Homepagina » Universum » Het zwarte gat in het centrum van de Melkweg is opeens 75 keer helderder geworden en niemand weet waarom
Het zwarte gat in het centrum van de Melkweg is opeens 75 keer helderder geworden en niemand weet waarom

Het zwarte gat in het centrum van de Melkweg is opeens 75 keer helderder geworden en niemand weet waarom

In slechts twee uur tijd is het zwarte gat in het centrum van ons sterrenstelsel 75 keer helderder geworden.

Sinds het moment dat wetenschappers het object 20 jaar geleden voor het eerst begonnen te bestuderen, is het nog nooit zo helder geweest.

De Keck-telescoop op Hawaï stond op 12 mei op het hart van de Melkweg gericht toen astrofysicus Tuan Do van de Galactic Center Group plotseling een ongewoon felle vlek waarnam.

Vreemd

Hij dacht in eerste instantie dat het om de nabijgelegen ster S0-2 ging.

Naarmate het helderder werd, kwam hij al snel tot de conclusie dat het raadselachtige supermassieve monster de oorzaak was.

“Ik vond het vreemd aangezien het zwarte gat nog nooit eerder zo helder is geweest,” zei Do.

Kaars

Normaal gesproken flikkert het als een kaars, soms zelfs zo zwak dat het niet waarneembaar is.

Hij speculeerde dat er mogelijk meer gas wordt opgezogen door het zwarte gat en dat het daardoor helderder is geworden.

Het verschijnsel zou ook kunnen zijn veroorzaakt door de mysterieuze gas- en stofwolk G2 die in 2014 rond het zwarte gat is waargenomen.

Vuurwerk

Destijds verwachtten sommige astronomen vuurwerk te zien, maar zij werden teleurgesteld.

Binnenkort zullen met behulp van de Event Horizon Telescope beelden worden gemaakt van het zwarte gat, Sagittarius A* geheten.

[New Scientist]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

37 reacties

 1. De aarde was woest en ledig, en vanuit de duisternis crieerde de schepper het llicht

  8 likes
  • At zandloper.. “wijsheid” uit het grote sprookjesboek.. (door foute machthebbers gemanipuleerd en herschreven en het wordt nog steeds gebruikt voor HET KWAAD). Religie heeft ALLEEN maar ellende gebracht.. miljoenen doden, heksenjachten (ook nu), brandstapels, verdeeldheid, oorlogen, onderdrukking, betutteling en ook boekverbrandingen zijn helemaal terug (antivaccinatie lectuur).. “God’s” grote plan schijnt niet erg goed te lukken.. HIJ kent de mensen nog niet erg goed blijkbaar en ook “zoon” Jezus was de l*l. Die had beter niet geboren kunnen worden.. DAT had veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel doden en ellende gescheeld..

   21 likes
   • Jesus Christus leerde: “God boven alles en uw naaste als uzelf” en Hij leefde ernaar.
    U gaat mij toch niet vertellen dat deze leer miljoenen doden, heksenjachten (ook nu), brandstapels, verdeeldheid, oorlogen, onderdrukking, betutteling enz brachten.
    Graag even nadenken

    12 likes
    • Ben je blind of zo? Alle religies veroorzaken ellende. Nog steeds. Dat je dat niet ziet is ongetwijfeld het gevolg van een jarenlange indoctrinatie. Religie is wetenschapsloos, en daarom zijn deze twee ook vijanden. Je behoort tot een krimpend groepje fanatici. Heel misschien ga je dat zien en stop je met het verheerlijken van geweld en ellende veroorzakende instituten.

     7 likes
     • Denk dat er altijd al mensen vermoord worden dat ligt in de aard van het mensje.
      Heeft niks met geloof te maken.
      Ik weet niet of er een god of goden is of zijn, maar ik geloof ook niet dat alles uit een big bang of het niets kan komen.

      6 likes
     • Joh god is een goeie hoor, het zijn alleen zijn fanclubs. Die ik niet vertrouw…

      4 likes
     • Als je het boek: Atlantis de verloren wereld leest, dan ontdek je dat religie en wetenschap hetzelfde zijn.

