Mens en Dier

Sigrid ‘de klimaatcrisis vraagt om grote keuzes’ Kaag pakt regeringsvliegtuig voor korte vlucht

Help anderen door deze info met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Europese ministers van Buitenlandse Zaken zijn maandag in Luxemburg bijeen voor overleg. Minister Sigrid Kaag (D66) pakte het regeringsvliegtuig. Vliegtuigdeskundige Menno Swart spotte het toestel zondagavond. “Korte vlucht: het regeringsvliegtuig is inmiddels geland in Luxemburg,” twittert hij.

D66 maakte zich vorig jaar hard om korte afstandsvluchten te verminderen, schrijft Hart van Nederland. In het verkiezingsprogramma (2021) van de partij staat onder andere:

Voor korte vluchten introduceren we een hogere vliegbelasting. Zo wordt de trein het logische alternatief. Deze belasting daalt naar gelang vliegtuigen hun emissie reduceren. Ook vraagt de staat als aandeelhouder aan KLM om niet meer op deze bestemmingen te vliegen.

Voor de korte afstand krijgt de vliegtaks een verhoging, vanuit het idee dat schonere alternatieven een betere kans moeten krijgen. Daarna geldt het normale tarief, dat oploopt op basis van afstand, zodat de vluchten met de hoogste CO2-uitstoot ook de hoogste vliegtaks kennen.

En verder:

Zodra het mogelijk is gemaakt om slots te verdelen op basis van bestemming, reduceren we het aantal korte afstandsvluchten, waarbij de prijsstelling voor de beschikbare landingsrechten zo mogelijk wordt verhoogd met een gradueel stijgende korte-afstandsheffing. Hierdoor wordt een adequate bereikbaarheid per trein van een aantal belangrijke bestemmingen gestimuleerd, waardoor de trein een redelijk alternatief kan worden voor deze korte afstandbestemmingen.

Waarom ging Kaag dan niet met de trein naar Luxemburg?

Enkele tweets die ze eerder plaatste, opgesnord door Sander van Dam: “De klimaatcrisis vraagt om grote keuzes. Samen met Europa durft Nederland die keuzes te maken. Nu snel aan het werk om de doelen te realiseren. Voor mens en natuur.”

“De klimaatcrisis aanpakken is geen kwestie van ‘leuk’, het is een harde keuze die we maken voor ons welzijn en de welvaart. Of de klimaatontkenners dat nou ‘leuk’ vinden of niet.”

“Als goede leider loop je niet achter de troepen aan. Als we door blijven kabbelen, neemt de kansenongelijkheid toe en halen we de klimaatambities niet. De politiek moet weer leiderschap tonen.”

Zo ziet nieuw leiderschap eruit.

4.7 34 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
96 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Zonnige zuiden
Zonnige zuiden
1 jaar geleden

Wat een irritant en eng persoon! Ook nog eens zwaar hypocriet. Wie kan haar nu nog serieus nemen? Ik zou me kapot schamen….daar hebben al deze narcistische bloedwolven geen last van: schaamte, inlevingsvermogen, gezond verstand. Walgelijk!!!

Marion
Marion
1 jaar geleden

Als ze nu eens zouden stoppen met chemtrails dan denk ik dat t klimaat n stuk beter zal worden en met n ander kabinet (met eerlijke integere mensen) ook natuurlijk

Icksy Nixx
Icksy Nixx
1 jaar geleden

Als dit wáár is……Wat een arrogant k*kwijf. Heeft zichzelf volledig gediskwalificeerd.

Bas
Bas
1 jaar geleden

Alleen maar liegen en bedrog bij vrouwtje Kaag, maar dat is niks nieuws.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

96
0
We lezen graag je reactie!x