Great ResetMens en Dier

SGP-Kamerlid uit kritiek op Great Reset: ‘Daar maak ik me grote zorgen over’

Help door dit artikel met iedereen op je socials te delen!

Tweede Kamerlid Chris Stoffer uit in een interview in Zicht Magazine, een tijdschrift van het Wetenschappelijk Instituut voor de SGP, kritiek op de Great Reset.

Klaus Schwab, oprichter van het World Economic Forum, heeft het over een hervorming van de wereldeconomie, waarbij het naast meer duurzaamheid, ook gaat over minder sociale ongelijkheid en meer publieke regie bij internationale organisaties en bedrijven (een vorm van wereldregering), zegt Stoffer. “Daar maak ik me wel grote zorgen over.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Tegen die tendens wil ik me verzetten

Het Kamerlid wijst er verder op dat de gedachten van Schwab iets vertolken van wat ook in de boezem van de EU, de VN en het internationale bedrijfsleven leeft. “Dan gaat het om het beleggen van beslissingsbevoegdheden en beleidskeuzes op een hoger, internationaal schaalniveau. Dat baart mij grote zorgen,” aldus Stoffer.

“Dan zijn het multinationals in de digitale technologie, farmaceutische bedrijven, beleggers en banken, internationale non-gouvernementele organisaties en de Verenigde Naties die steeds meer de dienst uitmaken. Je ziet dat rechters zich daar nationaal steeds meer aan gelegen laten liggen, zoals in de Urgenda-uitspraak. Je ziet ook dat de Europese Unie steeds meer bevoegdheden en beleidsterreinen naar zich toetrekt. Tegen die tendens van machtsconcentratie wil ik me verzetten, benadrukt het SGP-Kamerlid.

Zeer rake analyse

“De keuzes worden steeds verder bij de burger vandaan gemaakt, met grote invloed van niet-democratisch gekozen organen ten koste van de nationale soevereiniteit,” constateert Stoffer.

Voormalig SGP-gemeenteraadslid Tom de Nooijer las het interview ook en schrijft in een reactie: “Zeer rake analyse over het World Economic Forum, Klaus Schwab en de Great Reset.”

4.8 164 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

112 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
1 jaar geleden

Ze worden wakker !!!

Maia
Maia
1 jaar geleden

Hij vergeet te melden dat eugenetica, het halveren van de wereldbevolking (4 miljard in 2050) hoog op de wef agenda staat. Daarbij heeft adviseur van Schwab Yuval Harari, het idee dat 400 miljoen wel voldoende is.

Anton
Anton
1 jaar geleden

Gelukkig weer eentje wakker, nou nog resultaten.

Yollie
Yollie
1 jaar geleden

Nog één wakker geworden??

Back to top button
112
0
We lezen graag je reactie!x