Buitenland

Ik gaf Amerikaanse legervoertuigen en wapens aan Al Qaida. Commandant Vrije Syrische Leger doet boekje open

Help mee door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Amerikaanse legervoertuigen en wapens die onder Obama naar Syrië zijn gestuurd en die bedoeld waren voor ‘gematigde rebellen’ zijn rechtstreeks overhandigd aan Al Qaida. Dat zegt de man die naar eigen zeggen hoogstpersoonlijk een deal met de terreurgroep heeft gesloten.

“In ruil voor een veilige doortocht gaf ik al-Nusra, een tak van Al Qaida, vijf pick-ups en munitie,” zei majoor Anas Ibrahim Obaid, beter bekend als Abu Zayd, tegen Fox News.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De voertuigen en munitiepatronen werden in 2015 door de VS verstrekt aan Zayd, die in 2012 deserteerde uit het Syrische regeringsleger.

Verzameling

Tijdens een Skype-gesprek liet hij zijn verzameling M16 en M24-sluipschuttergeweren, munitie, mortieren en machinegeweren zien.

Hij zei dat het grootste gedeelte van zijn arsenaal is gemaakt in de VS en dat hij nog meer wapens heeft in een nabijgelegen magazijn.

Zayd, die momenteel een commandant van het Vrije Syrische Leger is, biedt zijn Amerikaanse waar regelmatig aan op de zwarte markt.

CIA

De CIA begon het programma Timber Sycamore in 2012 om rebellen te bewapenen. De wapens kwamen echter vooral in handen van IS en al-Nusra.

Ibrahim al-Jabawi, die in 2012 opstapte als plaatsvervangend politiechef in de Syrische provincie Homs, erkende dat ‘sommige TOW-antitankraketten in handen waren gekomen van al-Nusra’.

De raketten werden op de zwarte markt aangeboden voor zo’n 30.000 dollar per stuk.

Bekijk ook onderstaande video:

Foto: Wikimedia Commons

[Fox News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
only you
only you
5 jaren geleden

Sta er niks vreemd van op te kijken?

Gezinusk
Gezinusk
5 jaren geleden

Dit is al zo vaak gebeurd en het draaide allemaal om het winstbejag van westerse multinationals en privatenbankiers voor zover dat nog niet duidelijk is. Hier staat het en wat doen we er aan? Ik kan dan ook geen politici aanhoren die een andere draai aan het verhaal geven om het rooskleuirg in te vullen. Laat staan dat ik nog een VN organisatie financieel ondersteun want dat netwerk is zo corrupt als de pest.

julius
julius
5 jaren geleden

Al Qaida is net zoals Is de taliban gecreëerd door de cia en mossad. De leider van is heet in het echt Simon Eliot en hij is een mossad agent.

Ron
Ron
5 jaren geleden

Weet ge wie in wereldoorlog 2 de motoren leverde aan Hitler?
Jawel GM zolang de Duitsers konden betalen.
Het geld was op en de USA verklaarde de oorlog aan D.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x