Homepagina » Gezondheid » Professor haalt in Tweede Kamer hard uit naar de pillenindustrie: “We worden uitgezogen”
Professor haalt in Tweede Kamer hard uit naar de pillenindustrie: "We worden uitgezogen"

Professor haalt in Tweede Kamer hard uit naar de pillenindustrie: “We worden uitgezogen”

“De farmaceutische industrie is te vergelijken met georganiseerde misdaad,” zo klonk het op 29 maart in de Tweede Kamer. Volgens professor Peter Gøtzsche van de Universiteit van Kopenhagen hebben we een heel nieuw systeem nodig.

Eind vorig jaar kwam zijn boek Dodelijke medicijnen en georganiseerde misdaad uit in Nederland. Het boek is een harde aanklacht tegen de pillenindustrie. Als je wilt weten wat het probleem is, moet je gewoon even googelen op de naam van een farmaceutisch bedrijf met daarachter het woord fraude, aldus Gøtzsche tegenover de Tweede Kamerleden.

“We kunnen de farmaceutische industrie en het door hen gesponsorde onderzoek niet vertrouwen,” zei Gøtzsche in de Tweede Kamer. Tot die conclusie komt ook Marcia Angell, die 20 jaar hoofdredacteur was van het New England Journal of Medicine.

Vele slachtoffers
Professor haalt in Tweede Kamer hard uit naar de pillenindustrie: "We worden uitgezogen"

Peter Gøtzsche

In de Tweede Kamer haalde Gøtzsche haar uitspraak aan: “Een groot deel van het klinische onderzoek is eenvoudigweg niet langer geloofwaardig.”

De farmaceutische industrie is gericht op het maken van zoveel mogelijk winst, is veel te machtig en maakt vele slachtoffers, stelt de medeoprichter van de Cochrane Collaboration. “Het systeem is kapot. We worden uitgezogen en moeten af van de kapitalistische schoften aan de top.”

Hij pleit voor een revolutie en vindt dat altruïsme in plaats van kapitalisme weer centraal moet staan. “Als je medicijnen niet kunt betalen, zou je ze gratis moeten krijgen,” zei hij. Verder wil hij dat medicijnonderzoek wordt gedaan door de publieke sector en dat alle onderzoeksgegevens openbaar worden gemaakt.

Criminelen

In het huidige systeem worden volgens Gøtzsche obscene winsten gemaakt, maar geen grote investeringen gedaan in onderzoek. “Er wordt zoveel geld verspild in dit systeem,” zei hij.

Ook in Nederland heeft de farmaceutische industrie veel macht. In ruil voor onderzoeksgeld beloven artsen om medicijnen in te kopen. Dat terwijl volgens Gøtzsche vaak de verkeerde medicijnen worden voorgeschreven, ook nog eens tegen een te hoge prijs.

Over het plan van minister Schippers van Volksgezondheid om de macht van farmaceuten in te dammen zei Gøtzsche: “Schippers wil samenwerken met Big Pharma, als gelijke partners. We moeten niet samenwerken met criminelen. We moeten het zelf gaan doen. Ze werkt binnen het oude systeem, dat kapot is.”

Boekentip: Dodelijke medicijnen

[SP]


Vind je dit artikel goed? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

23 reacties

 1. Allemaal maffia!

  31 likes
  • Allemaal maffia, dat klopt, maar welk alternatief heb je? Kruidenthee? Niks ten nadele van alternatieve geneeswijzen, maar uit de cijfers blijkt dat je hiermee niet structureel enge ziektes kunt genezen (uitzonderingen daargelaten). Als ik op alternatieve methoden had vertrouwd, dan had ik statistisch gezien nu niet meer geleefd. De reguliere gezondheidszorg en pharmaceutica heeft mijn leven toch echt gered. Maffia? Ik ben het er mee eens dat het geen eerlijke business is. Het zou allemaal wat eerlijker en goedkoper kunnen. Het is jammer dat geld een te grote rol is gaan spelen. Dat terwijl Gezondheid altijd het uitgangspunt moet zijn, niet winstgevendheid. Persoonlijk denk ik dat de reden van ons (de mensheid) succes is dat we met zovelen zijn. Dit is echter juist ook onze grootste zwakte. Zo is er bijvoorbeeld vaak minder budget voor zeldzame ziekten. Eigenlijk is dit de schaduwzijde van Ghandi’s macht van de massa. Het christendom is dan veel beter: “red je 1 mens, dan red je de hele wereld”.

