Gezondheid

Sinds 2007 zijn 36 E-nummers verboden. Dit zorgt ervoor dat u zich niet langer vergiftigt

Help door dit artikel met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het gidsje over E-nummers uit 2007 heeft een metamorfose ondergaan. In de compleet herziene uitgave zijn inmiddels 36 additieven verboden en 24 andere nummers mogen niet in het eten van zwangere vrouwen en baby’s tot 4 maanden voorkomen.

Het gidsje geeft veel waarschuwende informatie over de E-nummers en chemische toevoegingen in uw dagelijkse levensmiddelen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De essentie van voeding is dat ze levenskracht geeft. Producenten stoppen additieven in ons eten voor de smaak, kleur, structuur of conservering, die van het lichaam extra energie vragen om te verwerken. Soms meer dan er aan energie binnenkomt. Dat kan niet de bedoeling zijn.

Geen onafhankelijk onderzoek

Wetenschappers noemen het boekje bij voorkeur onnodige bangmakerij. “Alle E-nummers zijn toch door Europa goedgekeurd? Nou dan!”

Dat standpunt is bedenkelijk als je weet dat onderzoeken meestal betaald zijn door de voedingsindustrie. Er is geen onafhankelijk onderzoek en dat is er ook nooit geweest.

Om werkelijk onomstotelijk vast te stellen of een additief veilig is, zou je honderdduizend mensen gedurende 10 jaar aan een gerandomiseerd klinisch experiment moeten onderwerpen. Dat doet niemand, want dat is veel te duur.

Verboden

In deze compleet herziene versie van de oorspronkelijke uitgave uit 2007, kun je zien dat inmiddels veel additieven verboden zijn. En dat is raar, want 10 jaar geleden waren ze toch veilig?

Een flink aantal E-nummers is nu als minder gevaarlijk gewaardeerd, maar bijna evenveel additieven zijn, bij nader onderzoek, toch gevaarlijker gebleken dan bij de vorige versie.

De voedingsindustrie doet vaak aan verstoppertje spelen. Zodra voedingsproducenten merkten dat mensen bang waren voor E-nummers, lieten ze die weg.

E621

Sinds 2007 zijn 36 E-nummers verboden. Dit zorgt ervoor dat u zich niet langer vergiftigtZe melden nu bijvoorbeeld alleen nog dat een product stabilisatoren, emulgatoren of kleurstoffen kan bevatten.

In het nieuwe gidsje staan echt alle namen die je op een etiket kunt aantreffen en wordt ook het verkapte gebruik van het gewraakte mononatriumglutamaat (E621) in allerlei gisten geduid.

Zoek de namen die ze meegeven op in het gidsje en weet waar je aan toe bent.

Mix

De E-nummers zijn aangegeven in groen, oranje en rood. Groen is veilig, oranje staat voor oppassen en rood voor vermijden. De boodschap is om producten die rode E-nummers bevatten van je boodschappenlijstje te halen.

Het gaat niet alleen om de dagelijkse maximale hoeveelheid die ons lichaam kan verdragen, maar om de stapeling van jarenlange inname en om de nauwelijks onderzochte mix van al die chemische stoffen.

Reserveer hier alvast een exemplaar.

[Nieuwsbank]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rob
rob
6 jaren geleden

Niet alleen in het Eten maar ook in de Lucht zelf word er genoeg uit gestoten en ingeademd, Het is een langzame gif die zijn werk in het geniep doet , de bijwerking zijn verschillende soorten van kwalen en ziekte waar kanker hoogtij in viert, eten en lucht kan daardoor niet meer zuiver zijn , men is gewoon te ver gegaan in het overleven van een gedrag van luxe die gestoord is..

Mike
Mike
6 jaren geleden

Inmiddels zijn er allerlei producten op de markt waar de betreffende stoffen wel in zitten, maar waarvan de E-nummers niet meer op de verpakking genoemd worden. Handig als ze zijn denken de voedselreuzen dat we de stoffen dan niet meer als zodanig herkennen. Er zitten dan zogenaamd “geen E-nummers in”, “dus dan zal het wel goed zijn”. Wij zijn daarom genoodzaakt om de chemische stoffen uit ons hoofd te leren.

