Homepagina » Straling » Smartphone en wifi kunnen mensen ziek maken: “Dit onderzoek is hard en direct en zal veel stof doen opwaaien”
Smartphone en wifi kunnen mensen ziek maken: "Dit onderzoek is hard en direct en zal veel stof doen opwaaien"

Smartphone en wifi kunnen mensen ziek maken: “Dit onderzoek is hard en direct en zal veel stof doen opwaaien”

Te hoge blootstelling aan elektromagnetische velden van mobiele en draadloze telefoons, wifi, elektrische apparaten en andere bronnen kan diverse gezondheidsklachten, onvruchtbaarheid en zelfs kanker of Alzheimer veroorzaken.

De beste manier om deze kwalen te behandelen en te voorkomen is de blootstelling aan elektromagnetische velden te verminderen, zo concludeert een internationale groep wetenschappers.

In het wetenschappelijke magazine Reviews on Environmental Health stelt de groep dat steeds meer studies aantonen dat blootstelling aan elektromagnetische straling schadelijk is voor de mens.

Astma, allergie en ADHD

Niet alleen is de relatie met kanker, Alzheimer of onvruchtbaarheid aangetoond, artsen zouden ook bij onverklaarbare gezondheidsklachten vaker moeten zoeken naar blootstelling aan elektromagnetische velden als mogelijke oorzaak.

Door de groei van het aantal draadloze en mobiele telefoons, wifi-routers, zendmasten, bluetooth apparaten, elektrische apparatuur en kabels is die blootstelling deze eeuw enorm toegenomen.

De wetenschappers brengen de verhoogde blootstelling aan bijvoorbeeld mobieltjes en wifi ook in verband met de explosieve stijging van astma, allergie en ADHD onder kinderen en burn-outklachten onder werknemers.

Uit epidemiologisch onderzoek is verder gebleken dat laag frequente magnetische velden de kans op leukemie vergroten.

De stekker eruit

Steeds meer mensen op aarde lijden aan elektrohypersensitiviteit (EHS). Veelvoorkomende klachten zijn slapeloosheid, hoofdpijn, vermoeidheid en concentratieproblemen. In Zwitserland en Japan linkten veel ondervraagden hun klachten aan het gebruik van mobiele telefoons en hoogspanningsmasten.

In Oostenrijk gaf 96 procent van de artsen aan dat ze elektromagnetische velden als een mogelijke oorzaak van gezondheidsklachten zien. Zweden is één van de weinige landen waar EHS officieel wordt erkend als een aandoening die arbeidsongeschiktheid kan veroorzaken.

De wetenschappers stellen de volgende oplossing voor om de blootstelling aan elektromagnetische velden te verminderen: alle bronnen verwijderen, thuis en op het werk, of de stekker eruit trekken, zodat het lichaam zich weer kan herstellen.

Consequent doodgezwegen

“Dit onderzoek is hard en direct en zal veel stof doen opwaaien,” stelt Peter van der Vleuten van de Stichting Kennisplatform Elektromagnetische Straling. “Vooral omdat het verhaal van erkende wetenschappers komt en niet uit het alternatieve circuit.”

“Vaak wordt gezegd dat het tussen de oren zit, maar wij zien de mensen uitvallen met serieuze klachten,” vervolgt hij. “We proberen mensen objectief voor te lichten, want het probleem wordt in Nederland consequent doodgezwegen, terwijl onze kinderen en kleinkinderen worden vergiftigd.”

De Duitse en Britse overheid adviseren sinds 2014 om het gebruik van wifi thuis te beperken en Frankrijk verbiedt sinds vorig jaar het gebruik ervan in de kinderopvang.

[Stichting Kennisplatform Elektromagnetische Straling]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Brainwashed schreef:

  Via internet krijgen we veel en snel informatie binnen. Dit is slecht nieuws voor de elite…. zij zijn de gene achter dit soort berichten… je kunt dit zelf testen met 2 kamerplanten, 1je bij de wifi kastje en de ander er vanaf evenveel licht en water en je zult geen verschil zien… wat mijn betreft onzin dus. Ben benieuwd naar andere ervaringen..

  7 likes
 • Coeus schreef:

  Voorspelling: dit onderzoek zal geen enkel stofje doen opwaaien. Mensen horen niet, wat ze niet willen horen.

  32 likes
 • Wetenschapper schreef:

  “De beste manier om deze kwalen te behandelen en te voorkomen is de blootstelling aan elektromagnetische velden te verminderen, zo concludeert een internationale groep wetenschappers.”

