Homepagina » Natuur en Milieu » Steeds meer mensen zijn ervan overtuigd dat de aarde plat is: “NASA en wetenschap liegen tegen ons”
Steeds meer mensen zijn ervan overtuigd dat de aarde plat is: "NASA en wetenschap liegen tegen ons"

Steeds meer mensen zijn ervan overtuigd dat de aarde plat is: “NASA en wetenschap liegen tegen ons”

Volgens de zogenoemde ‘Flat Earthers’ liegen de NASA en de wetenschap ons allemaal voor. Toen Malachi Henderson ging skydiven, viel het hem op dat de aarde zelfs vanuit het vliegtuig plat leek.

“Hoe hoger we kwamen, hoe platter de aarde leek,” vertelde hij aan nieuwssite Mic. De groep Flat Earthers wint in de Verenigde Staten rap aan populariteit. Ze geloven dat er een enorme samenzwering aan de gang is die ons doet geloven dat de aarde rond is en dat iedereen bij de NASA en andere ruimtevaartorganisaties liegt tegen het volk.

Henderson stelt dat de zwaartekracht een kracht is die niet bestaat. “Het is gewoon een theorie die nooit bewezen is,” zegt hij. “Geloof jij dat water aan een draaiende bol blijft kleven? Als we echt zo snel zouden ronddraaien, zouden alle zeeën wegspatten.”

Complot van de nazi’s

Sommigen van hen zien de ronde aarde als een complot van de nazi’s. Enkele nazi-wetenschappers kregen immers na de Tweede Wereldoorlog hoge posities binnen de NASA, aldus de Flat Earthers.

Zij stellen dat ook de maanlanding onzin is. “De NASA liegt tegen ons over heel veel dingen,” stelt Walt Johnson. “Als Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan zette, wie heeft hem dan gefilmd?” vraagt hij.

Satanisten

Volgens de Flat Earthers zat Galileo ernaast. Zij geloven dat de aarde een schijf is met in het centrum de Noordpool. Antarctica is geen continent, maar een ijsmuur die zich rond de aarde bevindt, zo is de gedachte.

Flat Earther Ben Long gelooft dat de aarde een eindpunt heeft. “Na de ijsmuur is er niets meer,” zegt hij. Anderen menen juist dat de aarde eindeloos is. Er zijn ook mensen die zeggen dat de aarde plat is ‘omdat God dat zo zegt’. Er zouden 75 verwijzingen naar de platte aarde in de Bijbel staan.

Veel Flat Earthers zijn van mening dat wetenschappers als Galileo en Newton en veel NASA-astronauten satanisten waren die lid waren van de vrijmetselarij. Er wordt bijvoorbeeld gezegd dat er niemand is omgekomen bij de ramp met spaceshuttle Challenger in 1986 en dat drie bemanningsleden nu lesgeven op een universiteit.

[HLN]


Vind je dit artikel goed? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

196 reacties

 1. Zelden zulke onzin horen uit kramen. de aarde is weldegelijk rond en niet vlak of plat die lui die dat beweerden komen zeker gereincarneerd uit de middeleeuwen

  71 likes
  • Precies, met een platte Aarde zou de Zon nooit achter de horizon kunnen verdwijnen. De Nieuw Zeelanders nooit de Maan op zijn kop zien en als er geen centrifugale krachten door rotatie zouden zijn, lag Nederland nu onder water.
   Drie sterke punten tegen de flat-earth theorie.
   Laat de flatliners maar lekker door fantaseren.

   57 likes
   • Zo sterk vind ik ze niet. De zon verdwijnt inderdaad achter de horizon, jouw horizon. Ga je hoger staan dan zie je de zon toch weer. Pak je het vliegtuig, zie je de zon weer. Hij verdwijnt achter je ”vanishing point”. Dit gebeurd ook met een trein, die verdwijnt simpelweg doordat jou visie niet zo ver kan rijken. Pak je daarentegen een verrekijker, dan zie je deze trein weer tot het verdwijnt. Pak dan een telescoop en je ziet de trein weer. De trein zakt in ieder geval niet achter een ”curve” van de aarde. Deze curve is nooit bevestigd en als NASA deze curve laat zien dan is deze steeds anders (groter/kleiner).

    De verklaring van de maan heb ik echter niet, wel grappig dat alleen Nieuw-Zeeland deze draaiing ziet en de rest van de wereld de maan altijd ziet vanuit hetzelfde punt.

    En de Centrifugale krachten, waarom zou Nederland dan onderwater staan. Dit model is alleen gemaakt om het kloppend te maken voor een ronde aarde. Op een platte aarde zijn deze krachten helemaal niet nodig. De krachten van de platte aarde bestaat uit elektromagnetisme.

    Het mooie is dat de modellen die zijn gemaakt allemaal voor een ronde aarde zijn. Neem een afbeelding van de binnenkant van de aarde. Magma is altijd de kern, maar dit is nooit bewezen, want dat kunnen ze niet bewijzen. We kunnen namelijk niet tot zover boren. Verste boring is 12km in een aantal jaar, daarna kwamen ze nog maar 4cm per jaar vooruit en moesten ze de boor steeds vervangen omdat die kapot ging.

    11 likes
    • Bokito, als jij een trein terug kunt halen door met een telescoop te kijken, dan kan je dat ook met de zon net nadat ie is ondergegaan. Dit is de logische consequentie van de hele platte aarde theorie. Dus: bewijs het maar! Haal de zon maar eens terug met je telescoop direct na zonsondergang. Maak jezelf onsterfelijk! Oh wacht…

     4 likes
     • Hej slaapkop, bewijs jij eens dat de aarde rond is. Dat kan je niet en zal je nooit kunnen. Waarom niet, omdat jij nooit de zogenaamde ruimte die niet bestaat in kan. Dus geloof je het, omdat andere het zeggen. Wat ben je dan voor een eikel, omdat andere het zeggen is het zo. Wat een drol ben jij. Omdat anderen zeggen dat sinterklaas uit spanje komt op een stoomboot met zwarte pieten, geloof jij dat deze natuurlijk bestaat. Ha ha ha….

      10 likes
     • Nee dat gaat niet want de trein zit op totaal een andere plek als de zon! De zon beweegt anders dan de trein. De trein blijft op 1 punt, mits deze ook een bocht maakt. De zon beweegt weg van je. Achter de vanishing point.

      6 likes
     • De zon beweegt zowiezo anders als een trein. Waar een trein allerlei richtingen uit kan gaan, kan de zon en ook de maan maar één ding doen, een groot rondje draaien boven het aardoppervlak in dezelfde richting. Daarom kan de zon op de hoogste bergtop op een platte aarde niet uit beeld verdwijnen, waar dat op een ronde aarde wel het geval is.
      Zou me trouwens niets verbazen dat ze de zon op het zuidelijk halfrond ook op de kop zien, net als de maan. Dit is te zien aan de zonnevlekken, voor iedereen zichtbaar met een kleine telescoop. Wel even een zonnefilter gebruiken!

      2 likes
    • Filmpje over het verdwijnen van een schip op een platte aarde, en ronde aarde. Maakt alles duidelijk…
     https://www.youtube.com/watch?v=Zcs6dwXZDOg

     3 likes
   • . . . en hoe verklaar je de tijdzones over de aarde; en het warme Zuiden (de tropen) en het koude(re) Noorden? Waar zou je de plek van de zon moeten situeren in deze gevallen?

    8 likes
    • Robbertje, ik hoop dat je begrijpt dat de door jou genoemde punten eenvoudig verklaard kunnen worden met een bolvormige en om zijn as draaiende Aarde.

     8 likes
    • De. Zon huppelt van links naar rechts.
     Ook daar liegt de NASA over.
     Zo jammer dat dat het enige astronomisch instituut ter wereld is.
     Ze blijven maar doen alsof we op een bol zitten terwijl iedereen weet dat je eraf sodemietert als je te ver doorloopt.

     5 likes
     • @solaris.
      Flat earthers?
      Nououou, heb je de titel gezien?
      Het is altijd NASA voor en NASA na.
      NASA liegt.
      Never a straight answer
      Bla die bla die bla
      Alles is de schuld van NASA.

      5 likes
     • Flat earthers zijn zo geobsedeerd door NASA, dat ze voor het gemak maar vergeten dat er nog 180 andere ruimtevaartorganisaties zijn wereldwijd. Het is makkelijker een ruimtevlucht uit te voeren dan die allemaal al tientallen jaren in ‘Het Complot’ te houden! 😉

      3 likes
   • De zon zweeft boven de platte aarde. Zie het als een zaklamp die je schijnt op een muur. Onderzoek uit het verleden wijst uit dat de aarde rond of plat is. Als de zon 194.000.000km (dit is in het verleden vaak gewijzigd) ver zou staan zou de aarde rond kunnen zijn, en de maand 140.000km. Als de aarde plat is zou de zon 50km in diameter zijn en 5000km ver staan, zelfde geldt voor de maan.

    De nieuwste theorie (ook zon mooi woord, alles is gebaseerd op theorieën onderbouwt met cijfers, als dit gedaan wordt door een conspiray theorist dan mag dat niet en is het lachwekkend) is dat de zon zweeft door ons melkwegstelsel en dat de planeten erachteraan spiralen in een vortex. Dit gebeurd met maar liefst 670.000km per uur. Waarom zien wij elke nacht dezelfde sterren en sterrenbeelden? Deze theorie wordt door elke beroemde wetenschapper aangenomen en verteld als waarheid.

    Doe vooral je eigen onderzoek en wees sceptisch. Ga naar Neil DeGrasse kijken, eerst is de aarde rond, dan een oblate spheroid en dan ziet de aarde eruit als een peer….oke. Vervolgens in een radio interview wordt gevraagd wat zwaartekracht is: begint meneer te lachen, ik weet het niet, vervolgens lacht ie het weg en zegt hij de theorie achter zwaartekracht, maar kan dit verder niet bewijzen.

    11 likes
    • Als de zon als een zaklamp schijnt op de platte aarde, dan zou je die lichtstraal ook moeten kunnen zien in de donkere zone. Dat kun je met een lichtstraal van een zaklamp ook! 🙂

     NIEMAND heeft ooit deze lichtstraal waar kunnen nemen… zelfs een flat earther niet. De reden is simpel: het bestaat niet. De zon is geen spotlight, hij is bolvormig en straalt alle kanten uit. Het zal duidelijk zijn dat een platte Aarde derhalve *altijd* volledig verlicht zal zijn. De theorie is bogus.

     3 likes
   • Dit is al 100 maal uitgelegd Loki in de video,s studeer eerst voor je roept toetertert , Dit heet vanishing point. Dat is hetzelfde als je een spoorlijn met lantaarns n de horizons ziet verdwijnen.

    Hier nog een bewijs dat de aarde plat is anders kan je vanaf dit punt nooit de maan zien die normaal over Australie zou moeten staan.

    Flat Earth: Rocket at 73 miles shows moon, which proofs the earth is not a globe
    https://www.youtube.com/watch?v=xMp49IYBhO4

    48 duimpjes op voor een opmerking die frauduleus is hieruit kun je zien dat men niet verder denkt dan zijn neus lang is.

    4 likes
    • Nou vraag ik mij af waar deze persoon de fout maakt. Is het nou dat hij vergeet dat deze opname op 120km hoogte is gemaakt, en je dus ver over de horizon kijkt, of maakt hij de fout om de maan helemaal aan de andere kant van de aarde te laten zien naar het oosten, boven Australië vergetend dat als je naar het westen kijkt Australië geografisch veel dichterbij de lanceerplek ligt, of liegt hij gewoon expres…

     1 likes
     • Vraag ik me af. Er zijn dagen dat ik de maan en de zon tegelijkertijd hoog boven in de lucht zie staan. Hoe kan het dan dat de maan alsnog een schaduw van bv een halve maan heeft. De maan staat in volle zicht van de zon. Hoe kan de aarde dan een schaduw op de maan werpen. Toch raar niet. Vertel eens.

      5 likes
   • Loki, jij doet alsof fantaseren iets slechts/verkeerds is, fantaseer daar eens over 😉

    2 likes
    • Droogtrommel

     Absoluut niet, er is een hemelsbreed verschil tussen fantasie en realiteit. Fantasieën hoor je niet op te dringen en dat doen flat theoretici wel in heel veel gevallen. Fantasie over een platte Aarde is verspilde tijd.

     7 likes
   • nano technologie , waterstofperoxide , ormus .. dat is de toekomst !!! of de aarde plat is of round niet belangrijk!

