Great ResetMens en Dier

SGP-Kamerlid uit kritiek op Great Reset: ‘Daar maak ik me grote zorgen over’

Help door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!

Tweede Kamerlid Chris Stoffer uit in een interview in Zicht Magazine, een tijdschrift van het Wetenschappelijk Instituut voor de SGP, kritiek op de Great Reset.

Klaus Schwab, oprichter van het World Economic Forum, heeft het over een hervorming van de wereldeconomie, waarbij het naast meer duurzaamheid, ook gaat over minder sociale ongelijkheid en meer publieke regie bij internationale organisaties en bedrijven (een vorm van wereldregering), zegt Stoffer. “Daar maak ik me wel grote zorgen over.”

Tegen die tendens wil ik me verzetten

Het Kamerlid wijst er verder op dat de gedachten van Schwab iets vertolken van wat ook in de boezem van de EU, de VN en het internationale bedrijfsleven leeft. “Dan gaat het om het beleggen van beslissingsbevoegdheden en beleidskeuzes op een hoger, internationaal schaalniveau. Dat baart mij grote zorgen,” aldus Stoffer.

“Dan zijn het multinationals in de digitale technologie, farmaceutische bedrijven, beleggers en banken, internationale non-gouvernementele organisaties en de Verenigde Naties die steeds meer de dienst uitmaken. Je ziet dat rechters zich daar nationaal steeds meer aan gelegen laten liggen, zoals in de Urgenda-uitspraak. Je ziet ook dat de Europese Unie steeds meer bevoegdheden en beleidsterreinen naar zich toetrekt. Tegen die tendens van machtsconcentratie wil ik me verzetten, benadrukt het SGP-Kamerlid.

Zeer rake analyse

“De keuzes worden steeds verder bij de burger vandaan gemaakt, met grote invloed van niet-democratisch gekozen organen ten koste van de nationale soevereiniteit,” constateert Stoffer.

Voormalig SGP-gemeenteraadslid Tom de Nooijer las het interview ook en schrijft in een reactie: “Zeer rake analyse over het World Economic Forum, Klaus Schwab en de Great Reset.”

4.8 164 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
112 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
5 maanden geleden

Ze worden wakker !!!

Maia
Maia
5 maanden geleden

Hij vergeet te melden dat eugenetica, het halveren van de wereldbevolking (4 miljard in 2050) hoog op de wef agenda staat. Daarbij heeft adviseur van Schwab Yuval Harari, het idee dat 400 miljoen wel voldoende is.

Anton
Anton
5 maanden geleden

Gelukkig weer eentje wakker, nou nog resultaten.

Yollie
Yollie
5 maanden geleden

Nog één wakker geworden??

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

112
0
We lezen graag je reactie!x