Binnenland

Spoeddebat aangevraagd over buitensporig politiegeweld op Malieveld: ‘Burgemeester meet met twee maten’

Help door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

We veroordelen geweld ten stelligste, maar wij ontvangen signalen over buitensporig politiegeweld en balen van een burgemeester die met twee maten meet, aldus Richard de Mos, fractievoorzitter van Groep de Mos/Hart voor Den Haag. Hij wil een spoeddebat in de Haagse gemeenteraad over de coronademonstratie op het Malieveld.

Hij wees erop dat een betoger tot drie keer toe keihard geslagen is, dat er beelden zijn waarop een politiebusje op mensen inrijdt, dat ouderen onnodig hard zijn aangepakt, dat de grootste kroegbaas van Nederland – die ook is opgepakt – niets snapt van het machtsvertoon van de politie, en dat onschuldige mensen zijn ingesloten en geen kant op konden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

De Mos, die zich eerder dit jaar kandidaat stelde als burgemeester van Den Haag, heeft naar eigen zeggen grote moeite met de willekeur waarmee de burgemeester demonstraties wel of niet toestaat. “De burgemeester liet twee keer in korte tijd een Black Lives Matter-demo wel toe, maar verbood demonstraties tegen de coronamaatregelen. Hij had of beide demo’s moeten verbieden of beide moeten faciliteren.”


“In de media is zondag gesteld dat men alsnog mocht demonstreren, terwijl de organisatie stelt dat er met hen geen contact is geweest,” zei De Mos. Hij wil hierover opheldering in het spoeddebat.


[Hart voor Den Haag]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
3 jaren geleden

Op 1 juli is Remkes toch weg, zal hem een zorg zijn, dan gaat hij weer lekker verder met zijn stikstof leugens, we komen nooit van die bagger af.

Edward
Edward
3 jaren geleden

Heel goed dat er een spoeddebat komt ! De verantwoordelijke bestuurders moeten zich verantwoorden voor dit schandelijke optreden en nog beter moet deze VVD geweldsburgemeester per direct zijn biezen pakken.

Marcel
Marcel
3 jaren geleden

Goed om te zien dat er nog aardig wat mensen naar den haag kwamen.
Echt sneu om te zien hoe we behandeld zijn, kinderen waren erbij, ouderen worden mishandeld.
Er gingen al berichten rond in de media dat er een grimmige sfeer was en het mailieveld overgenomen was terwijl alles heel vredig verliep.De sfeer was goed, totdat de politie het zelf verpestte.
Ik ben normaal niet van telefoons, het filmen van Jan en alleman.. Maar het is maar goed dat dit allemaal zoveel gefilmd is, zodat de waarheid boven komt.
Laat het optreden van de politie en de gemeente den haag een extra zetje geven aan de mensen die twijfelden?
Kom allemaal naar elke demonstratie m.b.t. dit onderwerp
Tot ziens bij de volgende keer?

H.J.
H.J.
3 jaren geleden

Inderdaad, als wandelaar tijdens de wandelingen van de Gele Hesjes, de politie meegemaakt in Rotterdam / Den Haag en Maastricht en is mij de agressieve benadering van de politie in Den Haag bijgebleven.
Op bv 29 December rondom het Binnenhof moest er iets gebeuren, HEEL veel politie met paarden en volledig in gevechtsuitrusting, wachtend op een moment en dat kwam toen een aantal jongetjes met opgeschoren haartjes in gewone kleding wat vuurwerk af staken en toen was het hek van de dam.
In Rotterdam stond de wijkagent het verkeer te regelen bij de Erasmusbrug en kreeg van alle lopers hiervoor een duimpje omhoog.
In Maastricht was het gewoon ouwe jongens krentenbrood.

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x