    0 likes
  • toon dan eens een foto van de globe,,,,,

   6 likes
   • Toon eens een foto van de platte aarde…

    23 likes
    • https://www.youtube.com/watch?v=pnzUgKZ8m2k kijk deze maar is, horizon blijft flat…zon staat dichtbij (door hotspot, kan niet als de zon miljoenen lichtjaren ver is), zon beweegt mee met camera, ook al onmogelijk als die zover zou staan.

     Verder kijk de docu: A funny thing happened on the way to the moon.

     En ga googlen naar aarde vanuit de ruimte! Geen 1 plaatje is hetzelfde. Continenten zijn groter op een aarde van 25 jaar geleden en kleiner op een aarde van 2015. Zo zijn er meer dingen die CGI zijn zoals planeten etc.

     Zoek verder nog maar is Matthew Boylan op (hij heeft weliswaar een discutabel verleden in de showbizz, maar heeft bij NASA gewerkt)

     Doe je eigen onderzoek en oordeel.

     Toen ik voor het eerst een Flat Earth filmpje zag lag ik dubbel, nu ben ik sceptisch.

     6 likes
     • Juist, en verder komen jullie platlanders steeds niet. Géén één gehele foto van de platte aarde, want die is er niet, en dat is jullie makke. Elke foto genomen door bijv. de NASA van de GEHELE aarde wordt als vals afgeserveerd, maar jullie komen met NIETS. Dat geeft aan dat jullie dus ook geen rechtstreekse bewijzen hebben voor een platte aarde! Indirect hebben jullie ook niks, want ik verwijs simpelweg naar de mogelijkheid om aan de kust of op zee de kromming zelf te constateren…

      7 likes
     • Nou Bokito, ik kan je garanderen dat de aarde rond is.

      5 likes
     • Tóch prachtig hou jullie platlanders er steeds van alles bij halen, en op die manier proberen desinformatie te strooien.

      Er is maar één feit belangrijk voor het wel of niet waar zijn van een platte, dan wel ronde aarde, en dat is de kromming en hoe je die kromming “zichtbaar” maakt. Spacebubbles of stukjes ruimtestof of wat het dan ook was doen er niet toe…

      Ik heb al verschillende keren aangegeven hoe je indirect kan laten zien dat de aarde rond is, want de enigste directe methode is inderdaad een opname vanuit de ruimte.

      En uiteindelijk komt ik bij mijn eindbetoog. Platlanders gaan nog steeds niet tot de horizon maar blijven er ver voor, wetende dat als ze eenmaal die horizon gaan begrijpen hun wereldbeeld, je weet wel die cognitieve dissonantie, uit elkaar spat, als jullie al geen (overheids/religieuze) trollen zijn.

      5 likes
     • Heb je überhaupt die filmpjes bekeken? Waarschijnlijk niet, anders zou je iets anders zeggen. Een amateur weatherballoon toont al een vlakke horizon op 30km hoogte. NASA toont CGI beelden op 100.000km hoogte.

      Ga verder is youtuben op spacebubbles….nog zo’n mooi fenomeen. Officiele ruimtevaart instanties van Japan en Amerika. We zijn een spacewalk aan het doen om ons schip te repareren. Oh…wat vliegt daar een ruimtebubbel….wacht een luchtbel? In de ruimte? Of zijn ze dan toch in een bassin vol met water?

      4 likes
    • alle foto’s zijn van de platte aarde

     2 likes
     • de kromming van de aarde door opnames of kijken is altijd vanuit een bolle lens. Een bolle lens geeft nu eenmaal een kromming. Helaas voor ons als mens zijn onze ogen weldegelijk bolvormig, hierdoor zullen wij in alle hoedanigheid altijd een kromming kunnen ervaren. Ook al zou deze er niet zijn.

      0 likes
  • Helaas de realiteit is gekker dan fictie… dit is een occulte grap. Het is namelijk veel letterlijker dan je je ooit had voorgesteld. De werkelijkheid is dat de aarde Plat is, en de draaiende bol aarde en de ruimte zijn de fictie.
   In frustratie en pijn kiezen mensen altijd wat het makkelijkst is en het minste energie kost. De bol aarde schuift een gigantische berg aan uitgebreide heftige en soms afschuwelijke vragen volledig van de baan.
   Daarom is Bol Aarde door de heersers gekozen als de basis realiteit-narrative. Maar mensen die niet zo goed van vertrouwen zijn en niet angstig zijn zullen snel doorkrijgen dat iedereen voor de gek gehouden word, en hoe makkelijk dat eigenlijk is om te doen… en hoe schaamteloze mensen aan de macht zijn door mensen die goed zijn van vertrouwen te misbruiken. Duivelse mensen hebben de wereld gereconstrueerd en uitgehold in een totale perversie van wat het hiervoor was.

   31 likes
   • Arwijn, ik verneem nog steeds graag van jou waarom FM-radio signalen, die in een rechte lijn vanaf de zendmast af bewegen, nooit verder komen dan de horizon. In de praktijk dus doorgaans 40-80 km, afhankelijk van de hoogte van de mast. Op een platte Aarde zou dat dus onmogelijk zijn, zolang er geen berg ofzo in de weg zit. Toch kan ik hier nog altijd geen FM zenders uit Zweden, Engeland of Polen ontvangen.

    Verder horen we nog steeds graag waarom de sterren op het zuidelijk halfrond in tegengestelde richting bewegen in vergelijking met het noordelijk halfrond. Ook dit is op een platte Aarde onmogelijk.

    Tot slot degenen die beweren dat schepen niet ‘bottom-first’ over horizon verdwijnen als je aan het strand staat en je ze weer terug kunt halen als je maar een telescoop hebt die krachtig genoeg is. Ik daag jullie uit dit dan ook te doen met de ondergaande zon. Hier geldt immers hetzelfde principe: als de zon niet achter de horizon zakt maar convergeert of whatever de flatearthers het maar noemen, haal hem dan met zonsondergang maar eens terug met je telescoop. Jullie beweren dat dit met een schip kan, dan kan het ook met de zon! Bewijs het maar!

    Oh ja, voor het ik het vergeet:

    http://stupidconspiracies.org/misc/toronto.gif

    15 likes
   • Gebruik makend van de gegevens van de FES dat de zon op 4800km hoogte zweeft, en een doorsnede heeft van 51km gedraagt deze zich hetzelfde als een frisbee op een hoogte van 8m, met een doorsnede van 10cm. Wat zou er toch gebeuren als je deze frisbee een harde zwieper geeft. O ja, dan blijkt dat deze frisbee er voor het oog niet meer uitziet als een ronde schijf, maar een ovale schijf.
    Waarom gebeurt dit dan niet met de zon, of komt dit doordat de zon helemaal niet op deze afstand boven het aardoppervlak zweeft.

    Je hebt bij dit inderdaad enige voorstellingsvermogen nodig. Maar gooi maar eens een frisbee weg van je, een beetje hoog de lucht in. In je handen is die frisbee nog een perfecte ronde schijf. Van je af werpend wordt die perfecte ronde schijf steeds ovaler. Gooi je hem ver genoeg, dan wordt hij steeds meer een streep.

    Toch zie ik gedurende de gehele dag, zowel bij zonsopkomst, op zijn hoogste punt en zonsondergang een perfecte ronde schijf…

    3 likes
    • En het wordt nog mooier dan dat. De maan staat immers dichter bij ons dan de zon, iedereen kan dit met eigen ogen waarnemen bij een zonsverduistering als de maan vóór de zon schuift. Dit betekent, volgens de flat earth theorie, dat de maan dus nog dichter bij moet staan dan 4800 km. Ook weten we dat de maan bolvormig is, de maanfasen bewijzen dat evenals de ovaalvormig wordende kraters aan de polen, waar ze op de evenaar cirkelvormig zijn.

     Het probleem is nu echter, dat wij altijd exact dezelfde zijde van de maan zien. Het maakt daarbij niet uit of je nou in Amerika, Europa of India staat: altijd dezelfde zijde. Dit is onmogelijk met een object dat op zo’n korte afstand staat als de flat earthers beweren. Iemand in India zou een ander gedeelte van de maan moeten zien van onze bolvormige maan dan iemand in Afrika bij een dergelijke korte afstand. Ook dit is weer een duidelijk bewijs dat de flat earth theorie en de afstanden die zij aanhoudt, lariekoek is.

     6 likes
  • “…die lui die dat beweerden komen zeker gereincarneerd uit de middeleeuwen”

   Nee hoor, ‘die lui’ komen zeer zeker niet uit de middeleeuwen. Zelfs dat is een misconceptie. De platte aarde theorie is pas verstomd eind jaren ’50 van de vorige eeuw. En dan met name door het ruimtevaart PROGRAMMA. Waarin de mensheid werd ge-PROGRAMMEERD om te denken dat we op een draaiende bol leven.
   Google maar eens naar:
   -Andrea Barnes Antartica
   -Michelson Morley experiment
   -Airy’s failure experiment
   -Samuel Rowbotham
   -Bedford level experiment

   Wat pas echt angstaanjagend is, dat in de vorige eeuw er twee keer een opleving van de platte aarde theorie is geweest. Vlak voor de Eerste Wereld oorlog en vlak voor de Tweede Wereld oorlog en verdomd, het lijkt of de geschiedenis zich blijft herhalen! 🙁

   17 likes
   • Hierbij een experiment wat met enige moeite gedaan zou kunnen worden door iedereen, en grensoverschrijdend is.

    Men neme op een willekeurige plek op aarde de hoogste stand van de zon. Van dit punt af neme men 2 punten op bijv. 3000km afstand. Op het moment dat de zon inderdaad zijn hoogste punt heeft bereikt, maakt men op die 2 andere punten een hoekmeting.

    Wedden dat de theoretische berekening van deze hoek op een platte aarde, niet overeenkomt met die van de daadwerkelijk gemeten hoek op een ronde aarde!

    2 likes
    • Dat kan dus wel. Dit kan ook als de zon en de maan 5000km boven de platte aarde staan en een doorsnee hebben van 50km.

     4 likes
     • En dan zou dus nooit overal op Aarde altijd dezelfde zijde van de maan zien. Zoals gebruikelijk bij de flat earth theorie: hun ‘oplossingen’ zorgen alleen maar voor meer problemen en nog absurdere aannames. Alles om maar niet toe te hoeven geven dat ze faliekant fout zitten. Het is dan ook geen toeval dat de meeste flat earthers uit de fanatiek-religieuze hoek komen. Dit is typisch gedrag van gelovigen.

      5 likes
     • Dat is niet waar, duidelijk dat jij het model van de flat earth niet kent. De maan draait rondjes boven de platte aarde, de maan zelf draait niet om zijn as, daarom zien we overal dezelfde kant van de maan, behalve op sommige plekken (zoals Nieuw-Zeeland) die zien de maan anders.

      4 likes
     • De Maan draait om z’n as. Je zou dus verwachten dat we alle kanten van de Maan kunnen zien. Echter, de Maan draait ook om de Aarde. Het blijkt zo te zijn dat de rotatietijd van de Maan precies gelijk is aan de omlooptijd van de Maan om de Aarde. Hierdoor heffen deze twee rotaties, vanaf de Aarde gezien, elkaar op en is de Maan altijd met dezelfde kant naar de Aarde gekeerd. Het is overigens geen toeval dat deze twee tijden gelijk zijn, zie Waarom is de omlooptijd van de Maan gelijk aan de duur van een aswenteling?

      Bovenstaande is niet helemaal correct. In werkelijkheid is de snelheid waarmee de Maan om zijn as draait namelijk constant, terwijl de baansnelheid waarmee de Maan om de Aarde draait niet constant is. Dit komt doordat de maanbaan een ellips is, en de Maan dus iets sneller beweegt wanneer hij zich dichter bij de Aarde bevindt. De gemiddelde baanbeweging is dus even snel als de rotatie, de instantane baanbeweging van de Maan is dus soms sneller, soms langzamer dan de rotatie. Hierdoor loopt de rotatie soms ‘voor’ op de baan, soms ‘achter’. Het gevolg is dat we soms een beetje ‘om de hoek’ kunnen kijken en een klein deel van de ‘achterkant’ van de Maan kunnen zien. De Maan lijkt hierdoor in de loop van een maand één keer ‘nee’ te schudden.

