Homepagina » Innovatie » NASA-wetenschappers: Onmogelijke ruimtemotor werkt
NASA-wetenschappers: Onmogelijke ruimtemotor werkt

NASA-wetenschappers: Onmogelijke ruimtemotor werkt

De allereerste wetenschappelijke studie over de EmDrive is verschenen. “Een mijlpaal om dit werk serieus te nemen,” schrijft Forbes.

De brandstofloze motor, die de wetten van de fysica lijkt te tarten, zou astronauten in minder dan 70 dagen kunnen afzetten op Mars.

Toen de Britse uitvinder Roger Shawyer eind jaren negentig met de EmDrive kwam, werd hij geconfronteerd met zeer veel wetenschappelijke scepsis.

Vacuüm

Het leek sciencefiction, een ruimteschip met een motor die geen brandstof verbruikt, maar die stuwkracht opwekt in een vacuüm.

Het Eagleworks Laboratory van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft de EmDrive uitgebreid getest en is tot de conclusie gekomen dat het apparaat een voortstuwing van 1,2 millinewton per kilowatt opwekt.

De motor stelt wetenschappers al geruime tijd voor een raadsel en zij keken dan ook reikhalzend uit naar de publicatie.

Volgende experiment

Zonder brandstof kunnen ruimtevaartuigen een stuk lichter worden, kunnen ze gewoon blijven vliegen en kunnen ze extreem hoge snelheden bereiken.

Een ruimteschip kan met een EmDrive in enkele maanden tijd de rand van ons zonnestelsel bereiken.

De onderzoekers zijn van plan het volgende experiment in de ruimte te doen om te kijken hoe de EmDrive daar presteert.

Het onderzoek is gepubliceerd in het Journal of Propulsion and Power.

Voor de liefhebbers: in onderstaand filmpje wordt dieper ingegaan op de werking van de ruimtemotor.

[HLN]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

19 reacties

 1. Hoe vaak moet ik dit overal nog zeggen? Deze motor is NIET brandstofloos, hij gebruikt geen FOSSIELE brandstof dat klopt. Maar stroom/electra is ook brandstof! En zal via zonnepanelen en/of accu’s een klein kernreactorje moeten worden geleverd…
  Met impossible drive word bedoelt dat het op papier (natuurkundig, of in iedergeval volgens de natuurkundige regels die wij kennen) onmogelijk is om een toeter na een magnetron te plaatsen en dan voortstuwing te krijgen door moleculen die alle kanten op gaan.
  En toch werkt het, dat is het het frappante.

  5 likes
  • Blijkt, dat de “natuurkundige” regels, waar wetenschappers als kippen zonder kop achteraan hollen, toch niet zo kloppen als werd aangenomen. Het is dom om vooraf al te schreeuwen, dat iets niet kan. Deze motor is niet brandstof loos, maar heeft een hele andere voortstuwing, dan de motoren die tot nu toe werden gebruikt en kunnen dus energie aan de omgeving onttrekken i.p.v. het te moeten meenemen van de aarde. Feit blijft, dat de “wetenschap” blijft roepen dat het niet kan, terwijl nu het tegendeel wordt bewezen. Dom…erg dom

   2 likes
   • Het is onzin dat wetenschappers als kippen zonder kop ergens achteraan hollen.
    Wetenschappers zeggen helemaal niet dat “het niet kan”, ze zeggen dat het niet zou kunnen volgens de huidige bekende natuurwetten. Als het apparaat werkt dan moeten Newtons wetten worden aangevuld, ze gaan heus niet de prullenbak in. Het zelfde gebeurt met de nieuwste theorie van vorige week over zwaartekracht en black matter. Einstein en Newton gaan daarmee echt niet op de vuilnishoop, het vult gewoon aan.

    Deze voortstuwing zou met zonnepanelen kunnen werken, maar dat werkt alleen in de buurt van de zon. Halverwege ons zonnestelsel heb je al niks meer aan zonnepanelen en zul je zware stroomopwekkers mee moeten nemen.