      3 likes
     • @Mark Vriens

      Dat ligt niet n de aard van de mens, dat ligt in de aard van de macht. De vraag is dan of je als mens deel uit maakt van het leven of dat je alleen maar deel uit maakt van de wereld van macht.

      2 likes
     • Alleen de hebzuchtige religies, de religies die op zieltjes jagen.

      2 likes
    • Goldshot heeft helemaal gelijk. Er bestaat geen god. Als er een god zou (hebben) bestaan en de wreedheden op aarde zou accepteren uit naam van het geloof, dan is hij geen knip voor de neus waard en niet waardig om aanbeden te worden. Uit naam van welk geloof dan ook, is alleen maar ellende voort gekomen. Geloof is voor domme mensen, die niet (willen) begrijpen, dat je het helemaal alleen moet doen in deze wereld

     5 likes
    • Christ is het begrip liefde, pure liefde
     Zit in je ware zelf…Christ consciousness

     De rest is ontstaan vanaf 325 na het begin van de kerkelijke jaartelling. Alles verandert en aangepast
     Het ware weggelaten…voor onderdrukking end controle
     Kerk en staat…daar heerst het kwaad!

     Zwarte gaten…er zijn ook blauwe gaten
     Donkere massa, materie! Niet te doorgronden
     Poorten zijn er ook…lichtpoorten

     Het een kan niet zonder het ander
     Kijk eens naar het jin en yang symbool

     3 likes
     • De liefde van God is het onderhouden van zijn geboden, verwacht geen liefde van god, als je ieder gebod overtreed. De geboden zijn als melk voor hen die het proberen te volgen, om vervolgens vast voedsel te krijgen(spiritualiteit). God werkt systematisch en oordeelt op basis van de balans die je bereikt, fysiek , emotioneel en spiritueel.

      2 likes
   • Coldshot Dat was de RK kerk, niet onze schepper. In de concilieën van Nicea werd het woord van onze schepper veranderd door wat bisschoppen die een eigen geloof maakten.

    2 likes
   • Klopt religie is door de mens gemaakt om te onderdrukken, de geschriften zijn echter voor specifieke mensen die verkozen zijn, de geschriften bevatten meer wetenschap dan de gelovigen van die geschriften doen vermoeden.
    Het is niet De scheppen die bekritiseert moet worden maar de vrije wil,waarvan de mens gebruik of misbruik wil maken.

    0 likes
 2. Net als de ons omringende planeten. Oeps NASA secret in verband met de opwarming van de planeten on ons zonnestelsel. Venus heeft een 2500% stijgen van de aurorale helderheid en een globale substantiele verandering in de atmosfeer in minder dan 40 jaar.
  Mars ondergaat een global warming, grote stormen en het verdwijnen van de poolkappen.
  Venus heeft een toename van 200% in helderheid van zijn plasmawolken.
  Grote gebieden in deze grote planeet atmosfeer zijn verandert van kleur.
  De oorzaak CO2 op de aarde?(grapje).
  Uranus onderging een sterke verhoging van zijn helderheid en een verhoging van de wolkactiviteit of stijging van het aantal wolken in zijn atmosfeer. Deze planeet heeft normaal een rustige wolken activiteit of atmosfeer. Neptunes heeft een 40% verhoging in helderheid.
  Pluto heeft een 300% stijging in de atmosferische druk ook al staat Pluto nu verder van de zon.
  De aarde ondergaat substantiele weersveranderingen en globale geologische veranderingen.
  De aarde as is verandert en meer weer extremen treden op.
  Een dramatische stijging van het aantal aardbevingen, landverschuivingen, overstromingen en vulkaan uitbarstingen.
  Vergeleken vanaf 1963 tot 1993 is het aantal aardbevingen met 400% gestegen, vanaf 1963 tot 1993 landverschuivingen, overstromingen met 410% en van 1875 tot 1945 is het aantal vulkaan uitbarstingen met 500% gestegen.
  Het aarde magnetisch veld verzwakt gedurende de laatste 2000 jaar en is sneller gegaan de laatste 500 jaar met in de laatste 20 jaar een sterke verzwakking.
  Het stralende plasma aan de rand van ons zonnesysteem is met 1000% gestegen.
  Wetenschappers zijn tot de conclusie gekomen dat ons zonnestelsel is binnengevlogen in een deel van de ruimte dat verschillend is met dat van vroeger met een veel hoger energie niveau en densiteit of dichtheid.