  Wetenschappers? Kwakzalvers zul je bedoelen. Waar is het wetenschappelijke paper? Er is nog nooit wetenschappelijk aangetoond dat wifi schadelijk is voor de gezondheid.

  3 likes
  • Elise49 schreef:

   En waarom heb je dan een bijsluiter bij Nintendo. Niet langer gebruiken dan 2 uur. Je kunt het ook moeilijk bewijzen, want de natuur heeft ook zijn eigen variërende energie. Dan erbij hoe meet je alle apparatuur bij elkaar? Alles afschaffen gaat niet, want dan dondert heel het systeem in elkaar. Het kan wel, maar dan moeten we weer terug naar oude tijden. Het geeft veel gevolgen. En eerlijk gezegd zou ik me daar wel voor willen opofferen. Tot de dood toe. Als kinderen(algemeen) maar weer een normaal(natuurlijker) leven krijgen.

   7 likes
   • Frans schreef:

    Een “natuurlijk leven” is slapen in een dakloos nest in een boom, bang voor wolven en beren en slangen en spinnen en 50% kans dat je vóór je 5e levensjaar dood was.

    1 likes
  • Jack schreef:

   Er is nog nooit aangetoond dat het niet schadelijk is, terwijl dat bij alle andere zaken wel altijd belangrijk werd geacht. Weet bijvoorbeeld dat de veiligheid van wifi routers NIET de verantwoording zijn van de voedel- en waren autoriteit maar van die van Economische zaken!!!

   1 likes
 • Eli020 schreef:

  Wellicht zien we de effecten pas op lange termijn. Alhoewel, we zien nu al de straten bevolkt door schermkijkende zombies die gestrest zijn als ze 10 seconde later op een WhatsAppje reageren.

  8 likes
 • Elise49 schreef:

  Ik woon vrijwel naast 4 GMS masten. Op een kerktoren. De kerk er langs dient nog als kerk. Pinkstergemeente. Jezus zal u redden. Reclame, die ik regelmatig in de bus krijg. Ja ja. Soms denk ik: zal ik eens een gesprekje met die gasten gaan voeren?
  De vraag die we moeten stellen: waarom al die technologie? Hoe zit het nu echt met het Adam en Eva verhaal. De Nephelim. Is dit niet gewoon een DNA experiment(technologie bestaat al vele tijdperken, zie tekeningen Farao’s/Maya’s)? Wat bedoelen ze met de opname? Dat je eerder dood gaat(de geest naar de hemel), voordat Niburu(zeven zegels/bazuinen/schalen) langskomt(opgeslokt in de onderwereld door aardbevingen enz.) Dan redt Jezus je wel. Je bent dan wel dood in huidige dimensie/midden wereld. Komt de volgende vraag weer: is Niburu een natuurlijk iets(planeet of energie die hier alles komt verstoren) of wordt het door mensen(gestuurd door ouderlingen/hoogpriesters/anunaki enz.) zelf opgewekt(via satellieten/haarp/data enz.)? (je kunt dit schrijven alleen begrijpen, als je wat van geloof/mythologie/oudheid weet)
  Daarnaast heb je de realiteit vragen? Waarom de mens overbodig maken? Waarom de mens onvruchtbaar maken? Waarom de mens ziek maken? Waarom botox en andere veranderingen aan het lichaam? Is oud worden een schande? Zijn het experimenten? Wordt technologie ons opgedrongen puur voor het geld/controle systeem of zit er veel meer achter? Waarom wordt het element hout(al het levende) overgenomen door het element ijzer(technologie)? Technologie is ook nog de grootste milieu vervuiling ooit(kost heel veel energie/grondstoffen en verstoord natuurlijke energie) en is dus tegenstrijdig om te zeggen dat je daarmee de aarde gaat redden? Het zou logischer zijn om niet iedereen aan de wifi te zetten. Dat je plekken gaat maken in de buurt/stad. Of je gaat over regels heen qua verdragen voedsel enz. bv. dat elk district zelf hun voedsel gaat verbouwen en dat je opeet als het nodig is. Dus overproductie stopt. Je ziet juist steeds meer merken van hetzelfde product in de schappen liggen. Of eenman vissers krijgen geen vergunning meer, terwijl grote boten de zee leeg halen. enz.
  Zou zeggen: bekijk eens de serie Black Mirror. Dan zie je hoever technologie kan gaan en wat voor psychologische effecten dat bij de mens geeft. En als je goed nadenkt, dan gebeurt dat nu al. Of stel je eens de vraag: hoe is een pc opgebouwd? Waarom heeft alles een code? Van zandkorreltje tot het oudste woord der mensen? Waarom wil men precies weten hoe mensen denken? Om het in te voeren in data en zo kun je de mens in zijn geheel overnemen en maken zoals de elite dat wilt.
  MENSEN, ONZE VRIJHEID STAAT OP HET SPEL!

