Homepagina » Mens en Dier » ‘Goed dat er een rechtszaak tegen de koning komt’
koning
Foto: Defensie CC BY-SA 4.0

‘Goed dat er een rechtszaak tegen de koning komt’

Het Republikeins Genootschap heeft genoeg geld opgehaald voor een rechtszaak over de macht van de koning. De vereniging van tegenstanders van de monarchie heeft via een crowdfundingsactie bijna 30.000 euro opgehaald. Willem-Alexander heeft als staatshoofd en vicevoorzitter van de Raad van State te veel invloed op de uitvoerende en wetgevende macht in Nederland, vindt de organisatie.

Volgens het Republikeins Genootschap is de voorgenomen zaak tegen de macht van de koning kansrijk. “We vinden, net als een meerderheid van de Nederlanders, dat een koning geen macht zou moeten hebben. We spannen een proces aan om de macht van het ongekozen staatshoofd in te perken,” licht het genootschap toe op haar website.

Historicus Gerard Aalders reageert verheugd. “Goed dat er een rechtszaak tegen de koning komt. Ben benieuwd of de media daar evenveel aandacht aan zullen besteden als aan al dat flutnieuws over Willem-Alexander, Maxima of ‘gravin Eloïse’, dochter van Hare Koninklijke Hoogheid prinses Petra, ofwel Laurentien B.,” twittert hij.

Meer geld dan empathie

Aalders laat zich geregeld kritisch uit over het koningshuis. Eerder deze maand schreef hij: “De Oranjes hebben al eeuwenlang meer geld dan empathie. Moet kunnen?” Koning Willem-Alexander zei tijdens de troonrede: “Een wezenlijke bedreiging voor de kwaliteit van de rechtsstaat is dat in ons land iemands huidskleur of naam nog steeds bepalend is voor zijn of haar kansen. Dat is onaanvaardbaar.” Het debat over racisme ‘schuurt soms, maar kan ons ook verder brengen in de strijd tegen discriminatie, racisme en ongelijke behandeling’.

In dit debat hebben de Oranjes bergen boter op hun hoofd, schrijft Aalders op zijn website. “Nederland lijkt de daden van vooral koning Willem I en de weerzinwekkende opstelling van koningin Wilhelmina ten opzichte van de koloniën totaal te hebben vergeten.”

Koning Willem I was persoonlijk verantwoordelijk voor de koloniale Java-oorlog die aan circa 200.000 Indonesiërs het leven heeft gekost. Wilhelmina steunde daarnaast enthousiast de oorlog tegen de ‘opstandige’ bevolking van Atjeh. Indonesiërs die het Nederlandse bewind niet accepteerden, waren volgens haar ‘extremisten’ die ‘opgeruimd’ moesten worden, aldus Aalders. Sta daar eens bij stil als de koning weer een toespraak houdt bij de dodenherdenking.

4.4 30 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
43 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje168
wolfje168
7 maanden geleden

‘Volgens het Republikeins Genootschap is de voorgenomen zaak tegen de macht van de koning kansrijk’. Zullen ze dat zelf geloven?

waar is Corona gebleven
waar is Corona gebleven
Reactie op  wolfje168
2 maanden geleden

niet geschoten altijd mis, je weet niet waar het toe leid in deze tijd.

Thomas
Thomas
7 maanden geleden

Wel raar als de koning geen invloed meer kan uitoefenen op de rechtsgang blijft Alleen het kabinet over , oh ja maar dat moet ook waarschijnlijk zo zodat Brussel en z,n handlangers alleen heerschappij hebben wanneer gaan jullie daar een rechtzaak tegen aanspannen lijkt me een veel zinnigere zaak .
En iedere keer het negativere verleden erbij slepen is wel zo,n goedkope anti blanke propaganda .
Men bedijkt met al dat geschiedenis gepolariseerde schuldgevoel wat men de blanke Nederlanders probeerde op te leggen een averechts effect .
Wanneer stopt deze verdeel onzin een keer ik en vele anderen zijn die BLM en die andere terroristische groep vol criminelen en moordenaars zat , oh wat zeg ik nu weer die berichten komen niet bij de publieke omroep of onze kranten.
Blijf gezond en strijdbaar de macht aan het volk.

waar is Corona gebleven
waar is Corona gebleven
Reactie op  Thomas
2 maanden geleden

de directeur heeft de macht, maar het bedrijf is nog steeds niet van hem.!!