      Er is nog een tweede effect waardoor we meer van het maanoppervlak kunnen zien, en dat heeft te maken met het feit dat de maanbaan niet precies in het vlak van de evenaar van de Aarde staat, maar een hoek maakt van ongeveer 5°. Als gevolg staat de Maan soms een beetje ten zuiden van dit vlak, waardoor we iets meer van de ‘bovenkant’ van de Maan kunnen zien, soms staat de Maan ten noorden van dit vlak en kunnen we de ‘onderkant’ een beetje beter bekijken. Dit zorgt ervoor dat de Maan in de loop van een maand eenmaal ‘ja’ lijkt te knikken.

      Deze twee bewegingen van de Maan worden met een duur woord de libraties van de Maan genoemd. Het nee-schudden is de libratie in lengte, het ja-knikken de libratie in breedte. Het gevolg van deze twee libraties is dus dat we meer dan 50% van het maanoppervlak kunnen zien vanaf de Aarde. In totaal is dit ongeveer 59%. ….en dit komt ook voor bij andere planeten in het zonnestelsel…..platte aarde ha ha hoe dom kun je zijn om dat te geloven

      4 likes
     • Volgens mij begrijp je de hoekverschillen tussen een platte en ronde aarde niet, en wat de consequenties ervan zijn, géén platte aarde…

      2 likes
     • En deze kleine beweging van de maan werd al ruim 2000 jaar geleden verwerkt in het Antikythera object. Zo vernuftig waren de mensen toen al…

      2 likes
   • En daar sla je nu net een spijker op zijn kop… De geschiedenis LIJKT zich niet alleen te herhalen, het is daadwerkelijk zo dat de geschiedenis zich herhaalt. Uiteindelijk worden we daar allemaal iets beter van, aangezien we altijd ergens iets geleerd hebben. Net zo lang leren, totdat deze vraag overbodig is geworden!! Wat maakt het uit of de aarde plat of rond is? Veranderd mijn dag hierdoor? Veranderd mijn leven erdoor? Moet ik nu bang worden dat ik er vanaf val? En wat dan nog, wie weet val ik wel rechtstreeks de hemel in.

    2 likes
  • Jullie kunnen zien dat de astronauten niet dood zijn, is dit niet genoeg om voor jezelf te denken en jezelf af te vragen hoe kan dit?
   Simpel omdat we voorgelogen worden en er is geen Curvature te vinden dit is het sterkste argument wat meteen het bewijs brengt met de wiskunde die 8 inch maal de aftand in het kwadraat is.
   Voor 10 km is dit 20 meter curvature en wat zie je op al de hoogtes, een vlakke Horizon die naar oogniveau komt.

   Er is geen curvature te vinden, logisch want de aarde is vlak.
   Een ander bewijs dat we niet met een belachelijke snelheid ronddraaien is de startrail die om Polaris heen draait.
   Dit is te zien in meerdere punten van de noordelijke Hemisphere, DIT FEIT IS ALLEEN MOGELIJK ALS DE AARDE STILSTAAT BESTE MENSEN!!

   Vind deze wel erg goed om zaken beter te begrijpen.
   Learning Curve | Unveiling the Flat Earth
   https://www.youtube.com/watch?v=n1DQSBI42Eg

   Vliegtuigen die niet hun neus naar beneden moeten corrigeren zegt ook al genoeg mits je logisch nadenkt.

   Er niet alleen de Amerikanen zijn op grote schaal wakker aan het worden, wij ook gelukkig want we willen toch allemaal alleen de waarheid.

   http://www.deaardsewaarheid.com

   ONLY THE TRUTH WILL SET YOU FREE..

   11 likes
   • “Jullie kunnen zien dat de astronauten niet dood zijn,”

    Je hebt ook zoiets als Photoshop, je hebt ook zoiets als veroudering programma’s, je hebt ook zoiets, dat meerdere familieleden werken voor een en dezelfde organisatie, waarbij dus meerdere mensen trekjes van elkaar hebben..we noemen dat genetica.

    “Simpel omdat we voorgelogen worden en er is geen Curvature te vinden ”

    Dat hangt van je gezichtsveld af en wat voor toestel je gebruikt, met een iPod of gsm ga je niet zo veel zien van die curve..kwestie van wat logisch te denken.

    “Dit is te zien in meerdere punten van de noordelijke Hemisphere, DIT FEIT IS ALLEEN MOGELIJK ALS DE AARDE STILSTAAT BESTE MENSEN!!:

    Er is een verschil tussen het noordelijk halfrond en het zuidelijk halfrond, beide Aarde helften zien ook niet dezelfde sterrenhemel, dat is alleen maar mogelijk met een ronde Aarde, dus niet met een platte Aarde.
    Ander feit is dat onze Aarde weldegelijk met een 40 duizend km rond draait, zou onze Aarde niet rond draaien, dan zou alles van de Aarde vallen, oceanen en inclusief u zelf.
    Ander feit is, dat onze Aarde weldegelijk rond draait, net zoals onze maan en andere planeten en manen in ons planetenstelsel….zonder telescoop kun je dat trouwens ook zien, maar dan moet je wel naar de hemel turen en niet naar de grond, of het ene en het andere YouTube filmpje.

    “Vliegtuigen die niet hun neus naar beneden moeten corrigeren zegt ook al genoeg mits je logisch nadenkt.”

    Dat hangt er van af op welke hoogte ze zich bevinden, op hoge hoogte ondervinden ze minder zwaartekracht krachten, waardoor ze idd naar beneden moeten corrigeren.
    Toch als ze opstijgen, heb ik nog geen enkel vliegtuig dat zien doen met zijn neus naar beneden, altijd naar boven toe…anders kreeg je geen enkel vliegtuig de lucht in….een beetje logisch nadenken is hier een Must!!

    “Er niet alleen de Amerikanen zijn op grote schaal wakker aan het worden, wij ook gelukkig want we willen toch allemaal alleen de waarheid.”

    Als jij je wilt spiegelen aan de Amerikanen, waar het onderwijs nivo in de buurt zit van de derde wereld landen, dan is het nog erger met je gesteld dan ik voorheen vermoede!!

    Pak een telescoop en kijk naar de andere planeten en manen in ons planetenstelsel, dan ga je heel snel zien dat ze allemaal rond zijn, ze allemaal rond draaien.
    Dus waarom zou onze Aarde dan niet rond zijn en ronddraaien???

    Een paar honderd jaren geleden was onze Aarde plat, werd deze gedragen door reusachtige schilpadden, draaide de zon rond onze Aarde en was de Aarde het middelpunt van het Universum.
    Schepen zouden ook op het einde (de rand van de Aarde) naar beneden donderen, vandaar dat het ook zolang duurde voordat het Europese vaste land voet in de nieuwe wereld zetten.

    Intellectuele mensen weten nu wel beter!!

    13 likes
   • Weer een teken van D-evolutie van de mensheid. Het einde is nabij, het leven steeds meer afgevlakt. Voorlopig kieperen we alle terroristen over het randje daar waar de platte aarde ophoudt.

    4 likes
    • Die houdt niet op…daar is Antartica en Admiraal Byrd bevestigd dat er achter Antartica nog heel veel land ligt. Wel gek dat ieder land het verdrag van de UN heeft getekend. Ook toevallig dat het logo van de UN een platte aarde is. Ying en Yang, donker en ligt, zo bewegen de maan en zon zich boven de platte aarde. Daarom wordt het licht en donker op aarde. Het bereik van de zon is niet oneindig.

     3 likes
     • Het klopt niet dat Admiral Byrd verklaart dat er achter Antarctica nog heel veel land ligt. Hij zegt letterlijk “that’s behind the pole, on the other side of the south pole, from little America, waarbij litlle America een basis is nabij Antarctica, en deze uitspraak duidelijk maakt, dat hij hét Antarctica bedoelt voorbij de Zuidpool, ook omdat hij als eens naar de Zuidpool is gevlogen, en dat deel van Antarctica heeft zien liggen. Antarctica is inderdaad ook net zo groot als de VS kwa oppervlakte, dus helaas.
      Antartica is dus een kontinent die ontbreekt op de platlanderkaart, omdat men denkt dat dit die ijsmuur is.

      3 likes
     • *licht

      0 likes
     • Captain Cook is om de antarctic gezeild ruim 60.000 zeemijlen in 3jaar. Iam with you Bokito.

      0 likes
   • Vergelijk de aarde even met een skippy-bal met een omvang van 2 meter. Een vliegtuig die op 10 km hoogte vliegt zou verhoudingsgewijs 0,25 mm boven de oppervlakte van de skippy-bal vliegen. Je kunt dan onmogelijk de kromming van de aarde dan wel skippy-bal zien. Bovendien hoef je niet met je neus naar beneden te vliegen. Door de aantrekkingskracht en de onderlinge vehouding kan je horizontaal blijven vliegen. M.a.w. de vlieghoogte wijzigt nooit zolang het hoogteroer in dezelfde stand blijft staan. Je vliegt dus niet van de aarde.
    Vergelijk het met een zeilboot, als de wind van links komt, zou de boot naar rechts worden geblazen. Door de vorm en kiel van de boot worden deze krachten in een voorwaartse stuwing omgezet. Toch zal de boot in lichte mate naar rechts gaan. Daarom zal je iets op moeten sturen. Bij een vliegtuig komen die krachten van beneden. Hij zal dus altijd de neiging hebben om naar beneden te zakken, tenzij je dit corrigeert door de neus ietsjes op te trekken. Dus daarom hoef je niet met de neus naar beneden te vliegen.

    0 likes
  • Mensen, laat je niet in de maling nemen door die gelovige platlanders die alleen maar lopen te trollen, en iedereen zand in de ogen lopen te strooien door alle bewijzen voor een ronde aarde vals te noemen.
   Men heeft de NASA niet nodig om te constateren dat de aarde rond is, geen satellietfoto’s, geen mirage’s en fata morgana’s, geen fisheye lenzen etc. Alleen maar een gezond verstand en een degelijke kijker. Voorwaarde is wel dat je of naar het strand gaat, liefst daar waar veel schepen zijn, hoe groter hoe beter, dus IJmuiden of Hoek van Holland, en constateer zelf hoe deze schepen achter de horizon “zinken” als ze wegvaren, of hoe schepen vanachter de horizon vandaan komen.
   Je kan ook een bootje huren en de zee opgaan, en daar constateren dat op een gegeven afstand het strand bij bijv. IJmuiden onder de horizon is verdwenen, en hoe verder je de zee opgaat zie je de standtenten, de duinen en zelfs de hoogovens verdwijnen. Zelfs een hele dure telescoop helpt niet met het terugbrengen van deze objecten, simpelweg omdat het wateroppervlak hoger staat dan het land.

   DAT is constateren dat er een bolling is, en dus een ronde aarde, want volgens de platlanders is de oceaan perfect plat en kan dit dus niet.

   En voor wie dat niet kan. Je kan op Google Earth de foto’s opzoeken die dat effect al laten zien. Foto’s die op de juiste afstand genomen laten zien dat de boulevard bij Chicago niet zichtbaar is, want achter de horizon verzonken. Dat het strand bij IJmuiden niet zichtbaar is, want achter de horizon verzonken etc.

   En noch een opmerking voor jullie platlanders. Fisheye lenzen beïnvloeden het gehele beeld. Je kan dus niet een ronde aarde in beeld hebben, tesamen met een recht zonnepaneel van het ISS. Die moet dan ook krom zijn…

   18 likes
   • Pak dan maar een telescoop en kijk nog een keer hoe de schepen weer tevoorschijn komen!

    4 likes
    • Mooi, laat die opname’s dan maar zien, en kom niet aan met dat schip in de baai van Tampa, want die opname wordt beïnvloed door een mirage, en is niet lang genoeg.

     Tegenwoordig heb je ook software en apps waarmee je schepen kan volgen. Hun exacte positie is bekend. Je kan dus ook klaar zitten met je telescoop op het strand en zelf constateren hoe een schip van onder de horizon, mast eerst tevoorschijn komt. Je kan geen schip volgen van oneindig klein tot groot in beeld, zonder zelf het beeld (uitzoomen) te manipuleren. Je kan ook geen vertrekkend schip volgen tot oneindig klein, want hij “zinkt” langzaam weg achter de horizon.

