Homepagina » Mens en Dier » Sigrid ‘de klimaatcrisis vraagt om grote keuzes’ Kaag pakt regeringsvliegtuig voor korte vlucht
klimaat
Foto: Sigrid Kaag (MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS / VALERIE KUYPERS CC BY-SA 2.0)

Sigrid ‘de klimaatcrisis vraagt om grote keuzes’ Kaag pakt regeringsvliegtuig voor korte vlucht

De Europese ministers van Buitenlandse Zaken zijn maandag in Luxemburg bijeen voor overleg. Minister Sigrid Kaag (D66) pakte het regeringsvliegtuig. Vliegtuigdeskundige Menno Swart spotte het toestel zondagavond. “Korte vlucht: het regeringsvliegtuig is inmiddels geland in Luxemburg,” twittert hij.

D66 maakte zich vorig jaar hard om korte afstandsvluchten te verminderen, schrijft Hart van Nederland. In het verkiezingsprogramma (2021) van de partij staat onder andere:

Voor korte vluchten introduceren we een hogere vliegbelasting. Zo wordt de trein het logische alternatief. Deze belasting daalt naar gelang vliegtuigen hun emissie reduceren. Ook vraagt de staat als aandeelhouder aan KLM om niet meer op deze bestemmingen te vliegen.

Voor de korte afstand krijgt de vliegtaks een verhoging, vanuit het idee dat schonere alternatieven een betere kans moeten krijgen. Daarna geldt het normale tarief, dat oploopt op basis van afstand, zodat de vluchten met de hoogste CO2-uitstoot ook de hoogste vliegtaks kennen.

En verder:

Zodra het mogelijk is gemaakt om slots te verdelen op basis van bestemming, reduceren we het aantal korte afstandsvluchten, waarbij de prijsstelling voor de beschikbare landingsrechten zo mogelijk wordt verhoogd met een gradueel stijgende korte-afstandsheffing. Hierdoor wordt een adequate bereikbaarheid per trein van een aantal belangrijke bestemmingen gestimuleerd, waardoor de trein een redelijk alternatief kan worden voor deze korte afstandbestemmingen.

Waarom ging Kaag dan niet met de trein naar Luxemburg?

Enkele tweets die ze eerder plaatste, opgesnord door Sander van Dam: “De klimaatcrisis vraagt om grote keuzes. Samen met Europa durft Nederland die keuzes te maken. Nu snel aan het werk om de doelen te realiseren. Voor mens en natuur.”

“De klimaatcrisis aanpakken is geen kwestie van ‘leuk’, het is een harde keuze die we maken voor ons welzijn en de welvaart. Of de klimaatontkenners dat nou ‘leuk’ vinden of niet.”

“Als goede leider loop je niet achter de troepen aan. Als we door blijven kabbelen, neemt de kansenongelijkheid toe en halen we de klimaatambities niet. De politiek moet weer leiderschap tonen.”

Zo ziet nieuw leiderschap eruit.

4.7 34 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
96 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Zonnige zuiden
Zonnige zuiden
5 maanden geleden

Wat een irritant en eng persoon! Ook nog eens zwaar hypocriet. Wie kan haar nu nog serieus nemen? Ik zou me kapot schamen….daar hebben al deze narcistische bloedwolven geen last van: schaamte, inlevingsvermogen, gezond verstand. Walgelijk!!!

Marion
Marion
5 maanden geleden

Als ze nu eens zouden stoppen met chemtrails dan denk ik dat t klimaat n stuk beter zal worden en met n ander kabinet (met eerlijke integere mensen) ook natuurlijk

Icksy Nixx
Icksy Nixx
5 maanden geleden

Als dit wáár is……Wat een arrogant k*kwijf. Heeft zichzelf volledig gediskwalificeerd.

Bas
Bas
5 maanden geleden

Alleen maar liegen en bedrog bij vrouwtje Kaag, maar dat is niks nieuws.

x

Check Also

van meijeren

Strijdbare Gideon van Meijeren: ‘Wij zullen nooit zwichten voor tirannen. Wij zullen nooit zwijgen’

Het schaapachtige deel van de bevolking – ...

van houwelingen

Pepijn van Houwelingen spuwt vuur: ‘Met welke periode mogen we uw misdaden dan wel vergelijken?’

Politici hebben vaak de mond vol over ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

96
0
We lezen graag je reactie!x