Jentje
Jentje
Reactie op  Thomas
2 maanden geleden

Brussel het Beest . Foei ???

Ome Jaap
Ome Jaap
7 maanden geleden

Tijd voor een monarchie en de van Oranje Nassau’s in de cel wegens oplichting en corruptie

Atie
Atie
Reactie op  Ome Jaap
7 maanden geleden

Beetje tegenstrijdig…

SoulmanNL
SoulmanNL
Reactie op  Ome Jaap
7 maanden geleden

Had net een reactie gegeven in een ander artikel op deze site, maar denk dat het hier beter past.

https://www.fvvd.nl/stappenplan/

Directe democratie. Teken de petitie als je ermee eens ben!

Petrus
Petrus
Reactie op  Ome Jaap
7 maanden geleden

Je bedoelt waarschijnlijk; republiek?

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
Reactie op  Ome Jaap
7 maanden geleden

Je bedoelt Republiek?

Mikkel
Mikkel
7 maanden geleden

Een rechtszaak? Maar de rechtsstaat bestaat niet (meer). Het hele justitiële apparaat is diep corrupt en misdadig en volledig betrokken bij de pandemiehoax. En moeten rechters geen trouw aan de koning zweren? Hoezeer ik het eens ben met het initiatief, ik acht het 100% kansloos.

Monique M
Monique M
Reactie op  Mikkel
7 maanden geleden

Daarbij;mocht er toch nog ergens een verdwaalde integere rechter rondlopen ,dan wordt ie acuut vervangen door zo’n bloedslurpend monster (simpelweg omdat het een zaak tegen de staat betreft,dit is het groepje van Willem Engel al gebeurd.Aanvankelijk had hij de vrouwelijke rechter op zijn hand ,ze stelde zomaar kritische vragen aan de tegenpartij…de keer erop is ze zonder pardon gewoon ijskoud VERVANGEN .Door Hoekstra notabene, je weet wel ,uit dat ons- kent -ons -wereldje…ze verbond kort geleden Grapperhaus in de echt.

berry
berry
7 maanden geleden

Volgens mij kansloos, geen rechter die hier zijn vingers aan gaat branden. Net zoals Demmink en deze corona hoax. Nederland is geen rechtstaat, als je dat nog niet door hebt.

jan doornbos
jan doornbos
Reactie op  berry
7 maanden geleden

Klopt Berry. Nederland is zelfs geen bananenrepubliek. Overigens, de mango, mandarijn, perzik mag ook. Wat uw voorkeur maar heeft beste lezer. We zijn stevig in de aap gelogeerd. Ik hoop niet dat ik door deze bewering de groente en fruithandelaren en het Wereldnatuurfonds tegen mij in het harnas jaag. Overigens en dat heeft niks met voetballen te maken, heeft u net als ik ook al een avondklok besteld? Jawel, de handel springt werkelijk overal op in. Nou ja, zolang er nog handel is dan.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
7 maanden geleden

Het Nederlandse volk wordt van alle kanten beroofd.
WEG het Het Koninkrijk der Nederlanden/MONARCHIE Het kost het volk teveel geld om de Koninkrijk te “VOEDEN”.. En ook nog de monarchie is anti-nederlanders

justin
justin
Reactie op  Joyce Ramgatie
7 maanden geleden

slavendrijvers en andere die andere laten werken voor hun luxe en machts misbruik zonder belasting te betalen tirannie

Just me
Just me
Reactie op  justin
7 maanden geleden

Hey nog een Justin hier zie ik.zal wel verwarring geven ik,maar ben het eens met uw post. P.s Ik zal mijn naam dan maar weer terugzetten naar ;Just me

Herman de Graaf
Herman de Graaf
7 maanden geleden

Kansloos in de huidige situatie, met het corrupte overheidsapparaat.
Er zal een machtige partij moeten komen.
Wat dacht u van de eendracht van het volk, als machtsblok tegenover onze onderdrukkers.
Verenigt u.
Het volk wint.