     Er zijn genoeg foto’s te vinden op internet met dit effect, en daar zitten veel foto’s tussen van mensen die NIET meedoen aan de platte aarde discussie, maar gewoon toerist zijn en vakantiefoto’s nemen. Die zijn dus neutraal…
     Ga maar eens kijken op Google Earth met de optie foto’s aan, en ga dan eens naar de foto’s kijken rond de kusten. Er zitten de juiste foto’s tussen die het strand van bijv. IJmuiden niet laten zien, juist omdat deze zich onder de horizon laat zien, of een zeilboot waarvan de kajuit onder de horizon zit, of van de skyline van Chicago die de boulevard niet laat zien, omdat deze onder de horizon zit. Wat dat betreft heeft ene Rob Skiba een typische platlander opname gemaakt. Hij gaat naar Chicago, van een ander punt dan de opname van ene Joshua Nowicki, waarvan trouwens niet eens geconstateerd was dat deze opname’s gemaakt waren op hoogte’s tot 50m, en dat beïnvloed de hoogte van de horizon natuurlijk ook, en vaart dan over Lake Michigan naar Chicago. En blij dat hij is als hij de gehele tijd Chicago ziet liggen, en blij dat ik ben als ik steeds alleen het bovenste deel van de skyline van Chicago zie liggen. Tot slot keert hij om “omdat hij nu wel genoeg heeft gezien”. Deze man is een grote charlatan. Hij bewijst opnieuw dat platlanders niet tot aan de horizon gaan, niet ver genoeg gaan om e.e.a. aan te tonen omdat ze donders goed weten, dat als ze in detail treden de droom van een platte aarde uiteenspat.
     Het punt is dat de skyline van Chicago meetbare gegevens heeft. Men weet hoe hoog de gebouwen zijn, en je kan dus deze skyline projecteren op de opname’s en zien hoeveel van de skyline “onder water staat”. Maar je kan niet als bij tovenarij met een telescoop iets te voorschijn toveren, wat zich onder de horizon bevindt. Dat kan alleen door je eigen positie te verhogen, en dan speel je vals…

     3 likes
     • Dat beeld van Chicago was zeker ook een mirage? Knap hoor op 60km onder de curvature. Ik zeg toch ga het zelf doen, dan zie je het! Ik beschik helaas niet over een telescoop, maar als jij er 1 kan regelen ben ik nieuwsgierig.

      2 likes
     • “Dat beeld van Chicago was zeker ook een mirage?”
      Wat veroorzaakt dan het heen en weer bewegen, en groter en kleiner worden van de skyline van Chicago?

      “Knap hoor op 60km onder de curvature.”
      Volgens jullie berekening zou Chicago iets van 700m onder de horizon moeten zitten. Niet meegenomen in jullie berekening was het feit dat deze opname, en diverse andere opname’s die Joshua Nowicki heeft gemaakt, op hoogte’s tot 50m warengenomen, en dan klopt er niks meer van die berekening. Waar jij die 60km onder de curvature vandaan haalt weet ik ook niet. Rob Skiba begon nl. op 60km afstand met zijn “bekende” opname.

      En ja, nu jij bekend niet over een telescoop te beschikken, kom ik toch tot de conclusie dat jij niet weet waar jij het over hebt, en dus het bekende trollenriedeltje van de platlanders aan het aflopen bent. Alles ontkennen maar zelf niks bewijzen…

      Als je e.e.a. serieus neemt, zou ik maar gauw eens een paar duizend euro investeren in wat professionele apparatuur. Kan jijzelf concluderen dat dat platte aarde gelul, inderdaad gelul is…

      En je verhaal betreffende Admiral Bird. Hij heeft het toch echt over Antarctica. Hij spreekt in het begin raadselachtig (as big as the United States, that’s behind the pole, on the other side of the SOUTH POLE, from middle America, bottom of the world). Hij heeft het in zijn verhaal dus echt over een “pole”, en een SOUTH POLE (Antarctica), en de bodem van de wereld, en daarna gaat hij over Antarctica vertellen. Er is echter geen Antarctica te vinden op de landkaarten van de platlanders, en is er ook geen bodem van de wereld mogelijk, als de aarde plat is.

      1 likes
  • inderdaad mijn gedachte back to the middle ages OMG hoe eenvoudig men zich voor de gek kan houden.

   7 likes
  • Er is maar 1 ding wat ik niet begrijp…
   ik zie hier iedereen de boel te debunken…(logisch natuurlijk)
   maar ik zit maar met 1 vraag in mijn hoofd.

   Wat hebben ze hier in hemelsnaam mee te winnen?
   ik bedoel waarom zouden ze ons laten geloven dat we op een bol leven terwijl het plat zou zijn?
   Het slaat totaal nergens op.
   waren misschien 2 vragen hehe

   En dan nog iets…wel eens naar de live stream van het ISS gekeken…lijkt mij toch aardig rond onze aarde of hebben ze dat ook geshopt?

   1 likes
   • Wat raar is aan de livestreams van de ISS. Er is geen satelliet te zien, nada niks nop. Als je Google Earth moet geloven, stikt het van de satellieten. Waar zijn die dan?

    Antwoord op je vraag om te zeggen dat de aarde bol is ipv plat: dan bestaat God en het geloof van creatie niet.

    Als je de mens wijs maakt dat wij per ongeluk zijn ontstaan en eigenlijk maar niks als een beetje stofje vergeleken met gigantische uitgestrekte ruimte die zou bestaat. Dan zorg je er wel voor dat de mens niet verder kijkt dan zijn eigen kleine wereldje.

    Ik ben geen gelovige en ga niet naar de kerk. Maar volgens de wetenschap was er niets en is zomaar uit het niets ineens iets ontploft en is dat iets meer en meer geworden en toen een beestje en toen een aap en toen wij. Nee dat is geloofwaardig.

    3 likes
    • Waarom je vanuit het ISS geen sattelieten ziet, wordt hier heel duidelijk uitgelegd.

     https://www.startpagina.nl/v/wetenschap/vraag/594878/vanaf-iss-satalieten-bijvoorbeeld-low

     In verhouding tot het heelal zijn we nog veel nietiger dan stofjes, maar ik kijk wel degelijk verder dan mijn eigen kleine wereldje hoor.

     De wetenschap beweert nergens wat jij hier nu loopt te verkondigen, dat heet een stroman redenatie.
     Los van of jij iets geloofwaardig vind of niet, dat veranderd niets aan het feit dat de verklaringen van de wetenschap de enige verklaringen zijn die falsificeerbaar en nagenoeg sluitend zijn, geen enkele andere verklaring komt zelfs maar in de buurt.

     0 likes
     • Stroman redeneren is juist wat aardbol denkers bij flat earthers doen. Alles wat ze zeggen belachelijk maken en ze voor gek verklaren.

      De heelal ontstaan uit een puntje wat heel heet was. Omdat de wetenschap dit zegt geloof jij dat. Je weet niet eens wie de wetenschap is. Dat lees je op het internet en van horen zeggen.

      Ik waarneem liever zelf en geloof wat ik zelf zie of ondervind. Zoals de aarde die met 1670km/u rond zou draaien en wij daar geen ene reet van merken. Elk zuchtje wind voel je op je huid en in je haar. Maar dat je op een aardbol zit die 1670 km/u rond draait, nee daar voel je niks van. En natuurlijk hebben ze daar weer een verklaring voor zodat je het gelooft, wat een onzin.
      Net als zwaartekracht. Ook zoiets, de zogenaamde wetenschap weet het zelf niet eens, maar zeggen wel dat dat er voor zorgt dat alles aan de aardbol blijft plakken. Ontelbaar liters water blijft netjes plakken aan een rond object door een onzichtbare kracht. Maar een ballon met helium stijgt zonder problemen op. Wat een onzin.

      2 likes
   • wat ze er mee te winnen hebben is de ontkenning van een god, een schepper. Wij zijn bij een platte aarde niet een korrel in het universum maar het middelpunt van alles. Als wij niet buiten het firmament kunnen komen, draait alles om ons als de mensheid. Geen ruimte, geen andere levens op andere planeten etc… dan krijgt GOD meer betekenis en zal er minder verdeeldheid zijn wanneer blijkt dat wij uniek zijn en dus niet geevolueerd zijn….

    0 likes
  • Heb je het gecontroleerd?
   Gehoord wat ze zeggen?
   Denk je niet dat mensen behoorlijk zeker van hun zaak moeten zijn om zo iets zeggen, wetend dat men uitgelachen en vernederd zal worden.
   Geef het gewoon eens een kans, het zal je nooit meer los laten.

   1 likes
 2. ok, maar hoe kan het dan dat als je in een rechte lijn almaar oostwaarts gaat, je weer op hetzelfde punt uitkomt? ik bedoel kom op nou, hoe lang gaan we hier door over heksen en platte aarde … is dat geen brandstapel materiaal? of zullen we het papier gewoon recyclen.

  15 likes
  • “ok, maar hoe kan het dan dat als je in een rechte lijn almaar oostwaarts gaat, je weer op hetzelfde punt uitkomt?”

   Omdat je dan waarschijnlijk een kompas gebruikt, die netjes het noorden aan blijft wijzen. Maar ‘het noorden’ is op een platte aarde, het centrum. Een afstand van een paar honderd meter kun je misschien nog een rechte lijn aanhouden, maar al na een paar kilometer wordt het al een stuk moeilijker te controleren of je echt een rechte lijn hebt afgelegd. Daarbij, omdat ik een rondje om een boom kan lopen, is natuurlijk geen bewijs dat die boom op een bol staat.

   8 likes
   • je vergelijking gaat niet op, met die boom en ja, je kunt meten of je recht loopt/vliegt /vaart tegenwoordig. Dan kunnen we natuurlijk nog discussiëren over de meet apparatuur. We kunnen ook discussiëren over hoe wij dingen zien en of die er dan wel zijn. We hoeven niet alles voor koek te nemen, maar al mijn zintuigen zeggen ronde aarde. Laat dat nou net hetgeen zijn waar ik nog in geloof, want als ik straks van die platte aarde af sodemieter, dan heb ik het helemaal gehad met iedereen.

    5 likes
    • Volgens de platte aarde theorie zou de steenbokskeerkring aanzienlijk langer moeten zijn dan de kreeftskeerkring. Volgens meetinstrumenten niet! 🙂

     Ook zou de breedte van ondermeer Australië volkomen uit de pas lopen met wat we werkelijk meten. Om van het feit dat niemand ooit de zogenaamde ‘ijswand’ die de zuidpool voor moeten stellen gezien heeft nog maar te zwijgen.

     5 likes
     • Meetinstrumenten gebruiken een formule, cijfers zijn te manipuleren. De Kreeftskeerkring zou dan aanzienlijk kleiner moeten zijn. Als daar een gemiddelde van wordt genomen dan wordt het weer gecorrigeerd. Er zijn nu tegenwoordig directe vluchten op het zuidelijk halfrond, wat voorheen niet kon. Mocht je ooit zon vlucht nemen, neem een kompas mee. Dit was ook gevraagd aan een sceptische man betreffende flat earth, hij was verbijsterd toen hij op zijn scherm in het vliegtuig keek dat de coördinaten anders werden weergegeven dan op zijn kompas. Later bleek dat zijn kompas gewoon klopte en niet stuk was.

      https://www.youtube.com/watch?v=DEYcOwOFZHE = interview
      https://www.youtube.com/watch?v=DHLvEqIATIg = meer info

      3 likes
     • En ook hier wijst deze magnetische kompas gewoon naar het zuiden, terwijl het vliegtuig een NNW route vliegt. Niks mis mee, en ook geen bewijs voor een platte aarde…

      En een kompas geeft geen coördinaten, maar graden…

      1 likes
     • Wel eens geprobeerd een rechtstreekse vlucht van Zuid-Afrika naar Australie ? dat lukt niet omdat de afstand te groot is . Je kunt alleen met tussenstops vliegen. Waarom??

      0 likes
  • Als je op een draaiende schijf staat kan dat 😉

   1 likes
  • Dat kan met een platte aarde ook. Noordpool in het centrum en Antarctica als de rand. Naar het oosten/westen gaan is dan een 2D kromming (cirkel) trekken, tussen het centrum (Arctica) en de cirkel van Antarctica. Bij een ronde aarde maak je ook een kromming, maar dan 3D. Naar het zuiden gaan, is naar de rand toe gaan. Naar het noorden gaan naar het middelpunt (arctica).
   Ik heb een technische opleiding genoten, maar ik vind het concept heel interessant. Alle 3D krommingen converteren naar 2D krommingen. Het kan echt. Teken het maar op een A4. Maar de 4 jaargetijden en Andre Kuipers gooien roet in het eten.

