Homepagina » Binnenland » Spoeddebat aangevraagd over buitensporig politiegeweld op Malieveld: ‘Burgemeester meet met twee maten’
spoeddebat
Foto: Groep de Mos CC BY-SA 4.0

Spoeddebat aangevraagd over buitensporig politiegeweld op Malieveld: ‘Burgemeester meet met twee maten’

We veroordelen geweld ten stelligste, maar wij ontvangen signalen over buitensporig politiegeweld en balen van een burgemeester die met twee maten meet, aldus Richard de Mos, fractievoorzitter van Groep de Mos/Hart voor Den Haag. Hij wil een spoeddebat in de Haagse gemeenteraad over de coronademonstratie op het Malieveld.

Hij wees erop dat een betoger tot drie keer toe keihard geslagen is, dat er beelden zijn waarop een politiebusje op mensen inrijdt, dat ouderen onnodig hard zijn aangepakt, dat de grootste kroegbaas van Nederland – die ook is opgepakt – niets snapt van het machtsvertoon van de politie, en dat onschuldige mensen zijn ingesloten en geen kant op konden.

De Mos, die zich eerder dit jaar kandidaat stelde als burgemeester van Den Haag, heeft naar eigen zeggen grote moeite met de willekeur waarmee de burgemeester demonstraties wel of niet toestaat. “De burgemeester liet twee keer in korte tijd een Black Lives Matter-demo wel toe, maar verbood demonstraties tegen de coronamaatregelen. Hij had of beide demo’s moeten verbieden of beide moeten faciliteren.”


“In de media is zondag gesteld dat men alsnog mocht demonstreren, terwijl de organisatie stelt dat er met hen geen contact is geweest,” zei De Mos. Hij wil hierover opheldering in het spoeddebat.


[Hart voor Den Haag]

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
5 maanden geleden

Op 1 juli is Remkes toch weg, zal hem een zorg zijn, dan gaat hij weer lekker verder met zijn stikstof leugens, we komen nooit van die bagger af.

André
André
Reactie op  Willem
5 maanden geleden

baantjescarroussel…

Edward
Edward
5 maanden geleden

Heel goed dat er een spoeddebat komt ! De verantwoordelijke bestuurders moeten zich verantwoorden voor dit schandelijke optreden en nog beter moet deze VVD geweldsburgemeester per direct zijn biezen pakken.

Brickshooter
Brickshooter
Reactie op  Edward
5 maanden geleden

Ha spoeddebat m’n reet. Hoe vaak hebben we die al niet gehad, heeft nog nooit iets positiefs uitgehaald. Is ook niet meer dan “wij van wc eend…”

Wanneer gaan we nu eens eindelijk naar een staat van anarchie (en nee dat is heel iets anders dan chaos) toe?

Rob
Rob
Reactie op  Edward
5 maanden geleden

De Mos heeft zelf ook nogal een verleden van leugens en misstanden. Kijk alleen al eens naar zijn gezicht op de foto. Dat zegt al genoeg. Voor wat ik gelezen heb heeft hij gelogen over zijn ‘lerarenverleden’. Hij zou leraar zijn geweest op een school in een achterstandswijk. Dat is blijkbaar een leugen. Hij had niet gezegd dat hij een opleiding filosofie had gedaan, en nog aardig hooggeschoold ook als ik het me goed herinner. Daarnaast is hij door Wilders, o.a. door die leugen, uit de PVV gezet. Later is hij een aantal keren vanwege misstanden teruggetrokken geweest en komt hij gewoon weer terug op een andere positie. Komt dat niet (heel erg) bekend voor? Hij is ook van diverse corrupte handelingen verdacht geweest. Alle ingrediënten van een politicus zitten erin, ook bij De Mos.

Marcel
Marcel
5 maanden geleden

Goed om te zien dat er nog aardig wat mensen naar den haag kwamen.
Echt sneu om te zien hoe we behandeld zijn, kinderen waren erbij, ouderen worden mishandeld.
Er gingen al berichten rond in de media dat er een grimmige sfeer was en het mailieveld overgenomen was terwijl alles heel vredig verliep.De sfeer was goed, totdat de politie het zelf verpestte.
Ik ben normaal niet van telefoons, het filmen van Jan en alleman.. Maar het is maar goed dat dit allemaal zoveel gefilmd is, zodat de waarheid boven komt.
Laat het optreden van de politie en de gemeente den haag een extra zetje geven aan de mensen die twijfelden🙏
Kom allemaal naar elke demonstratie m.b.t. dit onderwerp
Tot ziens bij de volgende keer💪

www.texsaloon.nl
www.texsaloon.nl
Reactie op  Marcel
5 maanden geleden
H.J.
H.J.
5 maanden geleden

