Mens en Dier

De Jonge: als kinderen geprikt willen worden terwijl hun ouders erop tegen zijn, worden ze geprikt

Help ons door dit artikel met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vanaf vandaag kunnen kinderen een afspraak maken voor een vaccinatie met Pfizer. Minister Hugo de Jonge heeft het advies van de Gezondheidsraad overgenomen. Opmerkelijk: kinderen kunnen zelf besluiten of ze zich willen laten vaccineren tegen corona.

“De jongeren hebben het laatste woord. In principe is het zo dat 12- tot 16-jarigen samen met hun ouders kiezen. Maar als bijvoorbeeld de ouders niet zouden willen en de jongere wel, dan gaat de mening van de jongere voor,” zei De Jonge voor de camera van de NOS.

Hij beweerde overigens ook dat er een ‘hele kleine kans’ is op een bijwerking. Over de hartspierontsteking zei hij: “De mate waarin dat voorkomt, is heel veel kleiner dan de groep die op een ernstige manier dat coronavirus doormaakt.”

Onjuist dat kinderen de beslissende stem hebben

De zorgminister werd teruggefloten door hoogleraar privaatrecht André Nuytinck van de Radboud Universiteit Nijmegen en Erasmus Universiteit. Het is volgens hem onjuist dat kinderen de beslissende stem hebben.

Dat geldt enkel en alleen voor 16- en 17-jarigen. “Voor 12-, 13-, 14- en 15-jarigen geldt dat de ouders de beslissende stem hebben op grond van hun ouderlijk gezag. Zij moeten immers de veiligheid van hun minderjarige kinderen waarborgen,” schrijft de hoogleraar op LinkedIn. “Het is dan ook te hopen dat de veiligheid van het vaccin voor deze kinderen onomstotelijk vaststaat.”

Nuytinck wijst erop dat negatieve effecten op de lange termijn volgens sommige medische deskundigen niet zijn uit te sluiten.

Kinderen van 5 tot 11 jaar

De vaccinmakers stoppen niet nadat ook de groep 12 tot 17 jaar is ingeënt. Pfizer en haar Duitse partner BioNTech zijn van plan de Amerikaanse medicijnautoriteit FDA te vragen hun coronavaccin ook goed te keuren voor kinderen van 5 tot 11 jaar.

4.6 54 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
196 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
dna
dna
1 jaar geleden

Zie hoe graag ze de kinderen willen. Ze seks leren op school. Jullie zijn gewaarschuwd keer op keer!

Klaar mee.
Klaar mee.
1 jaar geleden

Die man spoort niet helemaal, gaat binnenkort wel een keer tegen de lamp lopen.

Annette
Annette
1 jaar geleden

Die Hugo de Jonge is nu werkelijk ALLE schaamte voorbij!
Dus jonge kinderen van 12 jaar, waarvan de hersenen nog lang niet volwassen genoeg zijn om belangrijke beslissingen te nemen, kunnen zomaar beslissen om een prik te nemen die invloed kan hebben op de rest van zijn of haar leven.
Arme ouders! Wat moeten ze nu doen? Hun kinderen huisarrest geven? Wat?
En ALS er, God verhoede het, kinderen ernstige bijwerkingen krijgen en zelfs invalide worden… Gaat Hugo de Clown deze ouders dan ook compenseren en zowel met geld als met hulp bijstaan?
Nou…. vergeet het maar. Net als met de volwassenen neemt geen enkele minister of veearts of wie dan ook, de verantwoording voor de aangerichte schade.
Mijn hart huilt voor alle ouders, die op deze manier zó in de tang genomen worden.
Je houdt van je kinderen en een zéér boze overheid ontneemt je je ouderlijke rechten.
Dit land is ziek! Europa is ziek! De wereld is ziek!

Den tuut
Den tuut
1 jaar geleden

Als de kinderen hun stem dan toch door weegt ten opzien van hun ouders dan moeten ze maar gaan kiezen ook. De Jonge, hij moet en zal zoveel mogelijk gifspuiten zetten.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

196
0
We lezen graag je reactie!x