   7 likes
 3. Sjah die jaren van economische achteruitgang hebben hun sporen nagelaten in het onderwijs…

  17 likes
  • “Sjah die jaren van economische achteruitgang hebben hun sporen nagelaten in het onderwijs…”

   Absoluut mee eens! Mij is op de lagere school ‘zwaartekracht’ uitgelegd, door een emmertje met water in de rondte te slingeren! Maar daarom heet het ook ONDER-wijs! ;D

   5 likes
   • Dan heb jij dus een laag IQ, het emmertje met water proefje stelt geen zwaartekracht voor, maar centrifugaalkracht. Dat is toc even wat anders. Naast dat het wat anders is, is het ook nog eens relatief simpel te verklaren. Terug naar school jij!

    18 likes
    • Ach, Armonicus is iemand die een aluminium vliegtuig vergelijkt met een aluminium blikje cola. Dat vliegtuig had gewoon geplet moeten zijn tegen de buitenkant van het WTC, toch?
     Hoe het dan kan dat hij dit verklaart dat ik denk “dat een vliegtuig, grotendeels gemaakt van aluminium en kunststof, ongeschonden aan de andere kant van een stalen constructie met betonnen kern, te voorschijn kan komen” zegt mij al genoeg…

     2 likes
    • Misschien moet jij terug naar school Pommetje. Zwaartekracht heeft hij tussen enkele aanhalings-tekens staan. Zwaartekracht is dus ironisch bedoeld omdat Armonicus is zijn latere leven weet dat een emmertje zwaaien inderdaad centrifugale krachten weergeeft.

     2 likes
  • Wil jij PH dit feit even laten zien aub dat hij dit op een hoogte van 50 meter heeft laten zien.
   Ik wil jou informatie graag zien dus graag doen want ik denk dat je maar iets verzint om mensen om de tuin te leiden.
   Als dit wel zo is dat hij op 50 meter gestaan heeft na informatie gezien te hebben, mijn excuus en ik ben zeker benieuwd want ik kan dat wat jij zegt niet vinden.

   Je ziet hier dat het gezien kan worden vanuit een boot want ze laten zien dat het geen mirage is.
   Volgens hetgeen wij geleerd hebben is dit toch echt onmogelijk.

   Rob Skiba proves the Chicago skyline (as seen from the other side) is NOT a mirage
   https://www.youtube.com/watch?v=o37t6iBS_q4

   En Rob snap jij niet dat als je deze afstand kunt zien, dat boten die veel moeilijker te zien zijn ivm het formaat dan niet over een curvature kunnen verdwijnen?!

   0 likes
   • Sorry Ph moet Rob zijn.
    Even laten zien Rob van die hoogte van Joshua nowicki.

    0 likes
    • Ik schreef “tot een hoogte van 50m”. Die nuanceverschil moet er zijn.

     Verder is het makkelijk dit uit te zoeken, maar ik twijfel aan jullie eerlijkheid.
     Dus overtuig mij maar, i.p.v. eerst te schrijven “dat ik maar iets verzin, om mensen om de tuin te leiden”, want dat is wat planlanders juist doen, en al jullie reakties hebben mij nog steeds niet overtuigd dat jullie eerlijk zijn, en bovenal logisch kunnen denken. Dus overtuig mij maar…

     0 likes
 4. Het idee van een platte aarde is wel geinig. maar ik geloof er niet in ,… om het simpel te houden …… als de aarde plat is zou het toch altijd licht blijven ? .. zou je de maan en zon dan beide aan de hemel zien staan ?… kromming van de aarde is vanuit vliegtuig trouwens makkelijk te zien … is de zon dan ook plat en alle planeten zijn ook plat ?
  kom op mensen doe ons nou allemaal een plezier !!! .. je moet geloven wat je wil geloven,…maar laat je alstublieft niet teveel meeslepen …en blijf objectief !!!

  6 likes
  • Jij gaat ervanuit dat licht oneindig ver door blijft schuinen, ook dat is niet 100% zeker. Maar op een platte aarde waarbij de noordpool in het midden ligt, kan het op de zuidpool niet 3 maanden licht zijn tijdens de zomer daar, volgens de platte aarde theorie.

   2 likes
   • Sterker nog: een platte Aarde met een erboven cirkelende zon zou ALTIJD verlicht zijn. Een kind van 5 begrijpt dat nog. Flat Earthers zien hier het probleem ook en beweren daarom maar dat de zon een soort spotlight is die recht naar beneden schijnt. Afgezien van het feit dat het overduidelijk is dat de zon bolvormig is en in alle richtingen schijnt (en daarmee ook de maan en de andere planeten verlicht) levert dit weer een nieuw probleem op voor de flat earthers: in de donkere zone zou je dan de lichtstraal van die spotlight moeten kunnen zien. Net zoals je ook de lichtstraal van een zaklamp kunt zien, ook al schijnt ‘ie in een andere richting. Nog nooit heeft iemand deze lichtstraal waar kunnen nemen. Als 6 miljard aardbewoners in geen duizenden jaren dit hebben kunnen waarnemen, dan luidt de logische conclusie toch echt dat deze spotlight niet bestaat.

    7 likes
    • Dat is totaal niet waar! Schijn met je zaklamp op een muur, loop achteruit en kijk wat er gebeurd. Het licht komt niet op de gehele muur terecht als je dichtbij staat. Dat wordt er alleen een stuk verlicht. Net als de zon heeft deze een beperkte sterkte. Hij kan niet overal schijnen ondanks een platte aarde. De platte aarde is daar te groot voor net als de rest van jouw muur waar je op schijnt.

     1 likes
     • Jij leest absoluut niet wat ik schrijf. Wij staan immers achter een zaklamp die vooruit schrijft. Wij bevinden ons op een platte Aarde recht of schuin ONDER de zon! En dat betekent dat je in de donkere zone die lichtstraal wel degelijk moet kunnen zien, zoals je dat ook kunt met een zaklamp die SCHUIN van je afschijnt. Niemand heeft deze zonnestraal ooit waar kunnen nemen – een direct bewijs dat de flat earth theorie kolder is.

      6 likes
     • Dan kan de zon alsnog een beperkte bol met licht zijn. Gebruik in deze een peertje, hoe sterk het peertje is, hoe meer hij van de kamer verlicht. Is het peertje te zwak om de kamer te verlichten, dan zal een stuk donker zijn.

      1 likes
    • iedereen beweert altijd dat de zon en maan ook plat zijn bij flat earth gedachten, maar dat zouden toch flat sun and moon gedachten zijn. Als de sterren door God aan het Firmament gezet zijn wil dat nog niet zeggen dat de maan en zon daar ook geplaatst worden. Als de zon en maan tussen het firmament en de aarde staan dan zou dit met een bolvormige zon en maan prima mogelijk zijn.
     Helaas blijven de meeste mensen in ontkenning als de verandering te groot is, dat is de basis voor angst. Angst is de tegenhanger van liefde en zolang je vanuit angst reageert dan zal het idee van een platte aarde nooit toegelaten worden.
     Iedereen baseert zijn eigen kennis op die van anderen en iets aangeleerd is niet snel afgeleerd. Het is ons ego wat dit probeert tegen te houden, zolang wij blijven geloven in waarheden die we aannemen als werkelijkheid zal God ons nooit de waarheid laten zien. Pas wanneer de mens gaat twijfelen aan zijn eigen onwerkelijkheid, maakt hij of zij ruimte voor de werkelijkheid en zal hij zijn Ego afwerpen.
     Waarom deze twee tegenstrijdige gedachten in de wereld helpen? Heel simpel, als de mens echt overtuigd wil zijn van zijn werkelijkheid zal hij eerst de onzin van onwerkelijkheid moeten ervaren… Anders kan hij nooit oordelen over wat werkelijkheid is en wat niet.
     Tenslotte zal God ons de werkelijkheid openbaren en ja dat duurt niet heel lang meer. Wanneer waren die twee oplevingen van flat earth ook alweer…..

     0 likes
  • Hopelijk beantwoord deze video de vragen die je hebt .

   Flat Earth | 21 Questions
   https://www.youtube.com/watch?v=k0xClWgidZU

   De (wetenschappers) zeggen toch echt zelf dat ze alleen in low orbit blijven, luister zelf maar.

   En de uitleg met de vliegtuigen klopt ook niet een vliegtuig die over de aarde vliegt moet zijn neus naar beneden corrigeren om bij te blijven met de aarde, hoe simpel is dat, gebeurt niet als je de attitude meter en de Gyroscoop bestudeerd.
   Het enige wat je de hele tijd ziet is een vlakke horizon en de aarde is niet zo groot dat je de curvature niet kunt detecteren de formule is gegeven reken daar zelf maar mee.

   Geen Curvature nergens te vinden en water is altijd level vandaar dat het ook sea level heet.
   Je kunt niet laten zien dat het ergens gaat buigen, waar gaat dat gebeuren?
   Meet i km water 10 km water 100 vierkante km het gebeurt gewoon nergens op aarde.

   Missile expert talks Flat Earth
   https://www.youtube.com/watch?v=CYzsr-wgPao

   Niets is wat het lijkt en zelfs een missile expert gebruikt geen curvature en ziet objecten met een aftand van 200 mile .
   Kan niet als je de curvature wiskunde gebruikt .

   Goed uitgelegd dat ook dit uiteraard niet klopt want de aarde is geen spinnende bol.

   FLAT EARTH – HELIOCENTRIC MODEL DEBUNKED 100% …. COME AT ME BRO
   https://www.youtube.com/watch?v=H1DF6_Azppg

   3 likes
   • Peter bedankt voor de link.. de antwoorden hebben mij niet overtuigd,.. integendeel zelfs.. ik geloof ten eerste niet eens dat hij US Navy Missile Instructor is … onmogelijk … nogmaals ik sta altijd open voor nieuwe theorien (vind ik leuk)maar deze gaat er niet in… ik kom er gewoon niet in…
    Een zons ondergang is toch onmogelijk met een platte aarde ?.. dat feit alleen al …logisch nadenkenen.. rakketten houden wel degelijk rekening met de kromming van de aarde,..en vliegtuigen ook,… net wat Solaris zegt,… het antwoord of de aarde plat is is in deze heel simpel lijkt mij …

    2 likes
    • Zonsondergang, zelfde als een trein die onder de horizon ”verdwijnt”. Deze verdwijnt ook net als de zon uit je vanishing point.

     2 likes
     • Bewijs die stelling dan maar eens door de zon terug te halen met een telescoop vlak na zonsondergang. Nee Bokito, je praat poep – om het maar eens populair te zeggen.

      4 likes
     • Gast..ff serieus… je gaat mij hier toch niet vertellen dat je een trein die verdwijnt onder de horizon vergelijkt met de zon die verdwijnt onder de horizon?.. de reden waarom niet is niet eens de moeite waard om te vertellen..totaal niet logisch… zorg aub dat je weet waarover je praat als je dialoog wilt aangaan…

      1 likes
    • Hier heb je 100 % bewijs Dru 79 dat de aarde vlak is.
     Er wordt hen het advies gegeven altijd van je apparatuur uit te gaan want dat is te vertrouwen.
     Goed luisteren dan komt de waarheid voor jou wel naar boven drijven.

     GYROSCOPES PROVE FLAT EARTH: Final Nail in GLOBE Coffinhttps://www.youtube.com/watch?v=CJSPgE-xeA0

     1 likes
 5. Dus, als ik het goed begrepen heb kunnen degenen, waaronder ik, die beweren dat de aarde rond is spoedig hun doodvonnis tegemoetzien op de digitale brandstapel?

  21 likes
  • “Dus, als ik het goed begrepen heb kunnen degenen, waaronder ik, die beweren dat de aarde rond is spoedig hun doodvonnis tegemoetzien op de digitale brandstapel?”

   Eh….. Galileo is nooit op een brandstapel terecht gekomen, hij kreeg huisarrest. Wat op zich eigenlijk al vreemd is, in een tijd dat je WEL op de brandstapel terecht kwam, voor niezen op de Bijbel. Zoals een Giordano Bruno: “Als het niet waar is, is het wel een goed verhaal!”
   ;D

   5 likes
 6. De reacties hier.Open minded people zou je hier toch wel mogen verwachten.Ik vraag me af hoeveel mensen de moeite nemen/hebben genomen dit onderwerp zelf goed open en eerlijk te onderzoeken.
  Geen een durf ik te stellen.Maar het kan alsnog.Niets maar dan ook niets is zoals men ons heeft doen geloven.NASA, never a straight answer.

