Homepagina » Bewustzijn » Vergeten stemtoonhoogte: Band brengt debuut-EP uit in 432 Hz
Vergeten stemtoonhoogte: Band maakt debuut in 432 Hz

Vergeten stemtoonhoogte: Band brengt debuut-EP uit in 432 Hz

De Nederlands/Belgische band Meadow brengt haar debuut-EP uit in 432 Hz. Niburu heeft al eerder over deze ‘oude, vergeten’ frequentie gepubliceerd.

Volgens wetenschappelijke bevindingen daterend van oude klassiekers zoals Pythagoras tot de moderne wetenschap is 432 het sleutelgetal dat steeds terugkeert wanneer we verhoudingen tussen hemellichamen bestuderen.

Alle getalswaarden die hierbij ontstaan blijken veelvouden of delen te zijn van 432. Net zoals de macrokosmos blijkt ook de microkosmos van het menselijk lichaam aan dezelfde verhoudingen onderhevig te zijn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het lichaam muziek die geproduceerd wordt op een frequentie van 432 Hz beter herkent dan muziek die gemaakt is in de huidige frequentie van 440 Hz. Na de Tweede Wereldoorlog is de standaard wereldwijd opgeschroefd naar 440. Men mag zelf invullen of dat bewust gedaan is of niet.

Tom, David en Marcel voelden zich aangetrokken tot deze wetenschap over de oude frequentie en besloten hun EP, Kings & Queens op te nemen in 432 Hz. De meest gehoorde reactie tot nu toe is dat de songs van Meadow rechtstreeks in het hart voelbaar zijn, terwijl anderen 440 muziek in de hoofdchakra of zelfs de zonnevlecht voelen binnenkomen.

Opgesloten in de rust van het glooiende land waar Meadow haar thuisbasis heeft zijn de vijf tracks tot stand gekomen die de EP sieren. Ter plekke geschreven, geproduceerd en opgenomen door het drietal zelf met als resultaat, sfeervolle semi-akoestische pop, rock, alternative, singer-songwriting, etc. Geschikt voor huiskamer tot concertzaal. Oordeel vooral zelf.

Kings & Queens is een verslag over barsten en scheuren en tegelijkertijd een gebrek aan spijt. Over dagen in zwart-wit en dromen in kleur. Diepe velden en zwermen spreeuwen. Bergen van beton en stokoude sequoia’s. Over een eenogig paard en een veel te grote bouvier. Over koningen en koninginnen.

Kings & Queens is o.a. te beluisteren via Spotify en iTunes.

iTunes: https://itunes.apple.com/nl/album/kings-queens-ep/id658289219

Spotify: Meadow – Kings & Queens

De videoclip Neath The Moonlit Skies is een aanrader:

Meer informatie: Meadowtheband.nl

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • m&m schreef:

  heeft iemand hier verstand van en de vraag is kan ik mijn akoestische gitaar afstemmen op 432 hertz?

  0 likes
 • Woutertje schreef:

  ‘Toevallig’ had ik een paar dagen geleden net voor het andere artikel (van Michael Tellinger) dit filmpje gezien wat wel een mooie aanvulling is:
  http://youtu.be/FY74AFQl2qQ

  Dit liedje deed mij trouwens erg aan de muziek van John Frusciante denken. Hoewel ik geen idee heeft of hij in 432Hz speelt.

  0 likes
 • Henk001 schreef:

  “432 het sleutelgetal dat steeds terugkeert wanneer we verhoudingen tussen hemellichamen bestuderen.”
  zou iemand me kunnen vertellen welke verhoudingen? ik heb alle onderlinge verhoudingen van massa’s diameters en afstanden van de leden van het zonnestelsel al geprobeerd in excel, maar ik vind eigenlijk geen van de 18 delers van 432 terug

  0 likes
 • Henk001 schreef:

  In het artikel wordt de indruk gewekt dat voor de tweede wereldoorlog de stemming 432 was en daarna 440. Dat is historisch gezien onjuist. zie bijv dit artikel:
  http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_pitch_standards_in_Western_music#History_of_pitch_standards_in_Western_music

  0 likes
 • Henk001 schreef:

  Wat gebeurt er als ik mijn piano laat stemmen met A432 en ik speel een stuk in C# groot? Daar komt de A niet in voor, wel de ais met 450 Hz

  0 likes
 • bas schreef:

  Hoi m&m,

  Het gaat om je A-snaar. Stem die op 432Hz en stem dan de rest van je gitaar zuiver op je A. Veel speelplezier!

