Binnenland

Voormalig NOS-directeur fileert de NOS: ‘Het is niet te geloven wat er in Nederland gebeurt’

Help anderen door dit met kennissen op je socials te delen!

Het NOS Journaal behoort kritisch te zijn, hoort meerdere invalshoeken te belichten en moet de machthebbers kritisch volgen – vooral de politiek in Den Haag. Dat zei voormalig NOS-directeur Bauke Geersing in de studio van Blckbx.

In het stikstofdossier houdt de NOS de lijn van het kabinet aan. “Ik ben daar verbaasd over,” zei Geersing, die toevoegde dat stikstof ‘een gemaakt probleem is’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Er wordt nu een eenzijdig verhaal verteld

In mijn tijd waren er geen grenzen, je moest kritisch zijn, je moest dwarsdenken, je moest vragen stellen die anderen niet durfden te [stellen]. Wij zijn publieke omroep, wij zijn niet afhankelijk van commerciële inkomsten, hoge kijkcijfers zijn niet de doelstelling, bij ons is de doelstelling: wij stellen kritische vragen, wij zijn dwarsdenkers en wij hebben de plicht om de Nederlanders de waarheid te vertellen, aldus de voormalig NOS-directeur.

“En dat gebeurt nu dus niet,” benadrukte hij. “Er wordt nu een eenzijdig verhaal verteld.”

De werkelijkheid moet op tafel

Hij zei verder dat op de redactie van de NOS een ‘hoofd klimaat’ zit. Die staat aan de kant van de klimaatalarmisten.

“Als het hoofd van de klimaatsectie een dergelijk vooringenomen standpunt inneemt, dan kijken die mensen van die afdeling wel uit dat ze onderwerpen aandragen die haar niet bevallen.”

“Het is niet te geloven wat er in Nederland gebeurt. Ik ben daar verbaasd over,” zei Geersing. “Dit kan niet. De werkelijkheid moet op tafel.”

4.8 152 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

76 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman R
Herman R
1 jaar geleden

Hebben t interview gezien & gehoord. 🤔Zijn t helemaal 1s met Bauke! 🤝 De media = verworden tot ‘corona- & Oekraïnekoek’ foute interviews & g1 sterk journaille. Kijk maar naar de pc van Mark Rutte: de journalisten🥱 durven de man niet aan te pakken! De lafaards🙈

jessie nameles
jessie nameles
1 jaar geleden

ben nergens meer verbaast over. je hoeft niet veel onderzoek te doen om de leugens van de M S M te zien…

Jeroen
Jeroen
1 jaar geleden

Ik heb het interview met het bord op schoot zitten kijken. Al nostalgisch om weer goeie televisie te zien, ook al moest ik daarvoor een oude MacMini via HDMI op mijn TV aansluiten.

En wat Geersing te zeggen had, daar viel maar weinig tegenin te brengen.Je proeft duidelijk een angstcultuur in de MSM. Volgens mij willen de MSM reporters wel, maar mogen ze gewoon niet en zijn ze bang voor hun carrière. Wel ironisch hoe de NOS dat bij andere bedrijven waar een angstcultuur heerste wel aan de kaak durfde te stellen. Een beetje pot verwijt de ketel, moet ik nu constateren.

B.watervogel
B.watervogel
1 jaar geleden

De msm zijn de grootste veroorzakers van alle ellende die nou in de wereld plaats vind. Ze liegen bedriegen alles en iedereen. Elke minuut dat dit tuig, de hoernalisten presentatoren het voor het zeggen hebben, vallen er tientallen of vele meer doden, word de armoede en honger en alle ellende steeds groter, elke minuut. Ze moeten gestopt worden en veroordeeld. Er moeten weer eerlijke en goede journalisten voor in de plaats komen die niet voor het grote geld maar voor hun vak gaan. We moeten die msm eerst wegvagen, misschien te beginnen in Hilversum, dat lijkt mij het beste wat we kunnen doen.

Back to top button
76
0
We lezen graag je reactie!x