Gezondheid

Monsanto steeds verder in het nauw. Deze PowerPoint wilde de landbouwreus liever geheim houden

Help anderen door dit met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse chemiereus Monsanto brengt de populaire onkruidverdelger in interne documenten in verband met kanker. Dat melden Knack en OneWorld.

In een PowerPoint uit 2008 valt te lezen: “Roundup beïnvloedt één van de cruciale fasen van de celdeling, wat op lange termijn mogelijk tot kanker leidt’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Toen de Franse bioloog Robert Bellé in 2002 een studie publiceerde waaruit bleek dat Roundup het DNA van cellen kan beschadigen, zette Monsanto een speciale werkgroep op om toekomstige problemen die de verkoop van de onkruidverdelger zouden bedreigen ‘gelijk te elimineren’.

Verborgen

Interne documenten laten zien dat Monsanto de studie van Bellé, die werd gepubliceerd in Chemical Research in Toxicology, als een groot probleem zag.

De documenten komen voort uit een rechtszaak in Californië. In die zaak stellen zo’n duizend boeren dat zij door Roundup kanker hebben gekregen.

De aanklacht luidt dat de chemiereus al lange tijd op de hoogte was van deze gevaren, maar ze doelbewust verborgen hield.

Gemanipuleer

Dankzij het gemanipuleer van Monsanto is de kans zeer groot dat Roundup de komende 10 jaar wordt goedgekeurd in de Europese Unie.

Ondanks alle protesten is de Europese Commissie namelijk van plan om de omstreden onkruidverdelger opnieuw een vergunning te verlenen.

Ook de Nederlandse regering is van plan om ‘ja’ te zeggen tegen Monsanto en Roundup.

Grootste bedrijfsschandaal

Vandaag wordt in het Europees Parlement een hoorzitting gehouden over de onthulling dat Monsanto wetenschappelijk onderzoek naar Roundup beïnvloedde.

“Deze Monsanto Papers laten een flard zien van een decennialange traditie waarbij Monsanto de wetenschap ronduit manipuleert,” zei Europarlementariër Bart Staes.

Volgens hem kan dit weleens het grootste bedrijfsschandaal ooit zijn.

[Knack]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
henk
henk
6 jaren geleden

Let op mijn woorden;

Monsanto krijgt ruim baan in Europa.
Bayer, want zo heet de nieuwe eigenaar, is een van de oudste, grootste en smerigste vinger in de pap.

Aakje
Aakje
6 jaren geleden

“Ook de Nederlandse regering is van plan om ‘ja’ te zeggen tegen Monsanto en Roundup.”

Wat een verrassing. De NL regering denk alleen in euro’s. De privatisering van allerlei staatsbedrijven heeft grote gapende wonden achtergelaten in het verleden, nu is de gezondheid v/d burger aan de beurt. Wat is het volgende?

exegese
exegese
6 jaren geleden

De dreiging van Bayer-Monsanto die uitgaat jegens de mensheid en de natuur in zijn totale omvang kent zijn gelijke niet. Het is geniepig, sluipender, achterbakser en gevaarlijker dan welk oorlogstuig dan ook.
Meewerken of een politieke stem uitbrengen op mensen die hen ter wille zijn is dan ook een criminele daad, een misdaad tegen de menselijkheid. Een referendumwaardige kwestie, maar dat zou al te democratisch zijn, daar hebben ze in den Haag en in Brussel een broertje dood aan. Als democratie al te democratisch wordt wordt er snel een wet tegen in het leven geroepen, daar kunnen we gevoeglijk op wachten.

pietje
pietje
6 jaren geleden

Monsanto krijgen we niet weg daar zit teveel geld achter ! Net als Farma en olie industrie ! Als we niet massaal in opstand komen gebeurt er helemaal niets Maar helaas Hollanders zijn laf en lui !

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x