Buitenland

Leest u mee, Halsema? Israëlisch Hooggerechtshof: afstand handhaven tijdens protesten is illegaal

Help mee door dit met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het handhaven van afstandsregels bij protesten tijdens de coronapandemie is illegaal, zo heeft het Israëlische Hooggerechtshof zondag geoordeeld. Alle boetes die zijn uitgedeeld aan demonstranten omdat ze te weinig afstand van elkaar hielden, worden verscheurd, schrijft The Jerusalem Post.

In Israël is een noodwet aangenomen die het mogelijk maakt om het recht op demonstratie te beperken. Verschillende burgerorganisaties deden hierover hun beklag bij de rechter. “Het Hooggerechtshof heeft de vrijheid van demonstratie en de vrijheid van meningsuiting van de Israëlische burgers, die de ziel van de democratie vormen, opnieuw verdedigd,” zei directeur Eliad Shraga van de Movement for Quality Government, één van de organisaties.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Deze rechten moeten worden beschermd, vooral gedurende crises waarin de democratie wordt aangevallen door entiteiten met dubbele petten,” voegde hij toe.

Grote overwinning

Tamar Zandberg, fractievoorzitter van de Meretz-partij, noemde het vonnis een ‘grote overwinning voor de vrijheid van meningsuiting en demonstratie’. “Geen enkele democratie mag de wet gebruiken om de stem van het volk te smoren,” zei ze.

Elke keer als er een protest werd georganiseerd tegen het beleid van premier Netanyahu, legde de overheid beperkingen op en werd er een noodtoestand afgekondigd. In Nederland gebeurde de afgelopen maanden vaak iets soortgelijks. Zo werd het Museumplein bijna iedere zondag door de gemeente aangewezen als veiligheidsrisicogebied.

Excuus

Journalist Arnold Karskens verklaarde daarnaast dat livestreams tijdens de demonstraties op het Museumplein werden gejammed. Ook werd hij afgevoerd in de politiebus terwijl hij beschikte over een politieperskaart. Men wil niet dat het Nederlandse volk ziet dat er zoveel mensen zijn die demonstreren tegen het coronabeleid, aldus Karskens.

Gewetensbezwaarde politieagenten hebben bovendien bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie verklaard dat de anderhalvemeterregel door de politie als excuus wordt gebruikt om te kunnen ingrijpen, omdat het voor de betogers vrijwel onmogelijk is om 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

4.9 88 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

57 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vlinder
Vlinder
3 jaren geleden

Halsema kan blijkbaar niet lezen ,anders had ze wel geweten wat onze rechten zijn.

ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

In Israël is er dan gelukkig een belangrijke overwinning geboekt maar de strijd is nog lang niet gestreden tegen de Cabal.

Wat gaan de Nederlandse Rechters doen? Tot nu toe hebben zij (uiteindelijk) een ruggengraat getoond van een weekdier.

Er zijn behoorlijk wat zaken op komst, veelal gevoerd door viruswaarheid.
Omstreeks 15 april:
1) hoger beroep inzake de PCR test

2) hoger beroep inzake de gedwongen invasieve PCR test afname om terug te keren naar je woonland Nederland. De betrokkene zit nog steeds in Israël in ballingschap terwijl de eerste aanleg begin januari was en een hoger beroep pas halverwege april kan plaatsvinden terwijl de staat dit binnen 4 uren kan regelen voor dezelfde dag nog.

3) Er komt nog een bodemprocedure aan met een voorlopige voorziening met betrekking tot alle coronatotalitarisme.

4) Er volgt binnenkort een nieuwe kort geding ten aanzien van de avondklok.

5) en nog veel meer.

Kortom: het wordt de komende tijd feest in de rechtszaal.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

Mijn vraag is waarom luistert men naar stelletjes criminelen in Den Haag ??? Beseffen jullie allemaal dat deze mensen jullie allemaal wil uitroeien ?? …..

Gezinusk
Gezinusk
3 jaren geleden

Bijkomstig voordeel aangaande Israël is dat de meesten inwoners in drie maanden tijd gevaccineerd werden. Daarvoor waren het aantal besmettingsgevallen problematisch met name in de orthodoxe religieuze wijken liep het uit de hand, omdat ze daar van menig waren dat JHWH, God hun tegen het virus zou beschermen. Een situatie ongeveer vergelijkend met Urk, Staphorst, Bunschoten – Spakenburg hier etc..

Mooi voor de Israëlische bevolking dat het hooggerechtshof ze in het gelijk stelt. De situatie leent zich ervoor. Ik denk dat ze daar een half jaar geleden geen gelijk hadden gekregen gezien situatie toen destijds. 

Enfin, in Engeland gooien ze binnenkort ook de boel weer open. Ook mede dankzij het snelle handelen van het vaccinatiebeleid voor wie het wilde hebben.

Wat dat aangaat is het diep triest wat hier in Nederland gebeurt. Voor de meeste mensen begint het gewoon te lang te duren terwijl er in verhouding maar een paar vaccins op de planken liggen.

En hoe zit ondertussen met de EMU te Brussel aangaande goedkeuring Spoetnik V vaccin?? Destijds hoorde ik dat ze ongeveer 3 a 4 week nodig hadden om het vaccin op betrouwbaarheid te testen, nou die tijd zit er al op. Maar je hoort er helemaal niks van terwijl Rusland 100 miljoen vaccins aan de EU kan leveren.

Ik begin zo’n flauw idee te krijgen dat ze in Brussel doodsbang zijn dat straks Europeanen Poetin en Russen bedanken voor het Spoetnik vaccin waardoor de boel weer snel open kon. Het zou zo maar eens een Brussels doomscenario kunnen zijn. Laten ze ons liever wachten op westerse vaccins die maar niet in voldoende mate aangeleverd worden.

Back to top button
57
0
We lezen graag je reactie!x