  8 likes
 • Elkekeerdateindedatmaarnietkomt schreef:

  Ik denk dat het effect allang zichtbaar is. Laatst nog gehoord van iemand die een natuurlijke dood gestorven is?
  Iedereen is langzaam maar zeker ziek aan het worden.

  4 likes
 • Fons Snelder schreef:

  Ik voel al die straling en weet uit ervaring dat het zeer ongezond is. Maar ook de straling van je 220v. installatie in je huis of op je werk geeft die straling af. En ook hoogspanningsmasten.
  Het beïnvloed de werking van je hersenen en heeft daardoor grote gevolgen voor je lijf.

  Fons.

  2 likes
 • Frans schreef:

  Ik vind het vreemd dat niet één van die erkende wetenschappers met naam in het persbericht staat.

  Annabel Nanninga van TPO heeft ze wél gevonden:
  http://nieuws.tpo.nl/2016/02/10/elektromagnetische-straling-we-gaan-allemaal-dood1/

  1 likes
 • Hansepans schreef:

  “Uit epidemiologisch onderzoek is verder gebleken dat laag frequente magnetische velden de kans op leukemie vergroten.”

  Ach ja die verwijzing weer. Er is een statitische correlatie gevonden die suggereert dat als ALLE kinderen in Nederland onder een hoogspanningskabel zouden wonen en elke twee jaar inplaatst van 132 dan 133 kinderen leukemie zouden hebben.
  Let wel, een correlatie, dus nog geen oorzaak en gevolg.

  Vervolgens worden het effect van hoogspanningskabels zonder enig bezwaar en bewijs gelijk gesteld aan wifi en umts/3G/4G……..terwijl heb net zogoed kan komen door roestwater van de kabels van de hoogspanningskabels of het geluid dat ze maken.

  En dan neem je jezelf nog serieus?

  1 likes
 • Peter Langelaar schreef:

  Een duitse journalist heeft de proef op de som genomen zie in dit stuk op facebook hoe nederland op nr 1 staat met Straling http://bit.ly/stralingwifi4g

  1 likes
  • Frans schreef:

   “the Netherlands at No1 this like a big microwave ! The values are in the Netherlands 1.000.000 times to high than allowed” schreeuwt Peter Langelaar om vervolgens zijn magische ALLESgenezende paddestoelenelixers aan de man te brengen.

   Het is helemaal geen kaartje met veldwaardes van wifisterkte, alleen het AANTAL geïdentificeerde wifi stations tussen 2001 en 2017 opgeteld. En dan is het dus niet meer dan een kaartje dat de bevolkingsdichtheid in NL weergeeft. Gewoon flink inzoomen op je eigen woonwijk, dan verdwijnen die idiote gele vlammen op de kaart van Europa en worden het kleine stipjes.

   Als je dus in Nederland in een rijtjeswoning woont met pakweg 20 wifistations om je heen die gewoon zwak zijn en een bereik van minder dan 30 meter hebben, zit je net zo veilig als in zo’n zelfde woonwijk met 20 wifistations midden in de woestijn.

   Overigens zijn mobieltjes o.i.d. volgens mij ook gewoon meegerekend, hoe kan het anders dat zoveel stipjes op snelwegen, spoorwegen, afsluitdijken, ja zelfs midden op het water in vaargeulen en veerbootroutes staan?
   https://wigle.net/map?maplat=52.60071939812584&maplon=5.093489384576401&mapzoom=12&startTransID=20010000-00000&endTransID=20170000-00000

   0 likes
 • KaatKordaat schreef:

  Dit is mij allang bekend. Ik draag dan ook al jaren een zwarte tourmalijn (half edelsteen). Het is bewezen dat hij werkt.

  1 likes
 • angelos schreef:

  We worden als vanzelf van deze planeet afgestraald, mensen.

  0 likes
 • Arie Bombarie schreef:

  Het onderzoek is zo boterzacht dat de auteurs zelf hebben besloten het artikel in te trekken, zie

  http://www.degruyter.com/view/j/reveh.2015.30.issue-4/issue-,files/reveh.2015.30.issue-4.xml

  0 likes
 • x

  Check Also

  lena

  De vader van Lena overleed aan alzheimer. Waarom de arts Covid-19 opgaf als doodsoorzaak

  In april dit jaar overleed de vader ...

  WHO

  WHO: ‘Coronapandemie voorbij? Het ergste moet nog komen’

  Dus jij dacht dat de eerste coronagolf ...

  >