Binnenland

Demmink Doofpot: oud-gevangenisbazen demonstreren voor vrijlating Baybasin. Waarom zwijgen de media in alle talen?

Help door deze info met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een unieke gebeurtenis in de wereld: drie voormalige gevangenisbazen die openlijk bij de Tweede Kamer demonstreren om een gevangene vrij te krijgen.

Je zou zeggen dat de media zoiets massaal oppikken. Helaas, het bleef muisstil. Door alle grote media werd het nieuwsfeit volledig genegeerd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Er lijkt sprake te zijn van een zwijgplicht voor de media over het onderwerp Huseyin Baybasin en de opeenstapeling manipulaties door de Nederlandse overheid.

Gemanipuleerd

De Koerdische zakenman Huseyin Baybasin werd in 2002 tot levenslang veroordeeld op basis van telefoongesprekken die door de Nederlandse politie zijn getapt.

Zijn advocaat zei dat deze tapgesprekken zijn gemanipuleerd. De gesprekken zouden in het kader van een onrechtmatige samenwerking tussen de Turkse en Nederlandse politie in zijn strafdossier zijn terechtgekomen.

Ook zouden tolken de gevoerde telefoongesprekken bedrieglijk hebben vertaald om een veroordeling van Baybasin in Nederland te bewerkstelligen.

Complot

Zelf zei Baybasin het slachtoffer te zijn van een complot tussen secretaris-generaal van het ministerie van Justitie Joris Demmink en de Turkse overheid.

Demmink zou het strafproces tegen Baybasin onder druk van Turkije beïnvloed hebben omdat de Turken hem chanteerden met seksuele escapades met jonge jongens.

In april 2007 deed Baybasin aangiftge tegen Demmink wegens het beïnvloeden van zijn strafzaak en seks met minderjarigen. Het OM besloot Demmink niet te vervolgen.

Wegmoffelen

Oud-gevangenisdirecteur Jacques van Huet luidt nu de noodklok. Hij stelt dat Baybasin op grond van gemanipuleerd bewijs werd veroordeeld en sinds 2002 onrechtmatig vastzit.

Van Huet is bezorgd over wat hij ‘het wegmoffelen van gevoelige zaken’ noemt. Hij vindt het ongehoord dat uitgerekend Justitie het geloof in de rechtsstaat ondermijnt.

Bekijk het gesprek hieronder:

Foto: Wutsje Wikimedia Commons

[Café Weltschmerz]

1.5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
6 jaren geleden

Nederland en zelfs de gehele wereld zijn nog steeds niet rechtvaardig.

Jaya
Jaya
6 jaren geleden

Demmink zou eens voor Maitreya en Yahweh moeten verschijnen.

Richard
Richard
6 jaren geleden

Justitie is net als de media een onderdeel van de grote criminele organisatie die bekend staat als De Staat der Nederlanden. En zij hebben er alle belang bij dat de drek niet komt bovendrijven.
Elk grammetje drugs dat in de neuzen of aderen verdwijnt van verslaafden, elk geprostitueerd en verhandeld kindje, elke kogel die geschoten wordt, komt uiteindelijk van hen af. Er is daadwerkelijk niets wat er gebeurt zonder dat het van boven gefaciliteerd, geproduceerd en gecontroleerd wordt.
Dit duivelse theater speelt zich onder onze neuzen af, right in our face! En wij leven, blij en blind met z’n allen onze eigen Truman show.

Aradhel
Aradhel
6 jaren geleden

15 jaar van levenslang gevangen zitten, en nog …..tig jaar te gaan. Dat is langer dan lang voor een moordenaar, terrorist of whatever, maar voor een onschuldig veroordeelde man/vrouw is dat een eeuwigheid. Moge de echte schuldigen, en iedereen weet wie daar verantwoordeljk voor zijn, ooit branden in de hel. En ooit, zullen zij zich moeten verantwoorden voor hun misdaden, daar ben ik van overtuigd!

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x