  8 likes
  • Bedoeling is dat de mens het hogere energieniveau ook bereikt…moet men er wel voor open staan!!!
   Loslaten, laten gaan wat je niet nodig hebt en dat is veel, heel veel voor het merendeel
   Niet geloven of aannemen wat je verteld wordt
   Zelf op ontdekking gaan… Een innerlijke ontdekkingsreis
   Ook daar kom je gaten tegen… Onopgeloste die je zelf dient op te lossen…dit hoef je niet alleen te doen. Je zult waarnemen en inzien dat alles op rolletjes gaat lopen… Een soort van meccano of chakras…vrije energie welke je laat stralen! Net als het zonnestelsel

   3 likes
 3. misschien omdat het geen zwart gat is ?

  8 likes
  • Precies rayoflight, dat vroeg ik mij dus ook al af. Want sinds wanneer is de moeder ster van ons melkwegstelsel een zwart gat? Dat is nog nooit aangetoond. Men denkt/vermoed dat het een zwart gat is. Maar naar mijn weten slokt een zwart gat ook het licht op. Zou zomaar eens een wit gat kunnen zijn die meer energie/massa is gaan uitstoten.

   0 likes
 4. Een zwart gat heet een zwart gat omdat een zwart zelf geen licht uitstraalt. De helderheid kan dus alleen van externe objekten komen zoals van reusachtige zonnen die in de nabijheid van het zwarte gat komen

  5 likes
 5. Iemand die hier veel interessants over te vertellen heeft is astrofysicus Dr Paul LaViolette v/d Starburst Foundation. Interviews van oa Kerry Cassidy van Project Camelot staan op youtube. [link onderaan] Deze tak van wetenschap wordt Subquantum Kinetica genoemd.

  Een -voor ons- belangrijk detail is dat de energie vanuit het Galactisch Centrum grote invloed heeft op onze Zon. Ijssamples die hij heeft onderzocht laten zien dat ongeveer 13000 jaar geleden een grote uitbarsting is geweest vanuit het centrum van ons melkwegstelsel.
  Waar ik het oneens ben met zijn theorie is dat elke uitbarsting een destructief effect heeft op onze planeet.

  Earth Catastrophe Cycle | Galactic Superwave – YouTube
  https://www.youtube.com/watch?v=Zcyrt4CUJbA

  Superwave: Project Camelot interviews Dr Paul LaViolette – YouTube
  https://www.youtube.com/watch?v=oURVtGKW420

  https://etheric.com
  https://starburstfound.org/sqkblog/

  3 likes
 6. Maakt allemaal niet uit. Als psv dit seizoen maar kampioem wordt

  2 likes
 7. Nou zandloper, je hebt in elk geval wel wat aangeboord. 3/4 van de reacties gaat over religie. Probeer volgende keer is iets met belasting, kijken waar het dan over gaat. Vooral de gelovers die geloven dat God niet betsaat is al bijna een religie op zich …. niet dat ik er wel in geloof hoor. Maar zolang we eigenlijk niks weten en opgesloten zitten aan onze beperkingen, houd ik alles voor mogelijk. Dat geeft mij in elk geval een stukje rust.
  Zwart gat? Ja, zal wel … we snappen het gewoon niet, punt.

  2 likes
  • Jeff, mijn statement is dat religie niet kan creeeren, het vernietigd.
   Dat neemt echter niet weg dat er een God bestaat op elke trillingsniveau als je leeft of denkt vanuit
   de IK BEN, dan boor je een mogelijkheid aan om te groeien naar Godsbewustzijn, dus creatie.
   Het is de leugen die vermengd is met de waarheid, zoals zand en zout, als je tot het besef komt wat zout is en wat zand dan zal de waarheid zich in je manifesteren.(evolutie van de mens volgens de schepper en niet volgens Darwin).

