Homepagina » Buitenland » Snowden: ‘Overheden gebruiken coronavirus om meer macht te grijpen’
snowden
Foto: Gage Skidmore CC BY-SA 2.0

Snowden: ‘Overheden gebruiken coronavirus om meer macht te grijpen’

Laat de autoriteiten de crisis niet misbruiken om meer macht te grijpen, waarschuwt de beroemde klokkenluider Edward Snowden.

Hij zei tegen Vice dat hij de noodwetten, massasurveillance en andere manieren waarop overheden burgerrechten hebben opgeschort om de pandemie te bestrijden, ziet als een verontrustende machtsgreep.

Snowden verwacht niet dat de leiders achter de machtsgreep hun nieuw verworven macht na de corona-uitbraak weer zullen opgeven.

Noodklok

Hij zei dat een pandemie voorspelbaar was, en dat wetenschappers en inlichtingendiensten al geruime tijd de noodklok luidden.

“Terwijl autoritarisme zich verspreidt en noodwetten van kracht zijn, geven we onze rechten op en daarmee de mogelijkheid om te voorkomen dat we afglijden naar een minder vrije wereld,” zei Snowden.

Onderdrukking

De klokkenluider vreest dat wereldleiders na de pandemie zullen vasthouden aan hun nieuwe macht.

“Denk je nu werkelijk dat ze – als de eerste, de tweede, de 16e coronagolf allang vergeten zijn – deze macht opgeven?” vroeg hij. “Ze bouwen een raamwerk gericht op onderdrukking.”

Bekijk het filmpje hieronder:

[Futurism]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • H.J. schreef:

  Dit is de opzet geweest, om de inwoners van de landen volledig onder controle te krijgen.

  Het gekweekte doel Corona heiligt de middelen.

  In Nederland is door het CordonSanitair, de echte Democratie allang verdwenen en nu volgt door het opzettelijk kweken van angst, is onze vrijheid verdwenen.

  Bedankt Rutte, loopjongen van de club achter gesloten deuren.

  44 likes
  • Aad schreef:

   Snowden verwacht niet dat de leiders achter de machtsgreep hun nieuw verworven macht na de corona-uitbraak weer zullen opgeven.

   In feite voel ik mij een gevangene in eigen huis die 1x per week even naar de supermarkt mag met een verplicht wagentje als een soort blok aan het been.
   Deze situatie wil men langer aanhouden, overtreders worden hoog beboet, werkers in de tuinbouw die ons eten moeten plukken omdat er geen nederlander voor is te vinden, krijgen een boete omdat ze in een bus zitten, lekker land leven we toch in.
   Als ze dan toch een reset willen, kabinet weg en opnieuw kiezen zonder uitzondering van bepaalde partijen, EU weg en nooit meer terug, levert ook nog eens veel geld op.
   Of terug naar de economische eenheid Europa, kan Engeland ook weer meedoen.

   14 likes
   • Rob schreef:

    @Aad. Er wordt al gesproken over de’1,5 meter samenleving’ waar ze over debateren. Dat is al een heel duidelijk teken dat ze de macht niet gaan opgeven en dat ze niet van plan zijn om de angstzaaierij te stoppen en de boel weer in een normaal dagelijks leven terug willen brengen. Het was al voorspelbaar dat ze niets gaan terug draaien naar het normale dagelijkse leven. De angstzaaierij gaat gewoon door en zal waarschijnlijk ook niet beëindigd worden. Veel mensen zijn er vatbaar voor maar veel ook niet. Mensen die er wel vatbaar voor zijn lopen met een boog om je heen en sommigen durven je niet eens aan te kijken.

    Ik zo me niet teveel aan die toenemende mach vasthouden. Volgens veel informatie is het nu een soort eindstrijd van een macht die uiteindelijk zelf ten onder zal gaan. We zitten in tijden van bewustzijnsverandering en dat is een bedreiging voor de macht. Volgens sommigen zijn het nu juist de machthebbers in de top die in paniek zijn en dat we daarom deze extreme machtsvertoon zien. In zekere zin is het goed want het komt steeds meer aan het daglicht terwijl het voorheen achter de schermen bleef. Iedereen die realistisch is kan het nu zien. Wie een gat graaft voor een ander, valt er uiteindelijk zelf in. En dan hoeven wij het gat straks alleen nog maar weer dicht te gooien.

    21 likes
    • jtprf schreef:

     daar zit wat in. Je kan op termijn de druk niet meer houden. Het word
     grillig onder het volk. Ik kan mij niet voorstellen dat mensen zo nog maanden
     door gaan met de naleving van ( m.i. onwettelijke ) regels en accepteert.

