Gezondheid

Yale: alcohol leidt vaker tot misbruik dan cannabis

Help door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit een studie van Yale blijkt dat mensen die op jonge leeftijd alcohol of tabak gebruiken twee keer zo veel kans lopen op het misbruiken van voorgeschreven opiaten dan cannabisgebruikers.

Volgens het Centers for Disease Control sterven er ieder jaar meer mensen aan overdoses voorgeschreven opiaten dan aan overdoses cocaïne en heroïne samen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De bevindingen sluiten aan bij een studie die afgelopen maand verscheen in The Journal of School Health. Daarin werden enkele misvattingen uit de wereld geholpen. Niet cannabis maar alcohol blijkt op latere leeftijd voor de meeste problemen te zorgen.

Indicator

Onderzoekers van de Universiteit van Michigan bewezen dat cannabis geen goede indicator is voor het misbruik van andere gevaarlijke middelen op latere leeftijd.

Coauteur Adam E. Barry zei dat er een correlatie is tussen de data en het zogeheten ‘gateway-effect’, waaruit blijkt dat alcohol de grootste boosdoener is.

Heroïne

De onderzoekers van Yale kwamen tot een soortgelijke conclusie: “Door het misbruik van bepaalde middelen op jonge leeftijd te voorkomen kan het misbruik van voorgeschreven opioïden worden bedwongen.”

In 2010 werd in het medische tijdschrift The Lancet een studie gepubliceerd waarin alcohol werd genoemd als meest schadelijke drug voor mensen. Deze drug is twee keer zo gevaarlijk dan heroïne, luidde de eindconclusie.

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Altijd al geweten zegt Hunting Wolf.

Yoda
Yoda
11 jaren geleden

Wolf dat Hunt weten niet zo praten de indianen deden. Verzonnen door Hollywood dat is gedaan. Laten denken indianen dom zijn aan film kijkers. Kleurrijke boekjes met veel paatjes bekeken over indianen door Hunting wolf misschien. Vuurwater is gif, wanneer man spreken met dubbele tong man vergiftigd zijn, of cowboy.

roberto
roberto
11 jaren geleden

jep alchohol zou illegaal moeten zijn, Het houd je dom en in het systeem. licht er ook aan hoe je het gebruikt. van wiet kan je mischien een badtrip krijgen maarja dan leer je af om het goed te gebruiken. het is zelfs goed voor je als je puur rookt

Rieten Mand
Rieten Mand
11 jaren geleden

[quote name=”Yoda”]Wolf dat Hunt weten niet zo praten de indianen deden. Verzonnen door Hollywood dat is gedaan. Laten denken indianen dom zijn aan film kijkers. Kleurrijke boekjes met veel paatjes bekeken over indianen door Hunting wolf misschien. Vuurwater is gif, wanneer man spreken met dubbele tong man vergiftigd zijn, of cowboy.[/quote]

heb jij goed gezegd, zegt rieten mand. wij samen pijp roken, zegt rieten mand.
@ hunting wolf: je komt alleen maar heel erg dom over.

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x