Wetenschap

‘Element 115 gebruikt voor aandrijving buitenaardse ruimteschepen’

Help ons door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zweedse wetenschappers hebben het bestaan van een nieuw element bevestigd. Het element draagt voorlopig de naam ununpentium.

Circa 10 jaar geleden beweerde een groep Russische en Amerikaanse wetenschappers al dat ze element 115 hadden ontdekt, maar die bewering is nooit gecontroleerd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

In februari 2004 maakte het onderzoeksteam ununpentium door americium-243 te beschieten met calcium-48. Het maken van dit element werd bevestigd door Japanse wetenschappers en in mei 2006 door het Gezamenlijk Instituut voor Kernonderzoek.

Vingerafdruk

Wetenschappers van de Universiteit van Lund hebben nu experimenten uitgevoerd waarmee ze de vingerafdruk van het zeer zware element konden waarnemen.

Als de bevindingen worden goedgekeurd door de Internationale Unie voor Zuivere en Toegepaste Natuurkunde, krijgt het element een nieuwe naam. Ununpentium staat voor ‘één-één-vijf’.

Het element komt niet voor in de natuur. Het superzware element ontstaat wanneer een dun laagje americium met calcium-ionen wordt beschoten. Het nieuwe element dat daardoor ontstaat heeft een atoomkern met 115 protonen.

Buitenaardse ruimteschepen

Element 115 werd in 1989 onder de aandacht gebracht toen Bob Lazar, die in Area 51 gewerkt zou hebben, aangaf dat het element werd gebruikt voor de aandrijving van buitenaardse ruimteschepen.

De Amerikaanse onderzoeksjournalist George Knapp schreef na de ontdekking van het element in 2004 over de uitspraken van Lazar. In 1989 stelde Lazar dat buitenaardse schotels hun eigen zwaartekrachtveld kunnen opwekken. Dit was volgens hem mogelijk vanwege het superzware element 115. In dat jaar bestond het element nog niet. Nu wel.

Bron: Lunduniversity.lu.se, 8newsnow.com

Gerelateerd:

 

3 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
biko steve
biko steve
10 jaren geleden

Voordat er allerlei wilde theorieen over 115 en de geloofwaardigheid van Lazar ontstaan.
Er zijn dus al een hele tijd 118 geidentificeerde elementen. Er is nu alleen meer tastbaar bewijs voor 115.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_elements

Het is dus niet zo dat Lazar het over iets had wat op dat moment nog niet bestond en nu opeens wel.
Het maakt zijn verhaal nu dus niet geloofwaardiger.

T.R.Hunter
T.R.Hunter
10 jaren geleden

Het element bestond toen wel alleen was het niet vervaardigd op aarde maar zat klaarblijkelijk wel in de antigravity craft die Lazar onderzocht !

Hoaxintelligence
Hoaxintelligence
10 jaren geleden

http://www.youtube.com/watch?v=SqvnbgGPdmI vanaf 10:41
worden er vragen gesteld aan Bob over element 115.

Dondervogel
Dondervogel
10 jaren geleden

Het AD vertelt dit.http://www.ad.nl/ad/nl/4561/Wetenschap/article/detail/3499746/2013/08/28/Wetenschappers-bevestigen-bestaan-nieuw-element.dhtml En dan zeg ik NIEUW??Men wist al van het bestaan.Alleen kon men het zelf nooit produceren echter nu wel.Derhalve ben ik het met BIKO Steve eens.En als dit element als antigravity gebruikbaar is?Ununpentium (Uup) is een superzwaar scheikundig element met atoomnummer 115.Dus komen de UFO,s ons radioaktief maken?Vreemd dat een superzwaar element een voorwerp kan laten zweven/vliegen.En de know how blijkt afwezig.Dus wat is er nog waar van het verhaal Lazar?Weinig.

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x