     9 likes
    • Havana schreef:

     Rob ik wil je heel graag geloven , maar als ze van plan zijn te vaccineren ( lees microchip) dan zie ik niet hoe ze aan het verliezen zijn… maar een verenigd volk is vele malen sterker .. wanneer het volk ongeacht afkomst , achter mekaar staat en mekaar steunt dan weet ik dat dat het einde voor die criminelen aan de top in zicht is.

     4 likes
    • Rebel Mina schreef:

     @rob……. en ieder rationeel denkend en moreelgerichte burger… hoeft dan opzich niks te vrezen, want die leeft toch al vanuit zijn goede richtlijnen. Desondanks dat tegenwoordig je privacy op het spel staat of eigenlijk al niet meer hebt :-(, houd ik wel van een wereld met “regels”… maar dan wel de juiste en voor IEDEREEN HETZELFDE 🙂 Dan pas is er een eenheid, waar ik me in kan vinden etc etc

     1 likes
 • Christien Hilgenberg schreef:

  We moeten de straat op voor het te laat is, dit is een dictatuur ze hebben ons alle vrijheden afgepakt, samen zijn we sterk, als we dit zo laten gaan zitten we straks in een volledige lockdown weg met deze regering, weg met de eu en de Cabal vrij zijn en in vrede leven met een mening daar gaat het om!!!

  24 likes
 • Willem schreef:

  Overheden gebruiken het coronavirus om meer macht te grijpen, goh dat wisten we nog niet daar moet je Snowden voor heten.
  “Laat de autoriteiten de crisis niet misbruiken om meer macht te grijpen” Nou leg dan maar eens goed uit hoe we dat zouden moeten doen, roeptoeteren kunnen we allemaal wel.

  20 likes
  • Philip schreef:

   Uiteindelijk kan je er niets aan doen, volgen of je word vervolgd!!

   Als ik hier de straat op ga en mijn zeg doe, dan word ik opgepakt en krijg ik gestoord opgeplakt en voor de rest van mijn leven in een inrichting geplaatst.

   Als ik hier de straat op ga en ik gebruik geweld tijdens het verkondigen van de waarheid, dan word ik opgepakt en krijg ik terrorist opgeplakt, voor de rest van mijn leven in de bak.

   Als mensen met miljoenen de straat op gaan, dan nog trekken die lui zich daar niets van aan, ze blijven lustig verder doen, ze zijn tenslotte door de mensen verkozen/gekozen!!

   Als de mensen het werk neer leggen om te staken, 1 week houden ze dat vol en dan janken ze om terug te mogen gaan werken, want anders is er geen eten op tafel, kunnen de rekeningen niet meer betaald worden.

   Wij zijn en blijven hoe je het ook draait en of keert, in de macht van die heren en dames achter de gordijnen.
   Heel het systeem is corrupt, wij worden gegijzeld door dat machtige geldsysteem en wees gerust, dat hebben ze allemaal goed uitgedokterd.
   Vanaf het geld systeem in voegen getreden is en dan spreek ik zelfs al over duizenden jaren geleden, wist men dat men de mensen daarmee in hun greep hadden……dat is nu eenmaal de aard van het beest!!

   Dat soort van lui gaan letterlijk over lijken om hun doel/len te bereiken, totale controle, totale heerschappij!!

   21 likes
   • Louise schreef:

    Eigenlijk gaat het vanaf 9/11 al zo , toen moesten we onze privé gegevens inleveren in strijd tegen het terrorisme , en uiteindelijk hebben we dat allemaal gedaan……Het is dus al een tijdje gaande. We hebben de euro gehad was ook zo in ons belang, de EU werd opgericht was ook zo geweldig in ons belang, nou we weten inmiddels dat ze er nog een puinhoop van maken ook. De belastingdienst heeft ook verregaande maatregelingen mogen nemen, nergens geen geld of onroerend goed zonder dat de overheid dat weet….We zijn door de nieuwe communicatie middelen overal traceerbaar …. De Democratie is weg gevaagd geen referenda meer…..
    Lastige politici worden gelijk buiten gesloten en gedemoniseerd….. Nu hebben we een pandemie van een beetje selectief Virus……Bijna allemaal blanke ouderen, waar zijn al die Afrikanen die met bootjes tegelijk aankwamen , of hoorde dat ook bij het spel.. Waar zijn al die vluchtelingenstromen in Italië en Griekenland, want juist deze mensen zijn kwetsbaar bij welke ziekte uitbraak Daan ook……Dus worden we belazerd , ja natuurlijk, maar zolang we niet met zn allen dit stoppen, blijft t wel doorgaan…….