Inderdaad, als wandelaar tijdens de wandelingen van de Gele Hesjes, de politie meegemaakt in Rotterdam / Den Haag en Maastricht en is mij de agressieve benadering van de politie in Den Haag bijgebleven.
Op bv 29 December rondom het Binnenhof moest er iets gebeuren, HEEL veel politie met paarden en volledig in gevechtsuitrusting, wachtend op een moment en dat kwam toen een aantal jongetjes met opgeschoren haartjes in gewone kleding wat vuurwerk af staken en toen was het hek van de dam.
In Rotterdam stond de wijkagent het verkeer te regelen bij de Erasmusbrug en kreeg van alle lopers hiervoor een duimpje omhoog.
In Maastricht was het gewoon ouwe jongens krentenbrood.

Brickshooter
Brickshooter
5 maanden geleden

Klik ook vooral door naar die twitter video’s. Man wat een criminele bende daar bij de politie. Hoewel dat niks nieuws is, dat had ik als kind al door dat die lui die bij de politie worden aangenomen hetzelfde type mensen zijn als die in (andere) criminele organisaties.

Der Stef
Der Stef
Reactie op  Brickshooter
5 maanden geleden

Om bij de politie te werken moet je wel niet goed bij je hoofd zijn .
Denkende mensen hebben daar geen plaats !

exegese
exegese
Reactie op  Brickshooter
5 maanden geleden

Precies @Brickshooter, als je je hier voor leent als politieman zegt dat al genoeg over jou als persoon, hoe je in het leven staat. Befehl ist befehl, daar kun je heerlijk achter schuilen na je wandaden.

salvar
salvar
5 maanden geleden

wordt er misselijk van.

d1rty
d1rty
5 maanden geleden
John
John
5 maanden geleden

Natuurlijk DIVERSE supporters VAN verschillende clubs, zou ik ook zeggen dan is er namelijk geen een club aan te wijzen die aangesproken kan worden. gelukkig zijn er voldoende beelden.

Welkom in Hong Kong aan de Noordzee.

Willem
Willem
5 maanden geleden

Typisch,

“Zorgmedewerkers die dit jaar door overwerk meer verdienen dan zij vooraf bij de Belastingdienst hebben opgegeven, lopen het risico dat zij hun toeslagen voor bijvoorbeeld huur, zorg of kinderopvang moeten terugbetalen. Uitzonderingen zijn niet mogelijk, meldt verantwoordelijk staatssecretaris Alexandra van Huffelen. De SP-Kamerleden Renske Leijten en Maarten Hijink hadden Van Huffelen gevraagd of dit jaar een uitzondering mogelijk is voor mensen in cruciale beroepen die door de uitbraak van het coronavirus veel meer uren hebben gedraaid dan anders. De staatssecretaris heeft daarnaar gekeken en concludeert dat dit niet kan.” (Bron: Omroep Brabant)

Ook typisch,
WHO waarschuwt: pandemie neemt niet af, maar versnelt

Het feit dat diverse landen de strijd tegen het coronavirus onder controle lijken te hebben, betekent niet dat het virus al bijna de wereld uit is. Op wereldvlak neemt de pandemie nog helemaal niet af, maar blijft ze juist versnellen, zo waarschuwt de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO). (Bron: Volkskrant)

En wat valt er anders te verwachten,

https://www.omroepwest.nl/nieuws/4064110/Politiebond-verdedigt-optreden-tijdens-uit-de-hand-gelopen-demonstratie

Ben wel aangenaam verrast door de Koninklijke Horeca welke ik al zeker 40 mails heb gestuurd en al zeker 7 keer telefonisch contact mee heb gehad, ze ondernemen eindelijk aktie, beetje laat maar beter laat dan nooit.

Hebben jullie Rutte gisteren horen zeggen die 1,5 meter gaat niet weg want dat is de reden dat we weinig besmettingen hebben? Het liegen is hem met de paplepel ingegoten, het is wanstaltig, het is beneden alle peil, het is echt waanzin.

x

Check Also

koopmans

Marion Koopmans geeft toe: coronatest ‘toont geen besmettingen aan’

Marion Koopmans van het Outbreak Management Team ...

arts

Arts op Museumplein: ‘Onze vrijheid van meningsuiting staat onder grote druk’

Veel mensen hebben zaterdagavond deelgenomen aan een ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

21
0
We lezen graag je reactie!x