Homepagina » Natuur en Milieu » Steeds meer professoren en wetenschappers ontslagen om klimaatkritiek. Waar gaat het naartoe?
Steeds meer professoren en wetenschappers ontslagen om klimaatkritiek. Waar gaat het naartoe?

Steeds meer professoren en wetenschappers ontslagen om klimaatkritiek. Waar gaat het naartoe?

Deze maand is het precies 10 jaar geleden dat climategate uitbrak, de ‘WikiLeaks’ van de klimaatwereld.

Duizenden e-mails van prominente klimaatwetenschappers werden door een hacker op het web gezet.

De e-mails tonen geen fraai verhaal. Wetenschapsjournalist Marcel Crok zat middenin deze affaire. Eén van de e-mails gaat zelfs over zijn artikel over de hockeystick.

Nog onverdraagzamer

Vandaag blikt Crok terug op de affaire en vraagt hij zich hardop af wat de (klimaat)wereld geleerd heeft van climategate.

Helaas niet al te veel, aldus Crok, die stelt dat het academische klimaat zelfs nog onverdraagzamer is geworden richting wetenschappers met kritiek op het klimaatverhaal.

Met zijn dit jaar opgerichte stichting CLINTEL organiseert Crok deze maand lezingen van twee buitenlandse onderzoekers die (toevallig) beiden ontslagen zijn vanwege hun kritiek op het werk van collega’s.

Great Barrier Reef

De eerste was Peter Ridd, koraalonderzoeker, die stelt dat het prima gaat met het Great Barrier Reef.

Ridd bekritiseerde collega’s die stelden dat het rif ten dode is opgeschreven vanwege onder andere klimaatverandering en werd daarom ontslagen. Hij sprak twee weken geleden over de kwestie in Leiden.

IJsbeer

Dit weekend, 16 en 17 november, geeft de Canadese biologe Susan Crockford lezingen in respectievelijk Almere en Blijdorp.

Ook Crockford werd ontslagen bij haar universiteit, in haar geval omdat ze stelt dat de ijsbeer vooralsnog prima kan omgaan met de afname aan zeeijs op de Noordpool.

Bekijk de video hieronder:

[Café Weltschmerz]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
1 jaar geleden

Het zijn in ieder geval tekenen aan de wand dat we verzeild zijn geraakt in een nog gekkere samenleving dan het al was, nu veel kwaadaardiger dan in vroeger jaren. De opzet iedereen monddood te maken op de fascisten (links en de asiel industrie) na is goed gelukt. Dit zal uiteindelijk (binnen niet al te lange tijd) ontaarden in een complete oorlog.

Proud deplorable
Proud deplorable
Reactie op  Willem
1 jaar geleden

In de Amerikaanse alt. media hebben ze het over een financial martial law.
Ik zou me dan ook niet zo druk maken, want de angst is ongegrond.
Zonder hun bakken met geld op achterbakse wijze aangekomen, beginnen die fascisten helemaal niets.

exegese
exegese
1 jaar geleden

Kortom : De klimaatmodellen waar het hel waanzinnige klimaatbeleid op gestoeld is wijkt al tal van jaren sterk af van de metingen, maar dat mogen wij niet weten, het Great Barrier Reef, wat door klimaatverandering op het punt zou staan te verdwijnen doet het in werkelijkheid bijzonder goed, maar dat mogen wij niet weten. De ijsberen zouden door klimaatverandering op uitsterven staan, in werkelijkheid zijn zij in aantal zodanig toegenomen dat het zelfs problematisch wordt, maar dat mogen wij niet weten. De temperatuur, de overstromingen, de orkanen zijn de laatste honderd jaar niet toegenomen maar altijd nagenoeg hetzelfde geweest, maar dat mogen wij niet weten. wat wij wel mogen vernemen zijn de leugens die ten gunste zijn voor hun verdienmodel ten koste van de mensen die de centen met noeste arbeid moeten verdienen. Allemaal smerige leugens dus weer. Alles is wederom precies andersom gepresenteerd dan de werkelijkheid is, dat is immers wat satan altijd doet !!!