    23 likes
   • salvar schreef:

    @philip

    we kunnen niets ?
    jawel kunnen we iets doen , alleen het probleem is dat de mensen niet een zijn.
    als we een zouden zijn dan betalen we niets meer en gaan ook niet meer werken en weet je hoelang het duurt voordat ze door de knieen gaan?
    we kunnen het beste terug naar de middel-eeuwen.
    en gezamenlijk kan je altijd eten.

    21 likes
   • Thunderbold schreef:

    Wat een duidelijke onzin, dit is een noodsituatie waar het niet om het individuele recht gaat, maar om het recht van ieder mens , loop niet eerst te roep toeteren , Dus eerst goed luisteren waarom deze maatregelen geïntroduceerd zijn , dan , als je het niet direct begrijpt erover nadenken , neutraal discusseren en dan een goed onderbouwd verhaal aanreiken, dan kunnen we samen kijken waar het wellicht voor de langere termijn de controle zucht uit de hand loopt . .

    0 likes
 • Christien Hilgenberg schreef:

  Nu de straat op voor het te laat is, straks zitten we in een volledige lockdown, we moeten onze rechten terug pakken, samen zijn we sterk dit is een staatsgreep in naam van corona dan maar een boete riskeren die ik toch nooit ga betalen, in hun hart zijn ze oerbang voor de bevolking, weg met deze regering weg met de eu en de Cabal!!

  17 likes
 • enki schreef:

  Proper f*cked zijn we zwz. De gevolgen boeien me niet. De komende jaren gaan de strijders zich scheiden van de snurkers. Wat de uitkomst voor mij ook zal zijn. Ik ben klaar.

  16 likes
 • man ó man schreef:

  Snowden komt met achterhaalde bagger en bereidt met zijn kleuternieuws de bevolking voor op wat komen gaat en wat ze mogen verwachten van de ‘nieuwe overheden’.. Snowden, Assange en zovele brengers van oud nieuws kunnen ons gestolen worden.

  Rusland is bij deze ook te wantrouwen en controleert, zoals ik vernam, de bevolking reeds met verplichte stasie apps en Vice is een gecontroleerde linkse nepzooi zender die pretendeert onafhankelijk te zijn. En wat een nep video ook, met Trump prominent erbij halen is ook weer zo’n waardeloze voorzet.

  Snowden had als klokkenluider eerder moeten komen met het bericht dat er een fake virus onderweg was waarmee machthebbers de wereldbevolking aan hun voeten willen krijgen. Hij was geloofwaardig geweest als hij dit alles eerder en haarfijn had bericht. Nu laat hij als puppet het klootjeskijkers weten dat de overheden de macht reeds hebben gegrepen en er niets meer valt te redden. Aan achteraf gejank hebben we niets.

  En dan zo’n vooraf opgenomen video afdraaien op een tv scherm en alles zwart en donker, een Rita Katz-achtige uitstraling heeft, waarmee een somber beeld van dood en ellende wordt ondersteund. De man in z’n comfortabele zetel bij de openhaard moet de indruk wekken dat wij in onze thuiszone niet meer veilig zijn en er van alles op ons afkomt?

  Vergeet niet dat het hierbij in alles gaat om de totale wereldheerschappij en daar wil iedere stinkende fascist, communist, socialist wel iets aan bijdragen.

  Las net dat Spanje de lockdown verlengt tot minimaal 11 mei. Alles moet kapot, alles moet onder de macht.

  11 likes
 • Gaston schreef:

  De vraag is, hoeveel hebben de overheden betaald aan de ontwikkelaars om het te mogen verspreiden? En hebben die landen evenveel betaald of kreeg de hoogste bieder de krachtigste exemplaren?

  8 likes
 • Elise schreef:

  En toch zit er meer achter: na totale controle. Die groep die daar niet onder valt, krijgen het van verveling ook met elkaar aan de stok.(krijgen ook te maken met zelfvernietiging op langer termijn) Zoals ik al eerder zei, mij afvraag: waarom al die technologie? De echte reden dus(buiten de controle/totale machtsovername om).
  Waarom wil men zo graag leven/plekken zoeken/creëren in de ruimte? Zou het kunnen dat de aarde zelf een periode door gaat maken, waardoor het klimaat/land gaat veranderen(land/wereld zat vroeger aan elkaar? Er veel mensen dan sowieso dood zullen gaan van honger/elkaar afmaken/doordat mensen gaan zwerven enz.
  En dat ze de dingen die nu worden gedaan geleidelijk gaan afbouwen door sturing enz. Dus ook mensen opruimen enz.

