Binnenland

Lareb kreeg soms wel 1000 meldingen per dag en zo reageerden ambtenaren van VWS

Help ons door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

In 2021, toen de coronavaccins werden uitgerold, kwamen er soms wel 1000 meldingen op een dag binnen bij het Lareb. Dat blijkt uit vrijgegeven Wob-documenten.

Een ambtenaar van het ministerie van VWS schreef op 24 februari 2021 in een e-mail: “Lareb heeft aangegeven dat er op sommige dagen zo’n 1000 meldingen binnenkomen en dat ze daarom snel moeten opschalen.” Daar moest geld voor worden vrijgemaakt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Een andere ambtenaar schreef die dag: “Goed dat we met ze meedenken opdat het soepel kan verlopen in de monitoring.”

Daarnaast vraagt iemand of de financiering van het Lareb voor Covid-vaccinatiewerkzaamheden bij VWS ligt of bij PG (programmadirectie Covid-19, red.).

Verschrikkelijk

Data-analist Cees van den Bos, die de stukken boven water heeft gehaald, merkt op: “De ambtenaren van VWS zien het probleem en gaan brainstormen over een betere financiering van Lareb. Geen woord over dat dit best wel eens een ernstig signaal zou kunnen zijn. Just following orders.” Oftewel: befehl ist befehl.

“Verschrikkelijk. 1000 meldingen per dag terwijl de vaccinaties nog maar net gegeven werden begin 2021: gewoon opdrachten uitvoeren en niet nadenken is ook een aspect van het kwaad,” stelt huisarts Els van Veen.

Niets aan de hand

Eind 2021 zei directeur van het Lareb Agnes Kant opmerkelijk genoeg in een interview: “Ik denk dat we inmiddels kunnen stellen dat de angst voor de coronavaccins onterecht is geweest. Over de gehele linie zien we weinig afwijkends ten opzichte van andere vaccins. Gelukkig zijn de bijwerkingen zeldzaam.”

Data-analist Daniël van der Tuin reageerde destijds: “Ruim 800.000 gemelde bijwerkingen, 3500 ziekenhuisopnames en 550 doden volgens haar eigen database. Maar volgens mevrouw Kant is er niets aan de hand.”

4.8 170 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

130 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Kant kan best aan de kant geschoven worden terwijl ze wacht op berechting.

mir
mir
1 jaar geleden

Al dit soort lui horen snel veroordeeld te worden, gestript van hun bezittingen en levenslang achter de tralies te verdwijnen.

Hans van Alphen
Hans van Alphen
1 jaar geleden

Volgens mevrouw Kant niets aan de hand.

Leo
Leo
1 jaar geleden

Agnes kan ook haar zegje wel doen voor een tribunaal, dat is duidelijk.

Back to top button
130
0
We lezen graag je reactie!x