Natuur en Milieu

Steeds meer professoren en wetenschappers ontslagen om klimaatkritiek. Waar gaat het naartoe?

Help mee door dit met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Deze maand is het precies 10 jaar geleden dat climategate uitbrak, de ‘WikiLeaks’ van de klimaatwereld.

Duizenden e-mails van prominente klimaatwetenschappers werden door een hacker op het web gezet.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De e-mails tonen geen fraai verhaal. Wetenschapsjournalist Marcel Crok zat middenin deze affaire. Eén van de e-mails gaat zelfs over zijn artikel over de hockeystick.

Nog onverdraagzamer

Vandaag blikt Crok terug op de affaire en vraagt hij zich hardop af wat de (klimaat)wereld geleerd heeft van climategate.

Helaas niet al te veel, aldus Crok, die stelt dat het academische klimaat zelfs nog onverdraagzamer is geworden richting wetenschappers met kritiek op het klimaatverhaal.

Met zijn dit jaar opgerichte stichting CLINTEL organiseert Crok deze maand lezingen van twee buitenlandse onderzoekers die (toevallig) beiden ontslagen zijn vanwege hun kritiek op het werk van collega’s.

Great Barrier Reef

De eerste was Peter Ridd, koraalonderzoeker, die stelt dat het prima gaat met het Great Barrier Reef.

Ridd bekritiseerde collega’s die stelden dat het rif ten dode is opgeschreven vanwege onder andere klimaatverandering en werd daarom ontslagen. Hij sprak twee weken geleden over de kwestie in Leiden.

IJsbeer

Dit weekend, 16 en 17 november, geeft de Canadese biologe Susan Crockford lezingen in respectievelijk Almere en Blijdorp.

Ook Crockford werd ontslagen bij haar universiteit, in haar geval omdat ze stelt dat de ijsbeer vooralsnog prima kan omgaan met de afname aan zeeijs op de Noordpool.

Bekijk de video hieronder:

[Café Weltschmerz]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
4 jaren geleden

Het zijn in ieder geval tekenen aan de wand dat we verzeild zijn geraakt in een nog gekkere samenleving dan het al was, nu veel kwaadaardiger dan in vroeger jaren. De opzet iedereen monddood te maken op de fascisten (links en de asiel industrie) na is goed gelukt. Dit zal uiteindelijk (binnen niet al te lange tijd) ontaarden in een complete oorlog.

exegese
exegese
4 jaren geleden

Kortom : De klimaatmodellen waar het hel waanzinnige klimaatbeleid op gestoeld is wijkt al tal van jaren sterk af van de metingen, maar dat mogen wij niet weten, het Great Barrier Reef, wat door klimaatverandering op het punt zou staan te verdwijnen doet het in werkelijkheid bijzonder goed, maar dat mogen wij niet weten. De ijsberen zouden door klimaatverandering op uitsterven staan, in werkelijkheid zijn zij in aantal zodanig toegenomen dat het zelfs problematisch wordt, maar dat mogen wij niet weten. De temperatuur, de overstromingen, de orkanen zijn de laatste honderd jaar niet toegenomen maar altijd nagenoeg hetzelfde geweest, maar dat mogen wij niet weten. wat wij wel mogen vernemen zijn de leugens die ten gunste zijn voor hun verdienmodel ten koste van de mensen die de centen met noeste arbeid moeten verdienen. Allemaal smerige leugens dus weer. Alles is wederom precies andersom gepresenteerd dan de werkelijkheid is, dat is immers wat satan altijd doet !!!

rop
rop
4 jaren geleden

Het is het klimaat niet die veranderd, het is het menselijke klimaat de discussies en de speculaties die steeds maar weer aan veranderingen onderhevig zijn ..zij vullen het klimaat in ,,het invullen ervan veranderd het klimaat zelf niet ,,de aarde zelf heeft een perfect en geolied systeem,het is de klimaat gekte van de wetenschappers die zeggen het te weten ,maar weten in eigenlijk helemaal niks, dat bewijst ook wel de vele tegenspraken, de inhoud ervan is gebaseerd op veronderstellingen, deze on-onderbouwende schijfinstellingen is gefundameert op het verschijnsel klimaat die nu zijn gezicht van schijnt het veranderingen laat zien,de Natuur lijkt te veranderen door dat er nu op het ogenschijnlijke meer extreme ,zoals we het benoemen het Weer-klimaat veranderd,maar dat is al vele malen reeds eerder gebeurt,dus zo vreemd is het niet,maar men gebruikt het om in het menselijke gedrag tegenover de natuur en meer bewuster met energie om te gaan ,dat is de discussie ervan om zo tot een beter begrip te komen omtrent het klimaat, het is de weg van een schoner energie die eigenlijk opgewekt word door de natuur en die spreekt tot ons mens-zijn,het is een verandering waarin de natuur de mens wekt omdat er nu zoveel mogelijkheden aanwezig zijn om energie beter te verdelen onder het mens-zijn. de Natuur spreekt altijd al ,maar omdat men de natuur niet echt te doorgronden is,zijn er wetenschappers die het onderzoeken die onderzoekers, die zijn helemaal soms tegendraads bezig, zij weten het gewoon niet ,dat bewijst ook een tegendraads gedrag onder elkaar. dat zegt al genoeg dat zij het het echt Weten, en baseren het met tegenstellingen van elkaar ,en Een zegt Sus en de Ander zegt Dat , is dat WETENSCHAP..Ze weten niet eens echt hoe het in elkaar steekt,DE natuur weet zn weg Wel, alleen dat ontbreekt de Wetenschap.

exegese
exegese
4 jaren geleden

Hier nog meer tekst en uitleg over de totale waanzin van gigantische bomenkap ook hier in Nederland, van bosverbranding in naam van het klimaat. Totale waanzin ten top, zakkenvullerij ten koste van de natuur, ten koste van de mensen, ten koste van het klimaat :

https://www.youtube.com/watch?time_continue=430&v=bU0fVlFM3jg&feature=emb_logo

Hoe lang komt Den Haag hier nog mee weg ??????

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x