  Bas

  0 likes
 • zellufdoen schreef:

  @henk001; als je je piano stemt op A432 wil dat zeggen dat ALLE snaren meegestemd worden naar deze lagere frequentie. Dure grap dus want welke pianostemmer kan dat goed?
  Als je dus daarna een willekeurig stuk speelt, is alles 8hz lager. Heb je een uitstekend muzikaal gehoor, dan ben je in staat dit te horen. De rest moet je ‘voelen’ en zit dus tussen je oren als je het mij vraagt.
  Ik zou eerst eens een synthesizer pakken en als je die kunt vertellen 8Hz lager te spelen, is dat voor de ervaring gelijk en een stuk goedkoper! Ook weer makkelijk terug te zetten. Lang leve de digitale techniek. Ik zou sterk afraden je piano te ontstemmen voor alleen de ervaring.

  0 likes
 • Rogonow schreef:

  Klopt het dat je die 8 Hz lager kan bereiken door de ‘pitch’ te verlagen?

  0 likes
 • Jascha schreef:

  Ik ben zeer verheugd met dit bericht!

  Zie de vids op mijn youtubekanaal over 432hz (Jaschamusic – ‘I love living in the 432hz’) te beginnen met Cosmic 432 (part 1 &2 ) en Sonic Geometry die door Woutertje ook geopperd werd. Pijn en brandwonden wordt bestreden in overige clips van Jamie Buturff, naast biologische, kosmologische en wiskundige onderbouwing.

  Voor muzikanten/singer-songwriters: koop een chromatic tuner, zet ‘m op 432hz en regel je instrument. Pianostemmers beginnen in te haken ook maar niet allemaal nog. Na een paar dagen ben je ‘getuned’ wat gepaard gaat met vreemd, prettige, innerlijke gevoelens (anders dan je misselijk voelen maar in de buurt). Een stomp in je maag of fijn duizeligheid zijn bekende reacties in den beginne. En als je hopt tussen 440hz en 432hz zoals de zanger Marcel Jansen van Meadow mij zojuist aan de telefoon vertelde, kom je niet helemaal into het gebeuren zoals ik het persoonlijk ervaar.
  Wie een blaasinstrument speelt heeft te maken met het TET12 systeem en dus haalt geen enkel koperwerk de 432hz.
  Hoe het zover heeft doen komen is deels politiek en deels wat de markt begon te doen vanaf 1860. Saxofoons zijn al honderd jaar in 440hz tuning gebouwd terwijl wereldwijd de 440hz pas in 1953 gestandaardiseerd werd. Dit nadat het in Europa was aangenomen in 1939 inderdaad. Maar wereldwijd met de intrede van de electrische gitaar kreeg het idee van een telg van de Franse Rothchilds in 1866 (toen geweigerd door 22.000 musici) permanent vorm in onze westerse maatschappij.

  Nav Sonic Geometry:
  http://www.youtube.com/watch?v=FY74AFQl2qQ&feature=youtu.be

  heb ik deze videoreactie (zonder effecten) opgenomen:

  https://www.youtube.com/watch?v=xqQzKUof4po

  ‘I love living in the 432 herz’
  the storysinger
  Jascha

  0 likes
 • Jan Beyers schreef:

  de muziek gespeeld in 432 klinkt veel naruurlijker en rustiger, klik hier
  http://terugnaar432hz.org/music.html

  0 likes
 • Jstar schreef:

  [quote name=”m&m”]heeft iemand hier verstand van en de vraag is kan ik mijn akoestische gitaar afstemmen op 432 hertz?[/quote]

  http://www.bax-shop.nl/stemapparaat/korg-ca-1-chromatisch-stemapparaat/product-details.html

  0 likes
 • Marcel Jansen schreef:

  [Elke gitaar is te stemmen in 432hz. Vraag naar een stemapparaatje dat in te stellen is op 432 daar ga je! Veel speel plezier!

