Mens en Dier

Kaag overladen met kritiek na uitspraken over compensatie energie: ‘Zoveel mensen in de shit en dan komt ze hiermee?!’

Help ons door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!

Maatregelen om de torenhoge energierekening te verzachten, moeten niet ten koste gaan van de klimaataanpak, zei minister Sigrid Kaag van Financiën tijdens een toespraak in Brussel.

“Ondanks de onzekere situatie waarin we ons bevinden, hebben we als het gaat om klimaatactie niet de luxe om op de pauzeknop te drukken,” zei Kaag bij de Brusselse denktank Bruegel. “Politici en bestuurders moeten nu handelen, maar ook naar de lange termijn kijken.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

De D66-minister wordt op social media overladen met kritiek. “Kaag vindt het juist heel goed dat u het koud heeft. Want ze haat u,” zegt journalist Joost Niemoller.

Geen hap te vreten

PVV-leider Geert Wilders haalt snoeihard uit: “Wereldvreemde arrogante pedante patser. Mensen overleven het niet met de huidige gasprijzen, hou op met je klimaatonzin.”

“Het is bij deze minister van Klimaat (aka Financiën) nog niet doorgedrongen dat die ‘klimaataanpak’ de oorzaak is van de energiecrisis,” stelt arts en advocaat Lucas Bergkamp.

Het Haagse raadslid Ralf Sluijs twittert: “Stukje warmte en empathie van uw minister van Financiën. Geen hap te vreten, maar de klimaataanpak gaat voor. Fijne winter!”

Voor het eerst

SP-fractievoorzitter Lilian Marijnissen trekt van leer: “Zoveel mensen in de shit. En dan komt Kaag hiermee?! Bizar. Echt alleen mensen die zelf niets merken van de hoge prijzen kunnen deze wereldvreemde uitspraken doen.”

Opmerkelijk genoeg diende het ministerie van Financiën Marijnissen van repliek. “Dit is wel erg kort door de bocht. De minister heeft gezegd dat onze energieconsumptie omlaag moet, dat is van het grootste belang om de markt te stabiliseren. Ook zullen mensen ondersteund worden om de effecten te dempen,” aldus het ministerie.

Politiek journalist Bas Paternotte merkt op: “Volgens mij voor het eerst dat een anoniem overheidsaccount een Tweede Kamerlid aanvalt. Interessant hoor, die nieuwe bestuurscultuur.”

Kaag vliegt business

Over de ‘klimaataanpak’ gesproken: zelf vliegt Kaag er lustig op los. Ze neemt daarbij geen genoegen met economy class (477 euro). Journalist Menno Swart zegt hierover: “Wat een verwennerij! Upgrade naar business class voor Kaag. Een ‘ophoging’, zeggen de ambtenaren.” Prijskaartje: 925 euro.


5 94 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

140 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mar
Mar
1 jaar geleden

en zo krijgt u van kaag gewoon een DIKKE middelvinger ,duidelijk

Bezorgde nederlander
Bezorgde nederlander
1 jaar geleden

Denktank, zgn wetenschappers?
Kaag, wereldvreemd?
Of streeft stoïcijns “haar” doelen na.

Charlotte
Charlotte
1 jaar geleden

Snap niet dat die valse wolfspin eruit getrapt wordt! Hoe lang duurt het nog? Ze houdt zich alleen bezig met haar terroristen vriendjes en arafat verering! 😡

Eric
Eric
1 jaar geleden

Wat een verdriet, wat een zooitje. Het wordt ons ondraaglijk gemaakt. Ze zoeken de grenzen op van de revolutie.
Ik begin ineen te storten.

Back to top button
140
0
We lezen graag je reactie!x