rop
rop
1 jaar geleden

Het is het klimaat niet die veranderd, het is het menselijke klimaat de discussies en de speculaties die steeds maar weer aan veranderingen onderhevig zijn ..zij vullen het klimaat in ,,het invullen ervan veranderd het klimaat zelf niet ,,de aarde zelf heeft een perfect en geolied systeem,het is de klimaat gekte van de wetenschappers die zeggen het te weten ,maar weten in eigenlijk helemaal niks, dat bewijst ook wel de vele tegenspraken, de inhoud ervan is gebaseerd op veronderstellingen, deze on-onderbouwende schijfinstellingen is gefundameert op het verschijnsel klimaat die nu zijn gezicht van schijnt het veranderingen laat zien,de Natuur lijkt te veranderen door dat er nu op het ogenschijnlijke meer extreme ,zoals we het benoemen het Weer-klimaat veranderd,maar dat is al vele malen reeds eerder gebeurt,dus zo vreemd is het niet,maar men gebruikt het om in het menselijke gedrag tegenover de natuur en meer bewuster met energie om te gaan ,dat is de discussie ervan om zo tot een beter begrip te komen omtrent het klimaat, het is de weg van een schoner energie die eigenlijk opgewekt word door de natuur en die spreekt tot ons mens-zijn,het is een verandering waarin de natuur de mens wekt omdat er nu zoveel mogelijkheden aanwezig zijn om energie beter te verdelen onder het mens-zijn. de Natuur spreekt altijd al ,maar omdat men de natuur niet echt te doorgronden is,zijn er wetenschappers die het onderzoeken die onderzoekers, die zijn helemaal soms tegendraads bezig, zij weten het gewoon niet ,dat bewijst ook een tegendraads gedrag onder elkaar. dat zegt al genoeg dat zij het het echt Weten, en baseren het met tegenstellingen van elkaar ,en Een zegt Sus en de Ander zegt Dat , is dat WETENSCHAP..Ze weten niet eens echt hoe het in elkaar steekt,DE natuur weet zn weg Wel, alleen dat ontbreekt de Wetenschap.

exegese
exegese
1 jaar geleden

Hier nog meer tekst en uitleg over de totale waanzin van gigantische bomenkap ook hier in Nederland, van bosverbranding in naam van het klimaat. Totale waanzin ten top, zakkenvullerij ten koste van de natuur, ten koste van de mensen, ten koste van het klimaat :

https://www.youtube.com/watch?time_continue=430&v=bU0fVlFM3jg&feature=emb_logo

Hoe lang komt Den Haag hier nog mee weg ??????

exegese
exegese
1 jaar geleden

de totale vernietigende waanzin van mest injecteren in de grond. Een beleid opgedrongen aan de boeren zonder elke wetenschappelijke grondslag :

https://www.youtube.com/watch?v=b0YEotcRAK8

Hoe lang tolereren wij die psychopatische idioten nog in het Haagse pluche ??????

duitinzakje
duitinzakje
1 jaar geleden

Ja, dit is de sovjet-werkelijkheid. Alleen wat van bovenaf is gedicteerd is ‘waarheid’.

Ik vraag me altijd af hoe die zwijgende academische collega’s dit kunnen slikken en niet massaal opstaan om de basis van de wetenschap te verdedigen, n.l. vragen, vragen, vragen. Zonder vragen geen onderzoek en dus geen wetenschap. Zolang ook maar één wetenschapper vragen heeft bij een uitkomst of andere resultaten laat zien, zijn ware wetenschappers verplicht dit serieus te nemen en het onderzoek voort te zetten. Doen ze dat niet dan zijn ze niet zuiver op de graat.

:adrianus-johannes.
:adrianus-johannes.
1 jaar geleden

https://youtu.be/7mez2k_fONo gewoon luisteren met de kennis van nu.. waar hebben wij niet gezien dat de verkeerde deur is open gedaan en door wie..
alles is al bekent onder zocht en gedaan.. al weten er dus is..
terug kan niet, meer is geschiedenis de kennis van de toekomst niet te doen wat we hebben gedaan wie hebben nog veel te leren en ervaren zijn zij die hun geschiedenis niet kennen.
maar voor al “kom op” kom op is niet achter blijven kijk om om vooruit te komen laat je spoor achter dat anderen kunnen volgen maar voor al ken het hele spoor tot in detail..
Zoals de namen van Thor Heyerdahl en de Kon-Tiki, James Cook en de Endeavour, Charles Darwin en de Beagle, zijn de namen van Cousteau en de Calypso onverbrekelijk met elkaar verbonden geraakt in het collectief geheugen door de vele documentaires die hij maakte over zijn geliefde “Stille Wereld”.

John Denver schreef in 1975 het lied ‘Calypso” als eerbetoon aan Jacques Cousteau en zijn onderzoeksschip en van die buma rechten(geen plicht dus) kan de calypso totaal gerestaureerd.. of kom ik dan weer aan iemand zijn verdienmodel..
bron https://nl.wikipedia.org/wiki/Calypso_(schip,_1943)
john denver ook op een rare manier bij ons vandaan gegaan vast niet zijn eigen wil geweest..