  6 likes
 • rop schreef:

  Eens in de zovele jaren hebben we een verandering nodig, die door een gebeurtenis de mensheid overvalt als landen en mensen daarin niet meer groeien dan loopt zoals nu in deze huidige moment van huidige virus gebeuren vast.
  Wereldwijd waren en zijn er conflicten op allerlei gebieden van ontevredenheid,meestal veroorzaakt door onbewust en onwetendheid,dit word nu op allerlei gebied ook afgestraft, met de vele Vele ontevredenheid heeft de mens dat zelf over zich uitgeroepen,vinger verwijzen naar een schuldigen zal ook niets oplossen ,het is niet die virus die ontevredenheid heeft veroorzaakt maar de mens zelf was voor deze virus al een ontevreden met alles om zich heen heeft het nooit zijn echte vrede gevonden,Ja vrede in het materialisme
  van het materiaal de hem een schijn vrede bracht van nooit genoeg alleen maar meer en meer groeien en groeien dit keert zich nu tegen ons op vele gebieden van inkomsten\ en dat doet AU.pijn .
  alles wat men gewend was zal zeker veranderingen ondergaan ,om de heel eenvoudige reden, men loopt vast op allerlei gebieden Van ontwikkeling, Groei en terugval is de stagnatie onder landen ,met heel veel conflicten onderling en de handeling die ze nemen was de groei eigenlijk al tot stilstand gekomen,nu met deze virus komt het nog veel meer tot stilstand ,niet dat het echt is gekomen door deze virus, maar door de sluimerende schaduw kant van het handelen van de mens zelf,alleen deze virus heeft het een zetje gegeven in deze richting en daar word dan ook gebruikt van gemaakt om veel ontevredenheid om de schaduw deze sluimerende toestand geheel aan het licht te brengen bij iedereen,iedereen vult wel wat in de regeerders ,en tot de burger toe uit een ieder zijn ontevredenheid, en vrede is ook daarom ver te zoeken, de mallemolen draait goed op het ogenblik en met een alles vermalende kracht is Angst de hooft zaak geworden.. Van vele Vele Speculaties en Noodwetten

  6 likes
 • Philip schreef:

  Apple and Google are building coronavirus tracking tech into iOS and Android
  The two companies are working together, representing most of the phones used around the world.

  https://www.cnet.com/news/apple-and-google-are-building-coronavirus-tracking-tech-into-ios-and-android/?fbclid=IwAR0bBh7RaVWDFtOttYlw8jatEe4zgfQtankxLlUKrrb_-MoYzhsasz2DD_4

  5 likes
 • Silbereye schreef:

  Bedrijven idem dito.

  1 likes
  • Sjazon schreef:

   Inderdaad, want als je weigert thuis te werken, kun je ontslagen worden. Is je huis nu een werkplek of een woning? En waarom krijg je niks vergoed voor thuiswerken? Je gebruikt immers stroom, jouw personal space enz.

   1 likes
 • Straalmans schreef:

  Alleen een totale economische instorting wereldwijd kan nog voor meer vrijheid zorgen, hoewel ik ook hierover mijn twijfels heb. Want wie gaat de voortouw nemen na een instorting? Juist, de demagogen. De mensen die hun kans zien aan de macht te komen. Laten we eerlijk zijn, het aantal mensen dat de wijsheid in pacht heeft is heel klein. Zij zullen dan ook niet zo snel geraadpleegd worden. Dus alles blijft gewoon doorgaan omdat een andere, betere, denkwijze niet naar voren komt. Het blijft dus doormodderen in een andere setting. Alleen kleine gemeenschappen maken een kans op een echt nieuwe start.

  1 likes
 • Elise schreef:

  5g wordt uitgezonden op dezelfde frequentie als de inlichtingendienst(Burum)
  Ook staat daar dat ze de gezondheidsrisico’s gaan onderzoeken.
  https://www.agconnect.nl/artikel/eindhoven-mag-beruchte-35ghz-band-voor-5g-testen

  0 likes
 • stinkt schreef:

  Had die kerel niet zijn antipsychotica moeten innemen? Hebben ze die nog steeds niet gearresteerd vanwege lekken van staatsgeheimen? Oh ja dat is waar ze kunnen hem niet vinden, en anders is er geen wet waar ze hem op kunnen straffen.

  0 likes
 • x

  Check Also

  jonge arts

  Jonge arts legt uit waarom hij tegen het coronavaccin is: ‘Dit is ongekend’

  Het pushen van het coronavaccin heeft vooral ...

  van haga

  Kijken! Van Haga laat geen spaan heel van falende coronabeleid

  Wybren van Haga, onafhankelijk Kamerlid maar ook ...

  >