Buitenland

Ik gaf Amerikaanse legervoertuigen en wapens aan Al Qaida. Commandant Vrije Syrische Leger doet boekje open

Help anderen door dit met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Amerikaanse legervoertuigen en wapens die onder Obama naar Syrië zijn gestuurd en die bedoeld waren voor ‘gematigde rebellen’ zijn rechtstreeks overhandigd aan Al Qaida. Dat zegt de man die naar eigen zeggen hoogstpersoonlijk een deal met de terreurgroep heeft gesloten.

“In ruil voor een veilige doortocht gaf ik al-Nusra, een tak van Al Qaida, vijf pick-ups en munitie,” zei majoor Anas Ibrahim Obaid, beter bekend als Abu Zayd, tegen Fox News.

De voertuigen en munitiepatronen werden in 2015 door de VS verstrekt aan Zayd, die in 2012 deserteerde uit het Syrische regeringsleger.

Verzameling

Tijdens een Skype-gesprek liet hij zijn verzameling M16 en M24-sluipschuttergeweren, munitie, mortieren en machinegeweren zien.

Hij zei dat het grootste gedeelte van zijn arsenaal is gemaakt in de VS en dat hij nog meer wapens heeft in een nabijgelegen magazijn.

Zayd, die momenteel een commandant van het Vrije Syrische Leger is, biedt zijn Amerikaanse waar regelmatig aan op de zwarte markt.

CIA

De CIA begon het programma Timber Sycamore in 2012 om rebellen te bewapenen. De wapens kwamen echter vooral in handen van IS en al-Nusra.

Ibrahim al-Jabawi, die in 2012 opstapte als plaatsvervangend politiechef in de Syrische provincie Homs, erkende dat ‘sommige TOW-antitankraketten in handen waren gekomen van al-Nusra’.

De raketten werden op de zwarte markt aangeboden voor zo’n 30.000 dollar per stuk.

Bekijk ook onderstaande video:

Foto: Wikimedia Commons

[Fox News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
only you
only you
4 jaren geleden

Sta er niks vreemd van op te kijken?

Gezinusk
Gezinusk
4 jaren geleden

Dit is al zo vaak gebeurd en het draaide allemaal om het winstbejag van westerse multinationals en privatenbankiers voor zover dat nog niet duidelijk is. Hier staat het en wat doen we er aan? Ik kan dan ook geen politici aanhoren die een andere draai aan het verhaal geven om het rooskleuirg in te vullen. Laat staan dat ik nog een VN organisatie financieel ondersteun want dat netwerk is zo corrupt als de pest.

julius
julius
4 jaren geleden

Al Qaida is net zoals Is de taliban gecreëerd door de cia en mossad. De leider van is heet in het echt Simon Eliot en hij is een mossad agent.

Ron
Ron
4 jaren geleden

Weet ge wie in wereldoorlog 2 de motoren leverde aan Hitler?
Jawel GM zolang de Duitsers konden betalen.
Het geld was op en de USA verklaarde de oorlog aan D.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

9
0
We lezen graag je reactie!x