  0 likes
 • Misspoess schreef:

  Ik begrijp er helemaal niks van, het technische gedeelte, maar vind t erg mooie muziek!!

  0 likes
 • Frits schreef:

  Is dit ook aan te passen in Itunes? Zal wel niet..

  0 likes
 • m&m schreef:

  [quote name=”bas”]Hoi m&m,

  Het gaat om je A-snaar. Stem die op 432Hz en stem dan de rest van je gitaar zuiver op je A. Veel speelplezier!

  Bas[/quote]
  bedankt gaan we doen

  0 likes
 • m&m schreef:

  allemaal bedankt voor de uitleg.

  0 likes
 • Bert schreef:

  Ik denk dat iedereen dit wel herkent: dat je van sommige mensen zou willen dat ze ook eens een toontje lager zongen.

  0 likes
 • Frederic Vanden Poel schreef:

  Leuk dat er meer en meer muziek in de betere A=432 gemaakt wordt. Wij hebben er zelf onderzoek naar gedaan: 95% vindt 432 beter (met 60 luisteruren aan data). Maria Renold kwam al meer dan 20 jaar aan 90%+ met 2000 testpersonen.

  Bestaande A=440 muziek in A=432 weergeven kan op twee methodes: of je verlaagt de pitch, dan gaat de toonhoogte omlaag maar blijft het tempo gelijk maar dit klinkt fout bij akoestische instrumenten en er is resolutieverlies en tal van artefacts zoals het ruimtebeeld wat kapot gaat, of je verlaagt beide zoals je een platenspeler trager zou zetten, bvb een oude lenco L75 die je traploos kan instellen.

  Wij hebben de laatste methode in het digitale domein geïmplementeerd in Werelds eerste 432 Hz streamer / muziekserver.

  http://klinktbeter.be/index.php/432-hz/sotm-432-hz-streamer

  Dit toestel laat toe al je bestaande muziek, zowel CD’s als muziekbestanden in 432 Hz weer te geven, en dit in de hoogst mogelijke kwaliteit.

  Dit weekend kan je muziek live omgezet in A=432 horen op de stand van Audioscape op de New Music beurs nabij Brussel.

  Ook op de X-fi show in Veldhoven hebben wij twee dagen enkel muziek in 432 Hz gebracht.

  0 likes
 • Frederic Vanden Poel schreef:

  Leuk dat er meer en meer muziek in de betere A=432 gemaakt wordt. Wij hebben er zelf onderzoek naar gedaan: 95% vindt 432 beter. Maria Renold kwam al meer dan 20 jaar aan 90%+ met 2000 testpersonen.

  Bestaande A=440 muziek in A=432 weergeven kan op twee methodes: of je verlaagt de pitch, dan gaat de toonhoogte omlaag maar blijft het tempo gelijk maar dit klinkt fout bij akoestische instrumenten en er is resolutieverlies en tal van artefacts, of je verlaagt beide zoals je een platenspeler trager zou zetten, bvb een oude lenco L75 die je traploos kan instellen.

  Wij hebben de laatste methode in het digitale domein geïmplementeerd in Werelds eerste 432 Hz streamer / muziekserver.

  http://klinktbeter.be/index.php/432-hz/sotm-432-hz-streamer

  Dit toestel laat toe al je bestaande muziek, zowel CD’s als muziekbestanden in 432 Hz weer te geven, en dit in de hoogst mogelijke kwaliteit.

  Dit weekend kan je muziek live omgezet in A=432 horen op de stand van Audioscape op de New Music beurs nabij Brussel.

  Ook op de X-fi show in Veldhoven hebben wij twee dagen enkel muziek in 432 Hz gebracht.

