Natuur en Milieu

Steeds meer mensen zijn ervan overtuigd dat de aarde plat is: “NASA en wetenschap liegen tegen ons”

Help mee door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Volgens de zogenoemde ‘Flat Earthers’ liegen de NASA en de wetenschap ons allemaal voor. Toen Malachi Henderson ging skydiven, viel het hem op dat de aarde zelfs vanuit het vliegtuig plat leek.

“Hoe hoger we kwamen, hoe platter de aarde leek,” vertelde hij aan nieuwssite Mic. De groep Flat Earthers wint in de Verenigde Staten rap aan populariteit. Ze geloven dat er een enorme samenzwering aan de gang is die ons doet geloven dat de aarde rond is en dat iedereen bij de NASA en andere ruimtevaartorganisaties liegt tegen het volk.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Henderson stelt dat de zwaartekracht een kracht is die niet bestaat. “Het is gewoon een theorie die nooit bewezen is,” zegt hij. “Geloof jij dat water aan een draaiende bol blijft kleven? Als we echt zo snel zouden ronddraaien, zouden alle zeeën wegspatten.”

Complot van de nazi’s

Sommigen van hen zien de ronde aarde als een complot van de nazi’s. Enkele nazi-wetenschappers kregen immers na de Tweede Wereldoorlog hoge posities binnen de NASA, aldus de Flat Earthers.

Zij stellen dat ook de maanlanding onzin is. “De NASA liegt tegen ons over heel veel dingen,” stelt Walt Johnson. “Als Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan zette, wie heeft hem dan gefilmd?” vraagt hij.

Satanisten

Volgens de Flat Earthers zat Galileo ernaast. Zij geloven dat de aarde een schijf is met in het centrum de Noordpool. Antarctica is geen continent, maar een ijsmuur die zich rond de aarde bevindt, zo is de gedachte.

Flat Earther Ben Long gelooft dat de aarde een eindpunt heeft. “Na de ijsmuur is er niets meer,” zegt hij. Anderen menen juist dat de aarde eindeloos is. Er zijn ook mensen die zeggen dat de aarde plat is ‘omdat God dat zo zegt’. Er zouden 75 verwijzingen naar de platte aarde in de Bijbel staan.

Veel Flat Earthers zijn van mening dat wetenschappers als Galileo en Newton en veel NASA-astronauten satanisten waren die lid waren van de vrijmetselarij. Er wordt bijvoorbeeld gezegd dat er niemand is omgekomen bij de ramp met spaceshuttle Challenger in 1986 en dat drie bemanningsleden nu lesgeven op een universiteit.

[HLN]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

196 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bezorger
Bezorger
7 jaren geleden

Zelden zulke onzin horen uit kramen. de aarde is weldegelijk rond en niet vlak of plat die lui die dat beweerden komen zeker gereincarneerd uit de middeleeuwen

TheEnzo
TheEnzo
7 jaren geleden

Sjah die jaren van economische achteruitgang hebben hun sporen nagelaten in het onderwijs…

GertJ
GertJ
7 jaren geleden

Dus, als ik het goed begrepen heb kunnen degenen, waaronder ik, die beweren dat de aarde rond is spoedig hun doodvonnis tegemoetzien op de digitale brandstapel?

dimmer
dimmer
7 jaren geleden

Ja dat de nasa liegt klopt wel maar kom op zeg n platte aarde, uit welke eeuw komen die gasten???

Back to top button
196
0
We lezen graag je reactie!x