Homepagina » Gezondheid » Ben je depressief? “Cashewnoten zijn net zo effectief als Prozac”
Ben je depressief? Cashewnoten net zo effectief als Prozac

Ben je depressief? “Cashewnoten zijn net zo effectief als Prozac”

Steeds vaker wordt bij doodslag en zelfmoord gewezen naar antidepressiva als mogelijke oorzaak. Dat terwijl deze medicijnen juist bedoeld zijn om depressie te behandelen.

Het goede nieuws is dat er een natuurlijk alternatief is voor deze gevaarlijke medicijnen: cashewnoten. Een paar handjes cashewnoten zijn net zo effectief als Prozac, zo blijkt uit onderzoek.

Positieve uitwerking

De noten zijn rijk aan tryptofaan, dat in het lichaam wordt omgezet in serotonine. Deze neurotransmitter heeft invloed op onder meer stemming, slaap en seksuele activiteit. Cashewnoten hebben bovendien een positieve uitwerking op het hart, de bloedvaten en de spijsvertering.

Cashewnoten zorgen vooral in oosterse gerechten voor een bijzonder smaakaccent. Maar ook bij het toetje of als tussendoortje kunnen ze op veel bijval rekenen.

Geen bijwerkingen

Ze bevatten minder vet dan de meeste andere noten, maar ze zijn wel rijk aan koper, magnesium, zink en ijzer en dus zeer geschikt als mineralenleverancier. De noten bevatten ook essentiële vitamines zoals pantotheenzuur, riboflavine en thiamine. Niacine in cashewnoten beschermt ons bovendien tegen dermatitis.

Tryptofaan kan slaapbevorderend en angstdempend werken. Ook heeft het een positieve invloed op de ontwikkeling van de spieren. In twee handjes cashewnoten zit ongeveer 200 mg tryptofaan. Volgens de site Family Health Freedom Network is bewezen dat het stofje net zo effectief werkt als antidepressiva. De noten veroorzaken in tegenstelling tot deze medicijnen geen bijwerkingen.

[FHFN]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

17 reacties

 1. Heeft een depressie ook niet te maken met een zwakke Kundalini (= te weinig sexuele energie wegens …), teveel dierlijke eiwitten, fluor in tandpasta, verkalking v.d. pijnappelklier, sigarettenrook, teveel gluten, witte suiker en het dragen van een petje op het hoofd (als Medium Lisa Williams een petje draagt, dan werken haar paranormale vermogens niet, dit beweerde ze op t.v.).

  6 likes
  • Een petje op het hoofd? Echt? Ik ben jarenlang depressief geweest, maar ben dat inmiddels ook al jaren niet meer. Ik draag echter nog steeds met graagte petjes. In de wetenschap geldt dat één enkele (aantoonbare) weerlegging van een theorie diezelfde theorie onwaar maakt. Wat media betreft: ik vind dat ze moeten stoppen met hun dubieuze praktijken.

   1 likes
  • Maakt het nog uit van welk materiaal dat petje is?

   Hoorde onlangs dat synthetische kleding slecht is voor de “uitstraling/aura” van je lichaam.

   1 likes
 2. Nu moet ik ook al Cashew noten toevoegen aan mijn dagelijkse menu. Straks krijg ik nog Obesitas van al dat gezonde voedsel dat hier de revue passeert.

  3 likes
  • Om depressief van te worden, al die gezonde voeding die je moet eten.

   3 likes
   • tja je kan ook frieten eten die in zo’n speciale friteuse die met 1 lepel olie werkt. We hebben er thuis 1 en die is best goed. Verder zijn eieren lekker en niet ongezond, idem voor ratatouille, lasagne. Verder is het ook belangrijk dat je ervoor zorgt dat het eten dat je kookt van goede kwaliteit is en dat je eet op je gemak (liefst met de familie). Eten+tv is ook niet goed maar ik wil genieten van mijn eten en niet wat de reclame mij probeert aan te smeren.

    0 likes
 3. Dit klopt echt. Ik heb veel onderzoeken hierover gelezen en ook in mijn omgeving hoor ik positieve geluiden van mensen die het eten.

  Nadeel is alleen dat de mensen in o.a. India en Afrika er wel depressief van worden. Dat is helaas met veel producten zo uit NIET-westerse landen. Het pellen van cashewnoten is zeer zwaar werk (ook verricht door kleine kinderen). Bij het pellen komt er een zure stof vrij die de huid verbrandt. Vandaar dat het wat duurder is dan bijv. gewone pinda’s.

  3 likes
 4. Klinkt haast te mooi om waar te zijn (ㆆ_ㆆ)

  3 likes
 5. Iemand nog een nootje?

  2 likes
 6. Heb het ook wel eens lastig gehad. Wat bij mij hielp was veel sporten. Bijna elke dag naar de sportschool en gewichten heffen. Komt er veel endorfine bij vrij.
  Gratis en voor niets.

  2 likes
 7. Het enige wat verlichting geeft is hoe je denkt. Zingeving vinden en een ander zingeving geven. Ik schijt ook op het systeem, maar er zijn belangrijkere zaken. Mezelf, mijn kinderen, onze hond, mijn ouders, familie, een mooie bloem, vogeltjes enz. Ik leef voor dat(ook al is mijn gezondheid niet optimaal) en niet voor het systeem. Daarnaast kan voedsel een rol spelen.
  Stel je hebt een flink probleem, probeer dan te denken dat dit niet het einde is en geloof dat er een keer een oplossing zal komen. Komt die niet en kom je verder in de problemen, dan moet je blijven geloven in jezelf/leven. Vertrouw erop dat er altijd iemand is die jou verder zal helpen.(duwtje in de rug geeft) Ik maakte me bv. ook altijd snel druk(gevoel) Sinds ik dit steeds meer kan loslaten, verloopt mijn leven zelf een stuk beter. Ik ben gelukkiger.

  1 likes
 8. >>>In twee handjes cashewnoten zit ongeveer 2000 mg tryptofaan.<<<

  Online vind ik 287 mg tryptofaan per 100 gram cashew noten.

  Dat komt neer op 2000 mg tryptofaan per 697 gram cashew noten.

  Waarschijnlijk een nulletje teveel, dus ongeveer 200 mg tryptofaan per twee handjes cashew noten.

  1 likes
 9. Gaat dan wel om rauwe Cashews. Dus de doorsnee meuk uit de supermarkt of notenboer gaat niet werken.

  0 likes
 10. moet je een dag later eens in je stront kijken 😉

  0 likes
 11. Helaas de noot met het hoogste percentage van het anti-nutrient fytinezuur. Niet teveel van eten dus.
  Daarnaast is het zo dat wanneer ze niet goed gestoomd zijn (las ik laatst) er ook nog sporen van toxische stoffen aanwezig kunnen zijn die in de buitenste schil voorkomen. Ik zou het persoonlijk helemaal niet eten. Voor magnesium kun je je wenden naar goede suppletie zoals magnesium bisglycinate.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

In Schotland schrijven artsen vanaf nu natuur voor als medicijn. Hier helpt het tegen

In Schotland schrijven artsen vanaf nu natuur voor als medicijn. Hier helpt het tegen

Sinds vorige maand schrijven huisartsen in Schotland ...

Er is iets mis met de manier waarop wij leven. Waarom je depressief of angstig bent (en wat je eraan kunt doen)

Er is iets mis met de manier waarop wij leven. Waarom je depressief of angstig bent (en wat je eraan kunt doen)

Johann Hari slikte 14 jaar lang antidepressiva. ...