  9 likes
  • http://www.froot.nl/posttype/froot/de-mooiste-beelden-ooit-gemaakt-van-de-aarde-zijn-vanuit-het-iss/

   https://www.youtube.com/watch?v=P5_GlAOCHyE

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Aarde_(planeet)

   PS: de reden waarom die zgn sky diver (geen bewijs) de Aarde platter ging zien naarmate hij hoger ging, was om dat de Aarde gigantisch voor mensen ogen/hersens is, hij ook niet ver genoeg kan zien om de kromming van de Aarde waar te nemen.

   Open minded, ja, maar niet overdrijven, terwijl het weldegelijk allemaal zelf kan gecheckt worden, pak een telescoop of ga het vliegtuig in.
   Die platte Aarde aanhangers beginnen zich meer en meer te gedragen als een sekte, afgeven van andere maar zelf zijn ze geen haar beter.

   9 likes
  • “Open minded” van iemand die aan rassenleer doet?

   3 likes
   • Juist ja, een feit.Wat vroeger gewoon gedoceerd werd.Zo heb ik een antieke winkler prins encyclopedie waar rassenleer niets met racisme te maken heeft.He, snap je ‘m?Echter denkt de huidige wetenschap daar natuurlijk anders over en heeft zaken naar eigen hand gedraaid.Rassenleer is vanaf nu gelijk aan racisme.Fout.
    Ken je de rassenleer eigenlijk wel en zo ja hoe kan je dit dan niet open minded noemen.Dus Rob, 2 dingen:
    1:Ik “doe” niet aan rassenleer, ik geloof daar sterker in dan de huidige nonsens.
    2:Als je een discussie wil met mij over een ander onderwerp doe dit dan onder een dergelijk onderwerp of geef duidelijk aan dat je geschoold wil worden.Of was jij al zover heen dat dat al geen mogelijkheid meer was.Ik kan het mis hebben.Maar je bent welkom.

    Buiten de (huidige) mainstream is veel meer te vinden dan daar binnen.De grote geesten van de renaissance bijv. hadden geen grote geesten geweest als zij binnen die mainstream hadden gebleven v.w.b. hun theorien etc.
    Mensen vinden zich zo geweldig en goed want ze blijven binnen de geplaatste grenzen en barrières van het door het huidige establishment en worden doorvoor beloond.Gestraft echter word men wanneer men de grenzen verkend en daar buiten gaat.Alles onder het mom van maak ze niet slimmer dan nodig.

    Ik hoor t wel Rob.

    3 likes
    • De woorden ras en rassen in rassenleer zegt mij al genoeg, wat voor mij betekent dat er een onderscheidt gemaakt wordt in soort mensen, vooral op huidskleur. Wél erken ik dat er sociaal-culturele verschillen zijn, ideologisch-religieuze-politieke verschillen ook, en daar zijn al meer dan genoeg problemen mee. Maar misschien bedoel jij de theosofische (rassen)leer…

     0 likes
 7. Op de noordpool is het 3 maanden donker in de winter, op de zuidpool ook. daar ligt het antwoord 🙂

  10 likes
  • Een platte aarde kan ook ronddraaien 😀

   1 likes
  • Daar ligt het antwoord niet. Op een platte aarde verschuift de zon naar het centrum, de Noordpool, in de zomer en in de winter naar de buitenrand waar Antartica ligt. Daarom is het donker op Antartica in de zomer en donker op de Noordpool in de winter. Er is in de zomer overigens ook 24u ligt op de Noordpool, dit omdat de zon dan niet ”onder” gaat. De platte aarde draait niet, maar de zon en de maan draaien wel boven de platte aarde.

   Dit model is dus ook easy toe te passen op een platte aarde.

   1 likes
 8. Ja dat de nasa liegt klopt wel maar kom op zeg n platte aarde, uit welke eeuw komen die gasten???

  20 likes
 9. NineforNews, hou eens op om dit soort totale idioterie te plaatsen/produceren.
  Zonde van onze tijd. Laat deze lieden maar in hun eigen gecreëerde “religie” gaarkoken.

  16 likes
  • Waarom zouden zij ophouden met het plaatsen van theorien die velen aanspreken waaronder deze?Je kan nog altijd de telegraaf lezen als je dat beter ligt.

   Alles is theorie maar niemand kijkt tegenwoordig verder dan voorgespiegeld.
   De mantra ‘wetenschap’ doet ‘t werk wel.
   Wetenschap, wetenschap….
   Brainwashing op z’n best.

   3 likes
 10. Er bestaat weldegelijk zoiets als singulariteit en nog een paar andere krachten, anders zouden de oceanen en de mensen niet op de Aarde kunnen blijven….of het nu een platte of een ronde Aarde is.
  Ze kunnen zelf ook eens een ritje maken doorsnede Aarde, om te zien of de randen van onze (platte) Aarde weldegelijk ijsranden zijn.
  Ze kunnen ook eens een telescoop nemen en naar de maan kijken, dan zullen ze zien dat de maan weldegelijk roteert rond haar as en weldegelijk rond is.
  Dat de maan anders roteert, is omdat enerzijds de Aarde aan de maan trekt (eb en vloed) maar anderzijds ook onze ster (zon)
  Dat zelfde effect (rotatie) kunnen ze ook zien als ze een telescoop nemen en naar andere planeten van ons planetenstelsel kijken, dan gaan ze trouwens ook zien dat deze rond zijn en niet plat.

  Zoals iemand anders al opmerkt, er word bezuinigd op onderwijs of ook wel degeneratie van het intellect genoemd.
  Maar dan kun je ook wel weer de vraag stellen, kun je van echte domme mensen, slimme mensen maken???
  Ik denk zelfs met een degelijk onderwijs dat het niet mogelijk zou zijn, ze zijn niet alleen dom, maar gedragen zich ook nog eens als een bende blinde schapen.
  NASA en andere burger ruimtevaart organisaties vertellen zeker niet alles, de militaire ruimtevaart organisaties vertellen helemaal niets…..maar er zijn grenzen, zeker als men het zelf kan onderzoeken.

  Dus platte Aarde aanhangers, kruip terug onder uw platte steen, daar horen jullie thuis.

  18 likes
 11. En de maan is vierkant. Wat een onzin, wat verklaart anders eb en vloed? En waarom is niemand dan voorbij die “ijsmuur” geweest of heeft in ieder gaval gezien dat daar nog iets anders is? Alternatief nieuwsis goed maar dan moet het wel onderbouwt worden.

  9 likes
 12. Iets over de USA. Het Midwesten van de USA is één bijbelbelt. En daar wonen heel veel mensen. Grote gezinnen, etc. De meeste Amerikanen zijn gewoon achterlijk. Wat wij van Amerika kennen is de Westkust en voornamelijk geconcentreerd rond NY en Washington. En de oostkust, zoals Los Angelos en San Francisco en dat is de welvarende en de wat meer intellectuele belt.
  Amerika verdient derhalve niet de intellectuele voorsprong in honderden jaren. Sinds de zestiger jaren van de twintigste eeuw telt Amerika enigszins mee met de intellectuele cultuur. Amerika heeft tientallen jaren aan braindrane gedaan en sinds een goeie twintig jaren tellen ze wat mee.
  Dus Amerika is een land vol met intellectuele import.

  7 likes
  • Wat ik van Amerika ken, is dat LA en SF aan de Westkust liggen en NY aan de Oostkust.

   6 likes
  • Ach ja domme plattelanders. Dat komt buiten de VS natuurlijk niet voor. Feit is dus dat van de 10 beste universiteiten ter wereld, er 7 in de VS liggen. Google maar eens op ‘Ivy League’.

   Feit is dus dat die ‘domme Amerikanen’ zich hebben weten op te werken tot de enige echte supermacht. Ja, ik weet dat landen als Rusland, China en India bestaan. Zij hebben bij lange na niet het aantal innovaties, uitvindingen en ontdekkingen gedaan als de VS in haar slechts jonge geschiedenis. Zij hebben de afgelopen 20 jaar ook geen Google, Facebook, Uber, Twitter, Apple, Tesla, of Netlix in de markt gezet. Zoals Warren Buffett altijd zegt: “For 240 years it’s been a terrible mistake to bet against America, and now is no time to start.”

   Ik zou die malle Amerikanen maar niet onderschatten als ik jou was.

   2 likes
 13. Ik wordt zó moe van die platvoeters; kijk nou gewoon naar het verloop van het zonlicht van dag en nacht, dat is overal op de wereld sinus-vormig. Als de aarde plat was, was dit verloop blokvorming. Hallo, hoe simpel moet je zijn om dat niet te zien? Echt hoor, deze platvoeters moeten verboden worden ivm het verspillen van (vrije)tijd en geld!!! Kotsziek wordt ik van zulke gebrek aan inzicht.

  8 likes
  • ik word kotsziek van mensen met een instelling zoals jou, en ik ben geen flatearter. er zitten best leuke theorietjes tussen, je word er ietsie slimmer van als jij je erin gaat verdiepen, ook al klopt het niet.

   1 likes
   • vooral niet ingaan op het aangedragen argument van dag&nacht ‘droogtrommel’, is dat een metafoor voor je eigen hersenpan? Hoe kan ik slimmer worden van mensen die niet willen begrijpen hoe de wereld in elkaar zit? Water van de oceanen dat weggeslingerd wordt, atmosfeer die weg moet waaien, hou toch op. Ga liever eerst natuurkunde studeren voordat je die onzin van anderen klakkeloos overneemt en oppompt tot nog grotere onzin…

    6 likes
    • Dat komt omdat volgens hun de spotlicht schommeld. Waarom moet ik jou alles voorkouwen, ga zelf eens lezen 🙁
     IK vind deze leuk en ik weet het antwoord niet: Als de zon zover weg staat, hoe komt het dat de zonnestralen dan zo schuin op aarde komen, als ze door het wolkendek schijnen? eigenlijk zouden ze ongeveer loodrecht erdoor moeten schijnen.

     1 likes
 14. Hmmmm, wist niet dat idiocracy zo snel een intrede zou gaan doen.

  Zou het degenereren zo snel gaan, binnen 1 a 2 generaties slechte voeding en scholing.

  Leuk experiment, kijken hoe snel men degenereert, kan men hier snel mee stoppen!!!!!

  13 likes
 15. Dit is niets meer of minder dan een co inteloperatie om de de waarheidsbeweging belachelijk te maken en te verdelen. De platte onzin beweging bestaat voornamelijk uit paid shills en wat idioten die er voor vallen.
  Wel een mooie manier om wat zogenaamde waarheidsvinders te ontmakeren die zich met deze deze spy op inlaten. Het wordt gebrach als een religie waar ongelovigen voor dom worden uitgemaakt terwijl ze zelf geen enkel bewijs hebben of een werkend model kunnen produceren.

  9 likes
 16. Volgens mij is deze flauwekul van de duistere kliek verzonnen, om de alternatieve anti-mainstream-media mensen belachelijk te maken. Want wie zo’n onzin vertelt, die vertelt ook in andere opzicht onzin.

  En honingpotje voor de sukkels dus, die van alles geloven.

  12 likes
  • Helemaal mee eens Patricia, we moeten dan ook niet gek kijken als blijkt dat Soros dit verhaaltje de wereld in geholpen heeft ter af/misleiding. En zo te zien hebben de msm jongens de taak gekregen om er op te blijven hameren. En als de discussie afzwakt begin je gewoon weer opnieuw te roepen dat de aarde plat is. Net zo lang tot iedereen het gelooft lijkt het wel.
   Zo blijft deze nonsens een hot item en dat is belangrijk voor dwazen, dat het er over blijft gaan.
   In de hoop dat mensen in paniek gaan raken? Wat zou anders de bedoeling zijn? Geen idee maar ik begrijp dwazen toch al nooit. Dat is nog steeds niet gebeurt, het zal mensen een zorg zijn of de aarde rond of plat is. Truuk misluuk zou Klukkluk zeggen.

   1 likes
 17. Eerste klas achterlijkheid op een stokje
  wat denken jullie nou Moraal ridders in verloren tijden Als de aarde plat zou zijn dan zou het alle water over de rand weg vloeien…… hebben jullie daar wel eens over na gedacht? of moeten jullie eerste even in jullie boekje kijken….? dat is nou het probleem dat boekje LEEF En laat je niet leven jullie leven niet jullie worden geleeft!

  2 likes
  • Als jij je een beetje verdiept had, kon je weten dat antartica volgens hun de hele schijf omhult, dus een hoge ijsmuur zorgt ervoor dat het water op de schijf blijft.