Bernhard Schat
Bernhard Schat
1 jaar geleden

Bernhard Schat 17-11-19 at 18:39

Ohm Namo Narai !

En het kleine ondeugende Engeltje uit de Hemel op aarde sprak om 2019 nogmaals tot de Mensen en zeidde :
Als ik lief met mijn tsunamietjes, aardbevingkjes en bliksembuitjes aan het spelen ben dan komt daar soms gedonder van !
Deze keer liefelijk zonder bliksems gedonder, maar wel mét hagel …

Aldus het kleine Engeltje…

Wat is dat toch met die 13 novembers de hele tijd ? Vragen sommige Mensen aan mij.

Aldus het kleine Engeltje.

Die donderbui in Nederland, die aardbeving voor de kust van Nieuw Zeeland, Costa Rica en bij de grens van Iran en Irak ?
Zelfs met retour datum 25 november met wéér die aardbeving op de grens van Iran en Irak..
Voor iemand zijn verjaardag vorig jaar ? Dat kan het toch niet alléén maar zijn ?
Vragen sommige Mensen aan mij …

En nu weer, [op verzoek] zonder gedonder en gebliksem maar zachtmoedig met hagel, 13 november dit jaar.
Wéér gevolgd, een paar uurtjes te laat [sorry] door die aardbeving daar bij Ternate [bij Ambon].
Was dat misschien 13 november 2013 begonnen in Bangladesh ?

Vragen sommige Mensen aan mij ..

Aldus het kleine Engeltje sprekend tot de Mensen.

Sri sri Magnitude/ Tsunami giri Babba
AardbevingsGroninger / Hagel predikant

Jeff
Jeff
1 jaar geleden

De burger is de schuld van de crisis, doordat ze hun hand op de knip houden. Dat is letterlijk overgenomen door ons eigen parlement. Dat de reden daarvan is, dat we het niet meer te besteden hebben, boeit ze echt niet. Het klimaat probleem is niks meer dan een dwangbevel. Maar zolang iedereen je dan aankijkt alsof je een randdebiel bent, is de strijd bij voorbaat al kansloos. Ik raad derhalve ook iedereen vast aan, om hout te gaan sprokkelen. Dan houw je het nog even vol. Binnen nu en 10 jaar is er voor het gepeupel dan, niks meer betaalbaar. En over 50-75 jaar bevindt het overgrote deel van de mensheid zich wederom in de middeleeuwen. En we stonden erbij en keken ernaar.

Marie
Marie
Reactie op  Jeff
1 jaar geleden

In de Middeleeuwen? Met een geimplanteerde chip in de hand?

Klaas Vaak
Klaas Vaak
Reactie op  Jeff
1 jaar geleden

Er zijn wereldwijd minstens 7 H.A.A.R.P. installaties a.h.w. supermagnetrons ter grootte van vele voetbalvelden en overal wordt gesproeid met chemtrails. Waarom doen ze geen onderzoek naar zichzelf in hoeverre ze met die rommel en hun experimenten, het klimaat op hol doen slaan.
Laten ze de militairen en de CIA eens arresteren en onderzoek doen naar hun rol in oorlogsvoering d.m.v. het klimaat.
Laat ze ook eens een onderzoek doen naar de Nemesis van onze zon en het bijbehorende planetenstelsel, waar Niburu deel van uit maakt. Onzin? Er zijn in 1983 en zelfs al tientallen jaren eerder krantenartikelen over verschenen.
Hoeveel invloed heeft dat gepruts gehad op het klimaat.
Laat ze ook eens onderzoek doen naar de uiterst vreemde patronen van de branden in Californie, huizen die verbranden, maar bomen daaromheen die blijven staan. Materialen in auto’s, die alleen bij zeer hoge temperaturen vloeibaar worden. Zie ook de de poelen met vloeibare metalen die nog dagenlang vloeibaar bleven, waar de WTC torens stonden. Welke energiewapens zijn daar gebruikt?
Maar journalisten zijn hoernalisten en gaan voor een hongerloontje van de bankiers liever op hun rug liggen en janken hun lezers voor dat het gevaarlijke gekkies en complottertjes zijn.

Gerard
Gerard
1 jaar geleden
x

Check Also

UvA

UvA krijgt felle kritiek na reactie op Gezond Verstand: ‘Dit is wat mij betreft de grens’

De Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft laten ...

bill gates

Bill Gates jaagt iedereen de stuipen op het lijf

De coronapandemie laat ons zien dat het ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

15
0
We lezen graag je reactie!x