Bewustzijn

Vergeten stemtoonhoogte: Band brengt debuut-EP uit in 432 Hz

Help mee door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Nederlands/Belgische band Meadow brengt haar debuut-EP uit in 432 Hz. Niburu heeft al eerder over deze ‘oude, vergeten’ frequentie gepubliceerd.

Volgens wetenschappelijke bevindingen daterend van oude klassiekers zoals Pythagoras tot de moderne wetenschap is 432 het sleutelgetal dat steeds terugkeert wanneer we verhoudingen tussen hemellichamen bestuderen.

Alle getalswaarden die hierbij ontstaan blijken veelvouden of delen te zijn van 432. Net zoals de macrokosmos blijkt ook de microkosmos van het menselijk lichaam aan dezelfde verhoudingen onderhevig te zijn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het lichaam muziek die geproduceerd wordt op een frequentie van 432 Hz beter herkent dan muziek die gemaakt is in de huidige frequentie van 440 Hz. Na de Tweede Wereldoorlog is de standaard wereldwijd opgeschroefd naar 440. Men mag zelf invullen of dat bewust gedaan is of niet.

Tom, David en Marcel voelden zich aangetrokken tot deze wetenschap over de oude frequentie en besloten hun EP, Kings & Queens op te nemen in 432 Hz. De meest gehoorde reactie tot nu toe is dat de songs van Meadow rechtstreeks in het hart voelbaar zijn, terwijl anderen 440 muziek in de hoofdchakra of zelfs de zonnevlecht voelen binnenkomen.

Opgesloten in de rust van het glooiende land waar Meadow haar thuisbasis heeft zijn de vijf tracks tot stand gekomen die de EP sieren. Ter plekke geschreven, geproduceerd en opgenomen door het drietal zelf met als resultaat, sfeervolle semi-akoestische pop, rock, alternative, singer-songwriting, etc. Geschikt voor huiskamer tot concertzaal. Oordeel vooral zelf.

Kings & Queens is een verslag over barsten en scheuren en tegelijkertijd een gebrek aan spijt. Over dagen in zwart-wit en dromen in kleur. Diepe velden en zwermen spreeuwen. Bergen van beton en stokoude sequoia’s. Over een eenogig paard en een veel te grote bouvier. Over koningen en koninginnen.

Kings & Queens is o.a. te beluisteren via Spotify en iTunes.

iTunes: https://itunes.apple.com/nl/album/kings-queens-ep/id658289219

Spotify: Meadow – Kings & Queens

De videoclip Neath The Moonlit Skies is een aanrader:

Meer informatie: Meadowtheband.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
m&m
m&m
8 jaren geleden

heeft iemand hier verstand van en de vraag is kan ik mijn akoestische gitaar afstemmen op 432 hertz?

Woutertje
Woutertje
8 jaren geleden

‘Toevallig’ had ik een paar dagen geleden net voor het andere artikel (van Michael Tellinger) dit filmpje gezien wat wel een mooie aanvulling is:
http://youtu.be/FY74AFQl2qQ

Dit liedje deed mij trouwens erg aan de muziek van John Frusciante denken. Hoewel ik geen idee heeft of hij in 432Hz speelt.

Henk001
Henk001
8 jaren geleden

“432 het sleutelgetal dat steeds terugkeert wanneer we verhoudingen tussen hemellichamen bestuderen.”
zou iemand me kunnen vertellen welke verhoudingen? ik heb alle onderlinge verhoudingen van massa’s diameters en afstanden van de leden van het zonnestelsel al geprobeerd in excel, maar ik vind eigenlijk geen van de 18 delers van 432 terug

Henk001
Henk001
8 jaren geleden

In het artikel wordt de indruk gewekt dat voor de tweede wereldoorlog de stemming 432 was en daarna 440. Dat is historisch gezien onjuist. zie bijv dit artikel:
http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_pitch_standards_in_Western_music#History_of_pitch_standards_in_Western_music

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

26
0
We lezen graag je reactie!x