   4 likes
   • Alleen heeft nog geen enkele flat earther deze ‘ijswand’ ooit kunnen vinden. Terwijl je er – als ie bestaat – zó naartoe zou kunnen varen. Dat lijkt me een teken aan de (ijs)wand voor wat betreft het waarheidsgehalte van de platte aarde theorie.

    7 likes
 18. Ik vind de theorie van een platte aarde niet slecht, alleen snap ik dan vulkaanuitbarstingen niet en aardbevingen.
  En verdiep jullie er eens in, als het straks toch zo is, vallen jullie niet zo hard 😉

  7 likes
 19. Mooi om te zien dat de volgende generatie zijn eigen waarheid creëert waar we bij staan. Valt me ook op hoeveel dingen er door elkaar lopen. De maanlanding kan al met al best in scène zijn gezet. Vooral het gebrek aan nieuwe landingen vind ik een signaal. Maar dan nog. Staat los van de platte aarde. En al helemaal los van allerlei bijbel teksten. Ik kan geen theorie hier meer lezen zonder dat God erbij wordt gehaald. Is dit dan uiteindelijk een actie van een aantal religies ofzo? Zoveel wanorde zaaien dat mensen terug de kerk in lopen uit paniek? Of juist de andere kant op, richting de echte gekkies? (One of us, one of us) Voorheen zag ik deze site als medium voor mensen die theorieën wilde delen, tegenwoordig vind ik het vooral onderdeel van een bepaalde marketing, waaronder dit soort berichten.

  Is het niet zo dat een bepaalde wetenschapper heeft gesteld dat sommige deeltjes in de ruimte zo snel reizen dat deze heeft gesteld dat vanwege die snelheid de aarde vanuit hun perspectief plat is. Dat het meer een hypothetische plat is, zoals je kan filosoferen wat je ziet vanuit de positie dat je zelf met de snelheid van het licht zou reizen en dan naar andere kijkt. De aarde is wel degelijk rond, maar reis je met de snelheid van het licht zoals een foton dat doet dan is jouw beeld beperkt, en zie je een plat streepje. Dat is dan de aarde. Ik weet niet of iemand voor zich kan halen wat een sirene doet als de brandweerwagen langsrijd? Dat ie dan lager wordt van toon heet het doppler effect. Een zelfde soort visuele vervorming vind plaats volgens theorie en daar ging de theorie over. Al dit andere zoeken naar verbanden, is hetzelfde als een ei gooien tegen de muur en dan verwachten dat bij de buren de telefoon gaat. Als dat dan gebeurt is dat nog geen verband. Opletten beste flat earth believers, het is echt een farce in het belang van mensen als Patrick Migz. Trap er niet in!

  5 likes
  • Erbij voegende dat, licht een vaste snelheid kent waardoor je alsje zelf met de snelheid van het licht reist beide golven met 300.000 km/s op elkaar botsen en het product altijd 600.000km/s is, terwijl bij geluid (331m/s) je de snelheid van je eigen voertuig mag optellen waardoor het totale product dus kan verschillen. Bij licht is dit niet. Dat wordt er bedoelt met plat, omdat de foton niet eens de kans krijgt om het diffuse effect te generen. Dat zegt echter niets over de staat van het voorwerp waar het licht vanaf kaatst, in dit geval de aarde. Die kan nog steeds rond zijn, en ook plat, en de observatie die het rond zijn bevestigen zijn ruim overtuigend.

   1 likes
   • Wat mij elke keer weer opvalt, is dat wij met z’n allen die gekke Einstein achterna lopen. In zijn relativiteit theorie, stelt hij, dat de licht snelheid absoluut is (299792 en een beetje/sec). NIEMAND begrijpt die theorie precies en het zou me NIETS verbazen, als blijkt dat die Einstein het helemaal verkeerd zag en wij als kippen zonder kop achter die man zijn aangelopen. Het zou betekenen, dat ALLE boeken herschreven moeten worden en dat een heleboel wetenschappers van hun voetstuk zullen vallen. Ik heb het gevoel, dat de waarheid onder het vloerkleed wordt geveegd, omdat een heleboel subsidie trekkende wetenschappers de waarheid niet boven tafel willen hebben. Volgens mij is er alleen een snelheidslimiet voor natuurlijke deeltjes, maar is dat kunstmatig te doorbreken.

    3 likes
    • Mooi gezegd. Einstein heeft zelf toegegeven dat Nikola Tesla veel meer weet dan hij weet. Who is the smartest man alive? Einstein: ”I don’t know, you have to ask Tesla.”

     Tesla kwam teveel achter de waarheid, Einstein werd gepromoot door een groep mensen met veel geld en macht. Zie het als marketing (dat bestond toen ook al alleen wist niemand dat het marketing was).

     Tesla werd niet serieus genomen omdat Tesla het allemaal zelf moest doen en daar te weinig geld en middelen voor had.

     2 likes
 20. Te stupide dat deze Middeleeuwse bullsh*t van Arwijn een platform krijgt.

  Dus als ik een paar honderd idioten weet te overtuigen dat ik een god ben, dan krijg ook ik hier een platform?

  11 likes
 21. Zelfs de bovenste foto in dit artikel laat al zien dat de horizon gekromd is, dus waar hebben we het over ?
  Net als Flatearthers zal er ongetwijfeld een groep mensen bestaan die er heilig van overtuigd zijn dat de maan van kaas is gemaakt, vermoedelijk goudse kaas, ofschoon de “geleerden” het daar nog niet over eens zijn.

  1 likes
  • Mits je je verstand gebruikt dan snap je dat die gekromde horizon lijn als je die door zou trekken, dat die bol waarschijnlijk 10000 keer groter is dan hij in werkelijkheid zou kunnen zijn.
   Je komt zelf met die onzin dat de Maan van kaas zou kunnen zijn, is nergens te vinden in al de beweringen want alleen jij zegt dit dus je maakt jezelf belachelijk.

   De bal aarde theorie klopt voor geen meter en dat komt nu aan het licht.
   Mensen op hun kop in Australie is al gek genoeg en dat al het water met al die massa daar aan de bol blijft hangen terwijl de vogels er gewoon nog blijven vliegen.
   Dwz dat je met een vliegtuig dus nooit recht vliegt als je die vlucht zou maken.
   Pak eens even een wereldbol en ga er met een miniatuur vliegtuig overheen dan ga je van allerlei hoeken veranderen zonder je dat je dat zou voelen of op de apparatuur zou kunnen zien,
   ,en daarna op zijn Kop?!
   Dit is technisch gezien gewoon onmogelijk!
   Een vliegtuig vliegt over een vlak oppervalk en de instrumenten bewijzen dat, debunk anders de attitude meter en de gyroscoop want die werking klopt dan niet.
   Die geven ontegenzeggelijk aan dat je over een vlakke aarde vliegt!
   De Attitude meter en de Gyroscoop liegen beide niet hoor..
   Pak even een globe en ga er met een miniatuur vliegtuig overheen, bestudeer de instrumenten die gebruikt worden en denk dan nog eens na..
   Je komt tot de conclusie dat we in sprookjes hebben geloofd..

   En vraag jezelf af WAAROM er GEEN EEN ECHTE FOTO IS VAN DE AARDE IN 2016?!

   2 likes
   • En waar blijft nou die satellietopname van de gehele platte aarde!

    4 likes
    • Je hebt al door dat Nasa alles bij elkaar liegt en jij vraagt je niet af waarom dat dit zo is ?
     Zou er niet iets te verbergen zijn buiten het feit dat ze 50 miljoen per dag krijgen voor de oplichting van de mensheid.
     Waar blijft een satelliet foto van de plate aarde, ben je wel goed bij je hoofd om dit te vragen terwijl we zelfs niet een legitieme foto van de aarde hebben ?!

     Wat een aanfluiting neem me niet kwalijk, heb je al gekeken naar bouwtekeningen van Satellieten er is niet s over te vinden.
     Ze bestaan gewoon niet ook al is dat moeilijk te verteren als je tot deze conclusie komt.

     Er zijn al ballonnen de lucht ingestuurd die geven een vlakke horizon weer, heb jij een raket dan om dit zelf even te controleren?!
     Bekijk jou vraag nog maar eens dan zie je misschien zelf wel hoe belachelijk die is terwijl we al op Mars zijn, ja niet dus !!

     3 likes
     • Ooit van crowd funding gehoord. Moet toch geen probleem zijn voor jullie orthodox christelijke platlanders om via crowdfunding een x bedrag bij elkaar te krijgen, en zelf een raket te bouwen, want er zullen genoeg technische orthodox christelijke platlanders zijn, die hun technische knowhow gratis ter beschikking stellen, of is het zo dat jullie die bekende horizon gaan benaderen. Die horizon die jullie platlanders zo angstvallig proberen te vermijden…

      1 likes
     • Geen satelieten? hoe denk jij dat GPS werkt dan?

      0 likes
 22. Ben ik nu de enige die de vraag stelt, of zich afvraagt, hoe t komt dat mensen om de wereld reizen, en dat er nog nooit iemand van de aarde is afgevallen of tegen een muur aan is gelopen??

  7 likes
 23. niemand weet voor 100% zeker dat de aarde rond is ook weten we niet voor 100% dat de aarde plat is dus laat ieder denken wat hij wil ooit komt de waarheid naar boven hoe dan ook

  5 likes
 24. de aarde is degelijk rond, vanwege dat de aarde een te groot oppervlak is lijkt die plat vanuit onze oog. Als je een rondje over de evenaar zou lopen heb je 40.075 km afgelegd. Maar omdat de aarde niet perfect rond is is de omtrek van de aarde langs de polen 40.008 kilometer.

  Al in de derde eeuw voor Christus bepaalde de Griek Eratosthenes de omtrek van de aarde door het meten van de zonshoogte.

  Eratosthenes had berekend dat, de zon in Syene om 12 uur ‘s middags een rechte hoek met de aarde maakt en in Alexandrië een hoek van 82,8 graden. Het verschil is dus 7,2 graden. Alexandrië en Syene maken dus een hoek van 7,2 graden. Eratosthenes wist dat deze steden 5000 stadia (oude lengte maat) van elkaar lagen. Omdat een cirkel 360 graden heeft, volgt daaruit: 360:7,2= 50 en 50×5000= 250.000 stadia dit is 37.500 km, tegenwoordig weten wij dat de aarde 40.000 km in omtrek is. Dit klopt ook met de berekening van Eratosthenes, want wij weten nu dat Syene en Alexandrië 800 km van elkaar liggen. 800×50=40.000 km.

  dus wat lullen die nou. andere woorden, de aarde is te groot dat wij de boling niet waarnemen kunnen

  8 likes
 25. Clickbait, en iedereen tuint er weer in…

  7 likes
 26. Waarom zouden ze dit dan geheim houden? Welke winst is er dan te behalen?

  5 likes
  • Omdat er biljarden omgaan in het luchtvaartprogramma? En ze alleen enkele animaties en composities hoeven te maken voor dat geld. Ik denk dat ze meer geld kwijt zijn aan de marketing en promotie van de ronde aarde dan aan het geld wat ze besteden aan materialen voor ”missies”. Om controle te houden over de mensheid, om het geloof in God te doen afzwakken, etc, etc. Er zijn tal van redenen.

   Ik ben zelf niet gelovig, maar heb altijd in buitenaards leven geloofd. Op dit moment ben ik er niet meer zo zeker van dat het bestaat. De machtigste en rijkste mensen die aan de macht zijn willen dat wij onszelf nietig voelen, dan zijn we geen gevaar. Ze willen ons tegen elkaar opzetten en dat lukt aardig. Ze willen dat we niet meer 1 vuist kunnen maken, wat al niet meer gebeurd in Nederland. Ze hebben geleerd van de afgelopen 100 jaar en de demonstraties die er geweest zijn. Als je nu gaat demonsteren met een grote groep dan ben je een bedreiging voor de sociale samenleving, een terrorist. Laatst waren er 2 mensen aangehouden en opgesloten omdat ze bij de Bilderberg conferentie een brood voor het gezicht hielden. Ze zijn hardhandig afgevoerd terwijl ze zelf geen geweld gebruikten of ook maar een woord zeiden.

   Verder zijn er meer verhalen van demonstranten die de vinger op de gevoelige plek leggen. Er is ook een meid geweest die een spandoek had. die de waarheid beschreef. Zij werd er steeds tussenuit gepakt en meegenomen naar het bureau, totdat de demonstratie over was. Dit gebeurde enkele keren.

