Binnenland

Is er sprake van indoctrinatie in het onderwijs? Opinieblad analyseert 41 schoolboeken en komt tot de volgende slotsom

Help door dit artikel met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet en voorzitter van de Voortgezet Onderwijs-raad Paul Rosenmöller discussieerden onlangs over linkse indoctrinatie in het onderwijs.

HP/De Tijd besloot de proef op de som te nemen en onderwierp 41 schoolboeken aan een kritisch onderzoek.

Het gaat om boeken die momenteel op het vmbo, de havo en het vwo worden gebruikt bij vakken als aardrijkskunde, geschiedenis en maatschappijleer.

Geloofsartikelen van linkse snit

Wat blijkt? Schoolboeken wemelen van de politiek correcte standpunten. Het bleek niet moeilijk om een rode lijn te ontdekken in de eenzijdige manier waarop schoolboeken diverse thema’s behandelen.

Het milieu wordt in de schoolboeken vaak voorgesteld als slachtoffer van oliemaatschappijen, ‘zwakke groepen’ als boksbal van rechtse politici, immigratie als non-probleem en de multiculturele samenleving als paradijs.

“Stuk voor stuk geloofsartikelen van linkse snit,” constateerde redacteur Roelof Bouwman.

Musea

“Ook onderwerpen als de derde wereld en media worden dikwijls volgens het politiek correcte stramien behandeld,” klonk het.

Hij merkte op dat middelbare scholen geen musea horen te zijn waar het linkse levensgevoel uit de jaren zestig en zeventig wordt tentoongesteld.

De eerstvolgende politieke discussie over schoolboeken moet volgens hem om die reden niet alleen gaan over de hoge aanschafprijzen ervan, maar ook over wat erin staat.

Natuurlijke oorsprong

Over het klimaat staat bijvoorbeeld in de boekjes:

“Oliemaatschappijen stoten veel broeikasgas uit. Daardoor zijn ze de grote veroorzakers van de opwarming van de aarde. De producten die ze maken, zoals benzine, diesel en kerosine, zijn ook veroorzakers van het broeikaseffect. Dat gaat dus dubbelop. En wie betaalt straks de schade? (–) Shell doet net alsof het veel doet aan duurzame energie. Maar dat is niet waar.” (Wereldwijs, aardrijkskunde)

Hans Labohm, expert reviewer van het VN-klimaatpanel IPCC schreef echter in dagblad Trouw dat het belangrijkste broeikasgas waterdamp is.

Hij merkte verder op dat van de CO2-uitstoot slechts vier procent veroorzaakt wordt door de mens en dat de rest van natuurlijke oorsprong is.

[HP/De Tijd]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ekseegese
ekseegese
4 jaren geleden

We worden van de wieg tot het graf bedolven onder de leugens. Dat is hard nodig om de mensheid ondergedompeld te houden in ellende teneinde hen weg te houden van soevereine zelfstandigheid en afhankelijk te houden van een criminele overheid. Dat is hun doel.

Christgalactic
Christgalactic
4 jaren geleden

Persoonlijkheid wordt ondermijnt en gedomineerd. Daarbij wordt in veel gevallen de persoonlijke levenssfeer geschonden.

Vandaar dat bezetenheid niet weg te denken is bij veel kinderen en natuurlijk ook volwassenen. Pastorale werking in scholen is dan ook op zijn plaats. Maar iedereen weet dat overheden en machten dit niet willen. Consumeren en geconsumeerd worden is eerder hun vocabulaire.
Ook rekent men liever af dan echt werk te geven; of offert men het figuurlijk lam voor hun persoonlijke welvaart.
Ik spreek uit ervaring, sta en stond zelf al ettelijke jaren in de onderwijssector.

Namaste

René van Zalk
René van Zalk
4 jaren geleden

Als schoolkinderen moeten leren bidden in de moskee kun je idd spreken van indoctrinatie.

Wim
Wim
4 jaren geleden

Ja net over die nieuwe film Rêbêd, nu pas hoor ik dat.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

6
0
We lezen graag je reactie!x