   1 likes
   • Grappig dat mensen altijd “alternatieve” geneeskunde zeggen terwijl het de “originele” geneeskunde is. Mocht je het niet weten :
    Medicijnen worden gemaakt van planten waarbij de belangrijkste bestanddelen worden synthetisch worden gemaakt want anders kunnen ze dit niet patenteren. Dus onder de noemer “had ik de reguliere geneeskunde niet gehad was ik dood” is gewoon onwetenheid en een plaag van de gemakzuchtige tijd. Wij plaatsen teveel geloof in enkelingen die alleen uit zijn op profijt en niets anders. Moest de farmaindustrie werkelijk mensen willen genezen dan was deze al lang failliet want de mensen gingen perfect weten wat ze “natuurlijk” konden doen om zichzelf te redden. Maar vooral “vrees”praktijken wint natuurlijk de bovenhand voor deze profiteurs van mensenlevens…

    10 likes
   • Cijfers/statistieken zijn niet te vertrouwen, zegt dus vaak niet heel veel. Hoe ontstaan de enge ziektes dan? Begin daar eens… Enge ziektes ontstaan vrijwel door langdurige blootstelling van vaak nog onschuldige ziekten, welk met natuurlijke geneeswijzen zijn te bedwingen. En vaak weten we niet eens dat we continue ziek zijn. We zijn er gewent aan geraakt. Doch ben ik er wel van overtuigd dat synthetische medicijnen goed werken, maar is wel een laatste middel waar we naar moeten grijpen. Rust, liefde en harmonie is hetgeen wat het uitgangspunt dient te zijn, niet gezondheid.

    7 likes
  • Dank aan Peter Gøtzsche,, én … wat doet de 2e kamer er tegen? heb nog niets gehoord(buiten de dit bericht) via welk media dan ook! Ben me gaan verdiepen in wilde planten tussen de stoeptegels, 111 mensen mensen mensen, farmacia is een dogma, AH etc óók!!!

   http://hetuurvandewaarheid.info/william-bill-cooper/

   “De zoektocht naar waarheid begint hier”

   “Luister naar iedereen, lees alles, Geloof niets

   Tenzij

   U het kunt bewijzen uit u eigen onderzoek”

   William Bill Cooper

   13 likes
 2. Ik kreeg begin deze week wegens ernstig te kort vitamine D3 800IE van mijn huisarts voorgeschreven
  Op recept, 90 tabletten, dus ik naar apotheek.
  Kreeg slechts 15 van de 90 tabletten met herhaalrecept voor de overigen.
  Kosten voor die 15 was 13,82, wilde betalen maar dat hoefde niet want dat was voor rekening van de zorgverzekeraar.
  Ofwel voor mij, want het gaat van de eigen risico af, maar dat werd niet verteld.
  Maar nu komt het.
  90 stuks gedeeld door 15 is 6. Dus die 90 tabletten komen dan op 82,98!

  Vandaag bij de drogist 100 tabletten D3 van 1000 IE (nog sterker dus) voor 14,25 gehaald.
  Van een zeer goed merk zonder chemische toevoegingen.
  Je reinste oplichting!

  37 likes
  • Voor je eigen risico kun je een wagonlading natuurlijk medicijnen kopen. De riguliere dokters en hun bazen van de pillen industrie hebben zich grotendeels overbodig gemaakt.

   4 likes
   • Als je een ernstig tekort hebt aan vit. D3 is 100 IU nog niets, maar ja, onze standaarden in o.a. vitamines v.w.b. de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid is dan ook vaak veel te laag. NOW is een goed merk, daar kun je ook 2.000 en ook 5.000IU krijgen voor een fractie van het geld.

    4 likes
 3. Ik zal deze man steunen tot het eind van mijn adem want ben het helemaal met hem eens !!! Farma industrie is een groot bedrog ! Lieve man ben het helemaal met je eens !!!Eerlijk mens zo zijn er niet veel helaas !!! Ik bewonder je ook je kracht maar kijk om je heen want er liggen altijd mensen om je heen die je dood willen dus kijk uit ! De waarheid is gevaarlijk !!

