Homepagina » Buitenland » Amerikaanse soldaten brengen IS-terroristen in veiligheid na Turkse invasie. Dit weten we tot nu toe
Amerikaanse soldaten brengen IS-terroristen in veiligheid na Turkse invasie. Dit weten we tot nu toe

Amerikaanse soldaten brengen IS-terroristen in veiligheid na Turkse invasie. Dit weten we tot nu toe

Amerikaanse troepen hebben honderden IS-terroristen overgebracht van de woestijnregio al-Jazirah in de Syrische provincie Hasakah naar toevluchtsoorden in Irak, zo schrijft het Syrische persbureau SANA.

Het persbureau meldt op basis van lokale media en bronnen dat Amerikaanse soldaten de terroristen naar een onbekende locatie hebben gebracht.

De IS-terroristen verbleven in het vluchtelingenkamp al-Hol, vlak bij de grens tussen Syrië en Irak.

Vele honderden

Eerder werden al 230 terroristen van IS overgebracht van de gevangenis al-Malikiyah naar een detentiecentrum in al-Shaddadi.

Het Amerikaanse leger heeft sinds 9 oktober jongstleden vele honderden extremisten van IS naar Irak gebracht, aldus het persbureau.

Op die dag viel Turkije het noordoosten van Syrië binnen in een poging de Koerden te breken.

‘s Nachts

Daarnaast worden IS-terroristen en hun familieleden ondergebracht op de illegale Amerikaanse legerbasis in Shaddadi.

Van daaruit worden ze met behulp van legerhelikopters verplaatst naar Irak. Dat gebeurt veelal ’s nachts, in de hoop dat niemand het ziet.

Verlaten

De Amerikaanse minister van Defensie Mark Esper zei ondertussen tegen de wereldpers dat op dit moment alle Amerikaanse troepen Syrië verlaten en posities betrekken in het westen van Irak.

Van daaruit zullen operaties in Syrië worden uitgevoerd, tégen IS, zei hij.

Esper is in Afghanistan waar hij onder meer Amerikaanse troepen bezoekt.

[PressTV]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
:adrianus-johannes.
:adrianus-johannes.
1 jaar geleden

na het lezen van deze berichtgeving ga ik er van uit dat de amerikanse leger helikopters die s’nachts liever vliegen alle amerikanse militairen uit syrie zijn dus IS is als ik het goed begrijp ook een amerikanse militair..
“De Amerikaanse minister van Defensie Mark Esper zei ondertussen tegen de wereldpers dat op dit moment alle Amerikaanse troepen Syrië verlaten;”
verder begrijp ik dar de syrische burgers dus IS zijn..
“posities betrekken in het westen van Irak.

Van daaruit zullen operaties in Syrië worden uitgevoerd, tégen IS, zei hij.”

Rob
Rob
Reactie op  :adrianus-johannes.
1 jaar geleden

@:adrianus-johannes.

Er zijn in het verleden berichten geweest dat IS uit huurlingen bestaat. Dat kan dus van alles zijn. WZe vechten voor wie ze betaalt en dan schijnt de deep state degene te zijn die hen betaalt. IS vecht dus voor de VS (corporatie), niet voor Amerika. Amerika is het land en het volk. Daar maakt het leger geen deel van uit, alleen van de VS corporatie en de NAVO. De NAVO wordt sms ook wel uitgelegd als het privé leger van de Rothschilds want die zitten overal achter en niet alleen achter de VS.

Johannes
Johannes
1 jaar geleden

dus nogmaals gelijk. Ze hebben verborgen agenda’s Ook met Turkije een truck om zo opnieuw Syrie lastig te vallen. Een nieuwe upgrade is nodig daar de eerste nogel wat fouten had. White helmuts etc … Niet slapen wakker worden. Zo wordt hier ook voorbereidingen getroffen voor een burger oorlog in Europa. Er zijn doodleuk teveel mensen 🙂

Daarom is de democratie geen democratie meer

Matt
Matt
1 jaar geleden

Volgens mij speelt er iets veel dreigender: Al die troepen verzameling met hun wapens en een hoop kanonnenvoer, die IS vechters dus, zitten nu wel vlak bij de grens met IRAN! Het volgende doel op de lijst om kapot gemaakt te worden. Verwacht je heel binnenkort maar aan een valse vlag, zeker nu ze in isisrahel besloten hebben dat zo mogen aanvallen als ze zich bedreigd voelen, en ze hebben genoeg voetvolk om aan te vallen. en die valse vlag is natuurlijk nodig om de oerdomme westerse wereld te doen geloven dat het zo ocharme isisrahel bedreigd wordt door de zo erge criminele buren en dat ze dus wel moeten terugslaan, natuurlijk met hulp van “bondgenoot” Amerika, die eindelijk weer eens een kans zien om miljoenen aan wapens te gaan verdienen.

x

Check Also

advocaat

Advocaat Adèle van der Plas over pedo’s bij justitie: ‘Dit is iets wat heel Nederland moet horen’

Deze week was er vooral aandacht voor ...

coronacrisis

Achter coronacrisis zitten mensen die zich door niets laten tegenhouden, zegt ex-parlementslid

Dag in dag uit zie je dezelfde ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

4
0
We lezen graag je reactie!x