   2 likes
  • Dus niemand weet waarom het geheim is?

   0 likes
 27. als de noordpool het centrum is op de platte aarde waar is de zuidpool dan?

  4 likes
 28. Een hele simpele oplossing, kijk naar de moleculen en atomen. Zijn die plat? Nee! Wat voor de micrcocosmos van toepassing is, is ook van toepassing op de macrocosmos.

  6 likes
 29. En die Ben Long is niet goed bij z’n hoofd…. hihihihihihihihi hehe uitgelachen….. 🙂

  5 likes
 30. Eindelijk gaat het weer ergens over wat echt is.

  4 likes
 31. Wat maakt het uit bol ,plat, belangrijker is dat de oorlogen ophouden iedereen te eten heeft en er medische verzorging,onderdak enz is
  Stel het blijkt plat te zijn en dan. Leven gaat gewoon door hoor, oke er zullen geen wereldbollen meer verkocht worden maar platte schijven ,so what.
  Mensen blijven gewoon op vacantie gaan ,kinderen blijven geboren worden.
  We worden elke keer wel weer met iets bezig gehouden (afleiding),elke keer wordt het wiel weer opnieuw uitgevonden.
  Dan is het dat de mensheid pas 6000 jaar bestaat ,dan weer hebben er ooit alleen maar reuzen geleefd hier op aarde (met T-rexjes als huisdier hahahah dan weer waren het halve apen ,nu zijn ienie minie mensjes van circa 20 cm weer hot pff ,t zal wel. Laat ze eers de dijken maar verzwaren anders loopt de boel onder en verzuipen we en is er een stukje platte pf bolle aarde minder.

  4 likes
 32. Gaan we nou weer over de Platte Aarde discussiëren? Sjee.

  4 likes
 33. Stel dat de NASA liegt. Liegen de Russen, de Chinezen, de ESA, de Indiërs, de Australiërs allemaal? Liegen de satellieten?
  En is de Zon ook plat? Immers de aarde is een afspiegeling van de Zon (de Aarde is gecreëerd naar het beeld van de Zon).

  1 likes
  • De Russen zijn afgestapt van hun luchtvaartprogramma, toentertijd sponnen ze wel samen. De Chinese bevolking geloofd veelal nog steeds in een platte aarde. Ga er meer onderzoek naar doen en kom tot je eigen conclusies. Neem in ieder geval niet zo snel iets aan wat ze je voorschotelen. Op tv, op school. Wees kritisch.

   2 likes
 34. Kijk mensen worden ‘wakker’ en dat mag nie! Er is natuurlijk geen haar op mijn bolle hoofd dat geloofd in de platte aarde theorie maar…

  Na 6 maanden onderzoek ben ik er achter gekomen dat deze theorie en zijn neefje de Mandela theorie gefabriceerd zijn door lieden die de alternatieve mediasites in een kwaad daglicht willen plaatsen.

  Beide theorieen zijn zo snel zo populair geworden dat het niet anders kan dan dat dit manipulatie is. Het doel is simpel namelijk De alternatieve media te associeren met theorieen die zo ongeloofwaardig zijn dat deze onmogelijk serieus genomen kunnen worden. Dat maakt een serieuze discussie over alternatieve onderwerpen onmogelijk.
  Zeg nou zelf denk je dat door de Platteaarde theorie aan de NASA leugens te koppelen mensen gaan inzien dat ze gemanipuleerd worden ? Het lijkt mij dat mensen meer geneigd zijn om het probleem (disinfo NASA) zullen weglachen ?

  Al met al lijkt het mij dat alternatieve media nu een groot probleem hebben omdat er actief geprobeerd wordt om deze te controleren….

  3 likes
 35. Rivieren zijn ook niet plat, lopen mee in de ronding van de aarde

  1 likes
 36. Vsauce heeft er een prachtig filmpje over gemaakt in hun bekende stjl.
  https://www.youtube.com/watch?v=VNqNnUJVcVs

  2 likes
 37. reacties hierop geven voedsel aan nog meer platte speculaties.
  lekker rond zou ik zeggen, voelen en weten.

  2 likes
 38. Robbertje,

  Inderdaad liggen NY en Washington aan de oostkust en LA en SF aan de westkust.

  2 likes
 39. Je kunt de foto’s en video-opnames van de NASA misschien wel ontkennen, maar bij twee kennissen die skype-end communiceren bijvoorbeeld tussen Engeland en Turkije niet. Zij zien duidelijk het bewijs dat de zonnestand en daglicht-sterkte van elkaar verschillen. Dit kan alleen als het aardoppervlak buigt, dus dat het een bol is.

  2 likes
 40. ijs op de evenaar.. ,een muur van ijs nog wel.. whaha

  Ik zou zeggen neem nog een pilletje onder de tong of ga naar het ziekenhuis
  het gaat echt niet goed met je..

  Of ga dit proberen te geloven zie link en wie weet gaat het dan goed met je…

  https://www.youtube.com/watch?v=OSRgKKoLLiQ

  2 likes
 41. En dan nog iets, stel jezelf voor dat je vanuit space naar de onderkant vliegt waar de mensen op hun kop zouden moeten staan.
  Jij komt daar recht op aan gevlogen op de onderkant van de aarde, wanneer komt het moment dat jij met je spacecraft jezelf om gaat draaien want de een staat op zijn kop en de spacecraft komt daar recht op aan gevlogen?!

  OMG?!

  2 likes
 42. Wat boeit het nou of ze (aarde) rond of plat is? wat is de meerwaarde daarvan?

  Het wordt pas echt interessant als je nou eens contact met haar maakt en dan bedoel ik dus contact maken met haar hart via jouw hart. Ja contact maken met de aarde ze leeft namelijk net als jij en ik, sterker nog zij is net als ons een multi dimensionaal wezen met een ziel.
  Wij hebben allemaal een diepe persoonlijke relatie met de aarde, zon en het universum.

  Dat is een feit voor mij en doordat weet ik dat zij meer is dan het oppervlakkige platland 2D.
  Naar mijn weten is dit universum onderverdeeld in 12 dimensies. Alle 12 dimensies zitten in ons en zijn sterk met elkaar verbonden. Alle dimensies spelen tegelijkertijd af in ons, ze zijn onmisbaar met elkaar verbonden zoals al gezegd. alleen zijn de dimensies onderverdeeld in 12 lagen (dimensies) ken jezelf, en je zal het universum kennen. Dit is Key

  Ff voor de duidelijkheid wij als multi dimensionale wezens hebben dus alle aspecten wat dit universum te bieden heeft in ons zitten letterlijk & figuurlijk sterker nog wij zijn van nature zo, een natuurlijke feit.

  1 likes
 43. Holle bolle platte, ik weet 100% zeker dat we niks zeker weten 😉 We mogen wel het begrip “kijken” anders gaan uitleggen op school, kijken werkt hetzelfde als horen, alleen niet met geluidsgolven, ik denk dat daar het probleem ligt dat we de kromming niet zien.

  1 likes
 44. De aarde en de natuur weet zich al miljoenen zo niet miljarden jaren te handhaven. Dat is voor mij het belangrijkste gegeven. Of ie nou plat is of bol, het is mij om het even. En als ze er over liegen zal dat ook wel weer een reden hebben. Ik ken ‘m niet en ik kan ‘m zelfs niet bedenken dus concentreer ik me maar op de dingen die me meer bezig houden.

  1 likes
 45. Voor de liefhebbers van kennis van symbolism en nummers.

  Flat Earth, English Gematria and the New World Order
  https://www.youtube.com/watch?v=9Oc8hNKhLpQ

  1 likes
 46. We kunnen alleen erachter komen of de aarde plat is of rond
  Door een iemand die los staat van de overheid en dergelijke de ruimte in te sturen

  1 likes
 47. Wat wel vreemd is dat de ronde bolle maan zijn zijkant nooit wil laten zien. Hoe of waar je ook kijkt op de aardbol de zijkant zie je nooit alleen de zelfde beeld. Het lijkt wel plat.
  Ik kijk al vanaf mijn jeugd in de ruimte maar nooit de zijkant van de maan gezien, terwijl hij toch zo bol als een bal zou moeten zijn. Dat zijn wel dingen die je verbazen.

  1 likes
 48. 1 vraag.
  Heeft iemand van de tegenpartij ooit iets van een documentaire o.i.d op dit gebied gekeken?
  Ik neem ze niets kwalijk, de felle verdediging is niets anders dan angst.
  Het valt niet mee om je hele wereld beeld opeens veranderd te zien worden.

  1 likes
 49. Wat mensen ook denken, heel veel theorie daarover is wel interessant en roept vragen op.
  D

  1 likes
 50. Waarom zou je een 2D wereld ontwerpen als de secret code genoeg code omvat een biologische 5D matrix te maken waar ij zelfs maar tot 3 kunnen kijken? Een beetje onzinnig…

  0 likes
 51. Het Universum is de Hogere Macht , de Aarde ( Terra) is onze Bijbel ( observeren en leren van de Natuur) en het water is onze profeet. Dan maakt het niet uit of de aarde rond, bol, of plat. Combinatie kan dan ook. Want wie de absolute macht over het water heeft , heeft de absolute macht over de aarde.

  0 likes
 52. Jongels lees het boek van Enoch en leer hoe de aarde is en werkt.

  0 likes
 53. beste mensen, als relatieve leek vind ik dit onderwerp onmeunig interessant; jammer is wel dat er vaak weinig respect getoond wordt voor elkaar. wat me geweldig lijkt is als we samen optrekken; de platte-aarders én bolaarders geven aan wat volgens hen het ultieme bewijs is van hun zienswijze. dit moet dan eerst over en weer geaccepteerd worden en natuurlijk wel enigszins uitvoerbaar zijn.
  vervolgens gaan de ‘uitdagers’ op pad, kijken naar elkaars ‘bewijs’ en doen vervolgens verslag.

  0 likes
 54. Er zijn inmiddels vele hele serieuze onderzoeken gepubliceerd op internet die laten zien dat er iets erg mis is met het bolle concept. Metingen in het veld (en vooral op het water) kunnen geen kromming in het aardoppervlak registreren. Maar de onderzoekingen gaan echt nog veel verder en zijn verdiept in diverse onderwerpen die allemaal op hetzelfde duiden: een ronding kan niet geregistreerd worden. Eind maart wordt er wereldwijd een documentaire gepresenteerd met jaren van eigen onderzoek. Ik stel voor hier tzt kennis van te nemen.
  Check this out:
  http://www.prnewswire.co.uk/news-releases/scientists-at-dakila-pesquisas-release-documentary-proving-that-the-earth-is-not-round-674454933.html
  Of in het Frans:
  https://amandinedublogailleurs.blogspot.com.br/p/infos-dailleurs.html?rkey=20180219FR08872&filter=2223
  Hier binnenkort: http://convexearth.org/
  En de teaser:
  https://www.youtube.com/watch?v=f4wPqKwFlGo&feature=youtu.be

  0 likes
 55. Ha, jullie hebben het allemaal verkeerd. De aarde is eigenlijk een grote ring met als middelpunt de zon. De ring draait rond. Door de draaiing ontstaat middelpuntvliegende kracht. En wij leven aan de binnenkant van de ring. Tussen het draaivlak van de aarde en de zon draaien grote zwarte vlakken rond zodat er dag en nacht ontstaat.
  1 – de kracht die we zwaartekracht noemen wordt hiermee veklaard (is dus gewoon middelpuntvliegende kracht
  2 – dag en nacht verklaard.
  De rest is te verklaren met wat de platte aarde gelovers zeggen (vanashing point etc)
  zie: http://www.deboekenplank.nl/naslag/aut/n/img/niven_l_ringwereld_1_1980_els_h.jpg
  en wie dit niet gelooft is niet wakker, geindoctrineerd, heeft geen open mind etc
  Voor meer nieuws binnenkort opent de website http://www.ringworldsociety.com

  Ik moet mijzelf hier even corrigeren: De ring waarop wij aan de binnenkant leven heeft als middelpunt de zon en de ring draait rond met de zon als middelpunt.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

wetenschappers

Wetenschappers ontdekken gigantische onbekende structuren diep in de aarde

De aarde blijft verrassen. Wetenschappers hebben mysterieuze ...

magnetisch veld

Magnetisch veld van de aarde verzwakt en niemand weet waarom. Wat is er aan de hand?

Het magnetisch veld van de aarde verzwakt, ...