Mens en Dier

Sigrid ‘de klimaatcrisis vraagt om grote keuzes’ Kaag pakt regeringsvliegtuig voor korte vlucht

Help anderen door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Europese ministers van Buitenlandse Zaken zijn maandag in Luxemburg bijeen voor overleg. Minister Sigrid Kaag (D66) pakte het regeringsvliegtuig. Vliegtuigdeskundige Menno Swart spotte het toestel zondagavond. “Korte vlucht: het regeringsvliegtuig is inmiddels geland in Luxemburg,” twittert hij.

D66 maakte zich vorig jaar hard om korte afstandsvluchten te verminderen, schrijft Hart van Nederland. In het verkiezingsprogramma (2021) van de partij staat onder andere:

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Voor korte vluchten introduceren we een hogere vliegbelasting. Zo wordt de trein het logische alternatief. Deze belasting daalt naar gelang vliegtuigen hun emissie reduceren. Ook vraagt de staat als aandeelhouder aan KLM om niet meer op deze bestemmingen te vliegen.

Voor de korte afstand krijgt de vliegtaks een verhoging, vanuit het idee dat schonere alternatieven een betere kans moeten krijgen. Daarna geldt het normale tarief, dat oploopt op basis van afstand, zodat de vluchten met de hoogste CO2-uitstoot ook de hoogste vliegtaks kennen.

En verder:

Zodra het mogelijk is gemaakt om slots te verdelen op basis van bestemming, reduceren we het aantal korte afstandsvluchten, waarbij de prijsstelling voor de beschikbare landingsrechten zo mogelijk wordt verhoogd met een gradueel stijgende korte-afstandsheffing. Hierdoor wordt een adequate bereikbaarheid per trein van een aantal belangrijke bestemmingen gestimuleerd, waardoor de trein een redelijk alternatief kan worden voor deze korte afstandbestemmingen.

Waarom ging Kaag dan niet met de trein naar Luxemburg?

Enkele tweets die ze eerder plaatste, opgesnord door Sander van Dam: “De klimaatcrisis vraagt om grote keuzes. Samen met Europa durft Nederland die keuzes te maken. Nu snel aan het werk om de doelen te realiseren. Voor mens en natuur.”

“De klimaatcrisis aanpakken is geen kwestie van ‘leuk’, het is een harde keuze die we maken voor ons welzijn en de welvaart. Of de klimaatontkenners dat nou ‘leuk’ vinden of niet.”

“Als goede leider loop je niet achter de troepen aan. Als we door blijven kabbelen, neemt de kansenongelijkheid toe en halen we de klimaatambities niet. De politiek moet weer leiderschap tonen.”

Zo ziet nieuw leiderschap eruit.

4.7 34 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

96 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Zonnige zuiden
Zonnige zuiden
2 jaren geleden

Wat een irritant en eng persoon! Ook nog eens zwaar hypocriet. Wie kan haar nu nog serieus nemen? Ik zou me kapot schamen….daar hebben al deze narcistische bloedwolven geen last van: schaamte, inlevingsvermogen, gezond verstand. Walgelijk!!!

Marion
Marion
2 jaren geleden

Als ze nu eens zouden stoppen met chemtrails dan denk ik dat t klimaat n stuk beter zal worden en met n ander kabinet (met eerlijke integere mensen) ook natuurlijk

Icksy Nixx
Icksy Nixx
2 jaren geleden

Als dit wáár is……Wat een arrogant k*kwijf. Heeft zichzelf volledig gediskwalificeerd.

Bas
Bas
2 jaren geleden

Alleen maar liegen en bedrog bij vrouwtje Kaag, maar dat is niks nieuws.

Back to top button
96
0
We lezen graag je reactie!x