   0 likes
 8. Ja natuurlijk, wie is de eerste die met bewijs komt ?
  Het is in deze wereld niet wat je gelooft maar wat je kunt bewijzen.
  Al die brainwashing is begonnen toen ons wijs werd gemaakt dat we op de maan geland zijn.
  De raketten worden in de zee gedumpt want we kunnen niet naar buiten in space dus ga daar maar zoeken > hier is de raket gevonden van de Apollo 11 op de bodem van de zee.
  Er zijn uiteraard nog mensen die geloven dat ze zonder motor zijn gegaan omdat ze de waarheid van leugens en bedrog niet aan kunnen.
  Satanisch tuig die de hele wereld in zijn macht heeft..

  10 STRANGE Things Found In Our Oceans
  https://www.youtube.com/watch?v=ZHU052k62Qk

  1 likes
  • Het is op Aarde ook: zij die weet, heeft geen bewijs nodig… Zij weet al! Wordt geleidelijk en ook waar nodig in een flits steeds wijzer…

   0 likes
  • voordat je iets bewezen hebt moet je eerst het geloof in jezelf hebben, dat je in staat bent het te kunnen bewijzen. Geloven is een proces om tot iets te komen. Einstein had zijn geloof en theorie, velen hebben zijn theorie aangenomen, maar het is nogsteeds een theorie en nooit bewezen.
   De wetenschap (kosmische)is dus gebaseerd op theorien, hypothesen, die nooit bewezen kunnen worden, dus een soort religie voor de wetenschap.

   0 likes
 9. Zwart (licht) is de scheppende kracht, en het licht de schepping.
  Als de frequentie van de trillingen lager worden dan verzwakt het licht en is het licht omhuld in een vaste materie, hoe hoger de trillingen worden hoe zwakker de materie, bijvoorbeeld toename van frequentie bij ijs verandert het in water bij verdere toename van frequentie verandert water in damp.
  Zo is het ook met het bewustzijn van mensen, een toename van frequentie bij de mens brengt verandering in
  het bewustzijn van de mens, het kan zelf leiden tot een bewustzijn dat veel verder rijkt dan iemands IQ.(SQ)
  Intelligentie wordt maar gemeten van 10 % van de hersencapsciteit van de mens.
  Naar mate de frequentie hoger wordt, groeit ook het bewustzijn, bv van 3D(dierlijk), 4D (menselijk/dualiteit)5D (en hoger kosmische mens)

  0 likes
  • Zonder donker geen licht…!
   Frequentie, energie…opbouwend of afbrekend
   Het is maar net waar je voor kiest…
   Neerwaartse of opwaartse spiraal/vortex
   Go with the glow 🙂

   0 likes
   • duisternis is de afwezigheid van licht en licht is de afwezigheid van duisternis.
    heeft duisternis een kleur?
    welke kleur heeft dan het gevallen (wit) licht dat duister is geworden?
    Is zwart niet een manifestatie van puur ziuverheid?
    Wit licht valt uiteen in 9 kleuren waarvan 2 onzichtbaar zijn voor de ogen van de mens.
    In welke kleuren valt zwart licht uiteen, en zijn deze zichtbaar voor de mens?
    ALLES is voortgekomen uit ZWART
    Daarom is ALLES GOD
    De alpha en omega
    het begin en het eind

    1 likes
 10. Ik denk dat zwarte gat ongesteld is geworden

  1 likes
 11. Uit een zwart gat kan geen licht ontsnappen en daarom heet het een zwart gat, omdat wij het niet kunnen waarnemen. Hoezo is er uit dat zwart gat dan meer licht gekomen?

  1 likes
 12. HUMAN= staat voor Higher Universal Man

  0 likes
 13. Inderdaad, alle religieuze instellingen vanaf decennia’s voor Christus brachten en brengen dood en ellende!
  Alleen Jezus bracht en brengt leven en vreugde!
  Maar je moet wel effe simpel zelfonderzoek doen,om dit te kunnen constateren.
  Dus niet bij al die “religieuze” instellingen!!

  Think about it (kunt u googlen) https://www.thinkaboutit.online/about/
  Amir Tsarfatie (ook)

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

studie

Studie: Melkweg huisvest meer dan 30 actieve buitenaardse beschavingen

Er kunnen meer dan 30 buitenaardse beschavingen ...

wetenschappers

Wetenschappers ontdekken gigantische onbekende structuren diep in de aarde

De aarde blijft verrassen. Wetenschappers hebben mysterieuze ...