Homepagina » Buitenaards » Vooraanstaand sterrenkundige denkt een buitenaards ruimteschip te hebben gezien. Kreeg de mensheid in 2017 bezoek van aliens?
Vooraanstaand sterrenkundige denkt een buitenaards ruimteschip te hebben gezien. Kreeg de mensheid in 2017 bezoek van aliens?

Vooraanstaand sterrenkundige denkt een buitenaards ruimteschip te hebben gezien. Kreeg de mensheid in 2017 bezoek van aliens?

De vreemde ruimtesigaar die in 2017 werd ontdekt en de naam Oumuamua kreeg, is gemaakt door een buitenaardse beschaving. Dat denkt Avi Loeb, hoofd van de afdeling sterrenkunde aan Harvard en directeur van twee instituten.

Het object is zo’n 100 tot 1000 meter lang en langgerekt.

“Ik heb meerdere onderzoeken over Oumuamua gepubliceerd,” zegt Loeb. “Daaruit bleken allerlei vreemde feiten.”

Platte vliegende schotel

Zo zag hij hoe de helderheid van het object gedurende acht uur geregeld met een factor 10 tot 30 veranderde.

“Onze analyse laat zien dat het meer op een pannenkoek lijkt die om z’n lengteas draait,” aldus Loeb. Een soort platte vliegende schotel dus.

De topastronoom zegt dat hij niet in UFO’s gelooft, maar wel denkt dat Oumuamua een restant is van een buitenaardse beschaving.

Holbewoner

Volgens hem kreeg het object in ons zonnestelsel een zetje door de stralingsdruk van de zon.

Daar maakt Loeb uit op dat het een lichtzeil kan zijn, dat vaart krijgt wanneer lichtdeeltjes ermee in aanraking komen.

De meeste wetenschappers denken dat Oumuamua een ruimterots is, maar volgens Loeb is dat veel te kort door de bocht.

“Stel dat je een mobiele telefoon meeneemt naar een holbewoner. Die zal denken dat de telefoon een soort gekke steen is,” klinkt het.

Oogkleppen op

“Op dezelfde manier zijn wij vanuit het verleden gewend om te denken in termen van kometen, asteroïden – stenen uit de ruimte dus. We zijn vooringenomen,” zegt Loeb.

Hij vindt het compleet belachelijk dat je het in serieus gezelschap niet over buitenaardse beschavingen mag hebben.

“Ik denk dat dat vooral te maken heeft met een sociologisch effect, niet met iets dat gebaseerd is op feiten,” zegt hij. “Men heeft oogkleppen op.”

[Volkskrant]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Michael schreef:

  Deze “topastronoom” gelooft niet in UFO’s? Dan kan ik de beste man ook niet serieus nemen want UFO is gewoon een afkorting van unidentified flying object, iets dat dagelijks gebeurt en dus BESTAAT.
  Als je zoiets ontkent ben je gewoon zo dom als het achtereind van een varken…

  17 likes
 • salvar schreef:

  Hij vindt het compleet belachelijk dat je het in serieus gezelschap niet over buitenaardse beschavingen mag hebben.
  hij gelooft niet in ufo,s maar denkt wel een ruimteschip te hebben gezien?
  als je het niet zeker weet is het een ufo.
  volgens mij denkt hij te veel.

  11 likes
 • Mike schreef:

  Ik vind toevallig. Corey Goode praat over omgebouwde submarines in space van de Secret Space Program. Er werd nog letterlijk gezegd dat ze sigaarvormig zijn. En vervolgens wordt er een sigaarvormig object in de ruimte gezien. Coincedence???