    Hopelijk gaat een ander instituut een soortgelijke machine maken en testen want ook de onderzoekers zelf zeggen: “even this latest vacuum test doesn’t eliminate all the sources of error”. Vervolgens hebben we nog een lange weg te gaan om meer kracht te ontwikkelen, want 1000Watt gebruiken voor een paar grammetjes stuwkracht schiet niet echt op. Misschien zit er wel een bovengrens aan zoals bij de ion drive. Daarom is het ook zo belangrijk dat er een theorie komt die de werking verklaart want daarmee kun je dan veel makkelijker wegen vinden om het apparaat te verbeteren.

    1 likes
 2. Laat je niet gek maken door misleidende artikelen afkomstig van NASA.
  (NASA betekend om te misleiden in Hebreeuws!)

  Nasa is opgericht om het volk te misleiden.

  NASA in Hebrew means “to deceive”!
  http://robschannel.com/nasa-in-hebrew

  NASA DECEIT & LIES ARE OVER. Disturbing footage
  https://www.youtube.com/watch?v=9vsWIl0f1uU

  4 likes
  • Uhhmmm…. maar in dit artikel bevestigen ze juist dat de EmDrive motor werkt …

   0 likes
   • Je moet ze even leren herkennen, maar zodra het over iets buitenaards gaat, dan komen de platlanders weer massaal te voorschijn, zeggen dat NASA alles bij elkaar liegt. Ze gebruiken overigens wel cijfers van de NASA om aan te tonen dat de aarde plat is, en niet een bol…

    2 likes
 3. Ik denk dat die motor niet werkt, maar ze hebben ‘een alias’ nodig om te overtuigen hoe het komt dat ze zo snel bij Mars komen. In werkelijkheid kunnen ze dat helemaal niet. Ze maken dus opnames in een studio. Dat gebeurde ook met de eerste maanlanding.

  3 likes
 4. Het wordt nu makķeĺïjķe om planeten te koĺonïsëŕen.

  2 likes
 5. Is die motor alleen voor ruimte voertuigen of ook voor bijv. Auto’s? Zullen de oliemaatschappijen niet blij mee zijn …. waar moeten ze met die olie plas heen ?

  2 likes
 6. Aarde naar Mars in 70 dagen? Zo snel is dat toch niet? Mars staat 56 000 000 kilometer hier vandaan. gedeeld door 70 (dagen) gedeeld door 24(uur), kom je uit op 33 333 kilometer per uur. De Spaceshuttle haalt een hogere snelheid en sommige satellieten halen een veel hogere snelheid, dus zo bijzonder is dat niet…

  2 likes
 7. Alles draait om Mars, maar de Zuidpool is nog steeds niet unmapped, de achterkant van de Maan kennen we niet. De aardbol is nog steeds photoshop werk. Echte foto’s zijn er tot mijn verbazing nog steeds niet aanwezig. Ik zag gelijk al bij de allereerste foto van de aardbol dat er iets niet klopte en het schijnt nu gewoon en ook toegegeven dat het photoshop beelden zijn. De Maan wordt ook al niet meer bezocht terwijl je dat nu verwacht. Dus dit zal ook wel weer een mistig verhaal zijn.

  1 likes
 8. Waarschijnlijk hebben we geen foto,s van de aarde omdat het er niet zo uitziet als we altijd altijd gedacht hebben.
  En Venus heeft ook al een kern net als de aarde?!
  Door een telescoop ziet het er toch echt anders uit!

  Stars Are Just Lights In The Sky – FLAT EARTH
  https://www.youtube.com/watch?v=WklYOeuWLUs

  Flat Earth – Space Shuttle… The GLIDER?https://www.youtube.com/watch?v=Gecqvy03c_Q

  Je hoort toch duidelijk de motoren en en is ook veel te zwaar om een glider te kunnen zijn.
  Ze liegen over alles!!

  1 likes
 9. Een onmogelijke motor kan niet werken! Toch?

  1 likes
 10. Elkekeerdateindedatmaarnietkomt

  @ʝąƴą-wąąŗǫɱ vąŋ dįę ɠęķķę ɭęţţęŗş?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

universiteit leiden

Universiteit Leiden, hou toch op met dat ‘factchecken’

De site Nieuwscheckers van de Universiteit Leiden ...