Homepagina » Gezondheid » Ben je depressief? “Cashewnoten zijn net zo effectief als Prozac”
Ben je depressief? Cashewnoten net zo effectief als Prozac

Ben je depressief? “Cashewnoten zijn net zo effectief als Prozac”

Steeds vaker wordt bij doodslag en zelfmoord gewezen naar antidepressiva als mogelijke oorzaak. Dat terwijl deze medicijnen juist bedoeld zijn om depressie te behandelen.

Het goede nieuws is dat er een natuurlijk alternatief is voor deze gevaarlijke medicijnen: cashewnoten. Een paar handjes cashewnoten zijn net zo effectief als Prozac, zo blijkt uit onderzoek.

Positieve uitwerking

De noten zijn rijk aan tryptofaan, dat in het lichaam wordt omgezet in serotonine. Deze neurotransmitter heeft invloed op onder meer stemming, slaap en seksuele activiteit. Cashewnoten hebben bovendien een positieve uitwerking op het hart, de bloedvaten en de spijsvertering.

Cashewnoten zorgen vooral in oosterse gerechten voor een bijzonder smaakaccent. Maar ook bij het toetje of als tussendoortje kunnen ze op veel bijval rekenen.

Geen bijwerkingen

Ze bevatten minder vet dan de meeste andere noten, maar ze zijn wel rijk aan koper, magnesium, zink en ijzer en dus zeer geschikt als mineralenleverancier. De noten bevatten ook essentiële vitamines zoals pantotheenzuur, riboflavine en thiamine. Niacine in cashewnoten beschermt ons bovendien tegen dermatitis.

Tryptofaan kan slaapbevorderend en angstdempend werken. Ook heeft het een positieve invloed op de ontwikkeling van de spieren. In twee handjes cashewnoten zit ongeveer 200 mg tryptofaan. Volgens de site Family Health Freedom Network is bewezen dat het stofje net zo effectief werkt als antidepressiva. De noten veroorzaken in tegenstelling tot deze medicijnen geen bijwerkingen.

[FHFN]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
onbekend
onbekend
5 jaren geleden

Heeft een depressie ook niet te maken met een zwakke Kundalini (= te weinig sexuele energie wegens …), teveel dierlijke eiwitten, fluor in tandpasta, verkalking v.d. pijnappelklier, sigarettenrook, teveel gluten, witte suiker en het dragen van een petje op het hoofd (als Medium Lisa Williams een petje draagt, dan werken haar paranormale vermogens niet, dit beweerde ze op t.v.).

Rikk
Rikk
5 jaren geleden

Nu moet ik ook al Cashew noten toevoegen aan mijn dagelijkse menu. Straks krijg ik nog Obesitas van al dat gezonde voedsel dat hier de revue passeert.

J. Hofmans
J. Hofmans
5 jaren geleden

Dit klopt echt. Ik heb veel onderzoeken hierover gelezen en ook in mijn omgeving hoor ik positieve geluiden van mensen die het eten.

Nadeel is alleen dat de mensen in o.a. India en Afrika er wel depressief van worden. Dat is helaas met veel producten zo uit NIET-westerse landen. Het pellen van cashewnoten is zeer zwaar werk (ook verricht door kleine kinderen). Bij het pellen komt er een zure stof vrij die de huid verbrandt. Vandaar dat het wat duurder is dan bijv. gewone pinda’s.

René van Zalk
René van Zalk
5 jaren geleden

Klinkt haast te mooi om waar te zijn (ㆆ_ㆆ)

x

Check Also

sociale media

Ben jij nog wel echt vrij, of heeft dit gevaarlijke fenomeen jou ook in zijn greep?

Het gebruik van sociale media zoals Facebook, ...

In Schotland schrijven artsen vanaf nu natuur voor als medicijn. Hier helpt het tegen

In Schotland schrijven artsen vanaf nu natuur voor als medicijn. Hier helpt het tegen

Sinds vorige maand schrijven huisartsen in Schotland ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

17
0
We lezen graag je reactie!x