rop
rop
7 maanden geleden

Macht is altijd op een Een of Ander Manier Altijd Dodelijk geweest en nog, er is geen Macht die dat niet op zijn geweten heeft, of het nu koninkrijk of een republiek democratie ezv die beheerd worden door de huidige machthebbers, ze zijn altijd verweven met slachtoffers van Hun Macht.. en dat zal wel blijven ook zolang men macht uitoefent over een mens, groepen of hele landen ,ze zullen altijd de Macht inroepen van hun BELEID. en zo nodig de slachtoffers ervan voor lief aanneemt ,als het een zaak dient mogen er slachtoffers vallen, dat is dan ook het resultaat van macht zonder deze macht uitoefening verliezen ze hun Macht en hun geloofwaardigheid, Alles is verweven met macht, elk leider zal deze ook gebruiken, wat voor Een deze ook ziet als een verbetering of een gevaar het zal altijd zijn heerschappij over de mens haar hoofden doen uitstrooien, dat gebeurt met regels en wetten ,en zal door de regel altijd ermee slachtoffers maken ,en dat is een algemeen aanvaarde gewoonte ,het mag Gewoon, maar er mag niet teveel de nadruk op worden gelegd daar houden ze niet zo van, vooral het verleden laten ze liever rusten in de door hun veroorzaakte slachtoffers, het graf van hun daden mag eigenlijk niet zo maar gevonden worden, want hun daden laten ze liever, Een Rust in vrede, een algemene tekst op een graf van vele, elk slachtoffer die valt door een of ander macht of een beleid ervan, word ook niet altijd direct aanvaard, ze zullen deze altijd onderbouwen en wel zo ervan dat ze hun handen altijd in onschuld zullen Wassen. want hun motieven zijn op een Een of Ander Manier altijd onderbouwd en gerechtvaardigd ,Ze gebruiken ook hun macht om alles wat krom is recht te maken..al is een staaf ijzer nog zo krom ,ze zullen het net zolang blijven verhitten en smeden dat het Recht is.

rop
rop
Reactie op  rop
7 maanden geleden

Machthebbers de hebbers van de Troon leven ook altijd met hun Hooft in het soort van vasthouden ,doorgaan happen en bijten naar hun tegenstanders, hun hele leven word er door bepaald en leven daarom altijd in een Oorlog, de strijd van Hun Hooft en hun gedachten staan nooit stil om deze strijd tot het bitteren te doen uitvechten ze hebben nooit de Rust ervan, en voeren hun leven lang oorlog ,wat vooral in hun Hooft word gerealiseerd uit zich in hun daden van hun Macht positie, en uit uiteindelijk wanneer ze overlijden, hebben ze Rust zowel van hun Hooft, zowel van hun leven die ze leefde, de bekende tekst ,Rust in vrede op een grafsteen, houd al in dat ze in hun leven alleen maar oorlog onrust en een strijd hebben gekend ,vrede was ver te zoeken in hun hoofden, ze waren altijd op oorlogspad. met hun hele gedachten wereld of het verbeteren ervan ,Is het leven wel werkelijk verbeterd al die eeuwen door ,Nee dat is een feit, De oorlog is er altijd al geweest, en daardoor eigenlijk weinig veranderd, het woedt nog steeds voort, en vrede ja, die komt met de Dood.

Cold_Shot
Cold_Shot
7 maanden geleden

Tja het grootkapitaal regeert ons land (en de wereld). Deze club bestaat bijna geheel uit narcisten.. En DAT verklaart waarom de wereld zo’n puinhoop en tranendal is voor echte mensen…

Monique
Monique
7 maanden geleden

Misschien is het kansloos, maar het is in ieder geval wel onder de aandacht gebracht en hopelijk schudt het onze koning wakker, wat waarschijnlijk ook kansloos is.

x

Check Also

grapperhaus

Grapperhaus krijgt wind van voren na uitspraken over Koningsdag: ‘U komt mensen nu de maat nemen?’

Demissionair minister Grapperhaus heeft gezegd dat de ...

quarantaineplicht

Quarantaineplicht op 15 mei ingevoerd: ‘We gaan naar een hele nare verklikkersamenleving’

Op 15 mei wordt voor mensen die ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

43
0
We lezen graag je reactie!x