BinnenlandCorona

‘Corona-noodwet is staatsterreur’: Wat je niet mocht horen op het Malieveld

Help mee door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De corona-noodwet is niets meer en niets minder dan staatsterreur. Mensen die de eed afleggen op onze grondwet en met staatsterreur beginnen, hebben de legitieme basis voor hun bestuursrecht verloren, zegt Bas Filippini, voorzitter van Privacy First.

Hij zei eerder al dat deze draconische noodwet de grondwettelijke rechten van burgers ondermijnt en omgezet wordt in permanente noodwetgeving. Staatsterrorisme, vindt hij. “De eerste opzet van de nieuwe noodwet is schokkend. Enerzijds vanwege het amateurisme in de wetgevingsteksten en anderzijds vanwege de uitgangspunten en inhoud. De uitgangspunten zijn veelal gebaseerd op de waan van de dag en staan niet in het licht van onze democratische staatsinrichting.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De wet is volgens Filippini een belediging naar alle burgers die weken thuis hebben gezeten om het capaciteitsprobleem in de zorg op te lossen. En ook een belediging naar alle beleidsmakers en rechtswetenschappers die onze rechtsstaat dagelijks vertegenwoordigen en vormgeven.

Fout

“Het bewust aanpassen van wetgeving om structureel de vrijheden van burgers te onderdrukken is staatsterreur en niets anders. Dat is deze wet van dit kabinet: staatsterreur. Ondoordacht en onverantwoordelijk naar de toekomst. Deze wet is fout en stuurt van samen-leving naar apart-leving. Een dergelijke noodwet mag er nooit komen. Dit gaat alleen maar over dwang en de afbraak van onze rechtsstaat.”

Filippini zou tijdens het coronaprotest op het Malieveld onderstaande toespraak houden. Hij heeft zijn speech alsnog opgenomen. “Privacy First zal zich met alle politieke en juridische middelen blijven verzetten tegen totalitaire noodwetgeving, waaronder de corona-noodwet.”

[Privacy First]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eelke Piers
Eelke Piers
3 jaren geleden

Is het al zover gekomen dat de spreker die tijdens een demonstratie zijn mening wil verkondigen van te voren een samenvatting moet indienden van wat hij wil gaan zeggen, zodat deze verboden kan worden omdat het niet met de regeringsideeën overeenkomt?

Harrie H. Braam
Harrie H. Braam
3 jaren geleden

Ja Hugo, ik begrijp waarom je onderwijzer bent geworden, omdat je van boven niet wijzer bent.

Nés
Nés
3 jaren geleden

Maakt allemaal geen indruk op onze Führer mark, hij lijkt oost-indisch doof te zijn (als dit nog gezegd mag worden).
Hij gaat liever a.s woensdag gezellig keuvelen met vertegenwoordigers van BLM op zijn Catshuis.
Sayonara.

helga zuijdam
helga zuijdam
3 jaren geleden

De DDR all over again , wanneer gooien we dat tuig Den Haag uit ? Zij houden zich niet aan de grondwet, dan hoeft het volk dat ook niet. Gelijke monniken , gelijke kappen weet u nog..
In feite wordt er hoogverraad gepleegd , al durft niemand dat openlijk te zeggen. Een constitutionele grondwet dient gewoon gerespecteerd te worden, dat hoort bij een democratie. Weet u nog wat democratie betekent…. demos = volk cratein = regeren. Geregeerd worden door het volk. En zoals vele zaken hiervoor , wordt het volk compleet buitenspel gezet, omdat megalomane idioten vinden dat ze voor God moeten spelen. Wanneer dringt het tot de botte hersenen door, dat WIJ met VELEN zijn en ZIJ met een handjevol. En dat spul moet ons gaan zeggen wat we MOETEN en wat we NIET MOETEN. Hou toch op… Wij willen al deze zooi niet en daarom moeten we het vertrouwen niet opzeggen, wij moeten deze wildgroei rigoureus snoeien of zo u wilt met wortel en tak verdelgen.

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x