En vergeet vooral ook je loupe niet als je naar de supermarkt gaat. Het wordt niet voor niks zo klein geschreven.

Ook in deze industriëen is het geen uitzondering op de regel dat dezelfde bloedlijnen zowel belang hebben in voedselproducenten als in farmaceuten. Dit hoeft op zich niks te betekenen, maar het is wel frappant te noemen dat ook hier “aan twee kanten van de oorlog geld verdient wordt”.

De voedselproducent zorgt ervoor dat je ziek wordt en de farmaceut heeft daar een “goed” werkend middeltje voor ontwikkeld. Synthetische varianten op stoffen die gewoon in de natuur te vinden zijn. En de prijzen? Die gaan tot wel duizend keer over de kop!

En kijk er ook niet van op dat deze middeltjes bijwerkingen hebben. Maar daar hebben ze dan gelukkig weer andere medicijnen voor…

Pas er ook voor op dat je al te goedkope supplementen koopt. Het is al vastgesteld dat pillen die je helpen om je lichaam te ontdoen van zware metalen, juist zware metalen bevatten.

Als je er meer over wilt weten kun je altijd de website bezoeken en de video’s bekijken van TheHealthRanger of het boek lezen van Jim Marrs – The Trillion Dollar Conspiracy.

War on Error
War on Error
6 jaren geleden

De voedingsindstrie houdt zich – meestal – aan de wettelijke normen. Indien er effectief toezicht op de naleving wordt gehouden.
Nu wil het toeval?”dat juist het toezicht de laatste jaren meer en meer is geprivatiseerd – vaak zelfs bij voorkeur aan de sector zelf wordt overgedragen/-gelaten.

Een normaal mens zal meteen het gevaaar daarvan inzien. Dit is nb. EU en zelfs VN beleid.
Afspraken op WTO niveau. ‘vrijhandel’, weet u wel. Handtekening eronder. En je kunt wachten op het moment dat de excessen niet langer meer te negeren zijn.
In het jargon noemen de technocraten aan de top dit ‘Business Serlfregulation’,

Zo kan het voorkomen dat wet- en regelgeving voor de sector door hun eigen lobbyisten worden geschreven. Wel zo makkelijk. Een interessant vb. van hoever de tentakels van de lobbyisten van de grote concerns rijken: http://www.corporatewatch.org/company-profiles/unilever-influence-lobbying
Met onze M.P. hebben ze eigenlijk ahw. een lobbyist aan de top. Andere multinationals hebben zo hun eigen gekochte politici/technocraten.

Dan is er nog iets. Ons industrieel bewerkte voedsel bevat een cocktail van residuen van pesticiden, antibiotica, soms zelfs ook nog (verboden) hormonen, en chemisch afval dan wel giftige verontreinigingen.

Zeer informatief, en interessant, terzake: https://www.ftm.nl/dossier/toekomst-van-de-landbouw

Voor de gangbare praktijk, is dat er één van ‘Tabacco-science’; verwarring zaaien, tijd rekken, alle PR, lobby, omkoping, marketing strategiën inzetten; op de stoel van de wetgever gaan zitten.

Let dan ook eens op de gigantische concentratie van de voedingsconcerns in de wereld. Amper een dozijn controleren het totaal. Komt nog bij de strategisch allianties die zij aangaan met n.b. de Chemiereuzen. En banken. Moet je niet willen, zeer gevaarlijk. Voedselzelfvoorziening zo totaal uit handen geven – heeft al mening beschaving doen instorten.

Al menig alarmsignaal – die onze corruptie regeringen stelselmatig negeren/bagatelliseren – dat we onze voedselzekerheid al te zeer hebben ondergraven:
http://www.blikopnieuws.nl/nieuws/257776/duits-nederlands-onderzoek-massale-afname-insecten.html

We zijn bezig de tak waar we op zitten door te zagen. Knetter!

http://www.theorganicprepper.ca/codex-alimentarius-an-introduction-to-soft-kill-eugenics-2-12102012

Back to top button
3
0
We lezen graag je reactie!x