Buitenland

Schrijfster van kritisch boek over E-nummers overleden: “Er gaan geruchten in de pers dat er sprake is van moord”

Help anderen door deze informatie met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Deze week is bekend geworden dat de Franse schrijfster Corinne Gouget al in de maand juni zelfmoord heeft gepleegd. Ze zou voor een trein gesprongen zijn. Gouget is ook in ons land bekend via haar gidsje Wat zit er in uw eten? (Additifs Alimentaires), waar er meer dan 200.000 van zijn verkocht. Haar dood roept de nodige vragen op. De politie is nog steeds bezig met een onderzoek.

Will Jansen, haar Nederlandse uitgever, verklaart het volgende:

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Schrijfster van kritisch boek over E-nummers overleden: "Er gaan geruchten in de pers dat er sprake is van moord"Tot onze verbijstering hebben we gehoord dat Corinne Gouget, schrijfster van het succesvolle boekje Wat zit er in uw eten? al in de maand juni een einde aan haar leven gemaakt heeft. Er gaan geruchten in de Franse pers dat er eerder sprake zou zijn van moord. Het onderzoek is nog steeds lopende.

Bij een bezoek aan ons land, sprak zij uitvoerig over de nare dingen die haar zijn overkomen. Met name haar ex-echtgenoot bezorgde haar veel ellende. Hij is werkzaam bij een grote voedselproducent en waarschuwde haar hun twee kinderen bepaalde producten niet te eten te geven. Daarop is zij verder gaan zoeken naar de herkomst en toepassing van allerlei voedseladditieven, vaak bekend als E-nummers, met het gidsje Additifs Alimentaires als resultaat. In Nederland zijn er daar nu al ruim 215.000 van verkocht. In Frankrijk ongeveer evenveel.

Zoals zij vertelde, waren haar acties de voedingsindustrie een doorn in het oog. Op last van een rechter, werden haar twee dochters bij haar weggehaald. “Krankzinnig”, oordeelde de rechter en haar werd ieder contact met haar dochters verboden.

Complot van de vrijmetselarij

Schrijfster van kritisch boek over E-nummers overleden: "Er gaan geruchten in de pers dat er sprake is van moord"Gouget is ook in ons land bekend via haar gidsje Wat zit er in uw eten? Als dat werkelijk het oordeel was, hebben wij van die krankzinnigheid niets gezien, toen ze hier was. Wel zagen wij een vrouw die vastbesloten was de gevaren van de toepassingen van al die E-nummers aan de kaak te stellen én een vrouw die hunkerde naar haar kinderen.

Zij zag in het oordeel van de rechtbank een complot van de vrijmetselarij. Haar man was vrijmetselaar, evenals de rechter en zelfs haar eigen advocaat was lid daarvan. Een vriendin en medestrijder kwam om het leven door een (verdacht) vliegtuigongeluk. Gouget vloog daarom niet meer. Ze werd hoe langer hoe achterdochtiger en verhuisde voortdurend. De verdachtmakingen naar haar man en de vrijmetselarij waren voor ons tamelijk complex en verwarrend.

Wat er van waar is, is niet aan ons. Wij vinden het verdrietig dat ze er niet meer is en hopen dat haar geest nu meer rust heeft.

Boekentip: Wat zit er in uw eten? De gids over E-nummers die ervoor zorgt dat u zich niet langer vergiftigt

[Bouillon! Magazine]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x