Binnenland

Storm van kritiek barst los nadat Eerste Kamer instemt met pensioenwet: ‘Historische fout’

Help door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!

De Eerste Kamer heeft ingestemd met de nieuwe pensioenwet, wat betekent dat werkenden die via de werkgever voor hun pensioen sparen of gespaard hebben een nieuwe regeling krijgen. Ook voor zzp’ers gaan er zaken veranderen.

In het nieuwe stelsel zijn er meer risico’s en geen garanties voor de einduitkering. De regeringspartijen stemden voor en kregen steun van PvdA, GroenLinks en de SGP.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Er barstte vervolgens een storm van kritiek los. “Ik kan van alles zeggen over de middelvinger naar de democratie of het casino-karakter van de nieuwe pensioenwet, maar het maakt feitelijk niets uit: ik (29) krijg toch geen pensioen. Het geld is dan al naar Afrika, klimaat en zinloze oorlogen gegaan. De Nederlander kan barsten,” reageert rechtsfilosoof Raisa Blommestijn.

Historische fout

PVV-senator Marjolein Faber zegt dat de Eerste Kamer de Nederlanders van hun toekomstige bestaanszekerheid berooft. “En dat stelletje hypocriete voorstemmers zweert wel trouw aan de grondwet, maar past deze toe zolang het ze uitkomt. Afschaffen die handel!”

Tweede Kamerlid Olaf Ephraim spreekt van een ‘historische fout’. “De toekomst zal uitwijzen dat de grootste stelselwijziging ooit, in omvang een schandaal in wording is dat alle andere doet verbleken. De nieuwe pensioenwet van vandaag is de parlementaire enquête van morgen.”

Bij het grofvuil gezet

“Onze pensioenpotten worden nu de komende jaren over de schutting gegooid bij Vanguard, State Street en BlackRock, die naast duizelingwekkende beheersvergoedingen bij mooie rendementen torenhoge provisies bedingen en bij loodzware verliezen ook,” merkt theatermaker George van Houts op.

Oud-Kamerlid Henk Krol stelt dat één van de allerbeste pensioensystemen ter wereld zojuist door de Eerste Kamer bij het grofvuil is gezet. “Triest.”

4.8 166 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

155 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
michael
michael
10 maanden geleden

sgp nog wel nooit meer op stemmen mensen!!

Jacko
Jacko
10 maanden geleden

1500 miljard naar de kloten.

Ann
Ann
10 maanden geleden

Die tijd komt echt wel let maar op..

Kiekedief
Kiekedief
10 maanden geleden

dit was ook de bedoeling , het einde is nog lang niet in zicht.
we moeten er echt wat aan doen .
straks hebben we helemaal geen eigendommen meer .

Back to top button
155
0
We lezen graag je reactie!x