Homepagina » Innovatie » VIDEO: Deze zweefmotor lijkt zo weggevlogen uit Star Wars
VIDEO: Deze zweefmotor lijkt zo weggevlogen uit Star Wars

VIDEO: Deze zweefmotor lijkt zo weggevlogen uit Star Wars

Velen zullen zich de Speeder Bike nog herinneren waarmee Luke en Leia in de film ‘Star Wars: Return of the Jedi’ door de bossen van Endor raceten.

Het Amerikaanse bedrijf Aerofex heeft een zweefmotor ontwikkeld die je met je knieën bestuurt. De bestuurder van de machine drukt met zijn gewicht tegen één van de stuurstangen, waardoor de zogeheten hoverbike van richting verandert. Volgens de fabrikant is dat een erg intuïtieve manier om het voertuig te besturen.

Tijdens een proefvlucht vloog de zweefmotor vijf meter boven de grond en haalde een snelheid van 80 kilometer per uur. Aerofex is niet geïnteresseerd in de productie van een onbemande versie. De bemande variant zou bijvoorbeeld in de land- of tuinbouw kunnen worden gebruikt.

Het bedrijf meent dat de machine een goede pakezel zou kunnen zijn in afgelegen gebieden. Hij is minder sterk dan een helikopter, maar door de ingesloten propellers – zogeheten ducted fans – wel een stuk veiliger.

Het is niet voor het eerst dat een hoverbike wordt bedacht. Het ontwerp stamt namelijk al uit de jaren zeventig. Enige tijd geleden presenteerde de Australiër Chris Malloy een luchtfiets met twee grote ventilatoren die een snelheid van 250 kilometer per uur en een hoogte van drie kilometer zou moeten halen.

[Inhabitat]


Vond je deze informatie belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

5 reacties

 1. Leuk ding, maar als je de bestuurder ziet doen niet echt comfy ook wat verbruikt zo’n ding….nog werk aan de winkel

  4 likes
 2. Niets bijzonders toch!? Een hovercraft met een andere vorm van luchtmatras onder het het voertuig.

  4 likes
 3. toch maar de antizwaartekrachttechniek uit Amerika wegroven?
  Heb je ok geen last dat de vruchtbare aarde wordt weggestoven.
  Hebben ze de stofwolken weggepoetst.?

  3 likes
 4. Als je gewoon weet dat anti-zwaartekracht ed allang uitgevonden zijn blijven dit soort uitvindingen niks meer dan speeltjes.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Mysterie wordt steeds groter: wie zijn toch die 'onbekende individuen' die legerofficieren opdracht geven om UFO-bewijs te vernietigen?

Mysterie wordt steeds groter: wie zijn toch die ‘onbekende individuen’ die legerofficieren opdracht geven om UFO-bewijs te vernietigen?

In 2004 kwamen Amerikaanse straaljagerpiloten die waren ...

Twee vissers werden ontvoerd door aliens zonder benen. Getuigen verbreken na 45 jaar stilte

Twee vissers werden ontvoerd door aliens zonder benen. Getuigen verbreken na 45 jaar stilte

Twee mannen uit de Amerikaanse stad Pascagoula ...