  0 likes
 • Edwin schreef:

  Bijzonder fascinerend onderwerp. Ons lichaam is energie en energie heeft een frequentie waarop het resoneert. Muziek heeft daarom een sterke invloed op hoe we ons voelen en gedragen. Ondanks dat ik veel ervaring heb met 432Hz (heb er o.a. een succesvolle meditatie cd mee uitgebracht) is het niet de enige waarheid. Wanneer we de frequentie van onze chakra’s weten zien we dat hier helemaal geen 432Hz in voorkomt.. maar ook hier weer een kanttekening want dat heeft deels te maken met de westerse manier van stemmen.

  Als we kijken naar de oorspronkelijke Gregoriaanse zang dan zien we daar de klanken die resoneren op de diverse chakra’s. Waar je dan op uitkomt is de hartfrequentie van 639Hz. Dit is een E4 wanneer je A stemt op 426,5Hz. Of bijvoorbeeld 528Hz, ook een frequentie die nog wel eens door New-Agers de hemel wordt ingeprezen.. dat is een C4 wanneer je A op 444Hz stemt. Deze 528Hz resoneert op het solar plexus en is erg krachtig.

  432Hz is gewoon een andere frequentie die anders ‘binnenkomt’ dan 440Hz. Er is niet voor niets zoveel prachtige muziek geschreven in 440Hz die gewoon mooi blijft onafhankelijk van de frequentie, simpelweg omdat het met gevoel is gespeeld. Als je muziek van 432Hz vervolgens weer 8Hz lager laat klinken zal je wéér het idee hebben dat het rustiger en fijner klinkt .. dat is slechts auditief bedrog.

  0 likes
 • peter schreef:

  [quote name=”m&m”]heeft iemand hier verstand van en de vraag is kan ik mijn akoestische gitaar afstemmen op 432 hertz?[/quote]
  Als je uitgaat van onze huidige A=440hz en dan je gitaar 8hz naar beneden stemt, komt je lage E bijna in de buurt van een Es.

  440’ers stemmen wel eens een halve omlaag naar die Es. Jimi hendrix is naar mijn weten de inspirator voor velen om zo te stemmen. Ging hij specifiek een halve omlaag, of stemde hij op gevoel en kwam hij toen uit op 432hz denk ik nu wel eens?

  Als je je akoestische omlaag gaat stemmen, dan komt er minder spanning op de hals. Bij een staalsnarige kun je dat -indien nodig- bijstellen door een draai aan de halspen. Wel door een vakman laten doen.

  0 likes
 • zeurpiet schreef:

  nou net ff een stukkie gespeeld op mn gitaar op 432hz en holy shit.. niks! 🙂

  maar wel een lekker nummertje, gewoon normale muziek ipv van die rommel die je op de radio hoort tegenwoordig.

  0 likes
 • leon schreef:

  Na 8 jaar in Spanje geleefd te hebben, en gestudeerd. Klassiek, flamenco, harmony. Kwam ik ook in aanraking met 432Hz. 8jaar geleden lachtten mijn mede muzikanten erom. Nu is het gelukkig al wat meer bewust… Mijn nieuwe cd is compleet in 432hz opgenomen, instrumentale gitaar. Bij interesse : [email protected] ww.soundcloud.com leonguitarharmony432hz,

  0 likes
 • Ferdinand schreef:

  Het geluid van de radio en tv reclames wordt bij 432 Hz op slimme wijze versterkt. Klinkt harder en komt dus beter binnen. Sneaky.

  0 likes
 • Nibber schreef:

  Geprobeerd op mijn keyboard en… ik hoor geen verschil. Voor mij is muziek gewoon muziek. Op welke mhz je het ook speelt.

  0 likes
 • Marcel Jansen schreef:

  Het Gaat om de toonhoogte. Die is gewoon 8 Hz lager bij 440. Je hele instrument is dus ongeveer een kwart toonlager gestemd. Dat ga je toch horen?

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  van haga

  Van Haga: ‘Enorme foutenmarge bij coronatest leidt tot verkeerd beeld’

  Premier Rutte beweerde in de Tweede Kamer ...

  elektrische auto

  Elektrische auto zorgt ook voor veel CO2, geeft Polestar toe

  Autofabrikanten moeten open en eerlijk zijn over ...

  >