Gezondheid

Professor haalt in Tweede Kamer hard uit naar de pillenindustrie: “We worden uitgezogen”

Help mee door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

“De farmaceutische industrie is te vergelijken met georganiseerde misdaad,” zo klonk het op 29 maart in de Tweede Kamer. Volgens professor Peter Gøtzsche van de Universiteit van Kopenhagen hebben we een heel nieuw systeem nodig.

Eind vorig jaar kwam zijn boek Dodelijke medicijnen en georganiseerde misdaad uit in Nederland. Het boek is een harde aanklacht tegen de pillenindustrie. Als je wilt weten wat het probleem is, moet je gewoon even googelen op de naam van een farmaceutisch bedrijf met daarachter het woord fraude, aldus Gøtzsche tegenover de Tweede Kamerleden.

“We kunnen de farmaceutische industrie en het door hen gesponsorde onderzoek niet vertrouwen,” zei Gøtzsche in de Tweede Kamer. Tot die conclusie komt ook Marcia Angell, die 20 jaar hoofdredacteur was van het New England Journal of Medicine.

Vele slachtoffers
Professor haalt in Tweede Kamer hard uit naar de pillenindustrie: "We worden uitgezogen"
Peter Gøtzsche

In de Tweede Kamer haalde Gøtzsche haar uitspraak aan: “Een groot deel van het klinische onderzoek is eenvoudigweg niet langer geloofwaardig.”

De farmaceutische industrie is gericht op het maken van zoveel mogelijk winst, is veel te machtig en maakt vele slachtoffers, stelt de medeoprichter van de Cochrane Collaboration. “Het systeem is kapot. We worden uitgezogen en moeten af van de kapitalistische schoften aan de top.”

Hij pleit voor een revolutie en vindt dat altruïsme in plaats van kapitalisme weer centraal moet staan. “Als je medicijnen niet kunt betalen, zou je ze gratis moeten krijgen,” zei hij. Verder wil hij dat medicijnonderzoek wordt gedaan door de publieke sector en dat alle onderzoeksgegevens openbaar worden gemaakt.

Criminelen

In het huidige systeem worden volgens Gøtzsche obscene winsten gemaakt, maar geen grote investeringen gedaan in onderzoek. “Er wordt zoveel geld verspild in dit systeem,” zei hij.

Ook in Nederland heeft de farmaceutische industrie veel macht. In ruil voor onderzoeksgeld beloven artsen om medicijnen in te kopen. Dat terwijl volgens Gøtzsche vaak de verkeerde medicijnen worden voorgeschreven, ook nog eens tegen een te hoge prijs.

Over het plan van minister Schippers van Volksgezondheid om de macht van farmaceuten in te dammen zei Gøtzsche: “Schippers wil samenwerken met Big Pharma, als gelijke partners. We moeten niet samenwerken met criminelen. We moeten het zelf gaan doen. Ze werkt binnen het oude systeem, dat kapot is.”

Boekentip: Dodelijke medicijnen

[SP]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
6 jaren geleden

Allemaal maffia!

pietje
pietje
6 jaren geleden

Ik zal deze man steunen tot het eind van mijn adem want ben het helemaal met hem eens !!! Farma industrie is een groot bedrog ! Lieve man ben het helemaal met je eens !!!Eerlijk mens zo zijn er niet veel helaas !!! Ik bewonder je ook je kracht maar kijk om je heen want er liggen altijd mensen om je heen die je dood willen dus kijk uit ! De waarheid is gevaarlijk !!

pietje
pietje
6 jaren geleden

ik werk in een ziekenhuis en zie zoveel wat mij niet bevalt het gaat om geld ! dat staat mij zo tegen !! Ingrepen worden tweemaal gedeclareerd ! Het is vies en smerig ! Maar…….het gebeurt met goedkeuring van onze regering “k*tje rutte”die ook zo gek is op geld is doet mee !!! ik probeer het te schudden maar wie ben ik het lukt me niet !! Het lukt me echt niet !!! Ik kan ontslag krijgen !!

Herman de Geus
Herman de Geus
6 jaren geleden

Ik kreeg begin deze week wegens ernstig te kort vitamine D3 800IE van mijn huisarts voorgeschreven
Op recept, 90 tabletten, dus ik naar apotheek.
Kreeg slechts 15 van de 90 tabletten met herhaalrecept voor de overigen.
Kosten voor die 15 was 13,82, wilde betalen maar dat hoefde niet want dat was voor rekening van de zorgverzekeraar.
Ofwel voor mij, want het gaat van de eigen risico af, maar dat werd niet verteld.
Maar nu komt het.
90 stuks gedeeld door 15 is 6. Dus die 90 tabletten komen dan op 82,98!

Vandaag bij de drogist 100 tabletten D3 van 1000 IE (nog sterker dus) voor 14,25 gehaald.
Van een zeer goed merk zonder chemische toevoegingen.
Je reinste oplichting!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

23
0
We lezen graag je reactie!x