  23 likes
 4. ik werk in een ziekenhuis en zie zoveel wat mij niet bevalt het gaat om geld ! dat staat mij zo tegen !! Ingrepen worden tweemaal gedeclareerd ! Het is vies en smerig ! Maar…….het gebeurt met goedkeuring van onze regering “k*tje rutte”die ook zo gek is op geld is doet mee !!! ik probeer het te schudden maar wie ben ik het lukt me niet !! Het lukt me echt niet !!! Ik kan ontslag krijgen !!

  22 likes
 5. Over het plan van minister Schippers van Volksgezondheid om de macht van farmaceuten in te dammen zei Gøtzsche: “Schippers wil samenwerken met Big Pharma, als gelijke partners. We moeten niet samenwerken met criminelen. We moeten het zelf gaan doen. Ze werkt binnen het oude systeem, dat kapot is.”

  Het hele binnenhof is bezaaid met criminelen, het zijn hun lakeien, lakeien van het grote geld !
  En het grote geld wordt altijd binnen gesleurd over de rug van het gewone volk, in dit geval zelfs de gezondheid en niet zelden ten koste van het leven van het gewone volk.

  21 likes
 6. Schippers luisterde en dacht: die pharmaceutische bedrijven doen het goed, ik hou me op de vlakte en ga kijken waar ik na mijn stage in de 2e kamer een vette kluif kan binnenhalen!!

  14 likes
 7. Schippers zal ook wel op de payrol van de Pharma zitten en de rest in de ziekenzorg. Er waren middelen bekend sinds 1920 die geen toegang kregen tot de geneeskunde. De alternatieve onderzoeker liggen al lang onder twee meter aarde en gebeurd nog steeds.

  15 likes
 8. “Het systeem is kapot. We worden uitgezogen en moeten af van de kapitalistische schoften aan de top.”

  Dit geldt voor alle vijf zuilen waar onze huidige maatschappij op rust.

  De journalistieke zuil (Nog maar 6 organisaties zorgen voor 90% van het nieuws en het is verworden tot ‘corporate’ staatspropaganda waar Joseph Goebbels rode oortjes van had gekregen)

  De economische zuil (Centrale banken geven uit lucht gecreëerd geld aan banken, die daarmee de beurzen naar recordhoogtes brengen en om het schip maar te laten drijven denkt men al aan geld aan burgers te geven)

  De wetenschappelijke zuil (Nature heeft al toegegeven dat meer dan 60% van het wetenschappelijk onderzoek ‘duim zuig’ werk is. Denk aan Diederik Stapel, die viel door de mand, maar er zijn vast veel meer. NASA die alleen maar liegt en bedriegt, Climategate, nutteloos onderzoek in het algemeen)

  De juridische zuil (Wetten en regels zijn er voor ‘Jan met den Pet’, vermoord je een mens, krijg je celstraf of erger, laat je hele steden van de aardbodem verdwijnen, een Nobelprijs voor de vrede. Denk ook aan Hillary Clinton of dichter bij huis aan een Joris Demmink)

  De religieuze zuil (Tja, dat deze (tax-free) zuil net zo rot tot op het bot is als de bovenstaande vier, hoef ik hier niet uit te leggen lijkt mij. Hun god weet alles, kan alles, is almachtig, maar……heeft altijd geld nodig!)

  Het wordt de hoogste tijd voor een nieuwe samenleving en het huidige zuilen systeem moet op de schop! Een algehele onderkenning van het probleem (ook wel een apocalypse/openbaring) blijft de eerste stap!
  Daarom zijn de alternatieve media ook zo belangrijk en dus ook bedreigend, want als één zuil valt, gaan de overige mee, het systeem heeft ze alle vijf nodig om te kunnen blijven bestaan!

  Ons huidige geld systeem opdoeken is de tweede stap, de volgende stappen zullen dan automatisch volgen, als dat verziekte monopoly geld is verdwenen. Leven en werken, niet voor geld, maar voor welzijn, niet alleen welzijn voor jezelf en je familie, maar voor je hele omgeving.

  Ik weet zeker dat onze huidige tijdperk over honderden jaren ‘The Neo Dark Ages” zullen worden genoemd. Maar ik heb nog steeds de stille hoop, dat ik ook de neo-renaissance mag gaan meemaken.
  ;D

  10 likes
 9. 1 / 29 maart in de 2e kamer; en daar komen jullie nu pas mee naar buiten?

  2 / Was dat dit jaar of vorig jaar?

  3 / Geef eens een link naar het verslag van die dag als je wilt.

