Innovatie

VIDEO: Deze zweefmotor lijkt zo weggevlogen uit Star Wars

Help ons door deze informatie met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Velen zullen zich de Speeder Bike nog herinneren waarmee Luke en Leia in de film ‘Star Wars: Return of the Jedi’ door de bossen van Endor raceten.

Het Amerikaanse bedrijf Aerofex heeft een zweefmotor ontwikkeld die je met je knieën bestuurt. De bestuurder van de machine drukt met zijn gewicht tegen één van de stuurstangen, waardoor de zogeheten hoverbike van richting verandert. Volgens de fabrikant is dat een erg intuïtieve manier om het voertuig te besturen.

Tijdens een proefvlucht vloog de zweefmotor vijf meter boven de grond en haalde een snelheid van 80 kilometer per uur. Aerofex is niet geïnteresseerd in de productie van een onbemande versie. De bemande variant zou bijvoorbeeld in de land- of tuinbouw kunnen worden gebruikt.

Het bedrijf meent dat de machine een goede pakezel zou kunnen zijn in afgelegen gebieden. Hij is minder sterk dan een helikopter, maar door de ingesloten propellers – zogeheten ducted fans – wel een stuk veiliger.

Het is niet voor het eerst dat een hoverbike wordt bedacht. Het ontwerp stamt namelijk al uit de jaren zeventig. Enige tijd geleden presenteerde de Australiër Chris Malloy een luchtfiets met twee grote ventilatoren die een snelheid van 250 kilometer per uur en een hoogte van drie kilometer zou moeten halen.

[Inhabitat]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bert
Bert
8 jaren geleden

Leuk ding, maar als je de bestuurder ziet doen niet echt comfy ook wat verbruikt zo’n ding….nog werk aan de winkel

Pascal
Pascal
8 jaren geleden

Niets bijzonders toch!? Een hovercraft met een andere vorm van luchtmatras onder het het voertuig.

frans
frans
8 jaren geleden

toch maar de antizwaartekrachttechniek uit Amerika wegroven?
Heb je ok geen last dat de vruchtbare aarde wordt weggestoven.
Hebben ze de stofwolken weggepoetst.?

eNdEmiOn
eNdEmiOn
8 jaren geleden

Als je gewoon weet dat anti-zwaartekracht ed allang uitgevonden zijn blijven dit soort uitvindingen niks meer dan speeltjes.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

5
0
We lezen graag je reactie!x