het schelen. Voor een paar ton of half miljoen salaris kramen we het de volgende keer gewoon weer uit voor de camera.

  Al met al dacht ik dat Amerika koploper is met het verspreidden van nep nieuws met CNN als meest betrapte. De hoge salarissen die de presentatoren van de Amerikaanse mainstream media krijgen doet menigeen de wenkbrauwen fronsen. Ik geloof dat het salarisplafond in Amerika inmiddels tussen de 20 a 25 miljoen US dollar per jaar ligt. Een soort van topsport maar dan wel voor 100% voorgekauwd. Het concept schijnt te werken als je de rotzooi binnenskamers wilt houden en het is zeer effectief om je doel te bereiken. Wat mij betreft en voor het overgrote deel, de geopolitieke agenda van multinationals en oligarchen.

  Een bekend nieuwsanker van CBS destijds, Walter Cronkite, schreef eind jaren negentig in zijn autobiografie dat ze niet altijd nieuws brachten zoals het was gegaan, maar meer in een bepaalde context werd gebracht zoals de hoge heren hadden voorgesteld. Het bekende ‘framing’ van beeldmateriaal bestond in zijn tijd maar is qua snelheid en techniek enorm toegenomen.

  Dat merk je vrij snel als de mainstream media in koor een nieuwsbericht verspreidt waarbij ze inspelen op de emotie van de kijker. Zoals Cees Hamelink in bovenstaande link een paar voorbeelden aangaf aangaande couveuse baby’s, verscheurde dieren,.. verzin het maar, het werkt. Daarnaast kennen we de berichtgevingen van een gevaar wat dreigt. Het angst aanjagen. In de afgelopen deccenia dat de agenda van de Amerikaanse Denktank ‘Project of the New American Century’ (PNAC) werd uitgevoerd om in 5 jaar tijd 7 landen aan te vallen – waaronder Somalië, Soedan, Libië, en Syrië – deed de mainstream media zijn werk door de voortgang van de agenda te versterken door dagelijks op de emotie van de kijker te blijven spelen.

  De afgelopen maanden werden we dikwijls er op geattendeerd dat Noord-Korea testraketten voor de kust van Japan in zee liet storten. Vorige week meldde de mainstream media dat ze inmiddels ook over intercontinentale raketten beschikken en de hele wereld met kernwapens kunnen bereiken. Er ligt dus weer een nieuw significant gevaar op de loer, maar is dat werkelijk zo? Heeft iemand bijvoorbeeld de raket gezien? Ik niet. Of heb ik een nieuwsflits gemist? Werd het bewijs weer in hoog temp voorgeschoteld die meer weg heeft van een militaire briefing dan dat er een journalist in beeld verschijnt, die volgens de vijf W’s te werk was gegaan om de kijker te verzekeren dat het als feit kan worden bevestigd.

  De Amerikaanse mainstream is er sterk in om dergelijke berichtgevingen snel door te spelen naar de aangeschoven gasten die niet zo zeer ingaan op de vraag of Noord Korea daadwerkelijk over intercontinentale raketten beschikt, maar als reactie geeft dat de Amerikaanse bevolking gewaarschuwd moet zijn en de president moet ingrijpen. De stemmingmakerij word in feite voor je neus neergelegd zonder verder inhoudelijke vragen te stellen.

  12 likes
  • Noord korea probleem is daar om china uit de tent te lokken want die gaan straks de petrodollar laten vallen kijk maar wst er met landen is gebeurt die dat eerder probeerden alleen kunnen ze china niet aan en als ze zo vol vanzichzelf zijn dat ze het toch gaan doen is putin er ook nog amerika is een zak gebakken lucht net als zn holmaat israhell

   6 likes
 2. Naar mijn mening doen ze het allemaal maar de mens met oogkleppen voor ziet het nog niet.

  17 likes
 3. alles wat tegen trump is is tegenwoordig “fake news”

  8 likes
 4. Het gaat hun om Europa. We zitten tussen hun in, en we worden gigantisch misbruikt al jaren!!! Ben ze allebei zat. Laten we zelfstandig worden.

  6 likes
 5. Ja, idd, alle aantijgingen, beschuldegingen jegens Trump bleken aantoonbaar juist en hebben er toe geleid dat hij moest aftreden, oh, nee wacht….

  3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Exclusieve beelden en interviews: deze nieuwe MH17-documentaire zet alles op zijn kop

Exclusieve beelden en interviews: deze nieuwe MH17-documentaire zet alles op zijn kop

Woensdagmiddag werd bij het Nationaal Monument MH17 ...

Infowars, Qanon en meer: Trump nodigt 'complottheoretici' uit in Witte Huis om te praten over censuur. Heeft het laatste uur geslagen voor Big Tech?

Infowars, Qanon en meer: Trump nodigt ‘complottheoretici’ uit in Witte Huis om te praten over censuur. Heeft het laatste uur geslagen voor Big Tech?

Op donderdag verwelkomt president Trump verschillende rechtse ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.