Homepagina » Mens en Dier » De Jonge: als kinderen geprikt willen worden terwijl hun ouders erop tegen zijn, worden ze geprikt
de jonge
Foto: Hugo de Jonge (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

De Jonge: als kinderen geprikt willen worden terwijl hun ouders erop tegen zijn, worden ze geprikt

Vanaf vandaag kunnen kinderen een afspraak maken voor een vaccinatie met Pfizer. Minister Hugo de Jonge heeft het advies van de Gezondheidsraad overgenomen. Opmerkelijk: kinderen kunnen zelf besluiten of ze zich willen laten vaccineren tegen corona.

“De jongeren hebben het laatste woord. In principe is het zo dat 12- tot 16-jarigen samen met hun ouders kiezen. Maar als bijvoorbeeld de ouders niet zouden willen en de jongere wel, dan gaat de mening van de jongere voor,” zei De Jonge voor de camera van de NOS.

Hij beweerde overigens ook dat er een ‘hele kleine kans’ is op een bijwerking. Over de hartspierontsteking zei hij: “De mate waarin dat voorkomt, is heel veel kleiner dan de groep die op een ernstige manier dat coronavirus doormaakt.”

Onjuist dat kinderen de beslissende stem hebben

De zorgminister werd teruggefloten door hoogleraar privaatrecht André Nuytinck van de Radboud Universiteit Nijmegen en Erasmus Universiteit. Het is volgens hem onjuist dat kinderen de beslissende stem hebben.

Dat geldt enkel en alleen voor 16- en 17-jarigen. “Voor 12-, 13-, 14- en 15-jarigen geldt dat de ouders de beslissende stem hebben op grond van hun ouderlijk gezag. Zij moeten immers de veiligheid van hun minderjarige kinderen waarborgen,” schrijft de hoogleraar op LinkedIn. “Het is dan ook te hopen dat de veiligheid van het vaccin voor deze kinderen onomstotelijk vaststaat.”

Nuytinck wijst erop dat negatieve effecten op de lange termijn volgens sommige medische deskundigen niet zijn uit te sluiten.

Kinderen van 5 tot 11 jaar

De vaccinmakers stoppen niet nadat ook de groep 12 tot 17 jaar is ingeënt. Pfizer en haar Duitse partner BioNTech zijn van plan de Amerikaanse medicijnautoriteit FDA te vragen hun coronavaccin ook goed te keuren voor kinderen van 5 tot 11 jaar.

4.6 54 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
196 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
dna
dna
3 maanden geleden

Zie hoe graag ze de kinderen willen. Ze seks leren op school. Jullie zijn gewaarschuwd keer op keer!

Klaar mee.
Klaar mee.
3 maanden geleden

Die man spoort niet helemaal, gaat binnenkort wel een keer tegen de lamp lopen.

Annette
Annette
3 maanden geleden

Die Hugo de Jonge is nu werkelijk ALLE schaamte voorbij!
Dus jonge kinderen van 12 jaar, waarvan de hersenen nog lang niet volwassen genoeg zijn om belangrijke beslissingen te nemen, kunnen zomaar beslissen om een prik te nemen die invloed kan hebben op de rest van zijn of haar leven.
Arme ouders! Wat moeten ze nu doen? Hun kinderen huisarrest geven? Wat?
En ALS er, God verhoede het, kinderen ernstige bijwerkingen krijgen en zelfs invalide worden… Gaat Hugo de Clown deze ouders dan ook compenseren en zowel met geld als met hulp bijstaan?
Nou…. vergeet het maar. Net als met de volwassenen neemt geen enkele minister of veearts of wie dan ook, de verantwoording voor de aangerichte schade.
Mijn hart huilt voor alle ouders, die op deze manier zó in de tang genomen worden.
Je houdt van je kinderen en een zéér boze overheid ontneemt je je ouderlijke rechten.
Dit land is ziek! Europa is ziek! De wereld is ziek!

Den tuut
Den tuut
3 maanden geleden

Als de kinderen hun stem dan toch door weegt ten opzien van hun ouders dan moeten ze maar gaan kiezen ook. De Jonge, hij moet en zal zoveel mogelijk gifspuiten zetten.

x

Check Also

paternotte

Felle kritiek op D66-Kamerlid Jan Paternotte: ‘Dit is gevaarlijke stemmingmakerij’

“We zien dat we al een hoge ...

sterf

FVD eist opheldering over enorme toename sterfgevallen sinds start vaccinatiecampagne

In Nederland en diverse andere Europese landen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

196
0
We lezen graag je reactie!x