  4 likes
  • oskaar schreef:

   coincidence…..volgende keer even het woordenboek er bij pakken Mikey..;-)

   1 likes
  • deze schreef:

   hoi Mike, mijn oma die helaas al lang niet meer is, zei dat ze tijdens de 2e WO sigaarvormige objecten zag vliegen, dat was in Rotterdam, later zag zij ze ook elders vliegen, en ik bedoel niet als lolletje.. ook niet dment of wat dan ook, gewoon een nuchtere lady die vaak om hoog keek.. ze zei wel eens : je weet het niet he, wat het is of waar het vandaan komme ken, wie weet testen ze dingen nu voor latere tijden. Ze gaat gelijk krijgen!

   anders maar weer eens Have a cigar van PFloyd ter ore nemen.. dan is het gelijk weer een stuk duidelijker.
   al de nummers van hun van toen, komen nu echt allemaal waar het op neer komt !

   maar goed.. ik dwaal af.. en zie ook vaak onduidelijke objecten vliegen en ik ben nog van de oude garde die heel vaak omhoog kijkt en niet de hele dag met mijn smoel op smoelenboek moet of wat dan ook, zo zie je tenminste nog eens wat! Het is nogal duidelijk WAAROM men ons aan de smart heeft gezet.. afleiding van het mooie grote gebeuren boven ons en rondom heen met de prachtige natuur en zijn diepe ontzag wat het geeft.. nou.. dat geeft een 24/7 kutmobiel niet hoor..

   laat alles maar denken veel mensen.. ” tis wel makkelijk allemaal die apps .. “.. vieze kleine trollen zijn het

   fijn weekend allen hier!

   2 likes
  • Gert schreef:

   Precies Mike, geen toeval hoor een oplichter is het die Gorey Goode.
   Er zijn nog zovele anderen die onze fantasie overnemen om in space the geloven of in een sigaar die door de lucht zou moeten vliegen ergens ver weg wat wij nooit te zien krijgen. Mensen die dingen vertellen die jij nooit kunt nachecken daar is de waarheid ver van te zoeken.

   1 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Heel de wetenschappelijke wereld, nou vooruit bijna de gehele wetenschappelijk wereld, is een enorme slangenkuil waar het draait om geld en om de spreekbuis te zijn van de neoliberale elite, Dus al zouden er 1000 UFO’s landen en de aarde vrije en schone energie geven dan nog zullen zij beweren dat het een fata morgana was. Het draait bij deze lui alleen om geld.
  Neem de wetenschappelijke commissie van wetenschappelijk onderzoek. 17 hooggeleerden heren die 1 miljard belqstingscenten mogen verdelen over …………? Juist eigen projecten.

  6 likes
 • rob schreef:

  En zo heeft een ieder zijn eigen waarheid, niet gebaseerd op feiten maar op fantasieën die niemand hard kan maken,men kan alleen maar geloven in iets maar dat is geen feit,meer een speculatie van een vorm,die geen hout snijdt .. zo is elk geloof of speculatie een verschijnsel ,een vervagend mistig beeld, maar mensen mogen zich daar graag mee identificeren , en net doen of ze bestaan.. en zo heeft een ieder zijn eigen geloof..en zijn eigen denk wijzen, gebaseerd op verschijnrijkheid aan fantasieën

  4 likes
 • johan schreef:

  Men is spiritueel dood, men is een omhulsel voor gekke geesten. omdat men allang al niet meer de verantwoordelijkheid op zich neemt dat is de reden dat men oogkleppen op heeft.
  Ze zijn spiritueel dood en zien dus niet meer de werkelijkheid voor wat het is.

  3 likes
 • Sesam schreef:

  Ik vind het raar dat deze Oumuamua versneld wegzeilde toen het de meest interessante planeet van onze zonnenstelsel, de Aarde, naderde.
  Zoiets doet een verkenner toch niet? Het gaat juist langzamer en neemt zoveel mogelijk data op. Een falende verkenner dus of toch gewoon een stukje rots dat in de loop der eeuwen door slijtage een sigaarvorm heeft gekregen?

  2 likes
 • Elise schreef:

  Voor als nu heb ik sigaar achtige objecten alleen in een tabakszaak zien liggen en als ik in de lucht kijk/geluid hoor, dan zijn ze(militairen) flink aan het oefenen.

  1 likes
 • PREDATOR schreef:

  Ja,zijn uitleg ” Fits like a glove”.

  1 likes
 • x

  Check Also

  planeetonderzoeker

  Planeetonderzoeker laat zien dat aarde niet om de zon draait

  Het is algemeen bekend dat de zon ...

  new york times

  New York Times pakt uit: ‘UFO’s geborgen die niet op aarde zijn gemaakt’

  Een geheime eenheid binnen het Pentagon die ...

  >