  7 likes
 10. Hoezo zou de politiek dit probleem oplossen? Politici zijn 100procent verantwoordelijk voor deze wantoestanden. Zij hebben de planeconomie van de “zorg” ontworpen en houden hem in stand. Eerst alle markwerking uitschakelen en dan verbaasd zijn dat de prijzen uit de hand lopen. Sjongejonge.

  5 likes
 11. De Kamer gaat de alarmbellen van prof. Peter Gøtzsche negeren; zeker!
  Zie het grote plaatje.
  Alle deskundigen zijn komen opdraven om te waarschuwen tegen de megafraude door de bankiers – er wordt niks tegen ondernomen.
  Dito mbt. bannnen van het giftige glyfosaat.
  En zo gaat het steeds!

  Mbt. de Pharma, zie het grote plaatje.
  Schippers vertegenwoordigt niet de Nederlandse kiezers, maar de globalisten. Zij ligt in bed met Rockefeller, getuige haar – ongegronde- enthousiasme voor Rockefellers’ EPD.

  Dan moet je wel weten wat Rockefeller ons wil opleggen; wereldwijd. Obamacare heeft nu Hillarycare; UNIVERSAL Healthcare.
  TTIP is het vehikel dat deze ‘dokter Mengele’ praktijken legaliseert; incl. juridische onschendbaarheid voor de pillenboeren, artsen, verzekeraars – de hele keten.
  Surf zelf het web ook maar us; zoekwoorden: ‘Lock Step’, Judith Rubin, Rockefeller Foundation.
  lees, en huiver.

  Kinderen worden niet voor niets, letterlijk en figuurlijk, volgepropt met Ritalin, een amphetamine die chronische hersenschade, incl. autisme, veroorzaakt – en patienten/cliënten voor het leven!
  Een heel pakket gedragscorrigerende drugs, ligt op de tekentafel!
  Iedere zweem van zelfstandig nadenken, wordt als problematisch gedrag aangemerkt.

  Diezelfde Rockefeller Foundation (sponsor van Mengele ttv. de nazi’) ontwikkelt momenteel dodelijk virussen, dwingt ons dan ons verplicht te laten vaccineren met hun eigen (giftige) vaccins.
  Ook is het al mogelijk u zo – zonder dat u daarover wordt geinformeerd – wordt geinjecteerd met nano rfid-chip.
  Zaken die in de Kamer pertinent NIET worden besproken. (geen slapende schapen wakker maken).
  De globalisten zijn bezig met hun ‘Grote Plan’, de hele wereld een slavenkolonie.

  De Kamer babbelt bij voorkeur over bijzaken. Dat wordt sterk aangemoedigd; EN BELOOND. (the dummer, the better)

  De hoogste tijd, 5 voor 12, dat de Kamer de in TTIP opgesloten Hillary Care resoluut afwijst; de banden met de ‘Mengele-Rockefeller agenten’ doorsnijdt, en die agenten aangeeft en laat vervolgen.

  Onze gecontrolleerde media verzwijgen dit voor u, onderdeel TTIP:
  http://healthimpactnews.com/2013/supreme-court-rules-drug-companies-exempt-from-lawsuits/
  Obamacare, The Biggest Depopulation Event in US History:
  https://www.youtube.com/watch?v=hknBq1CrMow

  opm.: Exith Schippers heeft desondanks – bij herhaling – haar enthousiasme voor Obamacare benadrukt. Dat wij dat moeten overnemen . . . .

  3 likes
 12. We hebben bepaalde pillen wel nodig tegen enige ziektes..Maar waarvoor 6000%winst!!!.
  Ik snap er niks meer van.Het mag niet maar het gebeurt wel..Nou,’kvind niet dat ik nog moet afrekenen in de winkel.Als niemand het ziet mag alles..Word geleerd hier NL….Wat Rutte kan…Kunnen wij toch veeel beter..

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

De zieke mens als businessmodel: 6 dingen waarvan Big Pharma niet wil dat jij ze weet

De zieke mens als businessmodel: 6 dingen waarvan Big Pharma niet wil dat jij ze weet

Ziektekostenverzekeraar Menzis waarschuwde vorige maand dat 2020 ...

Iedere keer komt het kabinet de belofte niet na. Waarom het extraatje dat Rutte je wil geven een wassen neus is

Iedere keer komt het kabinet de belofte niet na. Waarom het extraatje dat Rutte je wil geven een wassen neus is

Het kabinet geeft al sinds 2016 aan ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.